Tidligere SIAN-leder til søksmål for å ha blitt kalt rasist

Foto: GGAADD

Den profilerte islamfiendtlige agitatoren og tidligere SIAN-leder Arne Tumyr går nå til sivilt søksmål etter å ha blitt kalt rasist av en imam.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]
Av Christian Boger

Torsdag denne uken må imam Akmal Ali i Muslimsk Union Agder møte i Kristiansand tingrett etter å ha blitt saksøkt av Tumyr for såkalte ærekrenkende uttalelser. Tumyr hevder uttalelser Ali kom med i et intervju med NRK Sørlandet er å anse som ærekrenkende og dermed et brudd på bestemmelsene i straffeloven.

Virksomhet basert på rasisme og løgn
— Han (Tumyr) bygger hele sin virksomhet på rasisme, hat, propaganda og mye løgn. Han er aldri villig til å høre på andre, sa Ali i intervjuet.

Tumyr ønsker nå at disse uttalelsene kjennes døde og maktesløse samtidig som han krever 75.000 kroner i oppreisning for tort og svie etter uttalelsene.

Selv stiller Tumyr i rettssalen uten advokat og vil dermed prosedere sin egen sak. Han vil heller ikke føre noen vitner i saken da han mener ingen vil tørre å stille opp for ham i rettssaken på grunn av at de frykter for eget liv eller karriere.

Akmal Ali forsvares av advokat Frank I. Hind og vil føre blant annet ekstremismekspert Lars Gule og religionsforsker Sindre Bangstad som vitner.

Det har ikke lykkes Radikal Portal å få noen kommentarer til saken fra noen partene.

Vant forrige gang
Dette er ikke første gang Tumyr går til sak mot noen han mener har krenket han ved å kalle han rasist. I 2005 ble ledelsen i Human Etisk Forbund (HEF) dømt til å betale 30.000 i oppreisning og erklære rasist-beskyldningene for døde og maktesløse at etter at ledelsen i forbundet hadde kalt et lesebrev Tumyr, som den gang var fylkesleder i HEF, skrev for rasistisk.

— Min klient har blitt urettmessig hundset av ledelsen i forbundet og det har de nå fått en helt rettmessig smekk for av retten, sa Tumyrs advokat den gang, Per Danielsen, til Dagbladet etter dommen hadde falt.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.