Sommerens ultimate kvinnelivsstilsguide – løp og kjøp!

Foto: Philippe Lorenzo

Kvinnesommeren er her med tilhørende tips og triks! Vi anmelder Monica Heiseys høyst treffende kvinnelivstilssguideparodi.

Julie Nordtømme
Om Julie Nordtømme (17 artikler)
Julie Nordtømme har en MA i engelsk litteratur og historie fra Edinburgh og Berlin, og er for tiden frilanser i Oslo.

Ja folkens, da var det sommer igjen da gitt. Og for dere der ute som også er så heldige å være kvinner, er bladhyllene på Narvesen et rent cornucopia av smarte og vel researcha råd og tips om hvordan vi kan oppnå å være den beste og peneste utgaven av oss selv. Glattbarberte legger, velvoksede kriker og kroker, perfekte sommerhighlights, den sexy sommerkroppen (gjør som meg *en eller annen kjendis* og bli kvitt de ekstra kiloene og cellulittene en gang for alle med dette fantastiske superfoodpulveret da dere!), og ikke minst de rette sommerklærne . Be the best you that you can be! Kjøp de glossy glamour-bladene og la usikkerhet og kroppshat motivere deg til å stresse deg fram til det perfekte fasadeliv!

LES OGSÅ: Feminisme er blitt et spottord

Eller du kan klikke deg inn på Amazon.com og bestille boka til Monica Heisey, og høylydt grynte-le deg gjennom timene på stranda isteden.

Bedre enn janteloven
Etter å ha kommet over et utdrag fra boka «I Can’t Believe It’s Not Better» som kom ut for et par måneder siden (og forøvrig er på andre opplag allerede), forhåndsbestilte jeg den sporenstreks.

Boka er en livsstilsguide for kvinner, spesielt de i midten av tjueåra og eldre. Ikke akkurat den sjangeren jeg leser mest av, men etter New Yorker-utdraget jeg leste var jeg villig til å gamble. Og jeg tror aldri jeg har ledd så mye av en bok før (selv av Knut Nærums «Sitt Ned og Hold Kjeft») – fordi Heiseys bok fikk meg til å le. Av menn, kvinner, verden, og ikke minst av meg selv.

Latter og libido
Litt om forfatteren: Monica Heisey er en kanadisk frilansjournalist i midten av tjueåra. Hun har skrevet for blant annet The Guardian og Vice, og har bodd i Storbritannia i ett år. Mye av det hun skriver handler om sex, fordi som hun selv sier i boka si, det er sex som selger. Hvis du vil vite litt mer om dama før du investerer i bok (kjøøøøp deeeen), så sjekk ut Twitterprofilen hennes her.

Jeg tror nok de fleste av oss vil kunne kjenne oss igjen i temaene denne boken tar opp. Den er strukturert i temadeler, med små kapitler med tekst, dikt, tegninger og lister, samt quiz. Boken inneholder alt man finner i tradisjonelle kvinnelivsstilsguider: mattips, kroppshistorier, klestips, og kjærlighetsfortellinger og sexråd og -historier. Bare at når Monica Heisey tar tastaturet fatt for å skrive om disse temaene ender du opp med å føle deg glad og fornøyd i stedet for usikker, stygg, hårete og overvektig. Hennes unike blanding av selvbiografisk ironi og generell forståelse av hvordan kvinnfolk fungerer gjør denne boken verdt mer enn de to hundrelappene det koster å kjøpe den og få den sendt til deg i posten. Her er noen eksempler.

LES OGSÅ: Fem feministiske serier du bør få med deg

De hotteste kvinnehemmelighetene
Del 1: «Food» inneholder guide for «Eating In Bed: We CAN Have It All!», et kjærlighetsbrev til pizza, og «Should you eat that: a quiz» (spoiler: you should. Always.)

Del 2: «What’s Going On With Your Body» tar for seg kroppsendringer som sniker seg innpå når man krysser femogtyve, en diettdagbokparodi, og en grufull historie om magasjau på flystrekningen Canada-England.

Del 3: «Werk» lærer deg blant annet hvordan å effektivt (i alle fall ikke altfor ineffektivt) jobbe hjemmefra, og hvordan man best – og verst – takler å få sparken.

Del 4: «It’s Called Manners, Read A Book» forklarer leseren når man bør bytte fra alkohol til vann (de fleste vil kjenne seg liiitt vel igjen her, det gjorde i alle fall jeg), og hvordan man best overlever familieselskaper (spoiler: alkohol). Spesielt nyttig er guiden «How To Leave A Party, A Gentle How-To» for de kveldene man bare rett og slett vil hjem til mann/mat/katt/Netflix, men ikke vil virke teit.

Del 5: «On Female Friendship, Aka Everything» skriver Heisey blant annet en veldig treffende artikkel om kvinnevennskap og støtte, og guiden «How To Be A Good Roommate».

Del 6: «Fashion: Because For Some Reason We Can’t All Be Naked» tar for seg uforskammede butikkansatte, spørreundersøkelsen «Which One Of The Terrible Fashion Mistakes Of My Past Are YOU, A Quiz», og en BHs dagbokerkjennelser.

Del 7: «S-E-X-X-X And Love (zzzzzz)» gir en guide for akseptable og uakseptable kjærestekallenavn, hvordan slå opp som et voksent oppegående menneske (spoiler: ikke via post-it), og en liste over snåle ting folk har sagt til Heisey fordi hun skriver artikler om sex. Og en liste over snåle ting som tenner henne. Litt mer enn man trenger vite, men skit au, dette tåler vi.

Del 8: «Our Modern World» inneholder guiden «How To Make Your Apartment Look Like You Read Design Blogs», en guide til sexy selfieposeringer, et dikt om tekstmeldinger og innlegget du forhåpentligvis klikka deg inn på i starten av denne bokomtalen, «A Day In The Life Of Pinterest».

LES OGSÅ: — Vi er jævlig fine

Så dette er da mitt ultimate sommerlesningstips. Kjøp den, le deg igjennom den, og gi den til en venninne eller kompis når du er ferdig, selv om det ikke er så sikkert at du får den igjen. Nå skal jeg på jakt etter min kopi. De som hadde den sist var forloveden, så mamma, og så venninna mi, og siden har jeg ikke sett spor av den. Gode bøker vandrer. Ha en god sommer!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned