Fotokonkurranse

Radikal Portal og Ny Tid utlyser fotokonkurransen: Welcome to Norway

Flyktninger strømmer over grensene til europeiske land, også Norge. Dessverre har myndighetene våre vist seg ute av stand og uten vilje til å ta imot flyktningene på anstendig vis. Derimot, i desperasjonens time, oppsto den nye folkebevegelsen Refugees Welcome to Norway.

Gjennom dette nettverket har mennesker over hele landet kastet seg ut i en storstilt dugnad for mennesker på flukt. Radikal Portal og Ny Tid synes det er på sin plass at deres historier blir fortalt. Vi ønsker avbildninger av flyktningenes hverdag og virkelighet, på godt og vondt. Vi er på jakt etter de gode fotohistoriene av hjelpernes innsats, liten eller stor. Vi søker gjenfortalt med foto de sterke inntrykkene, de emosjonelle øyeblikkene, møtene mellom mennesker på tvers av geografi og kultur.

Vi inviterer derfor deg til å delta.

Førstepremien er 10 000 kroner. Andre og tredjepremien er på 2500 kroner. Send oss minst tre bilder, men maks ti. Legg ved en setning eller to om deg selv og et enkelt foto. Frist for innsending er 15. november.

Juryen som vurderer bidragene er Truls Lie, Kjersti Opstad, Nina Guzman Toft og Hanan Albalkhe. Vinnerne blir publisert på Radikal Portal og i Ny Tid torsdag 17. desember. Vi forbeholder oss retten til å publisere alle de innsendte bidragene i forbindelse med konkurransen (ikke senere). I tillegg vil Norsk industriarbeidermuseum stille ut flere av fotoene fra 1. mai neste år. Torsdag 17. desember setter vi også sammen et panel av folk for å diskutere hvordan Norge møter og bør møte flyktningene.

Merk bidraget «Fotokonkurranse» og send det til

radikalportal@gmail.com

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 kommentarer på Fotokonkurranse

 1. AvatarReidun Lorenz // 2015-10-27 kl 10:50 //

  Hvorfor ikke heller oppsøke mottakene og ta autentiske bilder?? Gå i gatene og bruk øynene. Gå på lekeplassene der noen ikke tør benytte lekeapparatene før han/hun blir invitert av en annen som allerede bruker dem?

  • Jenny D. BakkenJennyDahlBakken // 2015-10-28 kl 09:07 //

   Gjør gjerne det! Dette er en konkurranse for alle interesserte. 🙂

   • AvatarCecilie Sommerfeldt // 2015-10-28 kl 22:41 //

    Det er ikke lov å legge ut bilder av barn i pressen og på nettet. Hvor er rettssikkerheten til disse barna blitt av!? Og til og med lokke med pengepremier for å sende inn? Skammelig!

    • AvatarJoakim Moellersen // 2015-10-29 kl 03:11 //

     Rettssikkerheten vil naturligvis bli ivaretatt i likhet med etiske hensyn. Det er etablert juss på dette området som man kan få en introduksjon i her: http://hannemyr.com/faq/legal_dm07.shtml

    • AvatarTanja Wetterstedt // 2016-02-14 kl 09:06 //

     Du tar feil. Bare norske statsborgere omfattes av det norske lovverket. Se linken til Hannemyr under. Man kan fritt publisere bilder av andre personer, også barn. Italia, Belgia, Østerrike og Tyskland er de få andre landene hvor «retten til eget bilde» står like sterkt som i Norge.

 2. Søtt når kampanje og kapitalisme sauses sammen.

Kommentarfeltet er lukket.