I Kina spiser de hund!

KaoG

La kineserne spise hund, la dem spise katt. La dem spise fritert hamster.

Morten Aune
Om Morten Aune (1 artikler)
Omsorgsarbeider og hobbyfotograf.
I Kina spiser de hund. Vel, det snakkes på vårt største sosiale medium (Facebook) om en årlig hundekjøtt-festival som straks går av stabelen borte hos våre venner i det fjerne Østen. Sjelden har jeg vel fått flere beordringer om å boikotte kinesiske produkter som nå fra mine venner på «boka». «HERREGUD;» skrikes det fra de fleste himmelretninger, «tenk dere, de har tenkt å spise disse hundene!!??»

Ei venninne var bastant, hun mente at eneste fornuftige tiltak var å bombe Kina nord og ned..»BOMB DEM» skrev hun… «BOMB KINESERNE! De spiser vennene våre! Trofast og Laika havner i kjøttdisken på REMA i Beijing!»  Vel er jeg motstander av ideen om å fortære våre firbente venner hundene, men på den annen side har vel kineserne spist hund i tusener av år, ja kanskje til og med før både Kristus og Beethoven, de lærde strides. Nok om det, til poenget.

I Palestina bomber de barn, dette har ikke pågått like lenge, faktisk kun i straks 70 år. Dette skrives det også litt om på Facebook, men ikke i like stor grad som når det spises kjæledyr, og da er spørsmålet mitt til, ikke bare det norske folk, men også til resten av de deler av verden som ikke er befengt med krig og elendighet; er dette så normalt at det bare skal godtas? Ser man overskriften «Barneskole bombet i Gaza» i nyhetene, så svelger man den halvlunkne kaffen og tenker «Jaja, sånn er det bare.»? Mens om det plutselig spises hund i Kina, så går man mann av huse, snekrer paroler, lager seg buttons man kan ha på jakkeslaget der det står med krigstyper «LA BUSTER LEVE!»?

Hvor er den empatiske nestekjærligheta når barn ligger strødd i gatene på nyhetene? Har vi det for godt her i gamlelandet? Man sitter jo faktisk og lurer på om de som sitter med makta skulka livssynstimene i grunnskolen de timene der det ble snakket om nestekjærlighet, jeg gir meg over. La kineserne spise sine hunder, og tenk heller litt over hva som skjer ellers rundt i verden. En verden der barn legger seg sultne, der folk bombes sønder og sammen for absolutt ingen annen grunn enn at de har ei annen tro enn makthaverne, for ikke å snakke om blokaden inn til et folk som sårt trenger mat, medisinsk utstyr, vann og ellers nødvendigheter som vi her i Vesten så vidt leer på øyelokket av, fordi vi har det i så stort omfang at det aldri, fra den dagen vi ble født, har vært ett tema. Nei, la kineserne spise hund, la dem spise katt. La dem spise fritert hamster for alt jeg bryr meg! Våkne opp, gjør noe for palestinerne!

Vi lever kun en gang. Når dagen kommer at man trekker sitt siste åndedrag, hadde det ikke vært en grei følelse å ta med seg at man faktisk gjorde noe for et folk som trengte det, i stedet for at man konsentrerte seg om noe som har stått på den kinesiske menyen fra tidenes morgen?
Fri Palestina!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.