Regnbuedagene i Bergen: Homofili og islam (video)

Under Regnbuedagene inviterte arrangørene to personer som er kjent for sine islamofobe holdninger. Nå kan du observere debatten selv.

I debatten deltar Christian Tybring-Gjedde (FrP), Audun Lysbakken (SV), Martine Aurdal; debattredaktør i Dagbladet, Lily Bandehy; verdikonsulent i Human Rights Service, Bård Nylund; leder av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Yousef Bartho Assidiq; fra JustUnity, Mehtab Afsar; fra Islamsk Råd Norge og Kaltham Alexander Lie, som fortalte om sin fortid og sine drømmer.

LES OGSÅ: Kjære Lysbakken: Boikott debatten med Hege Storhaug og Christian Tybring-Gjedde

Lie er stolt over sin identitet og kultur. Hans drøm er et samfunn uten mobbing, og han legger ikke skjul på at også muslimer støtter ham og hans kamp for homofil frigjøring. Likevel, 20 år etter at han kom til Norge, må han fortsatt kjempe for sine grunnleggende rettigheter.
Mehtab Afsar sier under diskusjon at det går greit å være homofil og muslim. FrPs Tybring-Gjedde og HSRs Lily Bandehy deler ut skyld og virker lite interessert i en debatt med Islamsk Råd.

I deler av møtet går det hett for seg. God titt.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

11 kommentarer på Regnbuedagene i Bergen: Homofili og islam (video)

 1. At noen som er vokst opp og flyktet fra Iran og er mor til en homofil kalles islamofob av folk som er vokst opp med en sølvskje i munnen og med alle rettigheter i Norge blir heller komisk. Hva kommer denne ilands-røverhistorien av? At deler av venstresiden har mistet seg selv og tilhørigheten til religionskritikk og heller blitt forsvarere av mørkemenn?

  • AvatarLuminous // 2015-06-25 kl 23:46 //

   Kanskje er der forskjellige definisjoner av islamofober? Slik som jeg oppfatter store deler at venstresiden er jeg helt klart en islamofob! Det har gått inflasjon i merkelapper og hvem som helst få de klistret på seg. Det er trist for da er de tappet for kraft når de virkelig gjelder.

 2. AvatarLuminous // 2015-06-26 kl 01:15 //

  God debatt.
  Jeg tror at Kaltham og jeg er brødre, alt han sa var som å høre meg selv (bortsett fra at jeg ikke er homofil da)
  Fredrik Solvang er min favorittdebattleder, han er meget meget dyktig!

  Christian Tybring-Gjedde og Lily Bandehy synes jeg er reflekterte og kunnskapsrike.
  Methab Afshar vet jeg ikke helt hvor jeg skal plassere, har ikke så mye tillit til han, litt sånn ulv i fåreklær men jeg kan ta feil.
  Audun Lysbakken gjorde en god opptreden.

  • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2015-06-27 kl 17:30 //

   Tybring-Gjedde deltar i denne debatten utelukkende for å skåre billige poeng mot Islam og ikke ut fra en genuin støtte til homofile. Hans partis historie viser at de ved envær korsvei har stilt seg i veien for homofiles rettigheter. Han har ingen troverdighet i dette spørsmålet.

   http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Fjerner-homofile-fra-likestillingsplan-7613045.html
   http://www.aftenposten.no/politikk/Frp-sa-nei-til-homofil-adopsjon-6811751.html
   http://www.dagsavisen.no/innenriks/her-er-sjokkuttalelsene-til-horne-1.296526

   • AvatarLuminous // 2015-06-28 kl 00:51 //

    Husk at det er personen og politikeren Christian Tybring-Gjedde vi diskuterer!

    Din utvelgelse av artikler og kilder kan vise at du ikke er genuint interessert i hva Tybring-Gjedde mener om dette temaet.

    1. Ingen av linkene inneholdt noe med Tybring-Gjedde. (Jeg kan også diskutere innholdet i de linkene, men det blir en avsporing og litt omfattende)

    2. Ved å si at Tybring-Gjedde ikke er troverdig, så er det en påstand om at vedkommende ikke er til å stole på. Altså at hans uttalelser er løgn og det er er meget drøye påstander!

