Romfolk og muslimer mest diskriminert i Europa

Foto: Esther Bubley

Ifølge en spørreundersøkelse er romfolk og muslimer de mest diskriminerte folkegruppene i Europa.

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Anne-Linn Lernes Høiseth

Undersøkelsen som har blitt utført i syv europeiske land, deriblant Norge, viser at av folkegruppene romfolk, muslimer, mørkhudede, homofile og jøder, er romfolk den gruppen folk er desidert mest negative til. Folks negative oppfatning av muslimer stikker seg også klart ut.Utspørringa er gjennomført av nettportalen YouGov.

Frankrike har høyeste gjennomsnitt på negativitet mot minoriteter, mens Tyskland sammen med Norge har nest minst, kun slått av Sverige som ligger helt i bunnen av tabellen. Finland har liten andel ikke-hvite minoriteter, noe som kan være en mulig forklaring på hvorfor de scorer så høyt på negativitet mot mørkhudede (20 %). De er også det landet som er mest negative mot homofile (15% av de spurte).

Frankrike utmerker seg på punktet om jøder. Én av ti spurte er negative. I Danmark er hele 72% negative til romfolk, som er det høyeste tallet blant alle landene. Det er dette høye tallet som trekker opp scoren og sender Danmark til topps på tabellen. Norge er nest sist på tabellen, men i likhet med de andre landene, scorer vi høyest på negativitet mot romfolk og muslimer.

a

Klikk her for alle resultatene fra undersøkelsen.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.