Politiets flyktningejakt endte opp i min stue

Foto: Smallman

Fredag formiddag kom det tre sivile politibetjenter hjem til meg mens jeg var på jobb. De var på menneskejakt.

Rudi Bakken
Om Rudi Bakken (1 artikler)
Rudi Bakken er musiker og miljøterapeut. Han jobber med asyl- og flyktningbarn.
Tilfeldighetene ville det slik at jeg denne helgen har besøk, og politiet ble derfor sluppet inn. Politibetjentene spurte om hvor jeg befant meg, hvor jeg jobbet og mitt telefonummer. De tok seg også tid til å «se seg rundt» i leiligheten mens de var der. Etter å ha konstatert at jeg ikke var hjemme forlot de leiligheten uten noen nærmere forklaring på hva de var ute etter.

Da jeg like i etterkant ble gjort oppmerksom på dette av mine besøkende og også av naboene som hadde fått med seg opptrinnet, tok jeg umiddelbart kontakt med Bergen sentrum politistasjon for å be om en forklaring. Forklaringen jeg fikk var at de hadde registrert at jeg var blitt oppnevnt som fullmektig for en ung afghansk asylsøker som de ville ha tak i. Han det gjelder er en av ungdommene fra Margreth Olins film «De Andre», og har vært i Norge i over fem år, lovlig! Jeg ble nylig oppnevnt som hans fullmektig overfor Utlendingsnemnda fordi han ikke har råd til advokat lenger.

Verre enn trakassering
Det at politiet mer enn noengang jakter på asylsøkere, er forsåvidt gammelt nytt og ikke noe overraskende. At jeg som en hittil lovlydig norsk borger, ved å ta i bruk helt legale virkemidler, skal oppleve den belastningen det er å bli oppsøkt av politiet i hjemmet mitt på bakgrunn av dette, er så til de grader uakseptabelt at jeg har vanskelig for å finne ord for å beskrive det. Dette er forbi trakassering.

Dukker politiet opp på jobben min?

Hva vil det si for meg at politiet oppsøkte hjemmet mitt i dag? Holder de meg under oppsikt? Er leiligheten min flagget som interessant for politiet fremover? Kan jeg risikere at de dukker opp på jobben min neste gang de tror at jeg skjuler en asylsøker? Som kuriositet kan jeg nevne at ungdommen de var på jakt etter aldri har vært hjemme hos meg.

Han vet ikke engang hvor jeg bor.

Minner om menneskejakt
Dette ligner en type menneskjakt som pågår i land vi ikke liker å sammenligne oss med. Det er nok nå, blåblå. Justisminister Anders Anundsen. Dette har nå blitt personlig.

Jeg holder deg ansvarlig for det jeg ble utsatt for i dag. I din og dine medsammensvornes utkastelseskåthet så går dere over alle rimelighetens grenser for hvordan offentlige tjenestemenn og kvinner kan oppføre seg. I dag var det nok at jeg hadde befatning med en utlendingssak. Det holdt til et hjemmebesøk fra etaten din.

Anders: Jeg lover deg herved på tro og ære at jeg på min side skal holde meg innenfor demokratiets spilleregler når jeg nå fremover skal avsette så mye tid jeg makter å skrape sammen, til å sørge for at du og dine ikke blir gjenvalgt i regjering noensinne. Forhåpentligvis sprekker det blå trollet når vi lar sollyset slippe til før det har gått tre år.

LES OGSÅ: Returpolitikk ute av kontroll

 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

18 kommentarer på Politiets flyktningejakt endte opp i min stue

 1. AvatarLuminous // 2014-11-08 kl 10:50 //

  Slik som du fremstiller saken, er det etter min oppfattelse et grovt overtramp av Politiet.
  Du skriver ikke hvorfor de var hjemme hos deg, fikk du ikke forklaring på det?

  Synes du er litt irrrasjonell og umoden i reaksjonen din, med tanke på de to siste avsnittene.
  Det kan være lurt å la hodet kjøle seg litt før du konkluderer.
  Det er nok varierende moral og kvalifikasjoner i Politiet som i andre yrker.

  Akkurat som f.eks hos venstreaktivister; noen gjør en utmerket innsats og noen er facsister.

 2. AvatarVanessa Samuelsen // 2014-11-08 kl 12:41 //

  Bra beskrivelse av offentlig overtramp. Du har mange som støtter deg, Rudi Bakken. Det er ingen tvil om at med den nye regjering har det vært en rask utvikling av overvåkning, menneskejakt og en tilnærmet politistat. Vi ser eksempler hver eneste dag på kyniske og empatiløse politiske konsekvenser. En ny skremmende kultur har nå fått brede rammer til å få vokse.

  • AvatarLuminous // 2014-11-08 kl 13:16 //

   Vanessa; Norge en politistat? hvor er det du bor da?

   Er det noe som er i rask utvikling så er det trusler fra islamistiske miljøer. Det er den skremmende kulturen du bør være redd for.
   Du bør utvide omgangskretsen din slik at du får en annen vinkling på saker enn det du får fra venstrefascister.

   https://www.youtube.com/watch?v=DgoirXwyyTQ

   For 10 år siden ble en mann drept for å ha laget en film! Tenk litt på det…en film!

   Van Gogh warned us in a strong language, as clear as the colors that his great-granduncle Vincent used when painting his landscapes.

   He was a brave man. When he realized the danger of Islam, he did not run like a coward.
   He would have hated to see how our freedom of speech has been restricted in the ten years since his death.
   Ladies and gentlemen, dear friends, the more Islam we get, the less free our societies become. Not only because of the islamization but also because of the weak appeasers who call themselves politicians.
   We are no longer allowed to crack jokes or draw cartoons if Islam feels insulted by it.

   If you do so, your life is in danger, as Kurt Westergaard and Lars Vilks can testify.

  • AvatarLuminous // 2014-11-08 kl 14:05 //

   Hei admin…hva skjedde med kommentaren som var her?

   • AvatarLuminous // 2014-11-08 kl 14:56 //

    Da prøver jeg igjen;

    Vanessa; Norge en politistat? hvor er det du bor da?

    Er det noe som er i rask utvikling så er det trusler fra islamistiske miljøer. Det er den skremmende kulturen vi bør være redd for.
    Det er viktig å innehente informasjon flere steder slik at en får en annen vinkling på saker, deretter må en tenke sjæl.

    https://www.youtube.com/watch?…

    For 10 år siden ble en mann drept for å ha laget en film! Tenk litt på det…en film!

    Van Gogh warned us in a strong language, as clear as the colors that his great-granduncle Vincent used when painting his landscapes.

    He was a brave man. When he realized the danger of Islam, he did not run like a coward.
    He would have hated to see how our freedom of speech has been restricted in the ten years since his death.
    Ladies and gentlemen, dear friends, the more Islam we get, the less free our societies become. Not only because of the islamization but also because of the weak appeasers who call themselves politicians.
    We are no longer allowed to crack jokes or draw cartoons if Islam feels insulted by it.

    If you do so, your life is in danger, as Kurt Westergaard and Lars Vilks can testify.

  • AvatarLuminous // 2014-11-08 kl 22:23 //

   Da prøver jeg igjen;

   Vanessa; Norge en politistat? hvor er det du bor da?

   Er det noe som er i rask utvikling så er det trusler fra islamistiske miljøer.
   Det er den skremmende kulturen vi bør være redd for.
   Det er viktig å innehente informasjon flere steder slik at en får en annen vinkling på saker, deretter må en tenke sjæl.

   https://www.youtube.com/watch?v=DgoirXwyyTQ

 3. AvatarRoy Michelsen // 2014-11-08 kl 14:12 //

  Hadde ditt blåblå hat vært det samme om du hadde fått politiet inn i din stue under de rød-grønne?

 4. AvatarChristoffer Berg // 2014-11-08 kl 15:45 //

  Det er tydelig at du bruker denne enkelte saken som en type propaganda mot nåværende regjering. Jeg ser situasjonen din, og liker den absolutt ikke, men å si at dette er nåværende regjeringens feil er langt ut på jordet. Dette vil jeg heller si er knyttet til den lokale politistasjonen, og at disse har en maktkåthet. Slik menneskejakt og trakassering har pågått så lenge jeg har vært politisk aktiv og det var lenge før det ble en blåblå regjering i dette landet. For å si det sånn, kan jeg huske at det var flere slike saker oppe i media under den rødgrønne regjeringen enn det det er nå.

 5. AvatarLuminous // 2014-11-08 kl 16:15 //

  Hei admin! En kommentar fra meg har blitt slettet to ganger.
  Hva med å la det få stå (noen timer)og at du kan kommentere hva det er jeg skriver som er i strid med debattreglene til radikalportal?
  Jeg ønsker å følge regelene og bidra til en god debatt men uten tilbakemelding blir det uforutsigbart og en kan tolke det som om kommentaren ikke «passer inn»

 6. Rudi Bakken ville nok hatt det enda verre hvis han hadde bodd i en by eller land der det ikke fantes lov og orden eller offentlig ansatte som gjør jobben sin etter beste evne, for ikke å snakke om hvis mr Bakken hadde bodd i et land der politiet hadde makt til å fengsle og plage folk etter eget forgodtbefinnende.

 7. AvatarErlend Helljesen // 2014-11-08 kl 21:48 //

  Politiet har fått klare føringer og ekstra penger fra de blåbrune for å drive asyljakt.

 8. AvatarTherese Anita Lund // 2014-11-09 kl 01:10 //

  Ja hvorfor ikke ha 60 millioner fremmedkulturelle kvinnediskriminerende korrupte utlendinger i Norge , av 6 milliarder er det litt å velge i ….ikke vern det som er fint og fungerende , bare pøs på uten kontroll ,med underkuede desperate håpefulle , så alt blir like jævlig..

 9. Avatarmortolse // 2014-11-09 kl 11:47 //

  Lets face it, Hitler var langt ute på høyresida. FrP er det samme, og snart har vi gestapo her…

 10. Avatarlars randby // 2014-11-09 kl 14:36 //

  Det er vel to måter å se dette på. Det ene er at politiet i dette landet har såvidt lite informasjon eller såvidt lite kompetanse at de må reise hjem til folk for å spørre om mobilnummeret deres og hvor de jobber eller at politiet i dette tilfellet går langt ut over det mandatet de har. En tredje mulighet er at de har fått et mandat eller en instruks om å gjøre det slik fra høyre hold, det er kan hende det aller mest skremmende alternativet. Hvis så er det på sin plass at vår fjerde statsmakt begynner å grave frem navn på disse som kan forfatte og gi slike instrukser.

 11. AvatarGeir Erik Larsen // 2014-11-09 kl 19:03 //

  Er ikke det overtramp/ idioti fra topp til bunn ? Kan ikke se noen vettige argumenter å invadere og ransake et bosted pga. vage mistanker som ikke har rot i virkeligheta. Nå er det også flere nordmenn sdom blir stigmatisert – ikke bare innvandrere/ asylsøkere – også dem som føler sympati og empati for de særdeles sårbare mennesker som ønsker å bo og leve i Norge som vanlige og fredelige borgere..

 12. AvatarWenchede Kanskje Omikkedet Hel // 2014-11-09 kl 20:34 //

  Jeg forstår ikke hvorfor det er mere vanskelig for deg , en noen andre. Om det er nytt for deg dette? Foregår dette dagligt i Norge . Men mest hos mennesker med lavere sosial status.
  Det er like sjokkerede for dem

 13. AvatarOleKvamme // 2014-11-09 kl 23:04 //

  Jeg kjenner ikke reglene for fremgangsmåten i slike saker, men er stygt redd politiet kan ha brutt dem. Derfor er det bra at saken kommer frem, så justisministeren kan rydde opp eller tone flagg ved å stille seg bak praksisen.
  Å legge skylden på regjeringen på det nåværende tidspunkt, virker imidlertid på meg som en utidig blanding av kortene fordi du allerede har et horn i siden til den. Politiets «orperasjon husløs» der de presset huseiere til å kaste prostituerte ut av leilighetene sine for å «røske opp» i prostitusjonsmiljøet, er en praksis som kom frem i media.
  Den rødgrønne regjeringen gjorde ikke noe for å stoppe dette, men jeg håper denne justisministeren har større integritet. Hvordan vil du sammenligne slik utkasting med den belastningen du ble utsatt for, og vil du selv om justisministeren kanskje ikke har noe som helst med ditt hjemmebesøk å gjøre, foretrekke den forrige regjeringen s fremgangsmåte, de som godtok overgrep mot dem de helst ville slippe å se?
  Jeg anbefaler deg å kritisere politiet for politiets arbeid og regjeringen for regjeringens. I motsatt fall blir det vanskelig å ta deg alvorlig selv når du som nå retter fingeren mot en svært så relevant problemstilling.

 14. Det eneste riktige vil være å anmelde de aktuelle politiansatte purkene.

Kommentarfeltet er lukket.