    3. Det er underlig av svært mange er mer opptatt av hvem som sier noe og ikke hva som sies! Hadde det vært en politiker fra venstresiden som hadde sagt det samme som Tybring-Gjedde i den debatten, så hadde det vært trampeklapp fra publikum. Siden alle FRP-politikere er legitime «mobbeofre» så blir hans meninger møtt med hånlatter!

    At der er så mange som ikke innser dette er litt urovekkende og som jeg har nevnt tidligere: Der er en manglende evne/vilje til å være litt reflektert, å tenke selv, om det vedkommende sier er fornuftig eller dumt.

    I denne saken så oppfatter jeg at du mener Tybring-Gjedde opptrer fornuftig, men at han ikke egentlig mener det han sier.

    Jeg vet ikke hvor politisk engasjert du er, men vil bare nevne at det er ikke alle i AP som er 100% enig i alle saker, heller ikke i SV og ikke i FRP.

    Hørte du hva Tybring-Gjedde svarte om sitt valg i forb. med ekteskapsloven? Hørte du hva han sa om sitt parti sitt valg ? Der ligger svaret på det du lurer på. Tybring Gjedde er troverdig! Lytt fra ca 30:15. Hør for en simpel hersketeknikk som kommer fra Martine Aurdal, og latter fra publikum. Hør etter hva han sier no da særlig på Lysbakken sine påstander!

    https://www.youtube.com/watch?v=_IzPxkALzDA

    • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2015-06-28 kl 16:27 //

     Tybring-Gjedde er der i kraft av å være Frp politiker, ikke privatperson. Artikklene valgte jeg for å poengtere hans partis fiendlighet mot homofile. Jeg stiller meg dermed skeptisk til Tybring-Gjeddes hensikt. I mine ører høres hans argumenter mer ut som islamfiendlighet enn det gjør støtte for homofiles rettigheter. Kan heller ikke finne eksempler på at Tybring-gjedde har talt sitt parti imot når det gjelder deres homo-fiendlige politikk før han i denne debbaten hevder å ha stemt for homofilt ekteskap (mot sitt eget parti). Nå skal det også sies at hans troverdighet blir dratt i tvil under dabbaten også, så jeg står ikke allene om denne skepsisen.

     • AvatarLuminous // 2015-06-28 kl 18:10 //

      Nei, du er ikke alene om å mene dette og jeg skal ikke påstå at du tar feil, men i mine ører snakker han fornuft. Jeg prøver heller ikke å få deg til å bli hans største fan, men noen ganger kan en ha feil oppfatning av en person. Når det gjelder FRP og Tybring-Gjedde, så har jeg registrert at de flere ganger ikke er samstemt. Jeg prøvde å fortelle om det i forrige kommentar til deg.

      Forresten kjekt å diskutere med deg, du er saklig og ærlig.

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2015-06-28 kl 18:57 //

      Jo takk det samme du 🙂 .

 3. Likte ikke seansen der Mehtab Afsar skryter av å ha fått rose av en muslimsik homofil utenfor kontoret sitt. Så må Bård Nylynd korrigere han og fortelle sannheten bak den historien.. Afsar fremstår der ikke så troverdig, i beste fall hadde han et tilfelle av meget selektiv hukomelse. Ellers klarte han seg ok. Han er i en vanskelig posisjon der han som en leder for en stor gruppe muslimer har mange hensyn å ta. At han ikke alltids kan svare klart Ja/nei er da forståelig.

  • AvatarLuminous // 2015-06-29 kl 17:48 //

   Du ser på hele kroppspråket at han strever med å formulere seg uten å skape misnøye hos debattdeltakerne eller de 41 medlemsorganisasjonene som islamsk råd skal representere.

 4. AvatarMaruan Tanger // 2015-06-29 kl 11:01 //

  والارض بعد ذلك دحاها Waal-arda baAAda thalika dahaha 79:30. He made the earth egg-shaped.

Kommentarfeltet er lukket.