Nordmann på russisk nazikonferanse – avbrutt etter bombetrussel

Foto: Faksimile, Julia Davis Twitter-konto, @Julia Davis News

Norsk Ukraina-kriger deltar på nazikonferanse i St. Petersburg. Arrangementet samler nazister fra flere land, partier og voldelige organisasjoner. Konferansen ble avbrutt etter en bombetrussel.

Nyhet
About Nyhet (774 Articles)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

Tønsberg-nazisten Yan Petrovskiy deltok søndag på International Russian Conservative Forum i St. Petersburg. Mannen har tidligere blitt omtalt på Radikal Portal da Researchkollektivet INFO avslørte at han kjempet på separatistenes side i borgerkrigen i Øst-Ukraina. Petrovskiy skal også ha vært med i miljøet som forsøkte å starte en norsk avdeling av den russiske nazigrupperingen Slavisk Union. Ved siden av seg har han den russiske nazisten Aleksei Miltsjakov. De to kjempet sammen i Øst-Ukraina og Miltsjakov er beryktet for å ha lagt ut bilder av seg selv hvor han torturerer og dreper hundevalper.

LES OGSÅ: Tønsbergnazist kjemper i Ukraina

Blant frammøtte er representanter for nazistpartier som det greske Gyllent Daggry, Svenskarnas Parti, Danskernes Parti og Det Tyske Nasjonaldemokratiske Parti. Den voldelige svenske gruppa Nordfront er også representert. Ifølge BBC var det rundt 150 representanter til stede på konferansen, Financial Times melder om vel 200. Det russiske partiet Rodina står som arrangør. I 2005 ble de nektet å delta i valget til nasjonalforsamling grunnet rasistisk valgmateriell.

PetrovskiyMiltsjakov

Foto: Skjermdumpet av Researchkollektivet INFO fra VK.com Yan Petrovskiy til høyre, side om side med Miltsjakov.

 

Avlyst etter bombetrussel
En mindre gruppe demonstranter uttrykte i går sin misnøye utenfor konferansen og flere ble anholdt av politiet. Seinere på dagen ble konferansen evakuert etter at politiet meldte om at en anonym innringer hadde sagt at det var en bombe plassert på hotellet som huset høyreekstremistene. Foreløpig skal ingen være arrestert eller mistenkt etter bombetrusslen.

Konferansen hadde som mål et utstrakt samarbeid mellom “nasjonalistiske og konservative” organisasjoner i Europa og Russland og uttrykte i en foreslått uttalelse bekymring for forvitrende familieverdier, samhold rundt “kristne og humanitiske verdier” og støtte til løsrivelse for “folkerepublikkene” i Øst-Ukraina og den russiske anneksjonen av Krim.

LES OGSÅ: Kupp, kaos og krig: Ukraina – fra opprør til oppløsning

Fascistisk splid om Ukraina
Etter protestene mot daværede president Janukovitsj brøyt ut seint i forfjor har konflikten og den seinere borgerkrigen vært et stridstema innad i fascistiske miljøer. Flere medlemmer av Svenskarnas Parti deltok først i demonstrasjoner og så i krigføring. De allierte seg først med fascistpartiet Svoboda og seinere med Azov-bataljonen som er ledet av nazister.

Samtidig som Svoboda mistet oppslutning og til slutt falt ut av regjering, økte misnøye i Svenskarnas Parti da overbevisningen om deres ukrainske samarbeidspartnere ble styrt av jøder vant mark. Også i norske miljøer har det eksistert forvirring og uenighet. Yan Petrovskiy ble nylig intervjuet av en norsk naziside om hans deltakelse i krigen i Ukraina. Blant ukrainske ytre høyre sitter også jødebeskyldningene løst, både mot Putin selv og blant “den jødiske finanskapitalen” som de mener styrer landet.

Nordfrontmiljøet i Norden har tatt side med Russland noe som blir bekreftet i et ferskt intervju med deres drapsdømte leder, Klas Lund.

Pro-Russland, men uten offisielle representanter
Møtet skal ifølge New York Times ha uttrykt seg støttende til Russlands president, Vladimir Putin, og oppheving av sanksjonene mot stormakten i øst sto høyt på agendaen. Financial Times melder imidlertid at ingen representanter for Putins parti, Forent Russland, deltok.

Under Vladimir Putins regjeringstid har Russland hatt et ambivalent forhold bevegelser på ytre høyre. Den russiske nasjon, det russiske folk og dermed russisk nasjonalisme står sentralt i Putins retorikk og blir derfor hyllet av ytre høyre. Samtidig har flere ytterliggående organisasjoner, som Slavisk Union, blitt forbudt. Antifascistisk retorikk har blitt brukt mye av Kreml i deres omtale av Ukraina, men samtidig har de ingenting imot selv å støtte rasistiske ytre høyre i sin involvering i landet.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

17 Comments on Nordmann på russisk nazikonferanse – avbrutt etter bombetrussel

 1. Hakkapeliitta // at //

  Så bør man legge merke til at Nazisten kjemper på de proRussiske opprørernes side og at de samles i Russland neste gang noen snakker om “fascistene i Kiev”

  • Joakim Moellersen // at //

   Det er ingen motsetning i eller det minste rart at en finner fascister på begge sider av en krig, slik vi ser nå i Ukraina.

   • Kent Reichborn-Kjennerud // at //

    Hackergruppen Anonymous skal ha avslørt tett kontakt mellom Kreml og det ytterliggående franske partiet Nasjonal Front. Flere tusen lekkede tekstmeldinger og e-poster antyder at Marine Le Pen skal ha mottatt et millionlån i bytte mot støtte til den russiske annekteringen av Krim-halvøya.

    Enkelte vil jo hevde at man ser et mønster, men selvfølgelig kan du dette også være et nykommunistisk plott for å sverte Nasjonal Front.

    • Joakim Moellersen // at //

     Hva er det du fabler om og hva har det med det jeg skreiv å gjøre?

     • Kent Reichborn-Kjennerud // at //

      Hvorfor så aggresiv? Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk.

      Jeg synes det var en interessant tilleggsopplysning siden vi snakket om Krim-halvøya og høyreradikale. Ingen grunn til å bli så opprørt kamerat Joakim.

     • Joakim Moellersen // at //

      Aggressiviteten finnes nok bare i ditt hode, såvel som den manglende folkeskikken. Et smilefjes gjør deg ikke høfligere.

     • Kent Reichborn-Kjennerud // at //

      Nå virker du veldig sint. Ta ballen – ikke spilleren! Vær saklig og hold deg til tema kamerat Joakim 🙂

     • Joakim Moellersen // at //

      Den politiske analysen din er såpass tragisk at jeg ikke gidder å kommentere den. Men du kan jo selv tenke litt over hvor mange på venstresida i Europa i dag som har noe som hest til overs for Stalin, og så kan du tenke litt over om det finnes en grense for hvor mange kommunister man kan drepe og fremdeles, med rette, kalle seg selv kommunist (de fleste ofrene for de politiske utrenskelsesprosessene til Stalin var kommunister).

      Videre kan du tenke litt over den konservative tradisjonen som bestandig har hatt en sterk stat som en forutsetning og et mål opp mot det kommunistiske og anarkistiske ideal om ingen stat som et mål. Da bør du forstå at å forstå høyre-venstre-aksen ut i fra hvor stor staten er blir latterlig.

      Til sist: Rodinas og mange andre på nasjonalistisk eller det rasistiske ytre høyres sovjetnostalgi er også klassisk fascisme. De lengter tilbake til den gangen nasjonen var stor, stolt og mektig, selv om staten ble drevet etter en del prinsipper og idealer som er direkte motstridende med deres egne.

     • Snegle // at //

      Hva er poenget med å slette kommentarer som du som moderator selv har svart og har hatt en lengre meningsutveksling med? Det framstår som meningsløst og ødelegger debatt-trådene fullstendig. Disse kommentarene var jo helt innenfor og brøt ikke med noen regler overhodet.

     • Krokus // at //

      diskuterer du med deg selv Joakim Moellersen?

