Fra SIANs facebooksider: – AUFs valgkomité bør henrettes

Foto: Paal Sørensen

Grunnet innstilling av en syriskfødt person som ny leder i AUF ytres det på SIANs facebookside at hele valgkomiteen til ungdomspartiet bør henrettes.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Valgkomiteen i Norges største ungdomsparti, AUF, innstilte i dag Mani Hussaini som ny leder etter Eskil Pedersen som går av neste måned. Som en reaksjon på dette er det en opprettet en diskusjonstråd på facebooksidene til organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN).

«Valgkomiteen bør henrettes. Norske ungdommer uten ryggrad», skriver en av debattantene. Kommentaren har ingen liker, men det er heller ingen av de elleve påfølgende kommentarene som irettesetter det svært grove utsagnet. 22. juli 2011 ble ungdomsorganisasjonen utsatt for et terrorangrep av den norske fascisten og antiislamisten Anders Behring Breivik. Høyreekstremisten drepte 69 mennesker på Utøya, mange av disse ungdommer. I skrivende stund har kommentaren ligget ute på SIANs sider i over seks timer. Nesten 2500 personer er medlem av gruppa til SIAN på Facebook.

SIANbruk1

Andre kommentarer forsikrer om at det nå går mot borgerkrig grunnet antallet muslimer i landet og Europa, og at «det IS bedriver er skole lærdom på koranskoler. De gjør jo bare sin plikt som god muslim». Den generelle stemningen i tråden er at muslimer har kommet for å ta over Norge og at noe må gjøres før den ikke-muslimske befolkningen er fortapt. Ikke ulikt tankene til terroristen fra regjeringskvartalet og Utøya.

SIANbruk2

I tillegg beskyldes den nåværende lederen i AUF for å være «drapsmann», uten begrunnelse.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

17 kommentarer på Fra SIANs facebooksider: – AUFs valgkomité bør henrettes

 1. AvatarTrondmarius Freedom Jarsve // 2014-09-17 kl 20:18 //

  SIAN er landsforedere, de står sikkert med Breivik!

 2. AvatarBarfotes // 2014-09-17 kl 21:00 //

  Avskyelig og helt usmakelig kommentar, men kunne vært postet hvor som helst…

 3. AvatarØivind Bergh // 2014-09-17 kl 21:41 //

  SIAN er en organisasjon med mange fascistiske holdninger i seg. Det er ikke første gang det står drapstrusler på SIANs sider, og det er ikke første gang slike får stå er lenge. Organisasjonen er blitt verre med det nye styret, men alt det forrige viste klare fascistiske tendenser, særlig gjennom pengestøtten til «Fjordman». Jeg skrev om den for halvannet år siden. http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1010/thread263368/

  Nestleder i SIAN, Eilert Sannes, har forøvrig i dag, på SIANS Facebook-nettsted gått ut med påstander om at ABB ble flasket opp i AUF. Ja, faktisk. Det er helt ufattelig, men han har det. Jeg vedlegger bildebevis.

  • Eilert Sannes’ kommentar kom i et annet facebookforum enn Sians eget, og ble postet som et svar på mitt ganske krasse, ironiske spørsmål til Sians leder, Stig Andersen:

   «Du har liksom bestemt at 22 juli er «tynnslitt», så det er fritt frem å sitte og oppfordre til drap på AUF-ere igjen, Stig Andersen? Og det er «kunnskapsløst» å huske at det var akkurat den samme retorikken som førte til den massakren?
   Ærlig talt, skjønner du sjøl hva du skriver her, og i hvilken verden er det isåfall logisk?
   2 t · Liker · 5″

   Kari-Anne Hjorth

   • AvatarØivind Bergh // 2014-09-17 kl 22:38 //

    Takk for den oppklaringen, Karaia. Dette var altså SIANs nestleder i åpent lende.
    Det er jo en fantastisk påstand han kommer med.

  • Fritt ord delte også ut penger til Fjordman, er de fascistiske da?

 4. AvatarStig Andersen // 2014-09-17 kl 21:50 //

  Kan du legge ved bildebeviset på at rett over det Eilert Sannes skrev så står det at SIAN er de som avlet opp ABB. Eller det passer kanskje ikke inn her. Alt ut av kontekst er mottoet her.

 5. Denne personen representerer hverken SIAN eller SIAN sitt syn på saken. SIAN har hele tiden vært klar på at vold ikke er løsningen, og at det er nettopp vold som skal bekjempes, ikke brukes.

  SIAN jobber hardt for å moderere gruppa, noe som ikke alltid er enkelt med så mange aktive medlemmer.

  • AvatarØivind Bergh // 2014-09-18 kl 10:55 //

   Nå registrerer jeg at det i 13 timer har stått en tråd inne på SIANs sider der denne personen truer med «å rive hodet av» journalister som tar kontakt. Mange personer der inne støtter dette. Det å rive hodet av folk er det vel ellers bare IS som driver med for tida, i sine blodige videoer. Har moderatorene i SIAN noen formening om dette er akseptable ytringer?

   Oppdatering: Nå har det stått der i 24 timer – og det står der ennå. Moderatorene tar det ikke så veldig nøye.

 6. SIAN har også gjentatte ganger tatt tydelig avstand fra Breivik og hans avskyelige verdisyn.

  • Men i likhet med Brevik mener jo SIAN at norske politikere er «landsforrædere» som masseimporterer muslim og at muslimer er en femtekolonne i Norge. Akkurat som Breivik.

 7. AvatarSveinung Holien // 2014-09-18 kl 19:02 //

  Følgende vers er hentet fra AUF- SU- og RU-sangen «Når den raude revolusjona kjem»

  «Vi skal fylle våre badekar med Unge Høyres blod, / Vi skal fylle våre badekar med Unge Høyres blod, /
  Vi skal fylle våre badekar med Unge Høyres blod, / Når den raue revolusjona kjem, klart han kjem!»

  I sangen synges det også om å denge tidligere Oslo-polimester Willy Haugeli «med en lang og hard batong», Carl I Hagen skal «gjelles med et rustent hakekors» og Torbjørn Jagland skal henges i ei eik.

  Hele sangen kan finnes her: http://comradearnfinn.blogspot.no/2006/06/den-raude-revolusjonen-kjem.html

  Eller som Lars Vaular sang på AUFs sommerleir i 2010:

  «Kem skjøt Siv Jensen? / Vet du ka han heter? / Fra syv og en halv meter / No e snuten ute å leter / De spør, de spør, men vet du ka han heter?»

  Personlig er jeg motstander av all vold som ikke skjer i selvforsvar. Jeg mener Norge må slutte å delta i kriminelle angrepskriger og samtidig være beredt til å forsvare oss militært mot fiendtlige makter fra både øst og vest.

  • Er det politikere som har skrevet denne sangen? Her oppfordrer de til drap og vold, dette var sjokkerende.

   • AvatarSveinung Holien // 2014-09-23 kl 20:14 //

    Jeg vet ikke hvem som har skrevet sangen, men har hørt ungdomspolitikere i de nevnte tre partiene synge sangen som vel kan karakteriseres som ei drikkevise. Jeg tror ikke at alle disse folkene går med fantaser om å drepe medlemmer i Unge høyre og at de bør tiltales for drapstrussler, for å si det sånn.

 8. AvatarJeanetteS // 2014-09-19 kl 23:00 //

  Har aldri vært inne på denne siden før. Men, interessant å observere at mennesker som bor i et samfunn med total ytringsfrihet, benytter den muligheten til å oppfordre til henrettelser. Det må i praksis bety at vedkommende også mener at det er o.k. å bli utsatt for det samme!

 9. Det er jo litt *innteresant* at slike hatere som skal «forsvare norske verdier» skriver så elendig norsk. Orddeling, kommafeil,vet ikke forskjell på og og å. Helt klart individer som ikke hører til vinnerne innen utdannelse.

Kommentarfeltet er lukket.