Pedofiliring med tidligere britiske statsråder etterforskes: Flere barn skal ha blitt drept

En pedofiliring som inkluderer en rekke prominente politikere, inkludert ministre fra Margareth Thatchers regjering, etteforskes. Tre av de misbrukte barna skal ha blitt drept.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Det er konkrete beskyldninger om drap av tre barn i tillegg til systematisk voldtekt over flere år av en bråte andre. Den organiserte pedofiliringen skal ha bestått av flere prominente politikere. Et vitne forteller at et parlamentsmedlem for Det konservative partiet kvalte en gutt, omtrent 12 år gammel, til døde. En annen skal med overlegg ha blitt kjørt over av en bil mens en tredje skal ha blitt slått i hjel foran øynene på en minister fra Thatchers regjering. Drapene skal ha funnet sted på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet.

Dekkoperasjoner og henleggelser
Scotland Yard har bestemt seg for å se nærmere på anklager om at overgrepene har blitt dekket over ved tidligere anledninger. Parlamentsmedlem Geoffrey Dickens avslørte tidligere diplomat og etterretningssjef Peter Hayman som pedofil i 1981. Hayman skal være blant medlemmene av gruppa. Dickens fortsatte etterforskningen av prominente pedofile og overleverte en 40-siders mappe til innenriksministeren i 1983. Mappen inneholdt ifølge Dickens store navn.

Det ble aldri noen etterforskning av saken og i fjor meddelte innenriksdepartementet at mappen hadde forsvunnet. Det ble begått innbrudd i Dickens’ hus og han mottok en rekke trusler etter at hans engasjement mot pedofili.

Nåværende parlementsmedlem John Mann har også etterforsket lignende saker, men sakene ble henlagt av politi og påtalemyndighet.

— De ble tvunget til å slippe den [saken]. Press hadde blitt utøvd fra høyt oppe i politiet. De kunne ikke gjøre noe. De var veldig lei seg, fortalte Mann til Daily Mirror i forrige måned om sin kontakt med politiet.

Polititjenestemenn har fortalt at de har blitt fjernet fra lignende saker i hast. I tillegg til høystående politikere skal folk fra militæret, politiet og rettsvesenet ha vært blant overgriperne.

Øyenvitneskildring
Saken blåste opp på ny forrige måned etter at et øyenvitne fortalte sin historie anonymt i media. De misbrukte skal være gutter fra syv til seksten år. ‘Nick’ ble selv gitt til det pedofile nettverket av faren sin som allerede hadde mishandlet ham. Andre skal ha blitt hentet fra barnehjem.

—  Det er så mange som må ha hatt en mistanke. Vi ble ikke smuglet under tepper, gjennom bakdøra. Det ble gjort åpent og folk må ha stilt seg selv spørsmål rundt dett, og disse må nå stå fram, sier ‘Nick’ til BBC.

Politiet sier ‘Nicks’ beretninger er troverdige og ber nå om vitner til de tre drapene.

Tidligere barneombud (child protection manager) i England Peter mcKelvie mener det nå er en mulighet for at ofrene får se en rettergang. McKelvie mener dette har pågått siden 1950-tallet.

—  Jeg mener det er sterke beviser, og veldig mye informasjon som kan bli om til beviser hvis den blir etterforsket skikkelig, for at det har vært en ekstremt mektig elite blant de høyeste nivåer av de politiske klassene så lenge som jeg har levd, og jeg er 65 nå. Det har vært tilstrekkelig grunn til å etterforske dette gang på gang, definitivt de siste 30 årene, men bestandig har blokkeringen, tildekningen og sammensvergelsen kommet for å forhindre at så har skjedd, sier han til BBC.

Flere saker tas opp
Etter at saken om dette pedofilinettevrket på ny har blusset opp har politiet tatt opp etterforskningen av flere lignende saker. En annen pedofiliring også aktiv på 1970- og 1980-tallet også bestående av parlamentsmedlemmer og makteliten skal sees på på nytt. Det samme gjelder saken til tidligere parlamentsmedlem Cyril Smith. Han døde i 2010, men over 20 menn har anklaget ham for voldtekt.

Denne saken er en av flere pedofilisaker de som har rystet Storbritannia de siste årene hvor politiet og påtalemyndighetene ser ut til å ha utøvd grov forsømmelse eller vært delaktig i å dekke til forbrytelsene. Programlederen for barne-TV på BBC, Jimmy Saville, voldtok en rekke barn over mange år. Deler av statskanalen var med på å dekke over grusomhetene. 450 personer har anklaget Saville for overgrep. Minst 1400 barn ble voldtatt i Rotherham mellom 1997 og 2013. Både politi og folk i byens administrasjon visste om saken, men avviste utsagn som overdrivelser og flere var redde for å bli anklaget for rasisme for å påpeke voldtekt begått av i stor grad asiatiske menn. Begge disse sakene er fremdeles under etterforskning.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned