800 millioner sulter daglig

Foto: UK Department for International Development

800 millioner mennesker verden over lider av daglig underernæring viser nye tall fra FN.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Christian Boger

Rapporten fra FNs organisasjon for næring og landbruk(GAO) viser at til tross for at tallet på mennesker som sulter i verden stadig er på vei ned er det likevel rundt 800 millioner mennesker som daglig ikke får i seg nok næring til å leve et sunt og lykkelig liv.

– Tallene viser at vi ser en stadig nedgang i antallet mennesker i verden som går sultne til sengs hver dag, men det er likevel frustrerende at det må være slik når vi ser at det i dag produseres dobbelt så mye mat som hva som behøves for å løse problemene, sier FAOs assisterende generalsekretær Jomo Kwame Sundaram.

Politisk vilje

Kwame Sundaram mener nøkkelen til å få løst verdens sultproblem nå ligger på det storpolitiske planet.

– Det som trenges for å kunne avskaffe sultproblematikken er at politikere på høyeste nivå tar denne problematikken på alvor og gjør det de kan for å finne de riktige løsningene på problemene, understreker han.

Det er ifølge Sundaram een hel rekke faktorer og tiltak som må på plass for å kunne bli kvitt problematikken og dette krever samarbeid og nytenkning på en rekke områder.

– For å fortsatt kunne redusere sult i verden kreves det at man tenker strategisk og trekker med seg alle aktører og faktorer som skal til for å løse problematikken. Tenker en ikke helhetlig når en skal finne løsninger får en dessverre lite ut av løsningene, konkluderer han.

Tallene i rapporten viser at det særlig er landene i Latin-Amerika og Karibia som har hatt en gledelig utvikling i forhold til sultproblematikken de siste årene. Mindre lystig lesning er tall for deler av Afrika hvor sultproblematikken fortsatt utgjør et stort og uløst problem. Nytt i rapporten er det også at man i Irak nå er iferd med å få et stort sultproblem blant landets befolkning.

 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.