 2. Kent Reichborn-Kjennerud // at //

  Meg bekjent er Yan Petrovskiy russisk borger. Uansett er vel ikke dette så mye å mase om siden han ikke representerer en trussel for norge.

  For å skape en motvekt mot medienes fokus på islamistiske bestialiteter, har venstreekstremister i det siste forsøkt å rette søkelyset mot faren for høyreekstreme terroranslag, selv om norsk etterretningstjeneste mener at det for tiden ikke finnes noen slik terrortrussel.

  Researchkollektivet INFO er et anonymt nettverk for overvåking av annerledestenkende. I likhet med sine modeller (i Danmark og Sverige, red. anm.) leverer de «rapporter» som mediene benytter seg av. De samarbeider med nettstedet Radikal Portal, som publiserer «rapportene».

  Venstre radikale er bekymret for at PST skulle overvåke muslimske miljøer. Det vil være lovstridig og kunne antagonisere folk, advartes det. Ordet “overvåking” utløser ryggmargsreflekser hos alle på venstresiden. Det var noe de var sterkt imot. De så på overvåkingen som illegitim.

  Den norske ML-bevegelsen gjorde ting som var grenseoverskridelser. Det var derfor god grunn til å overvåke dem. ML definerte seg selv som suverene: de bestemte selv hva som var loven. De inntok samme operasjonelle forhold til gjeldende lov som dagens islamister.

  Det var klassestaten som brukte makta si mot oss. Derfor var det riktig å bekjempe POT og politiet var klassepurk.

  Det er merkelig at samme bekymring ikke gjelder høyresiden. Der sier man med største selvfølgelighet at PST må “følge” miljøene. Hva man legger i det presiseres ikke.

  Venstreradikale i Danmark er noe langt mer enn Blekingegadebanden. AntifascistiskAktion, AFA og kollektivet Redox har kombinert politiske overfall og utstrakt overvåking og kartlegging av politiske motstandere.

  Antirasistisk Senter her i Norge ville gjøre medlemskap i et lovlig parti til grunnlag for registrering hos de hemmelige tjenestene. De går altså inn for politis overvåkning. Venstreradikale evner åpenbart ikke å se ting i et prinsipielt, demokratisk perspektiv.

  Ekstrem åpen vold er det stort sett Blitz som har stått for. Fordi volden har gått ut over høyreekstreme har ikke pressen tatt dem på alvor. Det har vært flere svært brutale overfall på nazister uten at det har ført til større oppmerksomhet om at et selvbestaltet borgervern kan oppsøke folk innendørs og slå dem helseløse.

  Antirasistisk senter har oppkastet seg til overvåkingspoliti som skal kartlegge ekstremistisme på nett. Men deres egne holdninger viser at de ikke er skikket til en slik oppgave.

  Det er lett å falle for en argumentasjon om at “ekstreme må forbys”. Det faller inn i det som er en politisk trend: at politiske honnørord som “demokrati” er selvforklarende. Det er når demokratiet settes under press at det viser hva samfunnet er laget av.

  • Joakim Moellersen // at //

   Her var det mye rør!

   Først starter du ved å halvvies legitimere nazisme basert på innvandring. Snakk om historieløshet. Så kommer den sedvanlige klaginga over at noen blir kalt rasister. La meg så spørre deg, hva er det som faktisk kan kalles rasisme? Eller skal vi kanskje bare forkaste begrepet og akseptere dehumaniseringen av andre mennesker?

   Det er selvfølgelig bare tull at norsk etterretningstjeneste mener at det ikke finnes en høyreekstremistisk trussel. Du snakker dessuten om noen som etter 22. juli klarte å få seg til å si at høyreekstremistisk vold kom som en reaksjon på venstreekstremistisk vold. Dessverre vil jeg ikke si at PST har gjort seg fortjent til noen grad av autoritet når de uttaler seg om emnet. Nesten all terrorvirksomhet i Norge etter krigen har blitt drevet av det rasistiske ytre høyre. Flere bombeaksjoner, påtennelser av gudshus og butikker, trusler mot barneskoler og 17. mai-tog. Om en etterretningstjeneste som har rikets sikkerhet ikke følger slike miljøer gjør de ikke jobben sin. Om du vet noen som helst om nazismen vet du at dens metode er vold og frykt.

   Hva gjelder andre deler av det rasistiske ytre høyre er det dagligdags med fantasier om å drepe muslimer, arbeiderpartifolk, “politisk korrekte” osv. Fra et sikkerhetsperspektiv burde det være åpenbart hvorfor disse bør holdes under oppsikt.

   Norge ved PST/POT, militær etterretning og LO/Ap har ulovlig overvåket hundretusener på norsk venstreside, men de har aldri klart å finne noe galt. På tide å bruke ressurser på noe annet. Denne ulovlige overvåkningen har foregått til i dag.

   Politisk motivert vold er det i all hovedsak det rasistiske ytre høyre som har holdt på med, om vi ser bort fra den som staten har bedrevet da.

   • Kent Reichborn-Kjennerud // at //

    Man vet man har truffet en nerve når nykommunister begynner med: “Her var det mye rør!” 🙂 Så kjører de på med en usann påstand. Dee forsøker å lokke folk til å forsvare seg mot den usanne påstanden for å fjerne fokuset fra sitt eget vrøvl. Herværende at jeg “halvvies legitimere nazisme basert på innvandring”.

    Vold var en uløselig del av m-l. At den ikke ble utløst, fritar den ikke fra ansvar. AKP (m-l) greide å forene noen av de verste egenskaper ved leninismen og norsk stammementalitet: man var medlem av en flokk og kunne le av alle som sto utenfor. Selv var man usårbar.

    Mange AKP-ere viste interesse for våpen ut fra et revolusjonært perspektiv – før Sovjet ble utpekt som trussel. Tor Obrestad skrev: “Her blir det vakkert, vi skal kle fjellet med mennesker og våpen.”

    Tron Øgrim: Hvis nordmenna ikke vil forsvare seg, kan det gå med oss som med indianerne.

    I hvilken grad de begynte med våpentrening, er ikke klart; mange har hevdet at de gjorde det.

    Folk ble nå oppfordret til å søke seg til Forsvaret. Hvilken effekt dette dystopiske synet hadde på medlemmene, er ikke klart, men det må i det minste ha gjort noen nedstemt.

    Så at det var god grunn til å overvåke venstreradikale er hevet over en hver tvil. Legg bare merke til hvor stille det ble fra skrikhalsene etter at de fikk se “mappa si”. Tyst som graven.

    De var villig til vold og terror, men ikke i utrengsmål, og her skilte AKP seg ut fra andre på Kontinentet.

    AKPs vold forble på papiret. Annerledes enn i Danmark og Tyskland.

    RAF var opptatt av terror i seg selv. Det valgte seg ut enkeltpersoner som Hans Martin Schleyer. Tilsvarende aktivisme med Blekinggadebanden; de startet med bankran, for å skaffe penger til PFLP. Deres leder Gotfred Appel utviklet snylterstatteorien: Arbeiderklassen var kjøpt og betalt.

    Etter krigen har venstreradikale stått uten sammenligning for brorparten av terror aksjoner utført i Europa. Så her tar du altså totalt feil! PST finnes ikke bekymret for høyreekstrem vold, selv om du gjerne skulle ønsket det. Du driver jo en butikk uten kunder Joakim, så jeg ser at du er bekymret for ditt levebrød. Hva med å skifte beite til den nye fascistiske strømmen som i de senere år har blitt brakt til Europa?

    Håper leserene også merker seg at Joakim overhodet ikke går inn på hva jeg skrev om den utstrakte politiskeovervåkning de venstreradikale og nykommunistene nå bedriver.

    • Joakim Moellersen // at //

     Grupperinger er ansvarlige for den volden som herr Kjennerud vedgår at de aldri har begått… Morsomt er det om ikke annet. Besettelsen din av AKP-ml er ganske uforståelig i denne sammenheng med tanke på at det ikke har noe med artikkelen å gjøre, ei heller med dette nettstedet.

     Mulig Kjennerud ikke husker 22. juli eller har fått med knivangrepet utenfor Blitz-huset etter den tid. Kanskje han heller ikke har fått med alle på det rasistiske ytre høyre som fantaserer om drap av politiske motstandere og folk far andre kulturer. Han kan heller ikke ha fått med seg alle de nazistiske terrorangrepene i Norge med tanke på at han ikke har bedre å snakke om enn en gruppe som for lengst er lagt ned.

     En indignasjon over at Researchkollektivet INFO har avslørt fascistisk aktivitet finnes også, men han skjønner visst ikke forskjellen mellom journalistikk og overvåkning. Som fra enhver journalist kommer autoriteten fra sannheten. Siden du ikke har funnet noe galt i det jeg skriver velger du jo heller å avspore for å snakke om AKP-ml.

     Til slutt: Om du tror skriveriene her inne har som motivasjon å overbevise PST om det ene eler det andre er det ikke mye du har forstått. PST er heldigvis ikke så inkompetente som du tror. Like før jul tok de beslag i et tjuetalls våpen av nazister på vestlandet.

     • Kent Reichborn-Kjennerud // at //

      Anders Behring Breivik definerte seg selv som kristenkonservativ sydde seg en Napoléonsuniform, drepte mennesker, og trodde han skulle bli utnevnt som statsoverhode. På “gølvet” kaller vi dette “gal”. ABBs handling viser ikke tilbake til noe annet enn seg selv, som er radikal ondskap.

      At den første rettsmedisinske vurderingen ble tilsidesatt er en skandale. Åpenbart var dette politisk styrt.

      ABB er paranoid-schizofren, intet annet. At han var en ensom ulv er også stadfestet. Men jeg har en mistanke om at du kun tillater islamister omtalt som ensomme ulver.

      ABB hentet inspirasjon fra venstreradikale (RAF), høyreradikale og jihadister. En eneste stor suppe med kloakk, egenkomponert i sitt sinnsforvirrete sinn.

      ABB var også innom NDL. Breiviks kontakt med NDL fant sted i en periode hvor personer fra SOS Rasisme kontrollerte organisasjonens ledelse. Den norske stat har i realiteten betalt venstreekstremister for å posere som høyreekstremister, i den hensikt å skaffe seg fiender å slåss mot – fiender det tilfeldigvis er statsstøttemessig lønnsomt å sloss mot. Slå den!

      Ved islamistisk terrorisme, senest nå i Paris, definerer gjerningsmennene seg som vassekte muslimer . Men da får de motstand – nettopp fra alle verdens forståsegpåere. Antageligvis fra de samme som i sin tid aksepterte Breiviks fremstilling av sitt eget ideologiske ståsted – uten å blunke.

      Jeg kan ikke erindre et eneste norsk medium som argumenterte imot at Breivik ikke var f.eks “kristenkonservativ”. Samtidig kappes de samme medier, og deres bedrevitere og fortelle verden at de islamske terroristene tar feil av seg selv og sin egen tro.

      Vi må jo skjønne at de islamistiske terroristenes mange og lange besøk i ulike moskeer bygger på en stor misforståelse. Det handler åpenbart om terrorister som bare tror at de er muslimer. I stor motsetning til en Breivik som i sin galskap visste at han ikke bare var konservativ – men også kristen.

     • Joakim Moellersen // at //

      “I kompendiet han [ABB] har kalt et manifest betegner han seg som anti-nazist, men det han skriver om Hitlers naziparti viser at det ikke stikker så dypt. «60 % av NSDAPs politikk var stor klassisk konservativ politikk og PCCTS, Knights Templar deler denne politikken, selv i dag. Men de resterende 40 % er ikke verdt å kjempe for.» Før dette forklarer han hva av nazi-Tysklands politikk han ikke liker: «[NSDAP] var en venstresideorganisasjon, de hatet kristendom, kapitalisme og spredte en streng definisjon av sosialismen.» Det er verdt å merke seg at terroristens uenigheter med Hitlers naziparti er basert på feiltagelser.”
      http://radikalportal.no/2014/03/04/nazistenes-flukt-fra-nazismen/

