Drapsoppfordring og rasisme aksepteres på lokal Frp-leders facebookside

Faksimile fra Facebook.

Frp-veteran og nestleder i Drammen Frp, Ole B Hovengen, går på sin egen Facebook-side til frontalangrep på Redningsselskapets bebudede innsats i Middelhavet. Han lar også sterkt rasistiske innlegg og oppfordring til drap bli stående på sidens kommentarfelt.

Nyhet
About Nyhet (771 Articles)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Christian Boger

Det ble stor ståhei da det tirsdag ble kjent at Redningsselskapet har sendt redningsskøyta «Peter Henry Von Koss» til Middelhavet for å delta i EU-operasjonen for å redde skipbrudne flyktninger. I kommentarfelt og på sosiale medier har kritikken mot Redningsselskapet haglet, og rundt ti personer skal har meldt seg ut av Redningsselskapet i protest mot bidraget.

En av de som reagerer sterkt er mangeårig Frp-kjendis og nestleder i partiets lokallag i Drammen, Ole B Hovengen. På sin egen Facebook-profil går han hardt ut mot Redningselskapets bidrag til EU-operasjonen.

— Min familie og jeg har ved en rekke anledninger støttet Redningsselskapet. Dette er ikke hva jeg hadde forestilt meg at de skulle holde på med. Her har nok noen ubetenksomme personer påført Redningsselskapet stor skade, skriver han.

 

Hovengen - flyktninger

Betviler at dette er reelle flyktninger
Hovengen går i sitt eget kommentarfelt også langt i det å hevde at han mener disse menneskene ikke er reelle flyktninger, men lykkejegere som på ingen måte er på flukt fra krig. Han hevder således at hele “flyktningehistorien” er en eneste stor propagandaoperasjon. Han er heller ikke overbevist om at hjelpen Redningsselskapet bidrar med vil være med på å redde folk, men skriver derimot at mange mennesker vil dø som følge av Redningsselskapets innsats i Middelhavet, uten å utdype dette videre.

Hovengen - folk dør

Han går også langt i å antyde at de som støtter Redningsselskapets innsats har “blod på hendene” da han hevder at deres støtte til operasjonen vil føre til at tusenvis av nye flyktninger vil føle seg kallet til å legge ut på den vågale reisen, i den tro at de lett skal bli reddet.

hovengen - oppmuntring

— Båtene burde bli skutt i filler
Hovengen er ikke alene om å være kritisk til Redningsselskapets innsats for båtflyktningene i Middelhavet. I kommentarfeltet på Facebook-siden kommer det fram en lang rekke kritiske og til dels stygge kommentarer som både er rasistiske i sitt innhold og som kan sies å oppfordre til drap, da man tar til orde for å ikke redde båtflyktninger i havsnød.

Dette er innlegg som Hovengen, som selv er aktiv i diskusjonstråden, ser ut til å gå god for og ikke vil fjerne til tross for at meldinger kan framstå både som rasistiske og inneholder oppfordring til drap på båtflyktningene.

Andre kommentarer forteller blant annet “om 5år når muslimene har tatt halve Norge,og sprenger skolebusser hver uke”, at innvandring til Europa representerer “vår undergang” og gjentatte ganger kalles de som støtter Redningsselskapet for “naive idioter” og lignende. Det påstås at flyktningene er trojanske hester og at redningsaksjonen hjelper “de som ønsker krig mot Vesten til Europa”. Synet mange sprer på Hovengens tråd er at flyktningene representerer en armé av soldater, voldtekstmenn og terrorister som vil ta over kontinentet og innføre sharialov i Norge. Under følger et lite utvalg:

det er bare å melde deg klar til å motta en haug asylinnvandrere i huset ditt. Håper du ikke er gift, eller har datter 10 år eller eldre. Da bør du vokte henne dag og natt – for ei ti års gammel jente er mer enn gifteklar for muslimer“.
“Gidder ikke diskutere med venstreraddiser, dere hadde vel lovprist multikulturen selv etter at datteren deres ble gruppevoldtatt i timesvis”.
“Skal prate med deg etter at familien din blir henrettet,da har vel pjusken fått enn annen tone”.
“slep de heller tilbake dit di kommer fra de satans jævlene .!!!”.
Saken er den at vi nordmenn bruker, tid, penger og energi på et folkeslag som IKKE vil oss vel”. 

Sletter ikke kommentarer
På tråden bekrefter Hovengen at han har fått forespørsler om hva han mener om noen av kommentarene.

Jeg er også spurt om jeg står for det andre har skrevet her, siden jeg ikke har slettet enkelte kommentarer. Svaret på det er, at på FB [Facebook] er hver den som skriver sin egen redaktør, og jeg sletter meget sjelden, skriver nestlederen etter at han har klargjort at han ikke angrer på det han har skrevet.

Drammen Frps nestleder truer imidlertid en av deltakerne på tråden hans med utkastelse etter at Hovengen blir spurt om flyktningene bare skal dø og om Frp-mannen kanskje er “en venn av ABB?”

Radikal Portal har onsdag kveld og torsdags morgen prøvd å få tak i Hovengen via telefon, Facebook og e-post for en kommentar, men har ikke lykkes.

— Enstemmighet om oppdraget
Generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, har fått med seg bråket rundt deres engasjement i Middelhavet, men sier det aldri har vært noen tvil om at man ønsket å bidra for å redde båtflyktningene.

— Dette er første gang i vår 124-årige historie vi driver sjøredning utenfor landets grenser., og jeg er trygg på at et stort flertall av våre medlemmer ønsker dette. Både i styret og blant våre ansatte er det en enstemmighet om at dette er noe vi ønsker å bidra med, sier hun til VG.

I motsettning til hva kritikerne av deltakelsen ser ut til å mene er hun krystallklar på at engasjementet i Middelhavet ikke vil få noen konsekvenser for redningsskøytenes beredskap her hjemme.

— Bidraget vårt vil ikke ha noen som helst innvirkning på våre muligheter til å yte bistand her hjemme. Vi vil fortsatt ha 25 redningsskøyter tilgjengelige langs hele Norskekysten døgnet rundt, understreker hun.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

44 Comments on Drapsoppfordring og rasisme aksepteres på lokal Frp-leders facebookside

 1. Øivind Bergh // at //

  Jeg må innrømme det: jeg er møkka lei av å ha FrP i regjering. Dette er en belastning på oss som nasjon, en skam for oss som nordmenn, og et hån mot de humanitære tradisjoner vi faktisk har. I denne saken har Redningsselskapet hevdet sine egne, stolte tradisjoner, som blant annet går tilbake til Erik Byes soildaritetsarbeid (ja, det var faktisk det det var). Vi har hatt flotte sjøfolk som mannskapet på “Borgny Dolphin”, som havnet midt i katastrofen i Middelhavet, gjorde det som var rett, og sørget for at hundrevis av mennesker fortsatt er i live. Og vi har fagorganisasjoner, og faktisk også et Rederiforbund, som kan stå med ryggen rett. Men vi har altså dessverre et regjeringsparti….

  Jeg tillater meg å dele Gunnar Tjomlids oppfordring. La oss svare på denne nedrigheten med å gi litt ekstra penger til Redningsselskapet! Selv ga jeg i går kveld, for første gang. Ryktet sier at det kom inn atskillig ekstra midler i går kveld (kilde: Redningsselskapet på Twitter), og selv synes jeg det er et perfekt svar til FrP. http://tjomlid.com/2015/07/15/straff-egoismen-stott-redningsselskapet/

  • Magne Andersen // at //

   “belastning på oss som nasjon, en skam for oss nordmenn, og en hån mot de humanitære tradisjoner vi faktisk har i landet”.

   Og alt dette takket være “Frp i regjering”. Det skyldes ikke en tidligere statsminister som var giddy for å være bilbulker og som ikke en gang ville ta ansvar for ødeleggelse av andres eiendom. Det skyldes heller ikke nær venn og partifelle av den samme statsministeren som brukte sitt virke som ordfører ettersigende sitte på et ordførerkontor med kuken i ene hånda og ha skypesex med ei 13 år gammel jente med den andre. Forøvrig den samme ordfører, som gjorde dette som den tidligere statsminister kategoriserte som forbilde og i følge kilder “skal ha godkjent forholdet mellom denne ordføreren og 13-åringen”. Man hadde en tidligere utenriksminister som takket være ulike avskyelige disposisjoner gjorde at Norge ble et av de mest jødefientlige nasjoner i den vestlige verden. Den samme tidligere utenriksminister som valgte å sende en redaktør under bussen for å være på godfot med islamo-terrorister

   Til slutt har vi en såkalt leder som var forbilde til en masse barn og unge. Denne såkalte lederen som i forbindelse med en forferdelig tragedie sviktet sitt lederansvar til de grader i forhold til alle disse barn og unge. Der man hadde en masse barn og unge som ikke hadde hatt et sekund med lederkurs, men var likevel såpass oppegående at de var der for andre. Så hadde man dette idolet. “Kapteinen av utøya” som rett og slett “skrullet unna” før den samme “kaptein av utøya” fulgte opp med å beskylde polti og forsvar for å være potensielle kuppmakere.

   Men hey, det er altså Frp i regjering som er det fæle.

  • Tom Dahle // at //

   Nå vil mørkemenna holde på og spre hat okke som, at FrP er i regjering endrer jo tross alt ikke dette. Det som er spesielt er jo at vi har et regjeringsparti, altså et parti som styrer landet, som aksepterer og til en viss grad er med på å spre slikt hat. Og det så kort tid etter at en slik hater gjennomførte det største terrorangrepet i moderne tid. Et hån er det.

 2. Luminous // at //

  Kan det være at det er mer enn bare barmhjertighet som ligger til grunn for Redningsselskapets vedtake om å sende redningsskøyten til middelhavet? Det er temmelig god PR og de er jo avhengig av publisitet for at folk skal støtte de økonomisk.

  Kommentator Øyvind Bergh, viser jo at det allerede er en suksess!

  Artikelforfatter er forøvrig på bærtur når han hevder at det er oppfordring til drap dersom en mener at flyktningene bør sendes tilbake til Syria for å unngå at flere blir fristet til å reise på skrøpelige båter (og kanskje drukne)

  • Joakim Moellersen // at //

   Drapsoppfordringen var vel heller “disse båtene burde bli skutt i filler og senket”.

   • Jan Haugen // at //

    Båter BLIR senket, men først ETTER at IS-medlemmene og velferdsflyktningene er satt i land i Italia

   • Graapus1 // at //

    Nja… Også EU har vel diskutert å senke båtene. Altså mens de ligger på land uten mennesker om bord.
    Så en kan ikke utfra det innlegget hevde at det er en drapsoppfordring.

    • Joakim Moellersen // at //

     Senke en båt som ligger på land? Tror ikke det.

     • Graapus1 // at //

      Oooh! Beklager.
      Det skulle være VED land, og ikke PÅ land. Min feil.
      Forsto du det nå?

     • Joakim Moellersen // at //

      Regner med at EU ikke har vurdert å senke båter med folk i.

     • Graapus1 // at //

      Gratulerer Møllersen! Bingo! Helt riktig!
      EU har ikke vurdert å senke båter med folk i. Men det har vært skrevet mye i media om å senke båtene mens de ligger VED land, eller senke de etter at de har reddet flyktninger, for å hindre at båtene blir brukt til å hente flere flyktninger.
      Og det kan meget vel være dette som menes med det innlegget du refererer til. Det er faktisk ganske sannsynlig også, med tanke på hvor mye det ble skrevet om dette for noen uker siden.

     • Joakim Moellersen // at //

      “Disse båtene inneholder … velferdsimmigranter… Disse båtene burde bli skutt i filler”

     • Graapus1 // at //

      Ærlig talt Møllersen! Med en slik bruk av klipp-og-lim kan en få etthvert innlegg til å bety noe annet.
      Det er mulig du kommer unna med så sleipe debatteknikker ovenfor tenåringskadre når dere avholder kommunistiske studiesirkler, men ikke når du diskuterer med voksne folk.

     • Luminous // at //

      Rolig nå eller så blir du moderert bort 🙂

      Møllersen er kunnskapsrik og artig å diskutere med. Jeg har lært mye av han men ingen kan være på topp hele tiden…

     • Graapus1 // at //

      Se der ja! Den ble slettet 🙂
      Så jeg får prøve igjen:

     • Graapus1 // at //

      Du kan ikke klippe og lime etter eget forgodtbefinnende. Det er sleipt!
      Du kommer sikkert unna med det i andre sammenhenger når du preker for koret ditt, men ikke når du diskuterer med voksne folk!

     • Graapus1 // at //

      Her kan du lese selv Møllersen: http://www.nrk.no/verden/eu-ber-om-fn-stotte-for-a-hindre-menneskesmugling-1.12355763

      Eu har vurdert å senke flyktningbåter.

     • Joakim Moellersen // at //

      Uten flyktninger i, heldigvis.

   • Magne Andersen // at //

    Og som vanlig blir ting vrengt og vridd i verst mulig forståelse. Om en båt blir skutt og senket så vil ikke det automatisk bety en drapsoppfordring. Det det derimot er oppfordring om ødeleggelse av andre folks eiendom.

    Men budskapet som Redningsselskapet indirekte formidler er: “Ja vi kommer meget trolig til å bidra til at det kommer IS-terrorister til Norge. Vil du likevel fortsette å gi oss penger?”

    Så er det opp til den enkelte om man finner det greit å sponse en gruppe som høyst trolig bidrar til flere terrorister i Norge.

    Det har jo ikke akkurat manglet på Syria-farere har det vel?

   • Luminous // at //

    Huff da Møllersen, tolket du det virkelig slik at han mente med folkene ombord?

    Ellers da, noen kommentarer til Redningsselskapets strategi for å få inn mer støttedonasjoner?

    • Joakim Moellersen // at //

     Det er vanligvis folk om bord når båter blir senket. Med mindre noen har glemt å fortøye dem og de driver til havs med strømmen, men da er det jo ikke noe poeng i å senke dem.
     Det er de som støtter at flyktningene skal drukne til havs som i praksis har satt i gang en kampanje for redningsselskapet så du får spørre dem hva de synes om opplegget

     • Luminous // at //

      Altså, flyktningene blir plukket opp fra båtene de kommer med og så blir båten senket. Så blir de transportert tilbake.

      Det svaret ditt om redningsselskapet forsto jeg ikke.

      Hvem er det forøvrig som ønsker at de skal drukne til havs?

     • Joakim Moellersen // at //

      Folk som ikke vil at det skal sendes redningsfartøy, men heller vil at båtenemed flyktninger skal beskytes og senkes. Om vedkommende ønsker at de skal dø av drukning eller bli drept av kuler er vanskelig for meg å avgjøre.

     • Luminous // at //

      Ønsker du ikke å svare på denne?

      Ellers da, noen kommentarer til Redningsselskapets strategi for å få inn mer støttedonasjoner?

      Kan det være at det er mer enn bare barmhjertighet som ligger til grunn for Redningsselskapets vedtake om å sende redningsskøyten til middelhavet? Det er temmelig god PR og de er jo avhengig av publisitet for at folk skal støtte de økonomisk.

      Kommentator Øyvind Bergh, viser jo at det allerede er en suksess, han har støttet de for første gang! Økonomiansvarlig i Redningsselskapet bukker og takker.

     • Joakim Moellersen // at //

      Redningsselskapet har sendt en båt ned for å redde folk i havsnød, som jo er deres virksomhet. Pengene strømmet inn til RS først etter at det ytre høyre begynte å sende hatmeldinger til folk i havsnød og de som ønsker å hjelpe dem. I den grad det er satt i gang en kampanje her så er det dine kompiser som står for den og spørsmålet bør rettes til dem.

     • Luminous // at //

      Så fint det må være å ha et slik enkelt syn på virkeligheten.

      Mine kompiser sier du. Hva vet du om de og hvor de tilhører politisk ( som tydeligvis er det viktigste for fanklubben til radikalportal)

      At du knytter meg til de som har ytret kommentarer om at “de bør drukne” forteller jo bare at ditt engasjement mot fordommer og intoleranse bare er påtatt.
      Hadde det vært ekte så hadde du sett denne feilkoblingen.

      Når det gjelder tilskudd til RS så er det lenge siden de informerte om at de vil trenge økt bidrag fra det norske folk.
      De dekker selv ca. 3 mill. resten kommer fra EU og Frontex.

      Du får ha en fin dag.

     • Joakim Moellersen // at //

      Politiske kompiser. Det skjønte du sannsynligvis selv om du nå gjør et poeng av at du ikke gjorde det.
      Jeg har ikke knyttet deg til disse kommentarene, men det er ingen tvil om at disse kommer fra folk i ditt politiske sjikt.

     • Luminous // at //

      God dag mann økseskaft!

      Jeg har da politiske kompiser til høyre, i sentrum og ytre venstre.
      Jeg forstår ikke agendaen med å klistre lapper på folk og henge de på knagger?

      Ved å kritisere hele grupper av mennesker (høyresiden) utviser du fordommer og dermed en forakt/intoleranse for enkeltmennesket.

     • Joakim Moellersen // at //

      Jeg kritiserer politiske ståsteder og folkene som står for disse. Det er kjernen i politisk debatt. At du tror dette har noe med forakt og intoleranse å gjøre sier sitt om din forståelse av tingenes tilstand.

     • Cartmenez // at //

      Kom igjen dette blir for dumt. Ja det er mange kommentarer i traaden hvor man kan si gaar over streken men utifra det som kommer frem her er det ingen oppfordringer til drap. Det blir for dumt naar man prover aa fremstille det som dette. Aa senke baatene er en praksis brukt av blant annet Australia der man redder flyktningene hvor etter man senker baatene saa menneskesmuglerene ikke kan bruke baaten igjen.

      Man senker ikke baatene med mennesker i… Det blir rett og slett for dumt naar man fremstiller det som dette…

      Det er ogsaa helt legitimt aa stille spoersmaal rundt om disse bidragene faktisk gjor vondt vaerre. Man kan godt se for seg scenarioer der menneskesmuglere sender enda daarligere baater over havet i den tro at de uansett blir plukket opp av redningsbaater fra Europa.

      Vi trenger uansett en langsiktig loesning paa problemet med flyktningestroemmen og desverre er det null debatt rundt akkurat dette.

     • Joakim Moellersen // at //

      “Disse båtene inneholder … velferdsimmigranter… Disse båtene burde bli skutt i filler”

     • Cartmenez // at //

      Jeg staar ved det jeg skriver. Dette er kommentaren du sikter til uten dine uttdrag

      “Disse båtene inneholder ikke flyktninger, men velferdsimmigranter. Jeg ser 90 % xxx afrikanere , hvorav flesteparten velfødde menn i 20-årene. Dette er illegale asylsøkere , og disse båtene burde blitt skutt i filler og senket. Da hadde det ikke kommet flere båter. Australia får nesten ikke båter lenger fordi de returnerer alle”

      I full kontekst er dette ikke en oppfordring til drap men at baatene skal senkes slik at de ikke kan brukes igjen. Det er mange kommentarer som for meg gaar langt over streken i traaden men aa komme med ubegrunnede paastander om at det oppfordres til drap blir alt for dumt.

     • Joakim Moellersen // at //

      Båtene som inneholder flyktninger skal skytes i filler.

 3. Kaukaasen // at //

  Tullete ulogisk uttalelse. “Bidraget vårt vil ikke ha noen som helst innvirkning på våre muligheter til å yte bistand her hjemme” Med en båt mindre i Norge gir det minst. 4% dårligere beredskap her i landet. 26 båter minus en. I tillegg kommer ekstra store kostnader forbundet med oppdraget. Vi får håpe de venstreorientertes støtte til Redningsselskapet vil oppveie tapet fra høyreorinterte.

  • Tom Dahle // at //

   Tar ikke lang tid før patriotiske antirasister i sentrum og på venstresiden har dekket opp de 4% med ekstra donasjoner i protest mot den rasistiske sjikanen som redningsselskapet har mottatt. Så slapp av. 😉

   • Luminous // at //

    Så da lever RS på 4% fra “dere” og 96% fra den “rasistiske høyresiden” ?

    Hvorfor tar du med ordet “patriot” ? Hva har det med dette å gjøre?

 4. Joakim Moellersen // at //

  ((Hold dere til debattregler, spesielt “Vær saklig og hold deg til tema” og “utøv normal folkeskikk”. Å kalle folk for terrorister og lignende basert på at de har forsøkt å dra sjøveien til Europa er ikke normal folkeskikk.))

 5. odisands // at //

  Hovengen har jo 100 % rett, så hva er dette et forsok på`?

  Odd Jan Sandsdalen

 6. Jeg oppforderer alle til å støtte redningsskøyta – bli medlem NÅ! http://www.redningsselskapet.no/bli-medlem

  • Luminous // at //

   Hvorfor har akkurat nå?

 7. Tom Dahle // at //

  Inser ikke disse på
  rasistisk høyresiden at pengene til å dra nedover alt er satt av, og at
  deres boikott kun rammer nordmenn? Makan til upatriotiske mørkemenn!

  • Luminous // at //

   Hvis de allerede har dekket inn dett, hvorfor oppfordres det da til å gi penger?

   • Tom Dahle // at //

    Fordi upatriotiske mørkemenn oppfordrer til en boikott som vil ramme uskyldige nordmenn.

    • Luminous // at //

     Hvor mange av de som engasjerer seg i denne saken har noengang støttet redningsselskapets arbeid ?
     Først når det er snakk om flyktninger så våkner de av dvalen og det er bare en påtatt godhet.

     Jeg kjenner mange som har flere fadderbarn i utlandet, de bidrar sterkt i lokalmiljøet og har deltatt på aktiviteter til inntekt for veldedige organisasjoner.
     De fleste av de tilhører faktisk høyresiden! Sikkert tungt å svelge for deg, men virkeligheten er mer nyansert enn en det en kan få inntrykk av når en bare vanker i et ekkokammer.

Comments are closed.