Godt oppmøte på solidaritetsmarkering for bryggesjauerne i Tromsø (fotoserie)

Streikende sjauere på scena.

200 mennesker trosset øsende regn og møtte opp i på Stortorget i Tromsø for å markere ettårsdagen for arrestasjonene av aktivister på Tromsø havn.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Anne-Linn Lernes Høiseth (tekst) og Wibeke Bergheim (foto)

Lørdag 6.juni i Tromsø var det en ny solidaritetsaksjon for havnearbeiderne. Aksjonen var en markering av ettårsdagen for arrestasjonen av aktivister på kaia i Tromsø 12.juni 2014, samt at de har vært i streik i halvannet år. Aksjonen samlet aktivister fra hele landet. Havnearbeidere, fagforeninger og politikere sto side om side på Stortorget. Øsende regn til tross var det rundt 200 mennesker samlet på Stortorget denne formiddagen. Bandet Delta Kings bidro med sang og musikk mellom appellene og en mini-konsert til slutt. Aksjonen ble avsluttet på Prostneset for å blokkere Nor-Lines’ godstransport. Blokaden ble gjennomført uten dramatikk og uten innblandning fra politiet. (Sak fortsetter under bilder.)

Geir Ingebrigtsen, leder for Tromsø Havne- og Transportarbeiderforening oppsummerte dagen slik: « Det har vært en flott markering. Jeg er meget fornøyd med oppmøtet og stemningen blant aktivistene. Det er så godt å se at vi har støtte og det ble holdt flotte appeller på torget i dag.» På spørsmål om hva som er planen fremover sier Ingebrigtsen at de vil avvente dommen fra arbeidsretten før de går sammen med NTF om å legge den videre strategien. Arbeidsrettsaken for havnearbeiderne i Tromsø ble holdt i Oslo 1.-4. juni.

Aksjonsleder Vegard Holm var også meget fornøyd med dagen. «Markeringa på torget var strålende! God stemning, flott musikk, og kraftige appeller. Nå er vi her på Prostneset for å vise at vi fortsatt er her og ikke har tenkt å gi oss!»

Neste aksjon vil avholdes i Oslo den 22.juni 2015. Følg gjerne siden «Solidaritet for havnearbeiderne» på Facebook for å vise din støtte og motta oppdatert informasjon om sakens gang og åpne aksjoner.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned