Radikal Portals guide til festivalsommeren i hovedstaden

Foto: Wikimedia Commons

Er du blakk eller unngår det som er for kommerst? Her er vår guide til festivalopplevelser i Oslo for en raddis og fattigfrans.

Ingrid Kvamme Fredriksen
Om Ingrid Kvamme Fredriksen (12 artikler)
Ingrid Kvamme Fredriksen barnebibliotekar og folkevalgt for Rødt i bydelsutvalget i Sagene, Oslo.
Connie Adele Opstad
Om Connie Adele Opstad (1 artikler)
Connie Adele Opstad er oppvokst på Oslo Øst og tar nå en bachelour i kreativ skriving og historie ved Universitetet i Chester.
Connie Adele Opstad
Om Connie Adele Opstad (1 artikler)
Connie Adele Opstad er oppvokst på Oslo Øst og tar nå en bachelour i kreativ skriving og historie ved Universitetet i Chester.

4-6. juni Hausmaniafestivalen
Hausmannskvartalet er under sterkt press for tiden. Kom og støtt hele hauskvartalet på Hausmaniafestivalen, med slagord som «Nei til salg av H40», «Beskytt byens fristeder» og «DIY hele året!». Festivalen har allerede begynt, men lørdag er hoveddelen av programmet, tilknyttet Musikkfest. Seks band spiller, det blir diktopplesninger, og det nye Roastfish & Cornbread & Roots Invasion kommer plutselig innom med mobilt stack AttakK! Arrangementet er helt gratis.

6. juni: Musikkfest
Dette blir gjerne regnet som startsskuddet for festivalsommeren. Dagen er tidligere kjent som Musikkens dag. Med 30 scener over hele Oslo by blir det musikk i alle Oslos gater denne lørdagen. Arrangementet varer fra klokken 11 på morgenen til langt etter midnatt, og alt er helt gratis! Festivalprogrammet oppdateres løpende. 

20. juni: VG LISTA
Til tross for at været alltid er dårlig under VG lista, har konserten blitt en markør for at sommerferien offisielt er i gang. Dette er trolig Norges største gratiskonsert-satsing, og i år kommer det spennende artister som Admiral P, Astrid S og Kwab kommer for å fylle Rådhusplassen med nydelig musikk!

11.-13. juni: Oslo Comics Expo
Et mekka for tegneserieentusiaster, gøy for alle andre også. Gratis inngang og mulighet til å høre noen av verdens ledende tegnere fortelle om seg selv, eller bare titte på utgivelser det ellers ikke er mulig å få tak i. På Deichmanske bibliotek Grünerløkka.

13. juni: Joe Buck Yourself
Country møter punk, og Viva Le Vox, Joe Buck Yourself og The Hooten Hallers sørger for feststemning som bare Blitz kan gjøre det. Den en gang anti-Nashville-baserte Joe Buck, har spilt med Hank William er mest kjent som «a bona fide evil motherfucking one man band». Billettene koster 120,-.

18. juni: Svart Samtid
Arrangørene lover sin kanskje beste gig med de amerkanske bandene Impalers og Ajax, og norske Blood Suckers og Terrorstat på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka. Konsertene er gratis.

19. juni: Age of Woe ++
For deg som liker metall, hardcore og primitive punk er det mye å glede seg til når Age of Woe med fler inntar Barrikaden i Hausmanns gate 40. Som forresten ikke burde bli solgt. Vis din støtte! Inngang: 60,-.

19.– 20. juni: Gut Feelings
Gut Feelings har alt som skal til for den gode festivalopplevelsen. Konsertene arrangeres på små, intime og sjarmerende spillesteder, og du får sjansen til å se store talenter fra inn- og utland før noen andre har hørt om dem. Og det dukker gjerne opp en overraskelse eller to. Billetter koster fra 230-, men i kolonihagen på Bjølsen er det gratis program på dagtid.

19. – 28. juni: Oslo Pride
Norges mest inkluderende festival fortsetter i år! Oslo Pride uken vil bestå av masse gratisarrangementer, og andre arrangementer til en billig penge. Arrangementene består av alt fra filmfestivaler, konserter og politiske debatter! 
Inngangspriser varierer, noen arrangementer er gratis.

20. juni: Bondens Marked
Bøndene i byen har mye å by på. På bondens marked viser de frem noe av det. Det er hyggelig å komme innom, lukte og smake litt og kanskje kjøpe noe, hvis du har råd til det da. Her er det økologisk og kortreist mat som gjelder! På Valkyrie plass.

20. juni: Emblafest
Embla arrangerer konserter, bokbad og kunstutstillinger med kvinner både på og bak scena. Programmet for Emblafest er ikke klart enda, men arrangørene kan avsløre at artistene er unge og lovende – og ikke minst utrolig dyktige. Det blir en intim kveld med god stemning og flott underholdning, innenfor indie, folk og rock. Og det er gratis! På Deichmanske bibliotek Grünerløkka.

21. juni: Vibrofestivalen
Festivalen retter seg mot ungdom og unge voksne. Det blir mange bra artister og aktiviteter, i tillegg er det gratis grillmat og drikke! I år er det basketballturnering og artister som Kaveh, Dreamon, Oh Mama! Crew kommer til festivalen i Sofienbergparken.

25. juli: The Wankys ++
Det blir vakker støy med flere støypunkere på Barrikaden i Hausmannsgate 40. The Wankys, Jenkem Warriors og Discount lover «no artsy bullshut». Inngang: 60,-.

14-16 august: Melafestivalen
Mela-festivalen er kanskje Norges aller beste gratisfestival, med kjente, gode headlinere og boder med fantastisk mat fra hele verden er disse dagene definitivt noe man må få med seg i hovedstaden. 

3-5. september: FemmeBrutal
FemmeBrutal er et feministisk bookingkollektiv som lagde liv or røre på Mir i fjor i tre dager med workshops, kurs, debatt, utstilling og selvfølgelig konserter og dans til langt ut på natta. I år gjentar de suksessen, så hold av første helg i september!

11-12. september: GranittRock
I Steinbruddet i Groruddalen holder GranittRock til. Den rusfrie festivalen feirer sitt 10-årsjubileum i år, og lover den beste «lineupen» med artister noensinne. Det lover bra med tanke på tidligere års programmer.

I tillegg til disse arrangementene arrangeres det også gratis ute-kino på St. Hanshaugen den 24. august, og mye, mye mer. Alt som er gøy trenger virkelig ikke å koste penger! 

LES OGSÅ: Etter Blatter: Her er topp 20-listen over korrupsjon i fotballen

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Radikal Portals guide til festivalsommeren i hovedstaden

  1. AvatarNorunn Hexeberg // 2015-06-06 kl 23:44 //

    Femme brutal festival 3-5 september!

Kommentarfeltet er lukket.