Drapsoppfordring og rasisme aksepteres på lokal Frp-leders facebookside

Faksimile fra Facebook.

Frp-veteran og nestleder i Drammen Frp, Ole B Hovengen, går på sin egen Facebook-side til frontalangrep på Redningsselskapets bebudede innsats i Middelhavet. Han lar også sterkt rasistiske innlegg og oppfordring til drap bli stående på sidens kommentarfelt.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Christian Boger

Det ble stor ståhei da det tirsdag ble kjent at Redningsselskapet har sendt redningsskøyta «Peter Henry Von Koss» til Middelhavet for å delta i EU-operasjonen for å redde skipbrudne flyktninger. I kommentarfelt og på sosiale medier har kritikken mot Redningsselskapet haglet, og rundt ti personer skal har meldt seg ut av Redningsselskapet i protest mot bidraget.

En av de som reagerer sterkt er mangeårig Frp-kjendis og nestleder i partiets lokallag i Drammen, Ole B Hovengen. På sin egen Facebook-profil går han hardt ut mot Redningselskapets bidrag til EU-operasjonen.

— Min familie og jeg har ved en rekke anledninger støttet Redningsselskapet. Dette er ikke hva jeg hadde forestilt meg at de skulle holde på med. Her har nok noen ubetenksomme personer påført Redningsselskapet stor skade, skriver han.

 

Hovengen - flyktninger

Betviler at dette er reelle flyktninger
Hovengen går i sitt eget kommentarfelt også langt i det å hevde at han mener disse menneskene ikke er reelle flyktninger, men lykkejegere som på ingen måte er på flukt fra krig. Han hevder således at hele «flyktningehistorien» er en eneste stor propagandaoperasjon. Han er heller ikke overbevist om at hjelpen Redningsselskapet bidrar med vil være med på å redde folk, men skriver derimot at mange mennesker vil dø som følge av Redningsselskapets innsats i Middelhavet, uten å utdype dette videre.

Hovengen - folk dør

Han går også langt i å antyde at de som støtter Redningsselskapets innsats har «blod på hendene» da han hevder at deres støtte til operasjonen vil føre til at tusenvis av nye flyktninger vil føle seg kallet til å legge ut på den vågale reisen, i den tro at de lett skal bli reddet.

hovengen - oppmuntring

— Båtene burde bli skutt i filler
Hovengen er ikke alene om å være kritisk til Redningsselskapets innsats for båtflyktningene i Middelhavet. I kommentarfeltet på Facebook-siden kommer det fram en lang rekke kritiske og til dels stygge kommentarer som både er rasistiske i sitt innhold og som kan sies å oppfordre til drap, da man tar til orde for å ikke redde båtflyktninger i havsnød.

Dette er innlegg som Hovengen, som selv er aktiv i diskusjonstråden, ser ut til å gå god for og ikke vil fjerne til tross for at meldinger kan framstå både som rasistiske og inneholder oppfordring til drap på båtflyktningene.

Andre kommentarer forteller blant annet «om 5år når muslimene har tatt halve Norge,og sprenger skolebusser hver uke», at innvandring til Europa representerer «vår undergang» og gjentatte ganger kalles de som støtter Redningsselskapet for «naive idioter» og lignende. Det påstås at flyktningene er trojanske hester og at redningsaksjonen hjelper «de som ønsker krig mot Vesten til Europa». Synet mange sprer på Hovengens tråd er at flyktningene representerer en armé av soldater, voldtekstmenn og terrorister som vil ta over kontinentet og innføre sharialov i Norge. Under følger et lite utvalg:

«det er bare å melde deg klar til å motta en haug asylinnvandrere i huset ditt. Håper du ikke er gift, eller har datter 10 år eller eldre. Da bør du vokte henne dag og natt – for ei ti års gammel jente er mer enn gifteklar for muslimer«.
«Gidder ikke diskutere med venstreraddiser, dere hadde vel lovprist multikulturen selv etter at datteren deres ble gruppevoldtatt i timesvis».
«Skal prate med deg etter at familien din blir henrettet,da har vel pjusken fått enn annen tone».
«slep de heller tilbake dit di kommer fra de satans jævlene .!!!».
«Saken er den at vi nordmenn bruker, tid, penger og energi på et folkeslag som IKKE vil oss vel». 

Sletter ikke kommentarer
På tråden bekrefter Hovengen at han har fått forespørsler om hva han mener om noen av kommentarene.

Jeg er også spurt om jeg står for det andre har skrevet her, siden jeg ikke har slettet enkelte kommentarer. Svaret på det er, at på FB [Facebook] er hver den som skriver sin egen redaktør, og jeg sletter meget sjelden, skriver nestlederen etter at han har klargjort at han ikke angrer på det han har skrevet.

Drammen Frps nestleder truer imidlertid en av deltakerne på tråden hans med utkastelse etter at Hovengen blir spurt om flyktningene bare skal dø og om Frp-mannen kanskje er «en venn av ABB?»

Radikal Portal har onsdag kveld og torsdags morgen prøvd å få tak i Hovengen via telefon, Facebook og e-post for en kommentar, men har ikke lykkes.

— Enstemmighet om oppdraget
Generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, har fått med seg bråket rundt deres engasjement i Middelhavet, men sier det aldri har vært noen tvil om at man ønsket å bidra for å redde båtflyktningene.

— Dette er første gang i vår 124-årige historie vi driver sjøredning utenfor landets grenser., og jeg er trygg på at et stort flertall av våre medlemmer ønsker dette. Både i styret og blant våre ansatte er det en enstemmighet om at dette er noe vi ønsker å bidra med, sier hun til VG.

I motsettning til hva kritikerne av deltakelsen ser ut til å mene er hun krystallklar på at engasjementet i Middelhavet ikke vil få noen konsekvenser for redningsskøytenes beredskap her hjemme.

— Bidraget vårt vil ikke ha noen som helst innvirkning på våre muligheter til å yte bistand her hjemme. Vi vil fortsatt ha 25 redningsskøyter tilgjengelige langs hele Norskekysten døgnet rundt, understreker hun.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.