I Kina spiser de hund!

KaoG

La kineserne spise hund, la dem spise katt. La dem spise fritert hamster.

Morten Aune
Om Morten Aune (1 artikler)
Omsorgsarbeider og hobbyfotograf.
I Kina spiser de hund. Vel, det snakkes på vårt største sosiale medium (Facebook) om en årlig hundekjøtt-festival som straks går av stabelen borte hos våre venner i det fjerne Østen. Sjelden har jeg vel fått flere beordringer om å boikotte kinesiske produkter som nå fra mine venner på «boka». «HERREGUD;» skrikes det fra de fleste himmelretninger, «tenk dere, de har tenkt å spise disse hundene!!??»

Ei venninne var bastant, hun mente at eneste fornuftige tiltak var å bombe Kina nord og ned..»BOMB DEM» skrev hun… «BOMB KINESERNE! De spiser vennene våre! Trofast og Laika havner i kjøttdisken på REMA i Beijing!»  Vel er jeg motstander av ideen om å fortære våre firbente venner hundene, men på den annen side har vel kineserne spist hund i tusener av år, ja kanskje til og med før både Kristus og Beethoven, de lærde strides. Nok om det, til poenget.

I Palestina bomber de barn, dette har ikke pågått like lenge, faktisk kun i straks 70 år. Dette skrives det også litt om på Facebook, men ikke i like stor grad som når det spises kjæledyr, og da er spørsmålet mitt til, ikke bare det norske folk, men også til resten av de deler av verden som ikke er befengt med krig og elendighet; er dette så normalt at det bare skal godtas? Ser man overskriften «Barneskole bombet i Gaza» i nyhetene, så svelger man den halvlunkne kaffen og tenker «Jaja, sånn er det bare.»? Mens om det plutselig spises hund i Kina, så går man mann av huse, snekrer paroler, lager seg buttons man kan ha på jakkeslaget der det står med krigstyper «LA BUSTER LEVE!»?

Hvor er den empatiske nestekjærligheta når barn ligger strødd i gatene på nyhetene? Har vi det for godt her i gamlelandet? Man sitter jo faktisk og lurer på om de som sitter med makta skulka livssynstimene i grunnskolen de timene der det ble snakket om nestekjærlighet, jeg gir meg over. La kineserne spise sine hunder, og tenk heller litt over hva som skjer ellers rundt i verden. En verden der barn legger seg sultne, der folk bombes sønder og sammen for absolutt ingen annen grunn enn at de har ei annen tro enn makthaverne, for ikke å snakke om blokaden inn til et folk som sårt trenger mat, medisinsk utstyr, vann og ellers nødvendigheter som vi her i Vesten så vidt leer på øyelokket av, fordi vi har det i så stort omfang at det aldri, fra den dagen vi ble født, har vært ett tema. Nei, la kineserne spise hund, la dem spise katt. La dem spise fritert hamster for alt jeg bryr meg! Våkne opp, gjør noe for palestinerne!

Vi lever kun en gang. Når dagen kommer at man trekker sitt siste åndedrag, hadde det ikke vært en grei følelse å ta med seg at man faktisk gjorde noe for et folk som trengte det, i stedet for at man konsentrerte seg om noe som har stått på den kinesiske menyen fra tidenes morgen?
Fri Palestina!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 kommentarer på I Kina spiser de hund!

 1. AvatarSigurd Evensen // 2015-06-24 kl 19:14 //

  De såkalte «palestinerne» vil greie seg bra de om de avviser de utenlandske terroristene som styrer den, og avviser den sataniske religionen de bekjenner seg til.

 2. AvatarDona Gashi // 2015-06-24 kl 20:16 //

  Denne artikkelen har bommet totalt. De fleste som reagerer på mat festivalen i Kina, reagerer på at hundene TORTURERES før de slaktes, dette for at «kjøttet skal smake bedre». DET er like jævlig å høre om, som barn som vokser opp i krig. Hungersnød. krig, vold og tortur i seg selv er forferdelige, om det rammer en katt, hund eller menneske har ikke noe å si, det er like vondt for alle.

 3. AvatarLuminous // 2015-06-24 kl 20:26 //

  Hva er Aune sin kommentar til denne:

  For første gang innrømmer en høytstående FN-tjenestemann personlig og offentlig at Hamas terrorister misbrukte FN-styrte skoler og andre fasiliteter på Gazastripen i fjor sommer.

  – Vi fant våpenlagre i våre anlegg under inspeksjoner…

  http://www.israeltoday.no/Nyeelement/tabid/322/nid/26815/Default.aspx

 4. AvatarCartmenez // 2015-06-25 kl 02:16 //

  Denne artikkelen/kommentaren er like dum som de som mener at man ikke kan gå i 1 mai tog i Norge fordi andre arbeidere har det værre andre steder i verden. Det er noe «FrP» aktig over den, lik de som sier at kvinner i Norge ikke kan kjempe om kvinners likelønn fordi andre steder i verden har kvinner det mye værre og det er de man burde kjempet for….

 5. AvatarØivind Bergh // 2015-06-25 kl 11:01 //

  Med all respekt, denne artikkelen er skivebom. Hovedpoenget ved kampanjen er dyrehold og slaktemetoder, som anses uakseptable av svært mange. At noen mennesker spiser hund er nok problematisk for de fleste nordmenn, selv om mange vil dempe seg når de påminnes at nasjonalhelten Roald Amundsen også gjorde det når han var nødt – forøvrig noe han lærte av inuitter. Deet blir likevel for dumt å avfeie sterke ønsker om bedre dyrevelferd ut fra et rent kulturelt perspektiv. Selv om noen nok har motvilje mot at noen spiser hund som hovedmotiv for å være med bør man være lojal mot at kampanjen dreier seg om dyrevelferd.

  Så skal vi samtidig minne om våre egne holdninger m.h.t. hval- og selfangst, og de tildels fremmedgjorte holdningene Norge som nasjon har å stri med i Europa og USA i forhold til all fangst av slike arter. Uansett vil det hjelpe å alltid værre ryddig i om det er selve bruken av dyret, eller dyrevelferdsmessige aspekter man kritiserer.

 6. Avatarlars randby // 2015-06-27 kl 05:08 //

  Vi får vel da enes om at man kan være uenige i om mennesker og dyr har samme verdi. At noen forarges over at dyr blir spist mens andre forarges over at mennesker blir drept og atter andre gremmes over begge deler, viser vel bare at vi har ulike livssyn og det er godt.

  Det er jo også betryggende å se at det er ikke hva vi spiser men hvordan vi avliver maten som er det viktige. Det er jo ikke helt ulikt tanken bak hvordan vi kriger. Vi blir lei oss når utilsiktede blir rammet og vi synes det er trist om noen må lide eller at de blir torturert.

  Er det noen vi i vårt rike land nå virkelig bør slå et slag for så er det brunsneglene. Det finnes mennesker som er så grusomme at de går rundt å heller salt på disse skapningene for å ta livet av dem. Det er vel kun mennesker som kan finne på noe slikt.

Kommentarfeltet er lukket.