Homofil adopsjon tillates i Colombia

Foto: Kurt Löwenstein Educational Center International Team

Kolombiansk konstitusjonsrett bestemte på fredag at homofile par hvor én er den biologiske forelder skal kunne adoptere.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Med seks mot tre stemmer ble Ana Leiderman og hennes samboer Veronica Botera tilkjent retten til å adoptere Leidermans datter, ifølge AméricaEconomía.

«Den fundamentale retten den mindreårige har til å ha en familie støttes og, i den sammenheng, beskyttes både retten til den myndige og den mindreårige til å ha en familie i tillegg til familienes rett til uavhengig å løse hvordan de ønsker å bo sammen.»

Det var beskjeden dommer Luis Ernesto Vargas ga til salen. Selv om dommen er et framskritt for homofiles rettigheter i Colombia er ikke alle like fornøyde.

– Det er et beskjedent og ærlig talt frustrerende steg fra konstitusjonsdomstolen som har satt så mange hindre i veien for en rett som burde være universell og generell, sier senator fra Den grønne (Partido Verde), Claudia López.

El Espectador melder at retten til adopsjon for homofile par kun vil gjelde i særtilfellet når en av de biologiske foreldrene søker om adopsjon.

På høyresiden av det partipolitiske spekteret i Colombia har motstand mot domsavsigelsen blitt uttrykt. Ekspresident Álvaro Uribes parti, Centro Democrático, sier de er misliker dommen da de «forsvarer beskyttelsen av familien bestående av mann og kvinne, og barndommens velferd med grunnlag i nåværende normer». Også det konservative partiet (Partido Conservador) har uttrykt misnøye med dommen.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned