Politiets flyktningejakt endte opp i min stue

Foto: Smallman

Fredag formiddag kom det tre sivile politibetjenter hjem til meg mens jeg var på jobb. De var på menneskejakt.

Rudi Bakken
Om Rudi Bakken (1 artikler)
Rudi Bakken er musiker og miljøterapeut. Han jobber med asyl- og flyktningbarn.
Tilfeldighetene ville det slik at jeg denne helgen har besøk, og politiet ble derfor sluppet inn. Politibetjentene spurte om hvor jeg befant meg, hvor jeg jobbet og mitt telefonummer. De tok seg også tid til å «se seg rundt» i leiligheten mens de var der. Etter å ha konstatert at jeg ikke var hjemme forlot de leiligheten uten noen nærmere forklaring på hva de var ute etter.

Da jeg like i etterkant ble gjort oppmerksom på dette av mine besøkende og også av naboene som hadde fått med seg opptrinnet, tok jeg umiddelbart kontakt med Bergen sentrum politistasjon for å be om en forklaring. Forklaringen jeg fikk var at de hadde registrert at jeg var blitt oppnevnt som fullmektig for en ung afghansk asylsøker som de ville ha tak i. Han det gjelder er en av ungdommene fra Margreth Olins film «De Andre», og har vært i Norge i over fem år, lovlig! Jeg ble nylig oppnevnt som hans fullmektig overfor Utlendingsnemnda fordi han ikke har råd til advokat lenger.

Verre enn trakassering
Det at politiet mer enn noengang jakter på asylsøkere, er forsåvidt gammelt nytt og ikke noe overraskende. At jeg som en hittil lovlydig norsk borger, ved å ta i bruk helt legale virkemidler, skal oppleve den belastningen det er å bli oppsøkt av politiet i hjemmet mitt på bakgrunn av dette, er så til de grader uakseptabelt at jeg har vanskelig for å finne ord for å beskrive det. Dette er forbi trakassering.

Dukker politiet opp på jobben min?

Hva vil det si for meg at politiet oppsøkte hjemmet mitt i dag? Holder de meg under oppsikt? Er leiligheten min flagget som interessant for politiet fremover? Kan jeg risikere at de dukker opp på jobben min neste gang de tror at jeg skjuler en asylsøker? Som kuriositet kan jeg nevne at ungdommen de var på jakt etter aldri har vært hjemme hos meg.

Han vet ikke engang hvor jeg bor.

Minner om menneskejakt
Dette ligner en type menneskjakt som pågår i land vi ikke liker å sammenligne oss med. Det er nok nå, blåblå. Justisminister Anders Anundsen. Dette har nå blitt personlig.

Jeg holder deg ansvarlig for det jeg ble utsatt for i dag. I din og dine medsammensvornes utkastelseskåthet så går dere over alle rimelighetens grenser for hvordan offentlige tjenestemenn og kvinner kan oppføre seg. I dag var det nok at jeg hadde befatning med en utlendingssak. Det holdt til et hjemmebesøk fra etaten din.

Anders: Jeg lover deg herved på tro og ære at jeg på min side skal holde meg innenfor demokratiets spilleregler når jeg nå fremover skal avsette så mye tid jeg makter å skrape sammen, til å sørge for at du og dine ikke blir gjenvalgt i regjering noensinne. Forhåpentligvis sprekker det blå trollet når vi lar sollyset slippe til før det har gått tre år.

LES OGSÅ: Returpolitikk ute av kontroll

 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.