Stedet du går for å få politisk energi

Globaliseringskonferansen er et møtested med veldig stort potensiale, men det trenger en ting for å utnytte dette potensialet til det fulle!

Ingvar Kolbjørnsen
Om Ingvar Kolbjørnsen (6 artikler)
Ingvar Kolbjørnsen er filmskaper.

 I 2006 var jeg på globaliseringskonferansen for første gang. Jeg var 18 år og hadde vært politisk aktiv i et års tid. Å møte så mange politisk engasjerte mennesker på en gang var inspirerende og engasjerende.

Globaliseringskonferansen er i mitt hode den viktigste happeningen som venstresida og de sosiale bevegelsene arrangerer i Norge. Her kan mennesker fra forskjellige politiske foraer møtes og diskutere felles strategi. Her kan man lære masse – som kan være grunnlag for felles forståelse og felles arbeid siden. Når Ingvar og Nisrin i fellesskap lærer om og diskuterer politikk for vanntilførsel til hele jordas befolkning, har de en felles plattform for arbeidet for å faktisk skaffe vanntilførsel i ettertid. Slike plattformer kan man bruke i kampen for en bedre verden.

I 2014 er globaliseringskonferansen i helgen 30. okt – 2. november på folkets hus i Oslo.

Ga meg energi til å slåss
I 2012 fikk jeg mulighet til å jobbe med globaliseringskonferansen selv, og satt i styret som organiserte konferansen. Jeg fikk jobbe med de politiske møtene, jeg fikk gjøre mye av det praktiske, og jeg fikk stå på scenen og avslutte konferansen. Jeg var teknisk ansvarlig, og sto for filming/foto og det meste av teknikk under konferansen. Slik jeg husker det var det ca 1800 mennesker innom i løpet av helgen. Det er 1800 mennesker som forhåpentligvis reiser hjem igjen med nye kontakter og ny energi til å slåss for venstresida og de sosiale bevegelsenes mål.

Slo tilbake fascismen
Noe av det som har inspirert meg mest som jeg har hatt med meg etter konferansen var talen til Martin Smith fra Unite Against Fascism. Under det to timer lange foredraget om antirasisme fortalte han om hvordan Unite Against Fascism hadde klart å slå tilbake English Defence League. Hvor stor effekt har ikke det hatt for det engelske samfunn? Han fortalte at når fascistene møtte opp på gata så var de alltid mange flere som hadde møtt opp i forkant og gikk fra dør til dør for å fortelle hva disse fascistene sto for.

Her er en videosnutt jeg lagde i forkant av konferansen i 2012. (Teksten fortsetter under videoen.)

I år har også konferansen egen avis.

Globaliseringskonferansen har farget meg
Mitt mål med konferansen var at alle skulle reise hjem med planer for hvor kampen skulle gå videre. Derfor initierte jeg og styret at det skulle være workshops med fokus på tiden fremover på slutten av konferansen. Jeg har ikke vært flink nok til å følge opp arbeidet i ettertid. Men jeg fikk meg selv veldig mange gode kontakter og arbeidskolleger som jeg fortsatt jobber med den dag i dag. Globaliseringskonferansen har farget mitt engasjement for ting jeg bryr meg om, både for miljø, for antirasisme og for en god og slagkraftig venstreside.

Globaliseringskonferansen trenger at du kommer og tar med deg mange gode kamerater for å utnytte sitt potensial til det fulle. Kampen for en bedre verden kjempes best i godt fellesskap, og det er derfor jeg håper jeg ser deg på globaliseringskonferansen! Påmelding her.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Stedet du går for å få politisk energi

  1. AvatarNina Skranefjell // 2014-10-17 kl 15:02 //

    Godt sagt Ingvar, det var veldig gøy å jobbe med deg for to år siden.

Kommentarfeltet er lukket.