Sverigedemokraterna: ”Ekstremvenstre hadde rett hele tiden”

Etter intern uro rensker Sveridemokraterna ut fascister av eget parti. Informasjonen brukt til utrenskningen stammer utelukkende fra grupper de selv konsekvent har avfeid som ekstremvenstre.

Saken ble først publisert i Aktuelt Fokus.

SVERIGEDEMOKRATERNAS SPLITTELSE : I den aktuelle utestengingsfloken som splitter Sverigedemokraterna medgir Sverigedemokraterna at det såkalte ”ekstremvenstre” har hatt rett om fascistkoblingene til partiet og dets ungdomsforbund.

I gårsdagens kveldssending av Aktuellt på SVT bekrefter Sverigedemokraternas partisekretær Richard Jomshof at partiet blant annet har valgt å handle på bakgrunn av ekstern informasjon til SD om utestengingssakene. Ved en rask gjennomgang Aktuellt Fokus har latt utføre framkommer det at eksterne opplysninger er vanskelige å finne – om de ikke kommer fra det SD pleier å kalle ”venstreekstremister”. Blant de eksterne kildene til partiet viser det seg at opplysningene i prinsippet bare har kommet fra tre hold; Expo, Researchgruppen samt uttalt antifascistiske aktivister.

En kilde i Sverigedemokraterna med innsyn i SD-ledelsen sier dessuten til Aktuellt Fokus at medlemsutvalget har valgt å ta med Expo-journalisten Jonathan Lemans artikkel, ”Dokument: Striden mellan SD och SDU” i sin gransking av fascistkoblingene til partiet.

Fascistisk entrisme
I lang tid har det såkalte ”nye høyre”, et nyfascistisk miljø, drevet omfattende entrisme mot Sverigedemokraterna i hensikt å påvirke partiet i en retning som vil være gunstig for dem. Særlig har man ønsket å påvirke SDs grasrot i en radikalisert retning gjennom metapolitiske satsinger på høyreradikale medier, eksempelvis den nå nedlagte ukeavisa Nationell Idag og Fria Tider. Man har til og med valgt å utforme utenomparlamentariske aksjoner via organisasjonen Nordisk Ungdom med hensikt å vinne sympati blant sverigedemokrater. Til og med bildeblogger som ”Koling” og Facebook-sider har vært viktige redskap i entrismen fra nyfascistisk hold.

I Aktuellt mente partisekretæren at de aktuelle koblingene er å anse som ekstremt alvorlige.

”Vi har ikke vært sikre på om det stemmer eller ikke. Og når vi nå begynner å lande i, og forstå at det faktisk er slik som mange har villet opplyse oss om, er det klart at vi tar dette meget alvorlig. Sitter en da i ledelsen for ungdomsforbundet og kjenner til dette, og kanskje til og med sympatiserer med det, er det klart at det er ekstremt alvorlig.”

Oversatt fra svensk av Tore Johnny Bråtveit

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 Comments on Sverigedemokraterna: ”Ekstremvenstre hadde rett hele tiden”

  1. Magne Andersen // at //

    Feil. sosialistiske islamofile fedrelandsfiender. Dette dokumenterer faktisk hva Jimmie Akesson formidlet i intervjuet med Skavlan: Hvis det fantes personer som frontet holdninger som var helt uforenlig med hva SD sto for, så ville disse bli kastet ut. Og det er hva som skjer.

    Derimot når det gjelder denne meget sentrale regionale Ap-politikeren som formidlet rabiat jødehat, så hadde ikke Ap noen problemer med at vedkommende var i Ap.

  2. Magne Andersen // at //

    Ser ut som folket er av en annen oppfatning enn hva radikal portals og deres svenske meningsfeller ønsker http://avpixlat.info/2015/04/24/yougov-april-all-time-high-for-sd-195/#more-145502

    Et parti som blir sparket til, hånet, demonisert, svertet etc. Likevel har de snart 20% på meningsmålingene.

Comments are closed.