      Breivik er en vaskeekte fascist, men som de fleste fascister nå til dags var han for feig og løgnaktig til å kalle seg ved sitt rette navn. At han hadde sitt å slite med psykisk endrer ikke dette. Han er jo langt fra den eneste på det rasiske ytre høyre som har hatt sånne problemer. Breiviks ideologiske innflytelser kommer fra det rasistiske ytre høyre, ikke jihadister eller venstresida. “Kristenkonservativismen” hans er bare et forsøk på en retorisk reinvaskelse av seg selv og et uttrykk for den reaksjonære politikken som har vært en del av fascismen siden dens fødsel. Intet nytt under solen.

      At SOS Rasisme skal ha bygd opp NDL er bare tull. PST har imidlertid hatt en betalt provokatør på venstresida som gang på gang har forsøkt å få med seg folk på voldelige aksjoner og selv blitt dømt for det. Når han meldte fra om at folk på det rasistiske ytre høyre ville drepe haugevis med politikere var dette uinteressant, han skulle fortsette å spionere på og oppildne unge anarkistlignende folk.

      “Morderen fra Utøya har også skapt seg en ”annen virkelighet” som rettferdiggjør hans ugjerninger,” skriver du. I likhet med hele den fascistiske bevegelsen bestandig har gjort er det verdt å påpeke.

      “En journalist autoritet kommer ikke fra hans egen oppfattelse av sannheten.” Men det er det ingen som har påstått. Du har ikke klart å påpeke noe som ligner en feil, men snakker deg heller stadig lengre vekk fra hva som er artikkelens tema. Noe sier meg at du ikke er komfortabel med å diskutere det rasistiske ytre høyre voldelige framferd.

      Knivangrepet var to stykk fra SIAN-miljøet som ropte Hitler-slagord før de knivstakk en person fra det – for det rasistiske ytre høyre – kanskje mest forhatte miljøet i hele Norge. Nazister har forsøkt å bombe Blitz-huset to ganger.

      Et gjeng med voldskriminelle, terrorister og deres omegn fra nazimiljøer i Norden arrangerte et møte i Oslo. At disse fikk litt juling er ikke veldig rart. Man kunne jo spurt seg hva reaksjonene fra norske myndigheter var om det var internasjonalt jihadistmøte i Oslo. Regner med at det hadde blitt stoppet av myndighetene lenge før noen hadde fått muligheten til å gi vedkommende en omgang bank.

     • Kent Reichborn-Kjennerud // at //

      “SIAN-miljøet”? …akkurat 😉

      “At SOS Rasisme skal ha bygd opp NDL er bare tull” ….aha 😀

      “men han skjønner visst ikke forskjellen mellom journalistikk og overvåkning. Som fra enhver journalist kommer autoriteten fra sannheten” …LOL

      “At disse fikk litt juling er ikke veldig rart.” …akkurat 🙂

      Den siste posten fra kamerat Joakim trenger vel egentlig ikke kommentes ytterligere. Den oppgående leser har vel fått med seg inkonsekvensen i hans tankerekker. Kamerat Joakim legger jo ikke akkurat skjul på sine holdninger vedrørende politisk motivert vold og overvåkning.

      Ytre venstre har alltid hatt et problematisk forhold til vold. Det var ikke volden i seg selv, men hvem som utøvde den, som er det avgjørende. Den “undertryktes” vold var rettferdig per definisjon.

      Hvordan vet kamerat Joakim at hans antiimperialistiske utgangspunkt er moralsk forsvarlig? Det kan jo være en falsk bevissthet og skjule helt andre drivkrefter. For eksempel kan voldsfascinasjon, voldsromantikk i seg selv være drivkraft, ekstreme bevegelser har historisk tiltrukket seg asosiale personlighetstyper. Vi vet av erfaring at slike må samfunnet beskytte seg mot. Ensome gale ulver som ABB, kan man i motsetning dessverre aldrig fange opp.

Comments are closed.