Sånn bør du feire arbeidernes dag i hovedstaden

Foto: Christian Vassdal

Dagen før dagen kan vi fortelle deg hva du ikke må gå glipp av på 1. mai i Oslo. Har du ikke dine egne tradisjoner kan du finne noen nye her.

Margrethe Gustavsen
Om Margrethe Gustavsen (3 artikler)
Margrethe Gustavsen er redaktør for Globaliseringskonferansen.

I kveld 18:30: Hvis du vil tjuvstarte allerede i kveld, har du muligheten til å begynne på Kulturhuset med LO og Sosialistisk kor. Her blir det gamle arbeidersang-klassikere, både norske og utenlandske. Historiker Knut Kjeldstadli innleder om sangene.

I kveld 20:00: For de som orker to dager fest på rad har Blitz som alltid bursdagsfeiring kvelden før kvelden. Der blir det pønk og ungdommelig engasjement, med Blitzere i alle aldre. I år feirer de 33-årsdagen sin.

09:00: Hvis du har gjemt deg i krokene på Blitz, eller faktisk kommet tidsnok hjem, så kanskje du kommer deg opp til frokost på Blitz.

10.30: Kommer du deg ikke opp derimot kan du gjøre et nytt forsøk på brunsj i andre etasje på internasjonalen i regi av Oslo Arbeidersamfunn.

11:15: TOG! Årets høydepunkt! Oppmøte på Youngstorget. For de presise er det arbeidersanger med Norges beste janitsjarmusikere i  Kampen Janitsjar. Fullt program før toget er her.

Her er oversikten over parolene, så du kommer riktig.

Hvis du ikke har andre planer for parole har Radikal Portal tre tips til toget:

  • Norsk sykepleierforbund stiller med sitt berømte trommekorps, som sørger for takten, og marsjerer i sykepleieruniform.
  • Brannmenn i uniform er sjelden så stilig som 1. mai, og det sier en del.
  • Blitz lager som vanlig spetakkel bakerst i toget, for 33 året på rad, og er alltid verdt en titt!

Etter toget, kl. 14:30 vil en del av toget marsjere ned til Jernbanetorget. Der skal endelig Osvald-monumentet avdukes, med den store sleggen som knuser hakekorset. Tre krigsveteraner fra sabotasjegruppa vil stå for selve avdukinga. Ta med lommetørkle.

15:00: Rød på Blå, studentene i Venstrealliansens årlige 1 mai-fest, åpner dørene allerede 15.00, hvis du er sulten, sliten i føttene, eller bare har lyst til å komme før køen går over brua.  Her kommer både Lysbakken, Moxnes og Gatas Parlament til å underholde massene utover kvelden.

Vil du ha en mindre etablert og skikkelig 1 mai kan du utover kvelden gå til Frihetlig 1. mai på Maksitaksi for å feire med Motmakt!

Hvis du ikke er fornøyd etter denne feiringen kan vi dessverre ikke hjelpe deg.

LES OGSÅ: Tittelspor til 1. mai

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Sånn bør du feire arbeidernes dag i hovedstaden

  1. Jeg synes sexarbeidere også bør delta. Da får man myket litt opp, og lettet litt på fromheten til blitzerne.

Kommentarfeltet er lukket.