Til Erna Solberg fra en privatiseringsutsatt og utrygg arbeider

Foto: Ben Schumin

Statsministeren lytter ikke til arbeiderne når reformer gjennomføres. -- Jeg føler meg maktesløs og håpløs. Jeg føler ikke at dere politikere bryr dere om hva jeg mener om min egen arbeidsplass.

Elisabeth Fjellro
Om Elisabeth Fjellro (1 artikler)
Elisabeth Fjellro jobber i NSB som konduktør.

Kjære Erna.

For halvannet år siden begynte jeg å jobbe som konduktør i NSB. Da jeg begynte var jeg usikker på hva jeg gikk til, men etter bare få måneder ble det drømmejobben. Jeg gledet meg til å gå på jobb hver dag, og visste at jeg hadde jobb så lenge jeg ville fremover. Tidligere hadde jeg bare hatt korte vikariater og deltidsstillinger før jeg begynte å studere. Vikariater og deltidsstillinger skapte ikke trygghet for meg. Jeg måtte hele tiden tenke fremover på andre jobber og muligheter, og økonomien var ustabil. Som ansatt i NSB har jeg for første gang følt en økonomisk trygghet. Jeg har nettopp kjøpt min første bolig, noe som var usannsynlig for få år siden. Jeg så for meg en stabil og trygg økonomi og arbeidsplass fremover i NSB, en arbeidsplass jeg virkelig trives på.

Nå vil du og din regjering at arbeidsplassen min skal privatiseres. Det er mange som har mye og si om privatisering, og jeg har kanskje ikke levd lenge nok til at jeg har nok erfaring på området til å uttale meg, men en ting er sikkert; takket være den nye jernbanereformen ble tryggheten jeg følte brutalt revet bort. Jeg føler meg maktesløs og håpløs, det er ingenting jeg får gjort og jeg føler ikke at dere politikere bryr dere så mye om hva jeg her borte i Bergen mener om min egen arbeidsplass. Jeg synes også det virker som at denne reformen er lite gjennomtenkt, at det er noe som må gjennomføres for enhver pris, på tross av hva jernbanefolket mener.

Er dere blinde for de gode eksemplene på statlig jernbane fra land i Europa som faktisk har et godt jernbanenettverk og -infrastruktur? Ser dere bare det dere vil se? Jeg skjønner ikke hvorfor dere på død og liv må gjennomføre noe som så mange er kritisk til. Ikke vet jeg hva som skjer med jobben min fremover, men jeg vet at jeg ikke kjenner tryggheten lenger. Jeg vurderer å søke ny jobb, fordi drømmejobben min ikke lenger føles trygg, og det er takket være deg og din regjering. Hvordan føles det å ha bidratt til å skape så mye usikkerhet for en ung arbeidstaker? Hvorfor hører dere ikke stemmene til meg og mine kollegaer?

Takket være den nye jernbanereformen gleder jeg meg ikke lenger like mye til å gå på jobb som før, og jeg føler fremtiden ser litt håpløs ut. I dag er det sol og blå himmel i Bergen, og jeg skal jobbe over til Oslo. Forhåpentligvis blir det en fin dag på jobb, hvis jeg klarer å la være å tenke på usikkerheten du har skapt for meg.

Teksten ble først publisert som en statusoppdatering på Facebook.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.