800 millioner sulter daglig

Foto: UK Department for International Development

800 millioner mennesker verden over lider av daglig underernæring viser nye tall fra FN.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Christian Boger

Rapporten fra FNs organisasjon for næring og landbruk(GAO) viser at til tross for at tallet på mennesker som sulter i verden stadig er på vei ned er det likevel rundt 800 millioner mennesker som daglig ikke får i seg nok næring til å leve et sunt og lykkelig liv.

– Tallene viser at vi ser en stadig nedgang i antallet mennesker i verden som går sultne til sengs hver dag, men det er likevel frustrerende at det må være slik når vi ser at det i dag produseres dobbelt så mye mat som hva som behøves for å løse problemene, sier FAOs assisterende generalsekretær Jomo Kwame Sundaram.

Politisk vilje

Kwame Sundaram mener nøkkelen til å få løst verdens sultproblem nå ligger på det storpolitiske planet.

– Det som trenges for å kunne avskaffe sultproblematikken er at politikere på høyeste nivå tar denne problematikken på alvor og gjør det de kan for å finne de riktige løsningene på problemene, understreker han.

Det er ifølge Sundaram een hel rekke faktorer og tiltak som må på plass for å kunne bli kvitt problematikken og dette krever samarbeid og nytenkning på en rekke områder.

– For å fortsatt kunne redusere sult i verden kreves det at man tenker strategisk og trekker med seg alle aktører og faktorer som skal til for å løse problematikken. Tenker en ikke helhetlig når en skal finne løsninger får en dessverre lite ut av løsningene, konkluderer han.

Tallene i rapporten viser at det særlig er landene i Latin-Amerika og Karibia som har hatt en gledelig utvikling i forhold til sultproblematikken de siste årene. Mindre lystig lesning er tall for deler av Afrika hvor sultproblematikken fortsatt utgjør et stort og uløst problem. Nytt i rapporten er det også at man i Irak nå er iferd med å få et stort sultproblem blant landets befolkning.

 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på 800 millioner sulter daglig

  1. AvatarKryddersmør // 2014-09-27 kl 04:27 //

    Rapporten fra World Health Organization (WHO) viser til tross for at tallet på mennesker som er overvektig i verdenen stadig er på vei ned er det likevell rundt 1,4 milliarder mennesker (500 millioner av dem klassifisert som «obese») idag som daglig får i seg alt for mye næring for å leve sunt og lykkelig liv.

    Problemet ligger vell hos personer som er overvektige som spiser nærmest for to stykker. Med enkel matte ser man at hvis alle de overvektige hadde delt maten sin med alle de som sulter, så hadde vi gått i pluss med veldig mye mat. Penger er ikke noe problem da de overvektige gledelig betaler mye mer for mat kontra personer som har et sunt kosthold.

    Tenk på det neste gang dere som _velger_ å være overvektige av egoistiske grunner.

    #World peace next.

Kommentarfeltet er lukket.