Her ser du tre familier bli deportert fra Norge

Video: Slik ser det ut på et norsk fly som skulle deportert tre afghanske flyktningfamilier i går (se nederst, sterke scener).

De sterke scenene fra videoen under viser kabinen på et fly som skulle ha fraktet afghanske flyktninger fra Gardermoen i går ettermiddag. Som videoen viser, reagerer de sterkt. Også passasjerene er rystet, og en av medpassasjerene filmer hendelsen.

Alvorlig syke
Flyet inneholdt minst tre afghanske familier som skulle vært deportert. En av dem er en 62 år gammel kvinne som har gjennomgått en hjerteoperasjon i juli. Hun går på hjertemedisiner. Mannen hennes har epilepsi og lumbago. En av de andre familiefedrene har diabetes. Hun som skriker er en 18 år gammel jente som er depressiv. På grunn av hennes skrik om hjelp og på grunn av uroen i flyet, beslutter kapteinen fra Turkish Airlines å slippe afghanerne av flyet, som flyr videre på strekningen Oslo – Istanbul – Kabul.

Sterke påstander om politivold
Det er også sterke fortellinger om politivold inne i bildet. To av jentene skal ha blitt slått og kan vise frem blåmerker. En av mødrene skal ha blitt hoppet på av politiet og blitt slått i arm og rygg da politiet hentet henne på asylmottaket. Advokat Kolbjørn Wisth bekrefter overfor Radikal Portal at også han har hørt om volden, og at denne kan ha skjedd. Wisth representerer en av familiene. Han forteller at arrestasjonen skjedde tidlig søndag morgen, men vil ikke spekulere i hvorfor den skjedde akkurat da.

Advokat anker saken
Utkastelsen begrunnes fra myndighetene i at familien ikke har krav på beskyttelse etter utlendingsloven. Advokaten anker nå fengslingskjennelsen. En av familiene er nå løslatt. De andre befinner seg i Trandum asylfengsel.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.