Tredjeplass i fotokonkurransen Welcome to Refugees

Foto: Thomas Nilsen, bilde 1.

Gratulerer til Thomas Nilsen med tredjeplass i fotokonkurransen Welcome to refugees.

Nilsen er journalist i The Independent Barents Observer, som arbeider med nyhetsformidling i grenseregionene i nord. Bildene er fra Storskog grensekontrollsted i Øst-Finnmark. De er tatt 29. oktober, i forbindelse med at det kom en gruppe Afghanske flyktninger over grensen fra Russland til Norge.

Bilde 1 (se over). Denne 4 år gamle afghanske jenta kom på sykkel i lag med sine foreldre over grensa fra Russland. Det begynte å snø og hun var så opptatt av å forsøke å fange snøfiller med munnen at hun ikke la merke til det grønne lyset på grensen som ønsker velkommen til Norge.

Juryens kommentar: Bildet av den afghanske jenta som titter opp på grenseskiltene er et veldig sterkt motiv på flyktningestrømmen vi har sett i høst ved «den arktiske ruten». Bildet har fine farger, god komposisjon og flott lyssetting.

Bilde 2

Afghan_refugees_on_bikes_at_Storskog

En afghansk familie på fire kommer syklende over grensen idet vinterens første snø ankommer. På grunn av en russisk regel er det ikke lov til å gå over selve grenselinjen. Derfor har tusenvis kommet på sykkel. Selv med dårlige sykkelferdigheter, et forsøk på å være fire med bagasje på en sykkel på snødekt føre var nok sykkelturen de 300 metrene mellom den russiske og norske grensestasjonen den minst krevende delen av fluktruten fra Afghanistan for denne familien. Vel framme på norsk side, får de raskt en hjelpende hånd fra denne grensekontrolløren. Legg merke til den lille gutten bak bagen på bakken.

Bilde 3

Afghanske flyktninger som ankommer Storskog grensekontrollsted i Øst-Finnmark på sykkel. Dette er samme dag som vinteren ankommer. Den siste uka i oktober kom det over 700 asylsøkere på sykkel over grensen fra Russland.

Afghanske flyktninger som ankommer Storskog grensekontrollsted i Øst-Finnmark på sykkel. Dette er samme dag som vinteren ankommer. Den siste uka i oktober kom det over 700 asylsøkere på sykkel over grensen fra Russland.

Les også: Vinneren av fotokonkurransen Welcome to Refugees

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned