Homovennlig moske åpnet i Sør-Afrika

Foto:

I gudshuset kan kvinner lede bønn og folk ber side om side uavhengig av kjønn. Moskeen har mottatt trusler og blitt protestert mot.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

– Ideen om kvinnelig usynlighet har kommet etter Muhammed. Dessverre har den festet seg… I profeten Muammeds opprinnelige moske var det ingen barrierer», sier grunnlegger, Taj Hargey til BBC.

«The Open Mosque» i Cape Town vil være en motvekt til islamistisk radikalisme, ifølge Hargey. Han er professor ved Muslim Educational Center i Oxford, men er selv fra Sør-Afrika. Til BBC fortalte han at det er på tide med en religiøs revolusjon.

«I Sør-Afrika for 20 år siden var det en fredelig revolusjon fra apartheid til demokrati, og vi trenger den samme utviklingen innen religion.»

Åpningen har blitt møtt med protester og drapstrusler. At moskeen er åpen for alle uansett religion, seksuell legning, kjønn eller bakgrunn har falt enkelt tungt for hjertet og Hargey har blitt kalt både troløs og hedning. Professoren tar kritikken med knusende ro.

– Jeg har en doktorgrad i islamske studier fra Oxford i motsetning til mine motstandere som gikk på en eller annen eselhøyskole i Saudi-Arabia eller Pakistan.

The Open Mosque er en pioner i Sør-Afrika, men går i fotstporene til flere andre. Canada, Frankrike, Nederland og USA er blant landene som allerede har homovennlige moskeer.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned