Fortellinga om en blåblå regjering

Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Det var en gang et lite land. Landet var rikt, folk hadde det godt og var stort sett snille, hjelpsomme og greie mot hverandre. Så et år gikk valget slik at de blå kunne danne regjering med de mørkeblå...

Tor Anders Råbu
Om Tor Anders Råbu (7 artikler)
Tor Anders Råbu er lærer og skribent.

Det var en gang et lite land. Landet var rikt, folk hadde det godt og var stort sett snille, hjelpsomme og greie mot hverandre. Landet vekslet mellom å ha røde og blå regjeringer, og av og til hadde de noe de kalte sentrumsregjering. Dette gikk stort sett greit, uansett, for ikke var man så veldig uenige når det kom til stykket, og mange tenkte at det kunne være greit med et regjeringsskifte av og til.

Så et år gikk valget slik at de blå kunne danne regjering med de mørkeblå. De mørkeblå hadde aldri sittet i regjering før, og mange mente at de burde få prøve seg. Dessuten hadde de mange artige saker på programmet, slik som lakrispiper og segway. Dessuten skulle de få slutt på alle bomstasjonene som sto langs veiene i kongeriket. Dette flåeriet skulle det bli en slutt på. I tillegg skulle det bli billig bensin, tobakk, alkohol, og folk flest skulle få skattelette så det monnet, og butikkene skulle være åpne søndag som mandag. I tillegg var det en skjeggete mulla som skulle sendes ut av landet, og det fortere enn svint.

LES OGSÅ: En regjering i de priviligertes tjeneste

Segway og bomstasjoner til alle – milliardgave til de få
Segway og lakrispiper fikk de innført, men resten var det verre med. De som hadde de største pengebingene, fikk noen titalls eller hundretalls millioner hver i skattelette. Det skulle jo bare mangle, for de hadde jo spyttet så mye penger i de blåblå partienes partikasser, at noe måtte de jo få igjen. En av dem hadde til og med lånt bort privathelikopteret sitt til hun som ble statsminister, så hun kunne fly land og strand rundt for å drive valgkamp. Så vant hun jo også, da. Skulle jo bare mangle at ikke sponsorene skulle ha noe tilbake. De gjorde forresten et spinkelt forsøk på å få sendt den skjeggete mullaen ut på landet, ikke ut av landet, men den politiske handlekraften var ikke like stor etter valget som før. Sånn er det gjerne i politikken.

De blåblå brukte altså de store pengene på å fylle pengebingene til de som hadde aller mest fra før. For å få budsjettet til å gå i balanse satte de opp enda flere bomstasjoner, satte opp avgiftene på bensin, diesel, strøm og flyreiser. Siv hadde i tillegg veldig lyst til å innføre en poseavgift, slik at hun kunne bli husket som tante Pose, men det ville ikke de andre i regjeringa gå med på. Å gjøre seg selv udødelig slik Sylvia Brustad hadde gjort med Brustad-bua eller Per Kleppe hadde gjort med Kleppe-pakkene, det ville ikke Erna ha noe av, så hun satte ned foten. Alle de nye avgiftene og bomstasjonene var likevel ikke nok til å dekke de store skattelettene til regjeringspartienes sponsorer. Derfor måtte man også finne noen steder man kunne kutte i budsjettene. Finansministeren foreslo at man kunne jo ta fra de syke og de arbeidsledige. Det syntes de andre var en god ide. Derfor kuttet man i ytelsene til de arbeidsledige og tok barnetillegget fra de uføre. Finansministeren, som hadde lest Ayn Rands bøker med stor entusiasme, mente at de arbeidsledige er nok bare arbeidsledige fordi de ikke gidder å jobbe, og det samme gjelder nok for de uføre. De er nok ikke ordentlig syke. De er ulønnsomme snyltere. Dersom vi bare gjør vilkårene enda dårligere for dem, så blir de nok motivert for å komme seg ut i arbeid, gjerne på en midlertidig kontrakt.

LES OGSÅ: En advarsel mot de blåblås arbeidslivspolitikk: Lovlig turnus, en saga blått?

Den lyvende justisminister
Ikke alle var enige i alt regjeringen gjorde. Slik hadde det vel egentlig alltid vært i kongeriket, men denne regjeringen her syntes å ha litt ekstra vansker med å akseptere at noen var uenig med dem. Når de sendte saker ut på høring, spilte det liten rolle hva ulike instanser svarte og hva folk mente. Dette har vi gått til valg på, så vår politikk bør ikke overraske noen, var standardsvaret hvis noen våget seg til å være kritisk i sine høringssvar. Også pressen kunne stille kritiske spørsmål til myndighetene. Det er vel kanskje en gang den frie pressens oppgave, men pressens kritiske blikk kan være ubehagelig, særlig hvis man ikke har rent mel i posen.

Rent mel i posen hadde ikke justisministeren, som het Anders. Anders hadde tidligere laget offentlig avisbål av lokalavisa si, Tønsberg Blad fordi de hadde skrevet noe han var uenig i. For å fremstå som handlekraftig, satte han i gang en storstilt utsendelse av lengeværende asylbarn. Det var nok enklere for ham å sende ut barn enn å gi seg i kast med å sende en velvoksen mulla med fullskjegg til Kyrksæterøra, men han syntes vel det var viktig å få disse ungene ut av landet da. Derfor løy han for Stortinget, noe statsråder ikke skal gjøre. Egentlig kan man kreve at ministre skal gå hvis de lyver for Stortinget. Anders fikk lov å fortsette til tross for sin løgnaktighet fordi partiene KrF og Venstre alltid har holdt sin hånd over regjeringens Hege Storhaug-inspirerte asylpolitikk, selv om de argumenterer godhetstyrannisk for å tekkes egne velgere.

LES OGSÅ Tor Anders Råbus svar på tiggerbrevet han fikk fra Erna Solberg

Propaganda mot kommunistislamistisk konspirasjon
Anders fikk altså lov å fortsette å kjøre svart bil med privatsjåfør, spise kanapeer og føle seg viktig og innflytelsesrik til tross for sin løgnaktighet. Likevel syntes han det var forstemmende at pressen hadde avslørt løgnene hans. Dessuten hadde pressen stilt andre ubehagelige spørsmål, også. Det hendte også at aviser ikke vinklet ting akkurat slik som Anders ønsket, eller at de unnlot å skrive akkurat de tingene som Anders ville ha frem. Jeg har lest at noen mener at norsk presse er en blodrød sosialistkommunistislamistisk propagandakonspirasjon, som kun har som mål å sverte FrP og å islamisere Norge. Jeg har også hørt at noen mener at den blodrøde sosialistpressen er styrt av Støre og Sverte-Helga fra partikontoret på Youngstorget. Jeg har aldri hørt at noen fra regjeringen har sagt dette direkte, men Anders er nok den som har vært nærmest i åpningen av filmen sin.

Direkte urettferdig syntes Anders det var at pressen kunne stille kritiske spørsmål. Han hadde jo gjort så mye bra for menneskeheten, som den blodrøde pressen ikke skrev om, så han la en plan. Han hadde nok latt seg inspirere av en fyr borte i Korea som het Kim. Kim fikk aldri kritiske spørsmål fra pressen, sikkert fordi han fikk laget så mange fine filmer om det gode og positive han gjorde. Folk så ut til å være veldig glade i Kim. Derfor lot Anders seg inspirere av Kim og brukte skattebetalernes penger på å lage en film hvor Anders står sammen med sine undersåtter og hvor undersåttene forteller om hvor flink Anders er og hvor bra det er at partiet hans har hånd om justispolitikken. I europeisk sammenheng må man nok tilbake til ”Viljens triumf” (1935) for å finne en like god film i denne kategorien. Likevel er det ikke lov å bruke embetsverket til å lage politisk propaganda i Norge. Derfor fikk justisministeren 25.000,- i bot for propagandafilmen sin. Han som er øverste sjef for lovene i Norge, bryter altså loven selv.

Den nye Leni Riefenstahl søkes
Mange syntes likevel at filmen var god. En av disse var samferdselsminister Ketil. Ketil hadde gått til valg på at alle bomstasjonene skulle fjernes før han hadde fått hengt frakken av seg på statsrådskontoret. Dessuten skulle det ikke være en veistubb i kongeriket som ikke hadde minst fire kjørefelt i løpet av et halvt års tid. Dessuten skulle jo bensin og diesel bli nesten gratis over natta. Ketil måtte sette opp stadig flere bomstasjoner, veiutbygginga gikk tregt og drivstoffavgiftene bare økte. De store skattelettene til de aller rikeste gjorde at Ketil ikke kunne gjøre alt det han hadde lovet før valget. Dessuten syntes også han at det var kjipt at media kunne være kritisk og ikke bare skrive om alt det gode Ketil tross alt gjorde. Derfor bestemte Ketil seg og å lage skrytefilm han også. Problemet til Ketil var bare det at informasjonssjefen i Samferdselsdepartementet hadde faglig og profesjonell integritet i motsetning til sin kollega i Justisdepartementet.

Ketil gikk altså til informasjonssjefen og ba henne om å lage en propagandafilm sånn som Anders hadde fått sin informasjonssjef til å lage. Hvordan samtalen mellom de to har foregått, kan jeg bare spekulere i, men jeg vil anta at informasjonssjefen kan ha sagt noe slik: ”-Hør her, Ketil. Vi kan ikke bruke embetsverket og skattebetalernes penger på å lage en propagandafilm for deg og partiet ditt. Det er ikke lov. Husk at din kollega Anders fikk 25.0000,-i bot for å gjøre det du ber meg om å gjøre. Dessuten har jeg faglig og profesjonell integritet. Derfor kan jeg ikke lage politisk propagandafilm i den sjangeren Leni Riefenstahl rendyrket så godt på 30-tallet”. Ketil svarte med å gi informasjonssjefen sparken, så den jobben er nå ledig. Leni Riefenstahl døde i 2003, 101 år gammel. I sine glansdager hadde hun nok innehatt de egenskapene en del av våre statsråder etterspør.

De kneblede
Så hadde det seg slik at det ble ufred i Midtøsten. Borgerkrig og bandittstyre gjorde at mange måtte flykte til Europa. I små gummibåter risikerte de livet for å ta seg i land på greske øyer. Politikerne i Norge var enige om det meste, også her. Den humanitære katastrofen gjorde at FN ba medlemslandene om å ta imot et antall kvoteflyktninger de neste tre årene. Noen foreslo 10.000, mens andre syntes det var litt for mange. Man ble enig om 8.000 over tre år. To partier på Stortinget var uenige. SV ønsket litt flere, mens regjeringspartiet FrP egentlig ønsket å gi blaffen i hele FN-systemet, internasjonal rett og Norges internasjonale forpliktelser. Det lille mørkeblå partiet hadde jo liten erfaring i det å sitte i regjering, så statsminister Erna måtte forklare dem hvordan ting fungerte.

Da gikk de til slutt med på å ta imot 7.500 kvoteflyktninger, men det var absolutt maks. Siden de var alene om dette, ble det selvfølgelig 8.000. Mange i det lille mørkeblå partiet syntes det var urettferdig at flertallet skulle bestemme. Derfor sendte de to av de aller sinteste stortingsrepresentantene sine, Per og Christian, for å klage og jamre i media om hvor urettferdig det var at man ikke i det minste kunne få ha folkeavstemning om de 500 siste kvoteflyktningene. Når de hadde jamret seg ferdig om dette, satte de i gang med å jamre om hvor kneblet de var i det politisk korrekte Norge. Det må ha vært skrevet tusenvis av avissider om hvor kneblet disse to forurettede herrene føler seg, men til å være så kneblet og sensurert fikk de i hvert fall mye medieoppmerksomhet.

Selv om Per og Christian dyrket offerrollen til det parodiske, ble antallet kvoteflyktninger beskjedent i forhold til det antall asylsøkere som skulle komme. Også her var politikerne enige om mye, ikke minst fordi det er en god del internasjonale regler som styrer dette. Det var likevel ikke til hinder for at det aller mest mørkeblå partiet kunne dobbeltkommunisere og late som de var uenige i den politikken de førte. Grunnen til dette var nok at de gjerne vil sikre seg stemmene til de på aller ytterste brunsvidde politiske fløy. Dette partiet hadde lovet at dersom de kom til makta, så skulle det nesten bli umulig å få asyl i Norge. Likevel har det aldri kommet så mange asylsøkere til Norge som mens det mørkeblå partiet har hatt regjeringsmakt, og de fleste av dem kommer til å få innvilget oppholdstillatelse.

LES OGSÅ en nærmere undersøkelse av Per Sandbergs standpunkter: 50 nyanser av grums

Dobbeltkommunikasjon – en mørkeblå kunst
Politikerne i Norge ble raskt enige med politikerne i Europa om å tilsidesette Dublinavtalen. Det ville jo vært urimelig hvis Hellas alene skulle bære Europas ansvar for en humanitær katastrofe som Europa også i høy grad også hadde vært med på å skape. Man var vel også enig om at de som kom til Norge, kunne søke asyl, at man måtte ha en effektiv, men forsvarlig saksbehandling av asylsøknadene, at man skulle sende tilbake de som ikke kvalifiserer for opphold, og at man måtte satse på god integrering og språkopplæring slik at flyktningene kunne komme seg ut i arbeidslivet.

Oppgavene ble fordelt slik at justisminister Anders (han som løy for Stortinget og ble bøtelagt for propagandafilmen) fikk ansvar for å rigge en forsvarlig, men effektiv saksbehandling, samt å få på plass en god del mottaksplasser for asylsøkerne. Inkluderingsminister Solveig fikk i oppgave å se til at asylsøkerne ble godt mottatt, møtt med respekt og inkludert på en god måte i samfunnet. Arbeidsminister Robert fikk i oppgave å skaffe arbeid til flyktningene. Han tenkte nok at det skulle gå greit, nå som de hadde gjort det mulig å ansette folk på løsarbeiderkontrakt. Han skulle selv få erfare at jobben som minister var høyst midlertidig. Skattebetalerne gir ham nok ventelønn et halvt års tid før han må melde seg hos NAV i Verdal i håp om en midlertidig jobb. Finansminister Siv fikk i oppgave å betale det hele. Det ble jo litt vanskelig for hun hadde jo gitt så mye penger allerede til regjeringspartienes sponsorer, men hun løste det med å sette opp noen nye bomstasjoner og øke avgiftene på bensin, diesel, strøm og flyreiser.

Finansminister Siv var selvfølgelig nødt til å stille seg bak regjeringens politikk. Hvis ikke måtte hun ha gått av som minister, og det hadde hun jo ikke lyst til. For det er jo gøyalt å få styre et eget departement, kjøre svart bil med privatsjåfør, spise kanapeer, drikke campagne osv. Derfor måtte hun som minister pent be kommunene om å ta imot det antall flyktninger som regjeringen ba om, og hun måtte finne plass til det i statsbudsjettet sitt. I tillegg til å være minister var Siv også partileder, og som partileder kunne hun ta på seg den hese innestemmen sin og snerre en oppfordring til sine partifeller om å sabotere regjeringens bosettingspolitikk. Dette er det som kalles dobbeltkommunikasjon, en kunst som dette lille mørkeblå partiet alltid har vært gode på. Finansminister Siv oppfordrer kommunene til å ta imot flyktninger, mens partileder Siv oppfordrer kommunene til ikke å ta imot flyktninger. Blant Sivs tilhengere er det likevel mange som mener at hun snakker rett fra levra og formidler en klar og tydelig politikk. Levra har jo som oppgave å distribuere gift- og avfallstoffer, blant annet skiller den ut betydelige menger gallesyre. Hvis man snakker rett fra levra, kan det nok komme litt av hvert ut av munnen, tenker jeg.

Den riktige t-skjorta for jobben
Tiden var kommet for å gjøre noen endringer i regjeringen. Landbruksminister Sylvi hadde i et par års tid hatt stor suksess med å plage bøndene. Nå skulle hun få i oppgave å plage flyktningene. Sinna-Per hadde nok ønsket seg den jobben, men statsminister Erna hadde heldigvis gangsyn nok til ikke å gi ham den, så han ble satt på den jobben hvor han kunne gjøre minst mulig skade, nemlig som fiskeriminister. Ryktene sier at Per nå er i gang med å legge om fiskeripolitikken. Nå blir det slutt på å fiske fisken opp av havet. Fra nå av kommer Norge til heller å satse på å hjelpe fisken der den er. Selv om Per gjennom sine snart 20 år som skattebetalerbetalt stortingsrepresentant aldri har tatt opp en eneste sak knyttet til fisk, så spiser han i hvert fall fisk. I tillegg har han ei knalltøff maritim t-skjorte som han brukte under landsmøtet, så han blir nok en god fiskeriminister.

Minister Sylvi har profilert seg som kristen. Hun har gjort det til varemerke å pynte seg med en miniatyrutgave av et gammelt romersk tortur- og henrettelsesinstrument, som hun har hengende i et kjede rundt halsen. Hun mener norske skolebarn har godt av å tvinges til en skolegudstjeneste i ny og ne, særlig hvis de er ateister eller muslimer. Hun synes det er viktig at de norske tradisjonene tas vare på, slik som for eksempel at barna pålegges å feire den katolske helgenen St Lucia fra Sicilia gjennom å brenne kinesiske lys og spise svenske (eller tyske) lussekatter fargesatt med krydder fra Iran. Selv om hun er en kirkens dame og opptatt av å tvinge skolebarn i kirken, mener hun at kirken er gjennomsyret av sosialisme. Sosialisme er noe minister Sylvi og en del andre bruker som et skjellsord for alle som står politisk til venstre for minister Sylvi, minister Sinna-Per og konspirasjonsteoretiker Hege. Jeg er ikke kristen selv, men registrerer at kirken mener noe om klima og miljø, at de har en del verdier på solidaritet og nestekjærlighet osv. Det er vel dette som blir for sosialistisk for den Ayn Rand-forleste minister Sylvi.

En regjering tyrannisert av sitt folk
De fleste nordmenn skjønte at man måtte ta ansvar for flyktningene som kom til Norge, og folk stilte gladelig opp. Organisasjonslivet, fagforeninger, menigheter av ulike slag og enkeltpersoner har stilt opp for å ta imot, vise solidaritet og inkludere på en god måte. Solidaritet, raushet og dugnadsånd er gode norske verdier, som har kommet til uttrykk når folk på flukt har søkt beskyttelse. Det er dette minister Sylvi har kalt godhetstyranni. Det er virkelig å snu uttrykket på hodet. Begrepet tyrann kommer fra den greske antikken og betyr enehersker. Begrepet var i utgangspunktet ikke negativt ladet. Mange tyranner (eneherskere) gjorde også mye bra. Kanskje man allerede i den greske antikken hadde noen godhetstyranner? Det spesielle her er at det er regjeringen som føler seg tyrannisert av folket fordi folket mener noe annet enn regjeringen. Det er i så fall ganske spesielt. Kanskje folket ikke lenger har regjeringens tillit? Kanskje regjeringen må velge seg et nytt folk? Det er selvfølgelig også enkelte andre som føler seg tyrannisert av at noen er uenig med dem. Disse skal jeg komme tilbake til.

Ikke bare føler maktapparatet seg tyrannisert ved at folk utviser solidaritet. De mistenkeliggjør også de som er gjør gode gjerninger. De er selvsagt godhetsposører. For folk som har forlest seg på Ayn Rands forherligelse av egoismen, er det selvsagt utenkelig at noen kan gjøre noe for andre uten at det er for å tjene på det. Petter Stordalen ble grovt utskjelt som godhetsposør fordi han stilte opp gratis for staten og for flyktningene. Et mer skummelt begrep er når makthaverne innfører psykiatriske diagnoser på folk som ikke tenker i takt med makthaverne. Når makthaverne innfører godhetspsykose som diagnose på politiske dissidenter, føyer dette seg inn en tradisjon fra samfunn vi ikke liker å sammenligne oss med. En psykose er en alvorlig sinnslidelse, som medfører tap av virkelighetsforståelse. Jeg venter i frykt og spenning på om regjeringen vil ta i bruk psykiatrien mot folk som ikke har de rette meningene og ikke deler regjeringens virkelighetsforståelse.

Bort med rasismen, så går det bra
Jeg tror de aller fleste kan leve greit med politisk uenighet om mange spørsmål, også om innvandring og asylpolitikk. Vi har en tradisjon for å diskutere oss fram til løsninger, akseptere kompromisser og respektere ulike synspunkter. I dagens flyktningdebatt er det en liten gruppe ute på aller ytterste høyre fløy som gjør alt de kan for å forpeste og forsure enhver seriøs debatt. Disse føler seg virkelig tyrannisert av det faktum at det finnes noen som er uenig med dem, og som gir uttrykk for det. De utgjør vel kanskje 2-3% av befolkningen, og de dyrker sin helt, konspirasjonsteoretikeren Heges fremtidsdystopi av borgerkrig og Eurabia. De er aktive i avisenes kommentarfelt og i lukkede facebookgrupper. Her dyrker de ideene til Anders Behring Breivik og Fjordman, det applauderes når asylmottak brenner og barn drukner i Middelhavet, det fremsettes trusler og det oppfordres til vold og annen kriminalitet. De dyrker hatet og maner til vold og konflikt. På den måten er de nyttige idioter for ekstremistene på den andre siden, som tjener på at fiendebildet og utenforskapet opprettholdes. Jeg tror vi har mer å frykte fra de høyreekstreme enn fra muslimer her i landet.

Når det er sagt, er jeg ikke spesielt stor fan av islam heller. Jeg er motstander av enhver religiøs innflytelse på samfunnet. Jeg mener religion får være en privatsak. Folk må få tro hva de vil, enten det er Gud, Allah, Julenissen, Påskeharen, flygende spaghettimonstre eller ingen av delene. Jeg har alltid vært kritisk til all religion, også islam, uten at jeg noen sinne har blitt beskyldt for å være rasist. Jeg ser at enkelte hevder at det ikke er mulig å være islamkritisk uten å bli stemplet som rasist. Min påstand er at det er mulig. Bare legg vekk rasismen, så går det nok bra.

Av ekstremhøyres meningsbærere i kommentarfeltene ser jeg at mange av dem oppgir Livets Harde Skole som utdanning. Norskfaget kan ikke ha vært særlig høyt prioritert der. Av evnen til å uttrykke seg, resonnere forståelig og gjøre brukbare analyser av samfunnet undrer det meg om mange av disse kan ha gjort nytte i en jobb noen gang. Politiet har nok å gjøre med folka bak disse ekstreme meningene. Ytringsfriheten har faktisk noen begrensninger. Blant disse er hat, trusler, oppfordring til vold og annen kriminalitet. Partileder Siv (ikke minister Siv håper jeg) har uttrykt forståelse for at folk uttrykker ekstreme og hatefulle ting på nett. Hun mener det er uttrykk for en legitim skepsis. Heldigvis er det slik at folk kan bli dømt for ytringer dersom ytringene har karakter av trusler eller oppfordring til vold. Det har både mulla Krekar og Arfan Bhatti sittet inne for, og en del av nettrolla på ytterste høyre begynner nå å smake lovens lange arm. Loven er lik for alle.

I sin nyttårstale snakket statsminister Erna om viktigheten av god inkludering om raushet og om viktigheten av folkeskikk i omtalen av andre mennesker. Kanskje statsminister Erna også har blitt en godhetstyrann? Kanskje hun burde ta en prat med et par av ministrene sine om måten de omtaler flyktninger som noen velferdsimmigranter som blir båret hit på gullstol for å snylte på velferdsordningene våre og innføre sharia? Tipper det blir dårlig stemning på nyårets første regjeringsmøte. Også kongen var tydelig i sin nyttårstale. Som treåring måtte han selv flykte med familien sin på grunn av krigshandlinger. Han snakket også om viktigheten av å hjelpe mennesker i nød. Kanskje kongen har slått seg sammen med folket og begynt å godhetstyrannisere minister Sylvi og co?

Kanskje 2016 kan bli et år hvor vi viser solidaritet i praksis og anstendighet og takhøyde i politiske debatter? Kanskje det kan bli året hvor begrepene godhetstyranni, godhetsposør og godhetspsykose kastes på historiens språklige skraphaug hvor de hører hjemme, og erstattes med det gode og evig aktuelle ordet solidaritet.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

217 kommentarer på Fortellinga om en blåblå regjering

 1. AvatarBritt Bjørgård // 2016-01-03 kl 18:06 //

  Usedvanelig godt og morsomt å lese. Nå venter jeg spent på snipp, snapp, snute, så var den blå-blå regjeringa UTE….

  • AvatarHarald Ervik // 2016-01-03 kl 18:17 //

   Tror heller den neste regjeringen blir enda blåere, det er eneste redningen for landet slik situasjonen har blitt.

   • Det er som knarkaren som treng større dose.

   • Gud hjelpe oss om det blir slik. Hvem vil at Norge skal bli som England?

    • AvatarHarald Ervik // 2016-01-03 kl 22:16 //

     Vil du heller at Norge skal oversvømmes av velferdsflyktninger som ruinerer vårt møysommelig oppbygde velferdstystem? Denne artikkelen er det største pjattet jeg har lest.

     • Nei det vil jeg slettes ikke. Det ser ut som den sittende regjeringen klarer det utmerket selv. Det jeg derimot ikke ikke vil ha noe av er et samfunn satt 100år tilbake i tid for arbeidstakere. DET er hva de Blå Blå jobber med. Dette var nermest spikeren på hodet. Lik det eller ei. Sannheten er noen ganger vanskelig å godta.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 12:25 //

      lurer på hvem som viste verden med åpne armer at her er dere velkommen.. tru det va en fra ap med navn støre. om jeg ikke har missforstått..

     • Og her har vi kimen til misnøyen? Er det en vits du fremfører? Nå er vi nede på lavmål nivået.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 15:45 //

      kan du ikke si hvem som sto på tv med åpne armer.. og dette fikk verden med seg, det sier jo flyktningene selv.. dem var velkommen hit..

     • Det gjorde Støre med flere. Registrerte også at Sandberg stod i en t-skjorte med tekst om godt sjømannskap. Mer usmakelig og kynisk enn hva man trodde var mulig.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 21:51 //

      enig der at det var usmakelig, men det er jo å en skam og innvitere for så å kritisere for den jobben som er gjort..

     • AvatarCandylike // 2016-01-03 kl 23:43 //

      Enig… Det hele blir litt sånn sosialistisk barnslighet, spør du meg…

     • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:07 //

      Alt hadde vært bedre enn å bli invadert av folk som vil knekke vår velferd.

     • Det er vel snarare frå innsida den knekken vil komma. Om du tykkjer det er betre å falla for eige grep, får det vera din meining.
      Det beste for velferdstaten vil alltid vera at folk får arbeida og leva innanfor trygge og forutsigbare rammer, samme om dei skulle vera flyktningar eller heimfødingar. Då er ikkje metodane til noverande regjering særskilt smarte.

     • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-06 kl 12:36 //

      Typisk sosialistisk livsfjernt vrøvl. Du er av samme ulla som mente/mener at DDR og Sovjet var feilfrie drømmesamfunn. Ja, sannsynligvis mener du nettopp dette. Fakta og virkelighet betyr ingenting for dere, så lenge dere får trygda inn på konto til riktig tid.

     • Eg har ikkje sagt hverken/eller av det du påstår, og for din eigen del har du vel ingenting å bidra med?

     • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-06 kl 13:18 //

      Jeg bare konstaterer at du plaprer i vei med det vanlige livsfjerne sosialistiske vrøvlet. Om så Norge hadde blitt et kalifat under IS så hadde du/dere fremdeles hyllet masseinnvandringens fortreffelighet.

     • Kalifatet til IS er ein livsfjern og menneskefiendtlig utopi for samfunnets ypperste mislykka taparar. Det er berre slike som deg og IS som trur at noko slikt nokongong vil skje.

     • Dette er en av problemene i Europa i dag: http://www.politico.com/magazine/story/2016/01/europe-refugees-migrant-crisis-men-213500#ixzz3wVvksV5K
      Men det vil ikke dere innse.
      De trygge og forutsigbare rammene vil forsvinne om ikke det settes noen grenser for hvem som får komme hit.

     • Den vanlige angsten. Det du kallar trygge og forutsigbare rammer, vil eg kalla kalde og statiske lenker. Skal det vera noko levelig her i landet i framtida òg, må samfunnet ivareta dynamikken som eit moderne samfunn krever. Det hjelper lite å lukka seg inne i la-la-land, og kauka til sitt eige ekko.

     • Der tror jeg du tar skammelig feil. Det jeg mener er at mine barn skal kunne gå på gaten i Oslo eller andre byer og føle seg trygge. Det gjør man ikke i veldig mange europeiske byer, det begynner også å gjøre seg gjellende på Grønland og Groruddalen i Oslo. Vi skal ha dynamikk men uten de islamske ghettoene som vi er i ferd med å få. Mangfold er bra men innenfor de lovene og kulturen vi tross alt har her i dette landet. Den kvinnefiendtligheten mange av muslimene har den må vi få bukt med, og ja jeg tror det er langt på vei et muslimsk problem.

     • Det er ingen som helst grunn til å føla nokon frykt når ein går i gatene på Grønland. Groruddalen er ikkje farlig heller. Det som finst av kriminalitet på dei stadene, har andre årsaker enn religion. At enkelte har lett for å nytta religionen sin som ei orsaking for handlingane sine, gjer ikkje andre som høyrer til samme religion til medskuldige.
      Sjølv er eg trygg på at den norske kulturen som eg er byrg over å høyra heime i, klarar å møta desse folka og utfordringane dei bringer med seg på ein verdig og jovial måte.

     • La meg gjette, du bor i litt mer «grisgrendte» strøk? For de som bor i disse områdene er virkeligheten en litt annen. Jeg er helt enig i at det er mange som ikke er noe trussel men det kommer nesten bare muslimske unge menn hit nå og det er ikke bra. Det må til og med du være enig? Mange av den har et forkastelig kvinnesyn eller er det feil også?? Når man ser hva som skjer i bydeler i Sverige, Frankrike og England må man ta dette på alvor. For meg virker du ekstremt naiv og jeg gjetter på at du ikke har barn for da hadde du vært bekymret.

     • Det er for det meste folk som bur uti distrikta som er livredde over tilstanden i hovudstaden. Folka som bur der skjønnar ikkje kva det er som plagar bøndene so gysligt. Det er ein grunn til at flyktningar og asylsøkarar søker seg mot dei større byane når dei sjølv kan bestemma kor dei skal bu, for ute i distrikta er det etterkvart minkande forstand på korleis ein oppfører seg som siviliserte folk.
      At mange av dei har eit forkastelig kvinnesyn, er ein klar feilslutning. Dei er hverken verre eller betre enn oss nordmenn i den saken, og me er vel ikkje nett slike strålande glansbilete me heller. Det er ofte nok døme på det motsatte.
      Hadde eg hatt born, ville eg vera meir bekymra om dei kom i kontakt med angstbitande slarvkjerringar med FrP-sympatiar, enn om dei hadde vener med muslimsk kulturopphav.

     • Men det er jo det jeg sier, du bor langt fra Oslo og har ikke barn. Jeg bor et steinkast fra Groruddalen og vet kanskje litt bedre hva som foregår. At en venstrevridd døl uten barn skal fortelle meg hva som er trygt blir veldig søkt. Så du mener at det som f.eks skjedde i Køln på nyttårsaften og det som skjer i mange bydeler ellers i Europa ikke har med muslimers kvinnesyn å gjøre? Du må bo lenger ut på landet enn jeg trodde.

     • Det er ikkje eg som bur for langt unna Oslo. Det er du som bur for langt unna landsbygda.

     • Ok, da tror jeg du bør foreta en ørliten «realitycheck». Bo i Oslo en periode kanskje. I hvert fall komme deg ut av gutterommet og se verden før du uttaler deg om den. En dag står du og dine i skammekroken og jeg må si: Hva var det jeg sa.

     • Oslo er ein av Europas tryggaste hovudstader. Det ville vera ganske så problemfritt.

     • Det er jeg helt enig i men den vil ikke fortsette å være sånn lenge om du og dine meningsfeller får bestemme. Men uansett hvor trygg du tror Oslo er ville du ikke vært høy i hatten på Grønland en sen kveld.

     • Eg har aldri følt noko ubehag når eg har vore på Grønland. Det er jo klart, at om fordommane er så massive at einkvar tanke om det motsatte er utenkelig, kan det sikkert kjennast ubehag ved å gå i dei strøka, men det kan ikkje skuldast på dei folka som lever sitt kvardagsliv rundt Grønlands torg.
      Det som kan føra til at Oslo vert ein utrygg by, er snarare at den forestillinga som du predikerer setter seg fast i folk som om det var ein realitet, og at folk byrja å forsvara seg mot uskuldige og fredsæle folk som om dei var deira fiende. Då vil jo profetien etterkvart verta ei sanning. Denslags kan ikkje seiast å vera særskilt smart.

     • Det finnes visst ingen grenser for naiviteten din, det du kaller fordommer er realitet for mange her i byen men jeg skjønner at det ikke er noe poeng i å diskutere hva som skjer i verden med en som fortsatt sitter trygt plassert på promperommet. Reis litt og opplev verden er min anbefaling til deg, da vil du nok få en litt annen oppfatning.

     • «Realitet for mange»- ja sikkert, men at det dermed er ei sanning er ein heilt annan sak. For meg er dine realitetar kun vrøvl. Eg ser virkelig ikkje nytten av all den hysteriske angsten.

     • Igjen, dette er kun oppgulp fra gutterommet og ikke noe jeg bruker mer tid på. Ikke si at andres realiteter er vrøvl når du ikke har opplevd disse realitetene selv da fremstår du kun som den venstrevridde kverulanten jeg nå skjønner at du er. God bedring!

     • Eg er no tvilande til at du sjølv har opplevd desse «realitetane» dine. At noko har skjedd med deg er sikkert sant, men årsaksforklaringa di har eg ingen tillit til. Det framstår som innholdslaust svada.

     • Det samme kan seiast om europeiske menn. Det er ikkje anna enn eit subjektivt lesarinnlegg. Dessuten har det ingenting med kva du har opplevd på eigen hånd å gjera.
      Eg fekk forståelsen av at du har fyrstehånds erfaring med desse skumle tilstandane på Grønland. Har du nokon anekdotar å komma med?

     • Det samme kan IKKE sies om europeiske menn. Du er dessverre så trangsynt at her stopper det for min del. Jeg har flere opplevelser jeg kan nevne men det er ikke noe poeng å gjøre det til deg. Igjen, god bedring!

     • Så til slutt kokar det ned til at du har ingenting å melda. Jojo, takk for skiftet.

     • AvatarBjørn Deildok // 2016-01-10 kl 15:21 //

      Angstbitende slarvkjerringer… da mener du nok Hege Storhaug. Du kjenner henne tydeligvis ikke som annet enn den venstrevridde tolkningen du har blitt fortalt. Hege er ofte i muslimske land. Hun har svært mange muslimske venner både her i landet og der. Både hun OG hennes muslimske venner har en høne å plukke med kulturen som det prekes om i flere norske moskeer, som er retorikk som Gøbbels hadde vært stolt av, og som forherliger feil side av islam, nemlig salafisme og wahabisme. Hvis dette er gresk for deg kan jeg hinte om at wahabisme er «Medina-islam» som det sies blant venstrevridd som ikke forstår forskjellen er det nye in-ordet på høyresiden. Altså, nesten det samme som Daesh liker å preke om. Jeg lurer litt på hvordan dere ville reagert hvis noen hadde stått og forherliget Hitlers handlinger mot jødene på samme måten, som er en dugbar sammenligning med tanke på at salafister har våte drømmer om å ny-starte Auschwitz så fort som mulig. Men det har vel bare gått dere forbi og kommer som et sjokk på dere om noen år. Hege tilsvarer et menneske som snakker imot NAZISTENE i 1933, ikke imot TYSKERENE generelt. Muslimene er tyskere. Salafister og wahabister er nazier. Når du forstår forskjellen og tenker over hva Hege advarer mot så kanskje du blir voksen nok til å ikke snakke nedsettende om folk du tydeligvis kun har hørt om.

     • Du kan nok ha rett i at Hege Storhaug er ei angstbitande slarvkjerring, men eg kjenner tilstrekkelig fleire enn ho, til at eg hadde henne i tankane då eg skreiv det. Kaklehøner finst det nok av her i verden, av begge kjønn.

     • For noe patetisk vrøvl…….synes synd på dere. Vær utrolig glad for at Frp er med i regjeringen nå for alternativet ser du i Sverige og hvis det er det dere vil ha så nærmer det seg landssvik i min bok.

     • Svenskane klarar seg fint, så lenge dei slepp å ha Sverigedemokratane til å undergrava disiplinen som har vore så viktig for å bygga «Folkhemmet».
      På samme viset som FrP her i landet, som vrøvlar omkring som rabiate gnagarar, utan ein einaste klar tanke, eller velformulert ytring, om kva som krevst for å opprettholda eit moderne og framtidsretta samfunn, som er kapabel til å møta dei utfordringane som vil møta oss grunna væpna konfliktar, økologiske utfordringar/katastrofer og økonomiske misforhold land og folk imellom.
      Om du trur eg nokongong vil vera FrP takknemlig for noko som helst, kan eg garantera deg at noko slikt aldri vil forekomma.

     • Dette er jo problemet til hele venstresiden, uansett hva FrP gjør vil du aldri være takknemlig. Nå skal det sies at jeg stemte ikke FrP ved sist valg men kommer nok til å gjøre det ved neste, og jeg er ikke alene.
      Problemet til Sverige om ikke du ser det er at det finnes ikke noe «Folkhem» lenger, det har alle muslimene tatt over i de store byene. Mener du virkelig at Sverige har gjort det riktige med å ta inn så mange innvandrere og at det ikke har påvirket det svenske samfunnet negativt? Det er ikke tilfeldig at SD er det største partiet på meningsmålingene.

     • Det Sverige har gjort feil, er å ta folks framandangst på alvor som legitime politiske meiningar. SD er eit resultat av ein kollektiv psykose, og har ingen grunnlag i rasjonell tankegang. Utan frykta er dei ingenting.

     • Men du svarer ikke på spørsmålet mitt, har de gjort riktig i å ta inn så mange innvandrere?

     • Det er ikkje spørsmål om det er riktig eller ikkje.
      Enten har flyktningen rett på asyl, eller så har vedkommande ikkje rett på asyl.
      Det er ikkje råd å kvotera på folks rettar.

     • Det er et meget feigt svar da vi med sikkerhet vet at mange av de som kommer ikke har behov for beskyttelse men er økonomiske migranter. Men synes du det ser ut som alt er som det skal i de store svenske byene som Malmø og Gøteborg? Det er på tide å innse at Medina Islam ikke passer inn i Europa og det er det jeg er bekymret over i forhold til mine barn.

     • Korleis kan du sei at svaret er feigt, når du ikkje har forstått innholdet av det du har lest? Eg skreiv at:
      «Det er ikkje spørsmål om det er riktig eller ikkje. Enten har flyktningen rett på asyl, eller så har vedkommande ikkje rett på asyl.
      Det er ikkje råd å kvotera på folks rettar.»
      Korleis klarar du å koka det ihop med det fjollete vrøvleriet ditt med skuldingar mot «økonomiske migranter»? Hadde det ikkje vore for at «Medina-islam» er det nye it-ordet i framandhataranes selskapsliv i den siste tida, hadde ikkje du hatt den fjernaste aning om ordets innhold eller eksistens. Det er ikkje anna enn det siste forsøket i å forføra patetiske sullikkar til å tru at dei tenker intelligente tankar. Der kan eg forsikra deg i at du tek feil.

     • Gratulerer! Du klarte å si absolutt ingenting med mange ord. Når du ser hva som skjer i Europa så kan jeg love deg at du og dine kommer til å stå i skammekroken en dag om ikke bølgen med migranter stopper. Og ja jeg har lært om Medina islam bl.a ved å lese boken til Hege Storhaug, heldigvis. Jeg håper du også leser den så kanskje du kommer på bedre tanker. Patetisk Sullikk? Ja, heller det enn en ignorant sosialist som ikke ser realitetene i øynene.

     • «Og ja jeg har lært om Medina islam bl.a ved å lese boken til Hege Storhaug, heldigvis.»

      Om den einaste kjelda du har til kunnskap om det emnet er boka til Hege Storhaug, kan eg ikkje anna enn å ynskja god betring.

     • Hahahahahahah! En belærende nynorsksosialist som ser ned på mennesker med andre meninger, den så jeg ikke komme. 🙂 🙂 Jeg sa bl.a. men det valgte du å overse. Men det som er fint er at de partiene du kan stemme på er stort sett under sperregrensen alle sammen, det er blått flertall på meningsmålingene. Og du kaller meg patetisk……

     • Hege Storhaug er ikkje verdt noko som helst som truverdig kjelde.
      Om det er kun nynorsken du har att å forsvara deg med, er det ikkje så mykje meir å snakka om. Det byrjar å tippa over med den innøvde vrøvlinga, som gjer argumenta dykkar så irelevante.

     • Det er mulig 30000+ nordmenn tar feil men kanskje du skal lese boka først?
      Jeg er fullstendig klar over at det er en del subjektive betraktninger i den boka men å si at hun ikke er verdt noe som helst som kilde er feil. I det politiske landskapet vi har i dag er det vel heller du som er irrelevant? eller kanskje en døende rase er mer dekkende.

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-08 kl 18:41 //

      Jeg mener du burde vært tvangsflytta til indre getto på Grønnland i Oslo. Tror du ganske fort hadde revurdert dine meninger.
      Å ivareta landets kulturarv og integritet har ingenting med fremmedfrykt å gjøre.

     • Eg har ingen illusjonar om, at folk som skuldar innvandrarane som bur på Grønland for å vera eit trugsmål mot norsk kulturarv, sjølv har nokon som helst innsikt i kva norsk kulturarv er.

      Når det gjeld tilstanden på kriminalstatistikken på Grønland, er det siste utspelet til oslopolitiet på twitter veldig beskrivande – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153243257765969&set=a.181187510968.132606.517735968&type=3&theater

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-08 kl 21:16 //

      Jeg snakker ovehodet ikke om kriminalitet. Jeg snakker om å bo og leve i et rasistisk miljø, hvor de etnisk norske er utsatt i sin egen by. Du kan mene hva du vil. Men det er meninger uten innhold og erfaring, så lenge du ikke har kjent det på kroppen. Jeg har aldri vært rasist. Er heller ikke fremmedfientlig. Men jeg har bodd i disse områdene. Og du skal heller ikke glemme at vi er nærmest undermennesker og vantro for de fleste av de som praktiserer sin religion.
      Jeg tar ikke alle over en kam. Men rasismen er utpreget i disse miljøene.
      Jeg mener fortsatt at du burde bo der en stund før du uttaler deg så skråsikkert som du gjør. Du har ikke den fjærneste anelse om hva du snakker om. Du har tydeligvis heller ingen peiling eller forståelse av hva islam er.
      Ja. Jeg er islamfiendtlig. Fordi jeg har opplevd hva det er. Jeg snakker ikke om sekulariserte islamister.

     • Javel..

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-08 kl 21:21 //

      Ennå en meningstulling ble borte.

     • Det heiter «Enda en meningstulling…»
      Står vel ikkje og glor på kalendaren heller…

     • Massevoldtekt av tyske kvinner? Et velferdsbudsjett som blir støvsugd
      av nykomlinger til landet? Mens alle andre budsjetter har en grense, er
      asylbudsjettet som en bunnløs skattekiste som fører til finansielle underskudd
      og innstramminger på alle andre områder. Områder i Sverige hvor politiet ikke
      kan tør gå inn i fordi de er overtatt av kriminelle utenlandske gjenger.
      Fenglser hvor 80-90 % av de som sitter der er av utenlandsk opprinnelse? Det er
      dette folk frykter, med god grunn, fordi det er en realitet. Kall det gjerne fremmedfrykt.

     • Eg hadde kanskje kalla det noko anna, om påstandane du kjem med var sanne.

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 00:15 //

      Men du må vel kunne se at H og FRPs politikk er å bygge ned den velferdsstaten du vil redde? Uten folkets motstand hadde de privatisert alt av tjenester og verdier, og satt oss 100 år tilbake i sted hva arbeidsvilkår angår. Tror du at hvis de rikeste 20% slipper arveavgift og skatter så skapes det flere arbeidsplasser? Det er i såfall bare de som vasker og brøyter på den 14. hytte eller feriehjem pengene vi bli brukt på. Det er helt andre faktorer som skaper arbeidsplasser. AP H FRP er de sterkeste tilhengere av EØS, EU og krig i utlandet. Hvordan henger det sammen med de «velferdsflyktinger» du vil bli kvitt?

      Hvis du stemmer Rødt eller kanskje SP så kanskje du hadde vært nærmere. Rødt er de eneste jeg har hørt være imot EØS og for grensekontroll, men de vil tilgjengjeld hjelpe så mange flyktninger (de «ekte» altså) som vi klarer.Det må vel være MIST 10 000 i året over lengre tid med en ordentlig satning og gode systemer – vil jeg tippe. Finansiering? Avbestille de nye angrepsflyene – kjøpe nye F-16 i stedet. Vi trenger ikke Hi-tech shit for og kunne fungere i en «worldwide terror koalisjon.»

      USA har presset oss og EU til og innføre sanksjoner mot Russland, mens de selv øker handelen og styrker sine markedsandeler. USA’s venner er facister/nazister i Ukraina, islamister/terrorister i Libya,og Syria, ultranajonalister i Israel Wahabistene i Saudia Arabia. Og Tyrkia under Erdogan. Og UK og Norge da. Litt av en gjeng.

     • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:00 //

      Og hva hadde skjedd med venstresiden? Uansett hadde de måttet stramme inn på velferdsgodene for å møte asylstrømmen, det ligger klart i dagen. Med den folkemengde som kommer strømmende er det ikke til å unngå. Nei, det hadde blitt flere velferdsordninger som hadde forsvunnet med de røde, fordi de hadde holdt porten åpen. Å tro at rettigheter og velferd skal holde seg uendret med kommunistene er å tro på julenissen. Dette pjattet blir jeg kvalm av.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-01-04 kl 11:39 //

      Jeg regner med at du vet at høyresidas fremste oppgave er å rasere den velferdsstaten du mener er så møysommelig oppbygd.

     • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:05 //

      Enda en som tror på julenissen,ingen har strammet inn så mye som GHB gjorde i sin tid. Dere indoktrinerte komunister er til å bli kvalm av.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 12:31 //

      i hvilket partiprogram står det ? en ting di røde må forstå, er at det er di private bedriftene som skaper inntekten til staten.. uten den private industrien vil velferdsnorge visne.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-01-05 kl 00:48 //

      Ingen partier jeg vet om foreslår å avskaffe privat sektor. Vi har en regjering som raserer velferdsstaten mens vi skriver her.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-05 kl 10:28 //

      ka e det dem har rasert da? sykehuskøene er redusert og det må vel bla styrke velferden.. under di rødgrønne vokste den bare, og kostet samfunnet utrolig mye penger og tapt kompetanse..

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-01-07 kl 15:05 //

      Sykehus legges ned om du ikke har fått det med deg. Statistikken fra sykehusene har gått ytteligere i retning av å bli manipulerbare tall i regnskapet til en eller annen person som ser på sykehusdrift som et bedriftsregnskap. De katastrofale reformene med bedriftstenking i offentlig sektor og spesielt i helsevesenet er det imidlertid Ap og Stoltenberg som står bak, men det er på sin plass å kritisere de som forsterker og viderefører denne politikken i dag.
      Den viktigste pillaren for norsk velferd, et ordnet arbeidsliv, har de satt alle kluter inn for å knuse. De legger opp til mafiavirksomhet og prøver å ødelegge for organiserte arbeidere. Så kan vi se på hvordan de behandler uføre og arbeidsløse. Det er milevis med eksempler. Se nå bare på avisene i tida rundt budsjettsforhandlingene så finner du nok en del.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-07 kl 16:32 //

      under den rødgrønne regjeringen så vokste sykehuskøene i rekordtempo.. et og annet sykehus legges ned, men køene minker, og om helsesektoren blir mer effektiv skader ikke.. sykehuskøene koster samfunnet enorme summer, så om offentlige må kjøpefri noen til private sykehus, så tjener samfunnet på å få pasientene bort fra køene og i arbeid..
      om uføre og arbeidsledige blir behandlet dårligere no en før vet jeg ikke, men at det kan stilles krav i form av litt enklere arbeid for enkelt og kanskje det er veien til å kunne gjøre noe, det ønsker di fleste av oss.. men ikke alle.. den mafiavirksomheten kan du kalle ap & co

     • AvatarBjørn Deildok // 2016-01-10 kl 14:45 //

      Legger opp til mafiavirksomhet ja.. i visse yrker, som de færreste på venstresiden av politikken noensinne har hatt en finger borti siden det er fysisk arbeid og lav status, så er det rene mafiatilstander. Dette fordi et ukritisk

   • AvatarRaoul Duke // 2016-01-03 kl 20:37 //

    Om å gjøre og fremskynde katastrofen, som vi uansett må hanskes med før eller senere uansett?

    Det blir spennende å se, hvis FRP «gjør en god jobb» og løser problemene med «asylinvasjonen» så taper dem valget, men hvis de fortsetter og gjøre minst mulig og lar norge «oversvømmes» så vinner de nok valget. Hva kommer de til og gjøre tror du?

    • AvatarHarald Ervik // 2016-01-03 kl 22:20 //

     Det viktigste er at FRP blir større enn høyre og at venstre og KrF går under sperregrensen, da først blir det mulig å løse det.

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-03 kl 23:57 //

      Løse hva da? Bli kvitt nasjonalt eierskap over resursser, natur og verdier? Og få privatisert landet fra loft til kjeller?

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 12:24 //

      ble nok solgt utrolig mye av statsskog under den rødgrønne regjeringen, og det som har blitt solgt i ettertid var også bestemt under di rødgrønnes tid til makten.. har ikke sett at di blå har bestemt og solgt unna noe..

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 17:20 //

      Ja, AP er et høyreparti, jeg veit det. De selger da unna litt de blå også. Om ikke han Steen-Jensen fikk stoppet det da, med den kampanjen hans. De blå sentraliserer og legger veien åpen for mer privatisering, ingen tvil om det. Mulig de lar AP ta seg av «siste finish’en» men..

     • Avatarlurefiks // 2016-01-05 kl 00:05 //

      sentraliserer di blå, mulig.. men dem bygger no ut veinettet vårt med en bedre finansiering og effektivitet i forhold til den rødgrønne.. for å kunna satse i distriktene så må infrastrukturen være til stedet, bra at di blå forstår det, slik at det er mulig for satsing i distriktene..

     • AvatarDespotas // 2016-01-04 kl 19:20 //

      Dersom du er bekymret for salget av norske naturressurser burde du heller bruke din energi på å bekjempe uvesenet fremfor å unnskylde de BlåBlå ved å si at AP gjorde det samme.

      Privatisering er høyrepolitikk uavhengig av om det er AP, FRP eller Høyre som gjennomfører politikken – og høyrepolitikk er udemokratisk og skadelig for folk flest.

      Hvis du virkelig bekymrer deg for dette burde du gi din stemme til de partiene som går i mot denne utviklingen som Senterpartiet og Rødt.

     • AvatarJan Haugen // 2016-01-04 kl 21:21 //

      Konklusjonen din var sarkasme – ikke sant ??

     • AvatarDespotas // 2016-01-05 kl 14:50 //

      Du må nesten forklare hvorfor det oppfattes som sarkasme. Jeg oppfordre en person som er bekymret privatiserinag av naturressurser å støtte politiske partier som går imot privatiseringspolitikken.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 21:44 //

      Senterpartiet er vel di grønne i rødgrønt..

     • AvatarDespotas // 2016-01-05 kl 14:48 //

      Det har du rett i.

  • Såvidt jeg vet har dagens regjering m/støttepartier flertall, dersom enkelte undersøkelser holder vann. Hurra for det! 🙂 Tåkefyrsten og Stalinistene lenger ute til venstre får ikke makten gratis. Skjønt, de kjøper seg vel stemmer i LO, som vanlig, og det kan bli skummelt.

 2. AvatarRaoul Duke // 2016-01-03 kl 20:50 //

  Synes ikke det fungerer så altfor bra med en slik «morsom» vri, da det egentlig er en blodig alvorlig situasjon vi er oppe i.
  De som har advart mot FRP har fått rett, det ser vi på FRP bøllete taktikk for og skaffe seg mer makt. Og det virker som anstedigheten og «venstresidens» (eksisterer den annet en på papiret?) naivitet, er lette ofre for kyniske spillere som muligens er smartere en dem ser ut til, og gir inntrykk av. Vi lar oss lure om vi tror ting skjer fordi politikere er «så dumme» og at ikke dem klarer tenke langsiktig. FRP herjer med venstresiden i mine øyne. Så tenker jeg som regel konspiratorisk da, og feks tviler ikke et sekund at FRP med fullt overlegg lot asylstrømmen koste norge en formue i dårlig planlegging, for å klatre litt på meningsmålingene. Som ikke betyr noe visstnok når FRP gjør det dårlig. De klarer til og med og få Per Fugleli til å si at FRP har hatt rett i noen ting.

  • AvatarHarald Ervik // 2016-01-03 kl 22:36 //

   Denne artikkelen er det største pjattet jeg har lest på lenge, de forsøker på en nedlatende måte å latterliggjøre eneste partiet som vil gjøre noe medproblemet. Til neste valg blir nok FRP større enn Høyre og de to små destruktive partiene som liksom skulle være støttepartier forsvinner under sperregrensen. Da blir det først mulig å få gjort noe

   • AvatarRaoul Duke // 2016-01-03 kl 23:47 //

    Gjøre hva da? Fjerne trygdegoder, formueskatt, selskapsskatt, toppskatt og arbeidersrettigheter? Innføre TISA og TTIP, og forby tigging, og legalisere hjembrent. Privatiserere vann/kloakk, vannkraft, kommunale tjenester, heletjenester, osv osv osv? gjøre 4,7 millionærer nordmenn til direkte slaver så vi kan konkurrere med gratis barnehender i Bangladesh? Folk med Ayn Rand og Ronald Regan eller Tatcher som forbilder burde man passe seg ekstra godt for..

    Reaganomics Phase II – Kill the survivors! (Graffiti fra en motorveibro i Detroit på 80-tallet. )

    • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:19 //

     Tror man bør se opp for den som har Mao og Josef Stalin som forbilleder også.

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 17:34 //

      Ja, jeg vel ikke nevt de? Men har de noen gode ideer og by på så syns jeg vi skal ta de ibruk. Hitler var forkjemper for dyrevelferd, og vegetarianer. Har ikke noe problem med å gi han kred for det. Er ikke veggis sjøl, men er da positivt om flere var det feks.. Siv Jensen, Listhaug og Anunsen derimot har ingenting og tilby. Jeg liker heller Tybrig Gjedde da, selv om mange ville kalt han rasist. Men han virker hvertfall istand til å feks endre standpunkt om han innser han har feil i noe. Snorre Valen synes jeg virker som en oppegående fyr. Slagsvold Veum er en bra mann. Rasmus Hanson. osv Men idioter som Børge Brende, Søreide, Sandberg, olemic Thommesen osv det er 5 kolonister og «staybehind» nettverk fra ninjatroppen til Arne Treholt.

    • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 12:59 //

     et eksempel på hvorfor formueskatten må bort.. når en norsk bedriftseier må selge unna aksjer i sitt eget selskap for 180 mill, for å dekke inn formueskatt bare fordi han eier et selskap med flere tusen ansatt, da er det noe feil.. så får vi se om utlendinger kjøper opp og flagger ut skuta når dem har nok majoritet.. ja det er Kjos og Norwegian jeg snakker om, mennen dere rødgrønne missliker, for at han har fått til noe her hjemme..

     • AvatarJan Haugen // 2016-01-04 kl 14:07 //

      APs finansbroiler Marianne Marthinsen – mente jo at KJOS «BARE KUNNE LÅNE 20 MILL. » for å betale formueskatten –
      AUF-generasjonen har enda ikke forstått at LÅN skal betales tilbake…
      Et resultat av hjernevask med Plumbo ?

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 17:17 //

      Det går an å forandre på den uten å fjerne den for død kapital osv. Det spilles Monopol på høyt nivå, og vi nærmer oss å kunne kåre en vinner, eller rettere sagt vinnere. Hvor mange er det plass til på toppen av pyramiden tro?

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 21:49 //

      feilen blir jo bedriftseiere i verste fall må selge unna livsverkene pga skatt.. husk formuen er død kapital.. og selger man unna aksjer så må en i tillegg skatte av det som inntekt, for å betale formuskatten..

    • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 15:13 //

     Disse godene er på vei til å smuldre opp uansett hvem som sitter med makten. Det er bare sosialistene som nekter å innse det.

  • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-03 kl 23:44 //

   Du mener at FrP står bak asylstrømmen til Norge? Jøss, her har vi en venstreekstremist som har overgått seg selv i konspirasjonsteorier. Står FrP bak 11. september også kanskje?

   • Det var vel ikkje vanskelig for FrP å legga ein dårleg plan? Eg ville snarare vera overgitt om dei klarte å tenka ut ein smart plan.

    • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-03 kl 23:57 //

     FrP har hatt rett, som eneste parti, i alle år. De andre partiene har fulgt etter FrP hver eneste gang i hver eneste sak som omhandler innvandringspolitikk. Selvsagt er denne sannheten kjip å svelge for venstreekstremister med sitt merkelige og irrasjonelle hat overfor FrP.

     • AvatarIvar Solberg // 2016-01-04 kl 12:02 //

      Feil analyse. De andre partiene er enige i strammere kontroll ved grensene nå, etter at flyktningestrømmen økte dramatisk. Politikken må endre seg i takt med utviklinga.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 13:04 //

      men når var det ap kom etter, frp`s innvandringspolitikk på 80 tallet, ble i 97 nesten ordrett kopiert inn som innvandringspolitikken ap hadde i sitt program.. det viser jo bare til at frp har vært fremsynt.. alle partier vil stramme inn grensekontrollen i ettertid, men først etter å ha stått med armene åpne og ønsket velkommen, når mengden tar av ja da først får dem øynene opp om hva fakta dreier seg om..

     • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-05 kl 19:35 //

      Ja, Gud forby at politikken kommer i FORKANT av en negativ utvikling, slik at man kunne sluppet hele problemet! Ap-tankegang på sitt beste.

   • AvatarRaoul Duke // 2016-01-03 kl 23:54 //

    Jeg mener FRP hvis dem har visst om dette i 30 år som noen gir dem kreditt for burde vært forberedt. Hva H & FRP har drevet med siden dem kom i regjering vet ikke jeg, men jeg har fått med meg ropene om hjelp fra Italia og Hellas for mange år siden. Jeg har også vært klar over at FNs leire i «NÆROMRÅDENE» har vært grovt underfinasiert i flere år. Og jeg tar høyde for at Siv og Anders ikke er så udugelige som kanskje fremstår, men like godt som jeg vet at FRP ikke har draget på velgerne i noen realistiske saker utenom innvandring. Så da står man foran valget, enten vise handlekraft, styringsdyktighets og gjøre en utmerket jobb. Eller å la ting dra ut så lenge som mulig, late som om hender er bundet, skylde på stortinget og opposisjonen, og la ting tilspisse seg, slik at FRP kan vokse seg store. Hva tror du skjedde?

    • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-03 kl 23:58 //

     Det må være trist å vite at FrP har hatt rett hele tiden, og at alle i hele Norge kan se det.

     • AvatarIvar Solberg // 2016-01-04 kl 12:06 //

      FrP har ikke hatt rett hele tida. Problemet med innvandring oppsto med Syriakrisen. Da den nye situasjonen oppsto var nesten alle partiene enige om innstramming. Dette har ingenting med FrPs tidligere inhumane og fremmedfiendtlige innvandringspolitikk å gjøre.

     • AvatarJan Haugen // 2016-01-04 kl 16:57 //

      Du prøvde deg på SARKASME nå ??

     • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-05 kl 19:34 //

      Så de som advarte mot at Tyskland kom til å invadere Norge hadde feil helt fram til den 9. april?

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 17:57 //

      Men likevel klarte dem ikke å forberede seg? hva har FRP hatt rett i? At det finnes en grense for hvor mange asylsøkere norge klarer og ta imot? Hvorfor tok de ikke og ga de 5 milliardene de aller rikaste fikk i skattelette forrige året, og ga til FNs leire i nærområdene? Alle som følger litt med, burde fått med seg at de har vært underfinansiert i flere år. Hvis jeg sier år ut og år inn at nå kommer boligkrakket. Har jeg hatt rett i 30 år når det tilslutt kommer etter 30 år?

     • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-05 kl 19:33 //

      Ja, hvis du for 30 år siden advarte mot at det ville komme et boligkrakk om nøyaktig 30 år, og samtidig ga en hel masse råd som kunne motvirke det (som ble ignorert), så hadde du selvsagt hatt rett i 30 år.

   • AvatarMathias Bismo // 2016-01-04 kl 08:02 //

    Ja, for som alle vet, var det jo Arbeiderpartiet som sto bak, i hvert fall i følge landets justisminister fra – hups – Frp…?

    http://m.db.no/2015/11/05/nyheter/pluss/flyktningkrisa/jonas_gahr_store/anders_anundsen/41816294/

    • AvatarJan Haugen // 2016-01-04 kl 11:17 //

     HAMAS-Jonas sto frem på APs «Landsmøte» – og til trampeklapp, jubelrop og tungetale kunngjorde han at de ønsket ÅPNE GRENSER for «10 000 syriske flyktninger»
     NYHETER sprer seg – lykkejegere fra Europa og Russland påberoper seg at de ER INVITERT til Norge…
     MEN – det er vel SIV og PER som står bak dette også ??
     .
     Den «politikken» som river SVERIGE i filler nå – er den samme politikken som håper å vinne valget i Norge i 2017
     .

     • AvatarOlav Sande // 2016-01-04 kl 14:12 //

      Jøss … er JGS en del av Hamas… Det var virkelig en nyhet …trodde han var norsk politiker jeg … jaja, så feil kan en ta

     • AvatarJan Haugen // 2016-01-04 kl 16:56 //

      34 % av beflkningen med stemmerett lever dessverre i den villfarelsen at JGS er politiker for NORGE, men de minker………

     • AvatarTor Anders Råbu // 2016-01-05 kl 07:43 //

      Bare en liten korreksjon: Norge har aldri hatt åpne grenser, i hvert fall ikke etter at innvandringsstoppen ble vedtatt i 1975. Før det var grensene i hvert fall noe mer åpne enn de er i dag. De som kommer til Norge i dag, er kvoteflyktninger, asylsøkere som etter vurdering er reelt forfulgte og har rett til beskyttelse, samt familiegjenforening, f.eks. utlendinger som gifter seg med nordmenn. Da FN ba medlemslandene om å ta imot kvoteflyktninger, stemmer det at Ap foreslo 10.000 over tre år. Det er et forsvinnende lite tall. Drøyt 3000 i året er ikke mye når man vet at Norges befolkning har vokst med ca 70.000 i året de siste årene. Et bredt forlik endte på 8.000, men som jeg har skrevet i artikkelen, ønsket jo FrP bare 7.500 og ble veldig furtne over at flertallet skulle bestemme og at man ikke kunne ha en folkeavstemning om de siste 500. Uansett er dette små tall, og her snakker vi kvoteflyktninger. Når det gjelder asylsøkere, har disse en individuell rett til å få behandlet sin asylsøknad. Disse kommer i tillegg og har ingen ting med kvoteflyktningene å gjøre. Jeg vet ikke hva du mener med lykkejegere, men jeg synes jo det generelt er fint at folk jakter på lykken. Når det gjelder åpne grenser, så tror jeg ikke det er noen partier som mener vi skal ha det. Det er nok tverrpolitisk enighet om at de som ikke oppfyller vilkårene for asyl, skal sendes tilbake. Asylpolitikken blir nok den samme enten det er FrP eller Ap som styrer, men retorikken blir nok gjerne litt mer hatefull med Sylvi som minister.

      Myten om at Sverige som et land på randen av borgerkrig er en myte som dyrkes hemningsløst av høyreekstreme konspirasjonsteoretikere. Det er ikke så lenge siden jeg var i Sverige, og jeg kan bekrefte at Sverige virker som et harmonisk og fredelig land. Man kan gå hvor man vil, selv om de mest engstelige av høyreekstremistene er litt redde for å gå i områder hvor det er mange som har annen hudfarge. Det blir nok litt sånn som med lille, redde Max Hermansen, som ikke tør å bevege seg over Grønland i Oslo.

      Faktisk er Sverige et av verdens aller beste og fredeligste land å bi i. Kilde:
      https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_land_etter_HDI

      Som et generelt råd, vil jeg anbefale at du kutter ned på bruken av Caps Lock. Det ser litt infantilt ut, Det blir litt sånn som skriking. Argumentene blir ikke bedre av at de skrives med store bokstaver.

    • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:22 //

     Det var jo Ap med Jonas Gahr Støre som inviterte dem i hallelujamøtet sitt. Å si noe annet er bare å vise sitt ukunnskap.

   • AvatarIvar Solberg // 2016-01-04 kl 11:56 //

    Hva fikk deg til å skrive dette? har ikke sett at noen har antydet noe slikt. Er du tom for argumenter siden du tillegger dine motstandere meninger de ikke har? En meget sleip og ondsinnet taktikk, spør du meg.

 3. AvatarTommy B Nilsen // 2016-01-03 kl 21:50 //

  hehehe så dårlig artikkel at jeg må le her..Typisk sosialist pjatt…på høgste nivå..

  • AvatarHarald Ervik // 2016-01-03 kl 22:17 //

   Største pjattet jeg har lest på lenge.

  • AvatarMathias Bismo // 2016-01-04 kl 08:00 //

   Nå er jo dette en nettside for og av venstresida, så jeg tror nok dessverre at du har gått på en liten bomtur.

  • AvatarIvar Solberg // 2016-01-04 kl 11:49 //

   Dette var nok ikke lesestoff som falt i smak hos dere mørkeblå, nei! Det dere kaller for pjatt er historisk, filosofisk og faktamessig godt underbygget hele veien. Klarer dere ikke å ta det inn over dere, er det noe alvorlig i veien med tankeapparatet deres. Å innse feil i egne meningsdannelser er en vanskelig eksersis, og krever egenskaper som synes å være totalt fraværende hos dere blåblå klakkører.

   • AvatarTommy B Nilsen // 2016-01-07 kl 14:05 //

    tror vi skulle tatt en prat. så hadde du blitt overkjørt ang argumenter som underbygger fakta…men skal ikke utdype det noe mer. Er gay og frihetselskende og blåblå kan du titulere med så mye du ønsker. blir ikke mer hest fordi om du er ekspert på hester…Men sånn er Slike som deg skrudd sammen.. Dere definerer og hersker, gjennom å definere folk, ut fra et snevert og moralistisk verdensbilde..Og så forstår dere ikke, at de største trollene sitter hos dere.Dere er dømt til å tape.. men sitter så veldig langt inne ang å innrømme feil.. snart har hele venstresiden tatt til seg. realiteten og skroter EU og skroter asylinstituttet.Men noen av Dere sitter med skylapper, og forsetter som ingenting har hendet…selv om noen av dere sitter i ruinhaugen, så kan dere og vil ikke innse, at huset er brent ned…

  • AvatarTor Anders Råbu // 2016-01-04 kl 19:02 //

   Satire er jo ikke helt enkelt for alle. Det krever litt trening. Jeg foreslår at du leser teksten en gang til. Hvis du fremdeles ikke fatter bæret, foreslår jeg at du kanskje øver deg på litt enklere tekster.

 4. AvatarFred Gallefoss // 2016-01-03 kl 22:11 //

  Jeg pleier å sjekke fakta til det jeg leser, og denne artikkelen leste jeg kun fordi jeg så et utdrag og skjønte tegningen av lureriet. Hvilket parti var f.eks. det ENESTE som var i mot «plastposeavgiften»? Likevel så er det Siv Jensen sin skyld. Eier ikke folk selvrespekt lenger når de skal besserwisse?

  • Hvilket parti administrerte det?
   Hovedsaken er at det sitter en regjering som dobbelt kommuniserer. Utgi seg for å kjempe for folk flest når det motsatte gjøres.

   • Da kan du vel si det samme om SV da siden de var med og administrerte Norges krig i Libya selv om de påsto de var mot den. Vi kan vel også si at de er for EØS og Schengen siden de satt i 8 år og administrerte dette. Og alt for å få kjøre sorte limousiner

    • AvatarJoakim Moellersen // 2016-01-04 kl 11:49 //

     Det kan man, og et er ingen grunn til å unnskylde eller bortforklare verken SV’s feil eller de som denne regjeringa nå gjør.

    • Ja på sett og vis kan man det. Det gjenspeiler seg i valgresultatene. Det Frp her presterer er «opp som en hjort, ned som en lort »
     Forskjell på Frp og SV er likevel verdt å merke seg. Verdigrunnlag. Der SV ønsker ordninger som gavner folk flest er Frp opptatt av å dyrke egoismen. Kunne like gjerne hatt navnet Norsk Klageparti.

  • Det var Per Sandberg som fremmet forslaget om avgiften i fbm budsjettforhandlingen mellom regjeringen og samarbeidspartiene. Han plukket den fra budsjettforslagene til hhv KrF og V. Det var vel Høyre som opprinnelig fremmet forslaget om en plasposeavgift, i sine alternative budsjetter fra 2010 til 2013, såvidt jeg husker.

   Når det etterhvert viste seg at alle 4 partiene hadde utvist liten grad av politisk teft, og plastposeavgiften ble latterliggjort i media – fikk jo alle de aktuelle partiene fryktelig bråttom med å fraskrive seg ansvaret for avgiften. Dobbeltkommunikasjon er jo et av artikkelforfatterens hovedpoenger…

   Så artikkelforfatter har forsåvidt sitt på det tørre, selv om ikke hele historien er gjengitt i artikkelen. Men slik er det jo gjerne med den beste satiren.

 5. AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-03 kl 22:13 //

  Det er da godt at vi har en opposisjon som setter kjepper i hjulene for de reformene de blå- blå ønsker å gjennomføre. Dette er rett og slett demokrati for de som ikke har skjønt det.
  Skulle tro folk hadde mere mellom ørene enn det denne artikkelen viser.
  Skal vi ta en gjennomgang av de rødes brudd på valgløfter gjennom alle år de har sittet med makten. Vi kan begynne med 30 års brudd på eldrereformen. Sykehusreformen. Innføringen av bomstasjoner. Flykningepolitikk som ruinerer olje og pensjonsfondet.
  Direkte latterlig retorikk og total mangel på kunnskap

  • AvatarErling Lyngvær // 2016-01-04 kl 22:58 //

   Hvem satt med makta 2 perioder før di rød/ grønne, hørt Presthus,Syse, Willoc osv. Di har
   vært statsministere for høyre på 80 og 90 tallet. Så du kan ikke bare legge skylda på ap.
   Så den med mangel om kunskap kan du trekke tilbake.

   • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-05 kl 22:55 //

    Jeg legger ikke skylda på noen andre enn det til enhver tid rådende flertallet på stortinget. Enten det er rødt eller blått. Derfor angriper jeg kronikken og hele tankesettet i denne artikkelen.
    Men lavmålet er nådd når fokuset blir satt på andres feil, istedenfor å fremme egne saker og være konstruktivt med på å skape en forandring. Er ganske enkelt lei av sladrekjærring- mentaliteten i politiske debatter. Egen politikk blir ikke bedre av å sette fokus på andres feil.
    Bli voksne. Gro litt ryggrad og integritet. Det skaper respekt. Hundsing av andres meninger skaper bare avsky.

 6. AvatarJakob Sanne // 2016-01-03 kl 22:57 //

  er du helt på tur eller

 7. Avatarclaus ørbæk // 2016-01-03 kl 23:12 //

  Slutt å snakk om Segway og lakrispiper, det som verre er at det finnes partier som ville forby det. Problemet med sosialisme er at de etter hvert går tom for andres penger.

  • Sosialdemokrati har gjort Norge til det det er i dag. Den nordiske modellen. Alternativt er det mye å velge i. Mange grelle eksempler på hvor utrolig skjevfordelt og klassedelt. Likevel er det her det er høyest BNP, minst ulikheter, størst mulighet til å kunne delta i samfunnet uavhengig av tykkelse på foreldres lommebok. Vanskelig å se skogen når det er så mange trær!

   • Avatarclaus ørbæk // 2016-01-03 kl 23:53 //

    Flest fattige under Ap, nedslitte sykehus, jernbane, infrastruktur som gikk ut på dato for 30 år siden. skjult arbeidsløshet , Stoltenberg som ville melde oss ut av NATO, nå er han sekretær der, Støre som juger , Gro som er nullskatteyter, Lo, og Gerd Kristiansen med millionlønn , tenker nok mye på de på gulvet.etc.Månelandingen til Jens, Veldig mye må produseres utenlands pga. ulønnsomhet i Norge . Dere sosialister klarer ikke å se at andre tjener litt mer. Ap har lurt befolkningen i mange tiår, men, er du sint på pengene dine er det bare å fortsette å stemme på de Rødgrønne, for de vil ha dem….

    • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 01:07 //

     AP har lurt befolkningen ja! Helt riktig det – men det er med å føre Høyre politikk! Markedliberalisme og New Public Management, sentralisering, osv osv. Så du vil ha mer av APs feil, bare uten LO som bremsekloss?

     Jeg skjønner frustrasjonen blant folket, da alle partiene på Stortinget er like apatiske, og det er veldig få topp politikerere jeg ville gitt en «personstemme» Egentlig ingen. Kanskje Snorre Valen. Har et håp om at han kan få SV til og bli et reelt parti igjen, det er jo de eneste som kan kalles venstresiden i Norge. Men de krigforbrytelsene og brudd på folkeretten Norge deltok på i Libya, og med SV i regjering, knakk vel ryggen dems.

     NATO – NATO’s overgang fra forsvarspakt til imperialistisk verktøy, setter Norge mer i fare, en det gjør oss trygg. Vi kan kun regne med NATO i en konflikt der det vil være strategisk viktig og hjelpe oss. NATO’s fremferd gjør og til et legitimt mål for angrep.

     Støre juger om Hamas? Ooioi krise! Da synes jeg Jens sin hit’n run er verre. Hamas var vel på det tidspunktet demokratisk valgt av Palestinerene? Og det å ha DIALOG er ikke så dumt. Hadde det latt seg gjøre hadde jeg gjerne sett at Norge hadde dialog med IS, og Boko Haram eller KKK om dem tok over Alabama. Hamas er forøvrig mye mer en en milits og terrorgruppe (om ikke jeg tar feil så åpner folkeretten for at motstandskap mot okkupasjon kan ta i bruk alle milder. Også terror tror jeg) Israel val delaktig i Hamas fremvekt for og underminere Arafats PLO. Og Hamas har vel, (uten at jeg er helt sikker) gått bort i fra ren terror mot sivilie, (hjemmelagde raketter er ikke mer terror en lasersstyrte missiler. I såfall, gi de noen hellfire missiler da så de kan treffe militære mål med presisjon.)Under siste krig på Gaza, døde 71 Israelere, 66 soldater + 5 sivile (inkl 1 barn). Israel drepte over 2000 og ødela 7-10 000 hjem. Og 34 tunneler alà den Nils og Ronny smulget kunsten ut av Gaza med på «Walkabout» sendt på NRK. https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Israel%E2%80%93Gaza_conflict

     Gro’s nullskatteyter (Jagland også regner jeg med.) grunnen til dette er vel at man i int jobber skal jobbe for det int samfunnet, derfor får man en lønn skattefritt. Kan jo endre på det sikker og dele skatte innektene likt for alle land. Da er heller Gro’s hejmkomst for helsetjenester en sak hu kan tas på. LO må få bruke pengene sine på hva de vil, jobben deres er vel og tjene medlemmenes interesser. du burde nok kreve at arbeiderpartiet skal trekke mot venstre, og ikke bli på et internasjonalt «race to the bottom»

     Månelandingen til Jens – krasjet ja. men er da fortsatt et raffineri og teknologisenter? tror du forskning og grundere/innovasjon ikke betyr masse kr «ut av vinduet?» Pengebruken ute av kontroll kan man si. Både før og etter 2013. H FRP ansetter faktisk enda fler byråkrater, istedet for å «slanke byråkratiet» som var valgløftene. Og asylstrømmen blir jo svært billig siden H FRP var SÅ godt forberedt og fremsynt. Eller åssen var det?

     Ting produseres utenlands fordi vi tillater import of salg av varer som er produsert på barnearbeidere og andre på slavelønn. Hadde vi gjort selskapene rettslig ansvarlig for lovbrudd/utnytting gjort av underleverandører, og regulert markedene etter våre verdier – hadde vi sikkert kunnet beholde endel industri beregnet på innenlands markedet. Hvis du har lyst til å konkurrere mot land i 3dje verden på lønn – så værsågod. Høres ut som en dårlig ide, spør du meg – men, men..

     • Avatarclaus ørbæk // 2016-01-04 kl 08:49 //

      Leste ditt innlegg helt til du ønsker Snorre Valen og Sv tilbake. Sosialisme er bare veien til kommunisme, og er det noen som utnytter noen med den politikken er det sosialismen, har aldri fungert uten pistol i ryggen, men du er kanskje for væpna revolusjon.

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 17:51 //

      Jeg vil ha rettferdig fordeling av resurssene. Hvis det å tjene seg steinrik er eneste motivasjonen for folk å skape noe, så er det kanskje ikke verdt bryet. Er for maks lønn og nasjonalt eierskap, gratis helse, og mat til alle. Gratis heroin til heroinistene og gratis barnehage. Jeg synes forsvaret burde brukes til å skyte ned privat jetter som flyr ultra rike verden rundt, og de eneste land jeg vil innvadere er skatteparadiser som Cayman Islands osv. Evt brukes i humanitære situasjoner dersom hensikten er og hjelpe folket, ikke fjerne ledere vi ikke liker, eller åpne markeder for våre selskaper.

      I tillegg mener jeg vi målet må være at folk får leve og nyte livet, ikke jobbe livet av seg for å overleve, noe som er fullt mulig om verdier og ressurser var bedre fordelt.

      Hva jeg er vet jeg ikke, kanskje en marxist-libertarianer. med sansen for anarkister.

     • AvatarCarl Olav Hals Karlsen // 2016-01-04 kl 23:07 //

      Og markedsliberalisme er bare veien til oligarki/plutokrati. Liker du oligarki? Hører det er fritt og fredelig borti Russland. Lenin tok makten med væpna revolusjon; det gikk til helvete. Hitler ble valgt; det gikk sånn passe til helvete det også…

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 12:52 //

      Norge er avhengig av handelssamarbeid med eu, og en del land utenfor eu.. vi kan si nei til import av varer, men hva om eu og di andre vi eksporterer varer til sier stopp tilbake.. jaja ryker nok arbeidsplasser også bygges velferden ned, pga manglende inntekt til staten som skal finansiere den..

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 17:40 //

      Da bruker vi strømmen vår selv på svære drivhusanlegg inni i de mange fjellhallene i landet. Russland og Kina vil sikkert fortsatt ha fisken vår. Vi hadde forøvrig bare hatt godt av og trappe ned den oppdrettsvirksomheten vi driver med i Norge allikevel.

     • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 21:45 //

      jepp og fisken er vel det eneste?

     • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 15:07 //

      Bare at du nevnte navnet Snorre Valen var nok til at jeg ikke tar deg seriøst.

     • AvatarRaoul Duke // 2016-01-04 kl 17:37 //

      Valen er da en bra mann såvidt jeg kan se. Ellers er det ganske stusselig i SV i mine øyne. Liker han Bård Vegard Solhjell og forøvrig. Ellers er det mye rart i alle partiene.

    • Det var mange påstander. Noen mer useriøse enn andre. Riktig at det er etterslep på en del. Tidligere konservative politikere kan motta sin del av ansvaret. Ingen som har spart mer på vedlikehold og overføringer til kommunene enn dem. Når det gjelder produksjon i utlandet var det under Bondevik en minister Ansgar Gabrielsen. Han subsidierte de bedriftene som ville flytte virksomheten ut av Landet. Klage på Gro Harlem Brundtland? Hallo, en av dem som har prestert? Hva skal en leder for LO tjene? Dette er krampaktig kritikk.

  • AvatarCandylike // 2016-01-03 kl 23:37 //

   Enig… Lurer på hvorfor han i det hele tatt gidder å skrive slike fjollete innlegg. Hadde vel passet bedre, om han hadde sagt sin mening om månelandingen til Jensemann, for der gikk det vel noen mrd. «ordrett» rett opp i skyene…

  • AvatarRaoul Duke // 2016-01-03 kl 23:39 //

   Problemet med «ikke-sosialisme» er at de ALDRI går tom for andres penger. (dvs dine/våre penger) Selv om du skulle kun ha nok til å akkurat overleve, så vil de fortsatt tyne deg for det de kan.

   • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:16 //

    Er du helt hjernedød? Er det noen som vil bruke andres penger er det kommunistene, Les på Google så ser du hva kommunisme er.

 8. Beste og morsomste jeg har lest på lenge. Tatt på kornet så det holder.

 9. Et parti hvor Justisminister er tatt i løgn i stortingets kontrollkomite, bøtelagt for ulovlig bruk av offentlige midler (skryte/propaganda video) Ser på fartsgrensene i Norge som veiledende, en politisk rådgiver som har blitt fersket på horehus ++++++ En nåværende fiskeriminister som rett ut gir andre parti (KrF) skylden for terrorrekrutering. Det er en ansamling av udemokratiske krefter blottet for selvinnsikt. Det er utrolig mye mer. Og fremdeles så klarer tilhengere å klage over andres feil. Hva er så fantastisk med at ytelsene til dem med minst skal reduseres? Hva er det som er så bra med at arbeidsgivere kan utnytte folk mer uten kompensasjon? Hva er det som er så bra med at styrtrike skal få store tillegg på middelklassens bekostning? Ingen andre har gått til større angrep på velferdsstaten enn denne gjengen. Lite å klappe for. Enda mindre å stemme på.

  • AvatarJan Haugen // 2016-01-04 kl 11:10 //

   Vi hyller selvsagt heller de Rød/Grønne – som leverte 8 ÅR med løgner og unnvikelser…

   • AvatarJoakim Moellersen // 2016-01-04 kl 11:42 //

    Du gjør kanskje det. Her er hva jeg, som sitter i redaksjonen til Radikal Portal, mener om Jen Stoltenberg: https://radikalportal.no/2014/06/16/jens-stoltenberg-en-historisk-darlig-ap-leder/

   • Hvilke løgner og unvikelser?
    Er det et forsøk på å rettferdiggjøre politikere som ikke er redelig? De rødgrønne overkjørte ikke opposisjonen slik som det gjøres nå. Ikke finansierte de skattekutt for de velstående ved å kutte i ytelser til dem med lite. Ikke var de villig til å svekke arbeidsvernet eller annsettelsesvernet. Dette er radikale forskjeller som kommer til å få alvorlige konsekvenser for norske arbeidstakere.

    • Det de gjorde var vel heller å ta penger fra de som stemte på andre partier (da spesielt Høyres kjernevelgere) for å bruke dem på sine egne velgere. Simpel måte å kjøpe seg stemmer på. Det kan man ikke si den andre veien, da de som betaler mest – både før og etter skattelettene – er en marginal gruppe.

     • Det var da litt av en påstand med mindre du mener rettferdig fordeling.

     • Påstanden er helt kurant, og har ingenting med rettferdig fordeling å gjøre.

  • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:13 //

   Bla, bla, bla . Hvordan var det med de rødgrønnes justisministere? De måtte gå den ene etter den andre pga. uduglighet. De fleste var totalt ukompetente med Storberget i spissen, det må du huske før du kaster skitt. Les historien om den rødgrønne fiaskoen, så ser du at det sto ikke bra til.Jeg blir rett og slett kvalm av dette pjattet dere serverer.

   • Pjattet er det andre som står for. Hvorfor gikk Storberget? Hvem var de andre og hvorfor måtte de gå? Det er greit å redegjøre litt når påstander kastes ut.

    • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 13:15 //

     Les deg litt opp, så skjønner du sikkert litt bedre. Eller er du så hjernevasket at du ikke makter å innse det?

     • Er ganske opplest og opplyst. Kjenner historien også. Ser nok av blå blåe eksempler rundt om i verden til å frykte både det og kommunisme som pesten.

  • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 12:38 //

   bedre med di grønne som legger opp til at di som har svart arbeidskraft i sving må bøtlegges med mva og skatter .. mens når ap`s leder har svart arbeidskraft, da bare stilner det av og dysses ned, ingen straff.. dette er jo flotte signaler å sende til vanlig folk.. dette er vel ap`s statsministerkandidat det 🙂 under di rød grønnes år var det nok utrolig mange med svinn på skogen, vet ikke hvor mange som ble bytet ut etter flause på flause..

   • Dette er jo bare vås. Det var ingen neddyssing av saken du refererer til. Den ble håndtert i all offentlighet! Har det slått deg hvorfor vi betaler skatt og avgifter? Hvor mye av de tjenestene du har hatt behov for, har behov for og kommer til å få behov for kan du betale for ved hjelp av din lønn? Sannsynlig svært lite om man tar utgangspunkt i at et døgn på sykehuset koster 4-5000,-
    En gjennomsnittlig ambulansetjenesten 3000,-
    Legetime 1200,- osv….. Sykehjem, barnehage. Skole, sykelønn, trygd,

    • Avatarlurefiks // 2016-01-04 kl 15:42 //

     joda det har slått meg.. men det skumle med det her er at Støre, ap`s statsministerkandidat ikke har forstått det.. det er fali det.. men utad så må vi alle betale til fellesskapet, men ikke ap folk…

     • I bunn og grunn er det ideologi det koker ned til.
      En regjering som har programfestet oppmyking av aml, salg av offentlige virksomheter samt reduksjon i ytelser er dårlig nytt for lønnsmottakere.

    • Hvem er det da som betaler, egentlig? Vi har ikke så mange styrtrike at disse effektivt betaler for resten av befolkningen. Den jevne arbeidstager ville kunne spart opp til dette dersom staten var litt mindre grådig. Det er ikke småpenger som går bort til arbeidsgiveravgift og skatt, tross alt.

     • Tror du på det selv? Da får du klikke deg inn hos statistisk sentralbyrå. De styrtrike er det faktisk ganske mange av og flere blir det. Det henvises til at det er penger som de har skapt selv. Tja, mange har ikke gjort annet enn å bli født inn i det og arvet. Så har du de som bare er rik.Felles for dem er at jo mer du har jo lettere blir det å undra seg beskatning. Er det bra? Selv om man ikke betalte en krone i skatt ville det være umulig å betale for en barnehage plass og to skoleklasser, eventuelt noen legebesøk i året samt sykefravær som følge av noe så enkelt som influensa. Hvorfor er det så sinnsyk klasseforskjell i f,eks Storbritannia og USA? Nettopp på grunn av den usosiale fordelingspolitikken!

     • De er et solid mindretall. Nå aner jeg ikke hva du definerer som «styrtrik», men en driftig siv.ing. er ikke der. For å klippe fra SSB: «De 1 prosent rikeste privathusholdningene i Norge eide 19 prosent av all
      formue i 2014, mens de rikeste 0,1 prosent av husholdningene eide 8,8
      prosent av all nettoformue.». Det vil så si at de 0,9% som ikke er heeelt i toppen «bare» eide 10% av totalen. Sannsynligvis er kanskje 0,5% innenfor en realistisk definisjon av styrtrik (jeg setter da grensen ved 5x snittformuen, som neppe er veldig mange millioner kroner). Denne lille gruppen kan ikke sponse alle som ikke har egen inntekt, uansett beskatning. Ikke optimalt at de har andre muligheter til å «snike seg unna skatten», men når man ser på hvor mye de uansett betaler opp mot det de selv bruker av tjenester bør ikke staten føle seg snytt. De betaler for seg selv, og vel så det.

      I og med at snittalderen for førstegangsfødende er rundt 30 i dette landet har man typisk hatt 10+ år å spare opp penger til skolegang for barna m.m. Det går jo an å forsikre seg mot sykdomsperioder, skulle en tro. Folk har da helseforsikring i dag, selv om man betaler meget mye for statens tjenester. Joda, sykehus er dyrt – derfor har man forsikring, akkurat som man har det på huset fordi det er kjipt å miste 3 millioner over natten.

      USA er et interessant tilfelle, siden de tross alt har endel innteksskatt. Problemet der er jo at de svir av alt på militæret. Da er det faktisk bedre at pengene går til offentlig skole o.l., men det sier mer om hvor toskete det er at den jevne borger skal blakke seg fordi staten skal ha «dyre leketøy» de kan vise frem enn det gjør om min glede over offentlig skole 🙂

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-05 kl 01:01 //

      Det er jo en uting om folk skal spare opp til egne helseutgifter og barns utdanning, da dette betyr at penger blir stående relativt uvirksomme på trygge bankontoer heller enn å sirkulere i økonomien. Man tror jo at nettopp dette er en årsak til at økonomier som de østasiatiske så lett opplever stagnasjon når de har nådd et visst nivå slik Japan gjorde på åttitallet.

      Når det gjelder helse må nok mange se langt etter å ha råd til å betale dette, særlig om de også må betale utdanning til barna sine og livsopphold ved arbeidsledighet og sykdom selv. Dessuten, vil de fattige få dyrere forsikringer enn resten på et helt fritt marked, da det nettopp er de som har størst sannsynlighet for å bli syke og arbeidsledige!

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-05 kl 00:58 //

      Det er i stor grad den øvre middelklassen som betaler for resten. Uten subsidieringen fra de rike og den øvre middelklasse sin skatt, hadde det vært mye dyrere for folk flest å betale for de tjenester de idag mottar over skatteseddelen.

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-07 kl 16:36 //

      En nogen lunde normal inntekt betaler i dag ca 100- 130 000 i skatt bare over skatteseddelen. + mva + bompenger + eiendomsskatt + veiavgift + drivstoffavgift ++++.
      En skattebelastning på ca 70% av inntekt. (Sånn ca).
      Også påstår du at den øvre middelklasse betaler for resten av Norge.
      Drittprat.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-07 kl 18:53 //

      Saken er dog den at folk til de er rundt 20 år og etter de er rundt 60 år stort sett er en utgift for det offentlige, og det er de årene som får regnskapet til å gå i minus for de fleste. Så kommer perioder hvor folk har vært arbeidsledige, syke eller lignende i tillegg. En skikkelig kreftbehandling er jo såpass dyr at da forsvinner ganske mye av pengene man har betalt inn bare på det.

      Syne forøvrig det er morsomt at du mener norske politikere BÅDE er kontrollfreaker OG feiginger som bare gjør som meningsmålingene sier….

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-07 kl 19:51 //

      Du må kanskje forklare hvordan det er motsetninger. Jeg ser ingen motsettning i det.
      Men kanskje du mangler innsikt i menneskets natur.
      Nå snakker vi om mitt uskolerte spesialfelt. Erfaring.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-08 kl 00:15 //

      Det virker bare litt rart at folk som ønsker å kontrollere andre samtidig bare gjør som andre folk gjør. Uansett, du er vel enda en slik harrytass som gir Arbeiderpartiet skylden for alt som har gått til helvete i eget liv og tror alt blir flott bare de rike får bestemme enda mer?

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-08 kl 07:53 //

      Kanskje du skal se på din egen feighet. Du som ikke engang våger å stå fram med eget navn.
      Jeg vil ha meg frabedt å karakteriseres av deg når det gjelder politisk ståsted. Det vet du ingenting om. Men det er helt vanlig at nett troll som deg går til personangrep så snart de ikke klarer å komme med fornuftig argumentasjon.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-08 kl 12:40 //

      Problemet er jo at du ikke har kommet med noen rasjonell argumentasjon i utgangspunktet.

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-08 kl 13:03 //

      Det fritar deg fortsatt ikke for din feighet. Jeg ser at du har mye kunnskap om ting. Og slår ut i øst og vest med surmaget kritikk av alt og alle. Ser ingen løsninger noe sted. Regner med du er MDG velger.Med kontrollfrik mener jeg hvordan politikere, i særdeleshet, utøver feighet for å styrke egne posisjoner i pampesystemet og gjerne motarbeider gode saker ene og alene fordi de står i opposisjon mot rådende regjering. Holdningen har ingen politisk farge. Svært få tør å flagge/ belyse saker, so

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-08 kl 16:50 //

      Jeg er ikke i nærheten av å stemme MDG. Hadde nok stemt på fascistpartiet til Anders Behring Breivik om han får det på beina. 🙂

     • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-08 kl 16:55 //

      Da forstår jeg det slik at du ikke bruker din stemmerett? Om så er tilfellet mener jeg at du ikke har noen som helst rett til å mene noe som helst.
      Men du hadde sikkert trivdes godt i Tyskland på 40 tallet.
      Diskusjonen er over.

  • Avatarselveste_fatso // 2016-01-05 kl 00:42 //

   Så det er liksom «verre» enn en Utenriksminister som lyver for åpent kamera om sine samtaler med terroristorganisasjonen Hamas..!??
   Arven etter de rødgrønne taler for seg selv.
   De skulle fjerne fattigdommen i Norge… Det ble flere fattige…
   De skulle satse på «fornying og utvikling»… Etterslepet på vedlikehold passerte 1000 mrd…
   De skulle fjerne helsekøene… De ble lenger…
   De skulle «garantere» behandlingstid for bl.a. Kreftpasienter… Det ble trikset med datoene hos helseforetakene fordi pengene til å gjennomføre tiltakene uteble… (Og Jens måtte prøve å lyve seg ut av tabben ved å påstå at han «aldri hadde lovet noe»..?)
   Jens-1 og Jens-2 brukte 58 Statsråder, og stod for 88 løftebrudd ift partiprogrammene. I tillegg til en rekke saker som omhandlet det sedvanlige «AP-Kameraderiet» med bl.a. Giske, som plasserte flere av sine kompiser i styrer i statlige foretak, eller i private foretak som Staten hadde eierinteresser i… Borten Moe, som endret traséen for «Monstermastene» i Sogn og Fjordane, slik at de ikke gikk over eiendommen til kompisen… (Pris: ca. 4,5 mrd…)
   En SV-Minister betalte ut pengestøtte til «gamle kjente» i SU…
   «Månelandingsprosjektet» til Jens, kostet 16,5 mrd. Verdiløst idag…

   Selv har jeg for lengst innsett at dagens modell av velferdsstaten er moden for en «revisjon». Vi vil aldri klare å opprettholde nivået på ytelser of standarden på tilbudene og godene med det tempoet vi har tatt inn migranter og asylsøkere de siste 30-40 årene. Olja skal jo fases ut i nær fremtid. Vi kan ikke leve av å produsere smøreoljer. Så de 7000 mrd´ene vi for tiden har på bok i «Casino Royale», vil nok få ben å gå på, når Støre skal gjeninnføre «Nirvana» her på berget…(?)
   Da går det nok troll i ord for M. Thatcher`s tese.
   «Problemet med Sosialistene er at de før eller senere råker opp for ANDRES penger!»
   Så mens «vi» avholder våre mer eller mindre seriøse «pissing-contests» over hvem som er best/verst, så går vi uansett baklengs inn i fremtiden…

   😉

  • AvatarLyn_Gordon // 2016-01-05 kl 02:29 //

   Den lista du legger frem sier heller noe om hvor du får nyhetene dine fra.. Rett fra Helga Pedersen? Han er ikke tatt mer i løgn en 99% av alle andre politikere som bortforklarer, fikk ikke bot for ulovlig bruk av offentlige midler (det var det SV som skulle hatt og Lysebakken gikk av på grunn av). De fikk bot for å bruke materiale som NRK hadde rettighetene uten tillatelse.
   Og hvem ser ikke på fartsgrensene som rådgivende? Kjør etter forholdene.
   Nå har jeg aldri stemt FrP og forsvarer ikke politikken deres, men når det er blitt så mange ytelser at de som vet å sno seg kan få ut mer enn i en normal jobb er noe galt.
   Arbeideren er under press fra flere kanter. Industrien som er flagget ut og stor arbeidsinnvandring både på Rød og Blå sin vakt og det er ingen enkle løsninger her. Men litt mer fleksible løsninger må da gå an å prøve?
   Det med de styrtrike får så store tillegg er ett mantra som er gjentatt til det kjedsommelige, men også her er det noe som ikke stemmer når f.eks Kjos og andre må selge aksjer å ta opp lån for å betale skatt på død kapital.

 10. AvatarDavid Eriksen // 2016-01-03 kl 23:46 //

  Det må være trist å være venstreekstremist om dagen. Virkeligheten ler dere rett opp i ansiktet, mens dere laller dere inn i stadig mer konspiratiske anti-FrP innlegg. Patetisk har det vært lenge, nå er det bare trist.

  • Det er ikkje tid for å vera konspiratorisk, når det er såpass mykje illeluktande fakta som tyt ut frå regjeringsapparatets løynde kanalar.

   • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-04 kl 00:00 //

    Fakta er at FrP har hatt rett hele tiden, og alle med litt vett i skallen ser det. Derfor blir FrP enda større neste valg, og forhåpentligvis blir det ren blå-blå regjering. Selv dere venstreekstremister vet innerst inne at det er det beste for landet.

    • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-05 kl 00:54 //

     Så du mener at fri innvandring er best for landet? Frp ønsker jo egentlig fri innvandring ifølge eget program. Hadde nok vært bedre med et parti i stil med Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene. Finere uniformer enn Frp har de også.

     • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-05 kl 19:31 //

      FrP for fri innvandring? Uniformer? Jøss, dere venstreekstremister lever visst i en helt egen verden.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-05 kl 23:55 //

      Ja, det står jo i Frp sitt program at de i prinsippet er for fri innvandring. Frp uniformen er vel en litt for stor dress. Da er de fine SA uniformene til Sverigedemokratene finere.

     • AvatarDavid Eriksen // 2016-01-06 kl 00:27 //

      Men hvis FrP er for fri innvandring, så må det jo være det perfekte partiet for dere venstreekstremister! Dere er en schizofren gjeng altså.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-01-06 kl 00:58 //

      Frp er jo et liberalistisk parti, og det å støtte fri innvandring er en sentral del av den ideologien. Jeg kunne aldri stemme Frp siden jeg er helt imot innvandring generelt sett.

 11. AvatarNaivitetensHoyborg // 2016-01-04 kl 00:39 //

  Hvis man skal snakke om segway og lakrispiper er det vel kanskje på tide å spørre seg selv om hvem i huleste er så bak mål kontrollerende at de på død og liv måtte forby det? Det neste jeg venter på fra de røde er et påbud på når man må legge seg, hva man skal spise og når.
  De 7500 som forfatteren av denne smørja nevner

 12. AvatarHarald Aa // 2016-01-04 kl 01:34 //

  Usedvanlig lettvint håndtering av de faktiske forhold. En fiffig blanding av halvsannheter og direkte løgn ispedd egen synsing. Et makkverk av en «fortelling». Godt nyttår alle sammen!

 13. AvatarEllen Oddny Madland // 2016-01-04 kl 07:16 //

  Veldig godt skrevet. 🙂

  • AvatarHarald Ervik // 2016-01-04 kl 12:24 //

   Godt skrevet? Det var et patetisk forsøk på å sverte en regjering som gjør en god jobb. Det var noe kvalmende pjatt.

 14. AvatarArne Handeland // 2016-01-04 kl 08:37 //

  Her var det mangen som ikkje tålte sannheten 🙂

  • AvatarKnut Henry Lundberg // 2016-01-08 kl 21:24 //

   Ja. Også er det min sannhet. Og din sannhet. Og til slutt har vi sannheten.

 15. AvatarWilliam Steffensen // 2016-01-04 kl 14:06 //

  Artikkelforfatteren er bare god til å skrive godt, forførerisk godt! Men det han glemmer er kvinneundertrykkingen fra Raymonds aksept av et todelt Oslo i sikre og usikre soner til fortvilelsen som brer seg blant svenske innvandrer kvinner som håpet å kunne fri seg fra islam i Sverige! Dette glemmer han med vilje, for han vet at venstresiden har gitt opp kvinnekampen i håpet om at muslimene skulle stemme på dem! Da er det heller bedre å stemme blått, bli kalt rasist men hevde kvinners rett til også kunne leve fritt og trygt i en rettsstat! http://www.aftonbladet.se/debatt/article21088956.ab

 16. AvatarMorten Isaksen // 2016-01-04 kl 15:31 //

  Ang det å legge bort rasismen i debatten om Islam så går det helt greit å debattere den har jeg svært vanskelig for å tro at noen har lyktes spesielt godt med, har ikke lyktes selv, å forresten så er ikke islam en rase…

  • AvatarComrade Pootie // 2016-01-04 kl 22:15 //

   Om islam er en rase er kristendommen også det, og følgelig blir venstresiden nødt til å ta et oppgjør med nesten et helt århundre med rasisme mot kristne.

 17. Haha, fantastisk 😀

 18. AvatarComrade Pootie // 2016-01-04 kl 22:16 //

  Her står anti-segwaymiljøet og de som er motstandere av legalisering av lakrispiper sterkt ser jeg.-

 19. Land der man i politisk sammenheng bare snakker om solidaritet, må være verdens kjedeligste land å bo i. For å beskrive meningsforskjeller slik at folk oppfatter at ikke det hele er en gørr kjedelig suppe, må man, og skal man, spissformulere slik at velgere og andre oppfatter forskjeller i måten man styrer.

 20. Avatarannordal // 2016-01-04 kl 23:54 //

  Hvordan blir fortellingen om man bytter ut navnene med de rød/grønne navnene?????

 21. Hvorfor er ikke den dagen da oljen sank i verdi, massearbeidsledigheten økte, krona stupte og Norge plutselig ikke lenger var verdens rikeste land med i fortellingen?

 22. Denne fortellingen er omtrent like sann som å gi FRP skylda for at oljeprisen falt dramatisk!

 23. AvatarGunnvald Kleveland // 2016-01-06 kl 08:50 //

  Fortelling er å dra denne løgnhistorien i lengste laget. Har ikke lest større løgner siden pressemeldinger fra AP

 24. Avatarnils johansen // 2016-01-13 kl 14:36 //

  Jeg ser hva intensjonen med innlegget er, men den sørlandske lærer treffer ikke helt her, og ender opp med en blandingstekst der han veksler mellom humoristiske forsøk på en beskrivelse av regjeringen, og ad hominem mot de han liker minst. Greit nok det, men ikke særlig matnyttig annet enn som en personlig utblåsning, ispedd overdrivelser og enkelte faktafeil. Men er det dette de radikale evner å komme opp med av kritikk, ja da må jeg si regjeringen har sterk uuttalt støtte fra venstresiden, for her var det lite av substans som rammer regjeringens arbeid. Er det slik vi skal tolke deg Råbu, at du i bunn og grunn er ganske fornøyd med det meste av det regjeringen gjør, ettersom det er banaliteter du tar tak i??

  • AvatarTor Anders Råbu // 2016-01-16 kl 12:59 //

   Hei, Nils.

   Den som kun tar spøg for spøg
   og alvor kun alvorligt.
   Han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.

   (Piet Hein)

   Så teksten treffer ikke deg. Vel, en tekst kan jo ikke treffe alle, og satire kan jo være litt vanskelig. Det er jo ikke alle som synes «Nytt på nytt» er morsomt heller. Det er forresten heller ikke et spesielt matnyttig program, men mindre du mener at det er nyttig i et demokrati at myndighetene blir utsatt for et litt skrått og kritisk blikk. Du mener å forstå hva intensjonen med innlegget er. Det er da noe. Satire kan jo være vanskelig, men her går det an å øve seg.Til lags åt alle kan ingen gjera. Det er no gamalt og vil so vera.

   Jeg lever greit med at du misliker teksten. Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på den, men også noen få kritiske, som din. Tilbakemeldingene har kommet fra både av folk jeg kjenner og folk jeg ikke kjenner. De fleste tilbakemeldingene har nok vært fra folk som er uenige med den blåblå regjeringens politikk, men jeg har også fått positive tilbakemeldinger fra folk som er medlemmer i både Høyre og FrP, som har syntes at teksten var hysterisk morsom. Selvsagt har teksten politisk brodd, men jeg synes jo det er fint at det blant regjeringspartienes velgere er folk som har tatt inn over seg de ordene fra Piet Hein som jeg åpnet dette svaret med, at de jevnt over har velgere som har større toleranse for uenighet og som tåler kritikk og satire langt bedre enn en del av statsrådene.

   Jeg synes du tillegger meg overdrevent stor politisk innflytelse i det du spør om dette er det de radikale (mener du med dette venstresiden?) evner å komme opp med av kritikk mot regjeringen. For å forsøke å svare på spørsmålet ditt, så vil jeg nok si at det håper jeg da vitterlig ikke. Som en hobbyskrivende lærer i provinsen, uten medlemskap i noe parti, er jeg nok ikke i posisjon til å definere summen av venstresidens kritikk og ankepunkter mot regjeringen. Jeg både tror og håper at venstresiden totalt sett evner å kritisere regjeringen på flere punkter enn de jeg har hakket ned i en mer lettbent satirisk form.

 25. AvatarBjarne Honore // 2016-02-02 kl 13:56 //

  Islam forpester hele verden med deres volds religion

 26. AvatarSvein Bøe // 2016-07-15 kl 06:32 //

  Og hva har partipampene i Ap gjørt? Riktig nok bygget de opp landet etter krigen, det måtte jo bare gå en vei, det var jo ikke mere å ødelegge, noe de negynte med når landet var begynt å komme ovenå igjen, de har bygget ned,samferdsel,helsevesen, skolevesen og forsvar og nærmest lagt landet åpent for angrep både militært og ved løssluppet innvandring!og hvor er partipampene? jo de nyter livet i skatteparadiser og har snudd ryggen til moderlandet som de har nærmest kjørt på ræva og som de har beriket seg på.
  La nå de blå få prøve seg en par perioder, de kan ikke gjøre det værre en olarkene i ap?

  • AvatarPeeWeeMadman // 2016-07-15 kl 10:46 //

   Var virkelig hele Norge ødelagt etter krigen? Med unntak av noen mindre slag i 1940 og noen allierte bombeangrep var det jo bare Finmark fylke som virkelig ble skadet under krigen.

   • AvatarSvein Bøe // 2016-07-15 kl 11:33 //

    Narvik,Steinkjær,Molde og Kristiansund var nå ihvertfall lagt «flat» sammen med andre plasser så det var ikke problem med arbeid hart etter krigen og Ap hadde en takknemmelig jobb som de levde lenge på?

    • AvatarPeeWeeMadman // 2016-07-15 kl 19:05 //

     Det var de få plassene som ble rammet direkte av krigen, og det var ingen komplisert sak å bygge opp dem igjen. Dette var heller ikke spesielt store byer i 1940. Disse ødeleggelsene var så små sett i landet som helhet, av det slettes ikke krevdes noen stor gjenoppbygning i Norge. Det var vel stort sett bare Tyskland i Vest Europa som ble skikkelig rasert. Tilogmed Frankrike så begrenset med kamper i de store byene.

  • AvatarEinar Jacobsen // 2016-07-15 kl 15:34 //

   Dette er en merkelig logikk. Du kritiserer helt korrekt AP for å bygge ned velferdsstaten, så sier du de BåBlå, som ønsker å demontere velferdsstaten i et enda større tempo, skal «få lov å prøve seg». Burde du ikke heller støtte de partiene som faktisk ønsker å forsvare velferdsstaten og norske interesser som SP og Rødt?

   Jeg anser dette som de eneste partiene som faktisk utgjør en troverdig, om enn liten, motstand mot de etablerte EU-partienes (Høyre, FRP, Venstre, KRF, MDG og AP) velferdsfiendtlige politikk. Vær så snilll vi trenger mer enn noen gang opposisjon til denne blokken!

 27. AvatarArne W Wiklund // 2016-07-15 kl 10:49 //

  Artig lesing ?? Bare synd at du ikke har tatt for deg mer dagsaktuelle saker som knefallet for ideologien Islam, som våre «folkevalgte» påtvinger oss vanlige dødlige borgere for… Det er leit at du ikke har innsett faren ved islamiseringen av landet vårt og resten av Europa, og at du bagatelliserer og lager komedie av det faktum at små barn og kvinner her i landet og rundt om i Europa blir utsatt for direkte overgrep og undertrykkelse i Islam’ navn. ? Men jeg antar at du er en av de som enda ikke har våknet opp fra den politiske korrekte bobla du lever i? Og ikke tror at all den elendighet vi er vitne til i våre tidligere trygge og sikre samfunn, er relatert til den sannheten at det har oppstått som følge av muslimsk innvandring. «Berikelsen» lenge leve skjønner jeg ?? Stå på videre forfatter, det var bra helt frem til du røret deg inn i usannheter og direkte løgner rundt innvandring fra muslimske deler av verden. (Ps. Senest igår gikk nesten 100 uskyldige menneske liv tapt, på grunn av slike holdninger til islam som du presenterer her.) Kanskje på tide å våkne opp?

 28. AvatarVictor Skimmeland // 2016-07-15 kl 11:00 //

  – Jeg har LEST at noen mener norsk presse er en blodrød konspirasjon, skriver denne bekymrede, tenkende lærer.
  – Hvor har du lest det, da? spør enfoldige jeg.
  – Er du dum, eller? spør læreren tilbake. De røde gjorde gjerne det når rektor og foresatte ikke var i nærheten.
  – Jeg skrev det jo nettopp, og du leste det. Ikke vær så dum, lille barn.
  Jeg, det lille barnet, rettet ryggen og fulgte med. Så fortsatte læreren:
  – Jeg har HØRT at noen mener den blodrøde sosialistpressen er styrt av…
  Lenger kom han ikke, for jeg som ikke skjønte ironi, men trodde at en lærer var en lærer, avbrøt.
  – Hvor har du hørt det, da, lærer?
  – Nå igjen? Nå må du slutte å være så dum og heller høre på fortellingen min, lille, enfoldige barn. Jeg har hørt, for jeg sa det jo nettopp! Jeg hører jo hva jeg sier!
  Jeg skjønte at jeg burde ti stille nå, så da gjorde jeg det.

 29. AvatarWilliam Klouman // 2017-03-18 kl 19:07 //

  Ekstremt ensidig innlegg som ikke forholder seg til fakta.

 30. Svært dårlig og usaklig innlegg.
  Den game visen om at de som er skeptisk til multikultur og innvandring må være rasister uten utdannelse.

  Jeg siterer:
  «Av ekstremhøyres meningsbærere i kommentarfeltene ser jeg at mange av dem oppgir Livets Harde Skole som utdanning. Norskfaget kan ikke ha vært særlig høyt prioritert der. Av evnen til å uttrykke seg, resonnere forståelig og gjøre brukbare analyser av samfunnet undrer det meg om mange av disse kan ha gjort nytte i en jobb noen gang. «

Kommentarfeltet er lukket.