Her ser du tre familier bli deportert fra Norge

Video: Slik ser det ut på et norsk fly som skulle deportert tre afghanske flyktningfamilier i går (se nederst, sterke scener).

De sterke scenene fra videoen under viser kabinen på et fly som skulle ha fraktet afghanske flyktninger fra Gardermoen i går ettermiddag. Som videoen viser, reagerer de sterkt. Også passasjerene er rystet, og en av medpassasjerene filmer hendelsen.

Alvorlig syke
Flyet inneholdt minst tre afghanske familier som skulle vært deportert. En av dem er en 62 år gammel kvinne som har gjennomgått en hjerteoperasjon i juli. Hun går på hjertemedisiner. Mannen hennes har epilepsi og lumbago. En av de andre familiefedrene har diabetes. Hun som skriker er en 18 år gammel jente som er depressiv. På grunn av hennes skrik om hjelp og på grunn av uroen i flyet, beslutter kapteinen fra Turkish Airlines å slippe afghanerne av flyet, som flyr videre på strekningen Oslo – Istanbul – Kabul.

Sterke påstander om politivold
Det er også sterke fortellinger om politivold inne i bildet. To av jentene skal ha blitt slått og kan vise frem blåmerker. En av mødrene skal ha blitt hoppet på av politiet og blitt slått i arm og rygg da politiet hentet henne på asylmottaket. Advokat Kolbjørn Wisth bekrefter overfor Radikal Portal at også han har hørt om volden, og at denne kan ha skjedd. Wisth representerer en av familiene. Han forteller at arrestasjonen skjedde tidlig søndag morgen, men vil ikke spekulere i hvorfor den skjedde akkurat da.

Advokat anker saken
Utkastelsen begrunnes fra myndighetene i at familien ikke har krav på beskyttelse etter utlendingsloven. Advokaten anker nå fengslingskjennelsen. En av familiene er nå løslatt. De andre befinner seg i Trandum asylfengsel.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

7 Comments on Her ser du tre familier bli deportert fra Norge

 1. Bjarte Møller Bjørge // at //

  “Scener fra Donau”. Forferdelig. Nå må de som driver den fascistiske deportasjonspolitikken av flyktningfamilier ta inn over seg alvoret.

 2. Ante_Bergan // at //

  Og folk som ikke har rett til opphold i Norge, de mener radikaportal at man skal la bli?

  PS! Jeg venter enda på de sterke scenene.

  • Najafi // at //

   Det er lov å erstatte hat med kjærlighet. Verden er mye mye vakre enn det du ser Ante. Hva vet du egentlig om de som har ikke rett til å oppholde seg i norge? Kan du forstille deg som de bare for ein natt?

 3. mohib // at //

  synes det er veldig unødvendig at de ikke forteller grunnen til hvorfor de familiene blir kasta ut av norge, i all fall olk som er så gammle og alvorlige syke

 4. Limar // at //

  Norsk staten, eller UDI burdde kaste ut de folka som kjørte viftende IS flagget I Oslo sentrum , ikke en famillie full av sår og vondt !

 5. HG // at //

  Det som driver eller støtter terror netverket må bare kastes ut av landet med en gang ikke en familie som har allerede et knust hjerte.

 6. Deena Mo // at //

  Ah veldig rørende og trist! Nå sitter jeg faktisk å gråter på hvorfor det skal Være sånn. Når dere vet at de er syke og trenger deres støtte hvorfor skal de bli sendt tilbake? De har samlet penger alle de årene for å komme seg vekk fra det landet som ikke er trygg osv og finne en sted som de kan få hjem og støtte og noe å spise; behandling osv… Dere vet at det er verken trygg eller god behandling i afgh for syke mennesker. Det er ikke rettferdig!!! Kast de menneskene som fortjener! Ikke de som ikke fortjener. Stakkars mennesker. De har ikke hus, jobb ingenting der nede. Har dere tenkt når de blir sendt tilbake hvordan de skal finne å spise et måltid? Jeg har blitt oppvokst i Europa siden jeg var barn og aldri sett afgh. Nå i sommer var jeg der nede for første gang! Det var så rørende og se såååå mange mennesker uten jobb og utdanning, hus osv… De har ikke penger til å spise en gang. Det er urettferdig. Mennesker er Mennesker. Vi lever trygt her og har alt luksus liksom og det er urettferdig at andre mennesker må.leve i sorg hele livet. Jeg håper dere ser mer alvorlig på dette og lar de gamle Være her og skal få den behandlingen de trenger og støtten de trenger fra Norge. Det er selvfølgelig mange som har det samme situasjon som dem. Men jeg skjønner at ikke alle kan få hjelp……

Comments are closed.