Uakseptabel bruk av politivold. Uttalelse fra Ulåst-kollektivet og video av utkastelsen

Featured Video Play Icon Foto: Emmanuel Totland Frogner

Politiet var ekstremt aggressive og voldelige da de kastet ut aktivistene fra Pilestredet 84B fredag, sier Ulåst-kollektivet. Les uttalelsen og se videoen fra utkastelsen. 

Boligaksjonen
Om Boligaksjonen (2 artikler)
Politisk aksjon mot forvaltningen av offentlig eiendom. Aksjonen går ut på å benytte ubrukt eiendom til bo- og kulturformål.
Emanuel Totland Frogner
Om Emanuel Totland Frogner (2 artikler)
Emanuel Totland Frogner er daglig leder i filmproduksjons selskapet Integritet Film. Han har en mastergrad i Filosofi fra Universitet i København.
Emanuel Totland Frogner
Om Emanuel Totland Frogner (2 artikler)
Emanuel Totland Frogner er daglig leder i filmproduksjons selskapet Integritet Film. Han har en mastergrad i Filosofi fra Universitet i København.
Boligbygg og politiet kom til Ulåst rundt kl. 13.00 på fredag. Ti aktivister ble brutal dratt vekk av politiet. Politiet var ekstremt aggressive og voldelige. Aktivister skrek i smerte under utkastelsen uten at de fikk tilgang til helsepersonell. Politiet viste ingen hensyn til aktivistenes smerte. Flere forbipasserende og naboer reagerte sterkt på politiets framferd. Flere av disse ble også bortvist fra området.

Dette er helt uakseptabel bruk av vold fra politiets side. Dette vitner om en økt vilje til å bruke vold hos politiet. Vi kommer ikke til å la dette gå ubemerket hen.

Aktivistene er nå sluppet ut. Ingen har blitt alvorlig skadet, men aktivistene har mange og store blåmerker og skrubbsår etter politiets brutale framferd. Flere aktivister melder også skader og smerter i ribbein, skuldre og knær. De er tilsammen ilagt 72 000 kroner i bøter, tilsvarende 144 dager i fengsel.

Dette absurd straff med tanke på at vår eneste forbrytelse har vært å sove i telt uten for et tomt hus som kommunen la stå og forfalle.

LES OGSÅ: Naboer reagerer på utkastelse av husokkupanter

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.