Demonstranter fordømmer Israel og norske myndigheter etter eskalerende vold

Gerd von der Lippe fra palestinakomiteen ber om en slutt på okkupasjonen.

Både demonstranter og appellanter var klare i sin fordømmelse av den israelske framferden som har tatt livet av 40 palestinere og Norges fortsatte støtte til okkupanten.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen (tekst og foto)

«Boikott Israel, fritt Palestina! Boikott Israel, fritt Palestina!»

Ropene runget i Parkveien, 200 meter unna den israelske ambassaden. Foran massive politisperringer hadde Palestinakomiteen satt opp en scene hvor appellantene sa klart i fra hva de mente om den siste tids hendelser i Israel og på okkupert palestinsk land.

— Hvorfor har israelske settlere en licence to kill? spurte Gerd von der Lippe, landsstyremedlem i Palestinakomiteen.

— Det vi ser er en israelsk politikk av etnisk rensing og kolonisering… La oss bli med på et ikke-voldelig palestinsk opprør.

Et palestinsk opprør har blusset opp i kjølvannet flere ulovlige israelske bosettinger på palestinske områder, opptrapping av militære inngrep mot demonstrasjoner, vanskeliggjøring av framkommelighet for palestinere i det okkuperte Øst-Jerusalem og begrenset tilgang til Al-Aqsa-moskeen. Hittil i oktober har 40 palestinere blitt drept og over 100 skadet. I går morgest ble tre palestinere drept og på kvelden ble en fjerde tatt av dage, alle i okkuperte områder.

LES OGSÅ: En enkel løsning på Palestinakonflikten

— Er her for å støtte landet vårt
Nikos Tavridis-Hansen, leder av boikottkampanjen BDS Norway, lovte drøyt 200 tilhørere at de aldri ville svikte det palestinske folket, men støtte dem til de har vunnet sin frihet. Fra Auf rettet Ingrid Marie Endrerud fingeren mot Norges utenriksminister, Børge Brende:

— Børge Brende: Ta tak! Fordøm de israelske overgrepene.

Uttalelsen kom som et resultat av at Brende har fordømt angrep fra palestinere mot israelere, men så langt ikke uttalt seg på tross av at nesten seks ganger så mange palestinere har blitt drept enn de seks israelerne.

 (f.v) Mohammed, Talin, Sereen og Suad Nakhla har møtt opp for å støtte sitt hjemland Palestina.

(f.v) Mohammed, Talin, Sereen og Suad Nakhla har møtt opp for å støtte sitt hjemland Palestina.

I demonstrasjonen møter Radikal Portal familien Nakhla. Talin kommer fra Palestina og har vært i Norge i syv år sammen med moren sin, Suad. De to har fått selskap av onkel og tante til demonstrasjonen.

— Vi kom hit i dag for å støtte landet vårt og spesielt for barna som har blitt drept i det siste, sier Talin.

— Ved flere tilfeller har israelske soldater plantet kniver på de som har blitt drept, for å få det til å se ut som det var i selvforsvar, skyter Suad inn. Flere palestinere har angrepet israelere med stikkvåpen i det siste, men video- og bildemateriale viser også at den israelske hæren har tuklet med åsteder for å få drepte til å se ut som knivangripere.

Talin Nakhlas beskjed til norske myndigheter er klar:

— Gi oss mer støtte, for nå føler vi at vi står helt alene. USA støtter Israel, men det er vi som er okkupert og trenger all hjelpen vi kan få.

Israel har i strid med internasjonal lov okkupert de palestinske områdene siden 1967. Okkupasjonen sees på som det eneste relle hinderet for opprettelsen av en palestinsk stat slik meningen var med FN delingsplan fra 1947.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

5 kommentarer på Demonstranter fordømmer Israel og norske myndigheter etter eskalerende vold

 1. Palestinske ledere oppildner til vold og drap av jøder, og mange palestinere følger anmodninger og er ut etter jødisk blod med steiner, kniver, brannbomber og skytevåpen. Israelere forsvarer seg med hendene bundet bak ryggen. Likevel er det noen i Norge som fordømmer Israel!!!
  Dette er en klar oppmontering til terrorisme og til brudd på menneskerettigheter.
  https://www.facebook.com/NoPalestina

  • AvatarJoakim Moellersen // 2015-10-19 kl 14:04 //

   Hvorfor er det da 40 palestinere drept og kun seks israelere? Hvorfor er det langt flere palestinere som blir drept hver gang konflikten blusser opp? 1400 palestinere mot 13 israelere i julemassakren 2008-09. 2200 palestinere mot 72 israelere under Israels overfall mot Gaza i 2014. Hver dag forhindres palestineres fra å reise i sitt eget land. Hver dag trakasseres de av israelske soldater og ulovlige kolonister. De fengsles, tortureres og drepes, om de er barn eller voksne. En okkupasjon startet i 1967 opprettholdes. Det er derfor man fordømmer Israel.

   Fordømmelsene av Israel er i de aller fleste tilfeller fordømmelser av Israel kontinuerlige brudd på menneskerettighetene.

   • AvatarKit Chen // 2015-10-19 kl 16:51 //

    stråmann
    Og oppkonstruert svada.
    Gaza angrep Israel.
    svada om massakre.
    De såkalte palestinerne har aldri hatt eget land.
    Fredsavtalen Israel Jordan ga Israel WB tilbake, Transjordan tok WB fra Israel .
    hvor har du ulovlig kolonister fra?
    Som sakt bare oppkonstruert svada.

  • AvatarTalin Ali Nakhleh // 2015-10-30 kl 15:51 //

   så morsomt hvordan du har byttet rollene! Kan du da forklare meg hvorfor det ble drept flere enn 66 palestinere og blandt dem 17 barn siden 01.10 og ikke flere enn 15 isrealiske griser? De zionistene dreper palestinske sivile og etter hvert kaster kniver ved martyrene. Du er like kriminell og sammvitighetsløs som de terroristene som dreper sivile, du er HJERNEVASKA.

 2. AvatarKit Chen // 2015-10-19 kl 16:48 //

  Kan bare si at tomsingene har slått til igjen

Kommentarfeltet er lukket.