Nattlig aksjon i Tromsø Havn

41 streikevakter ble arrestert på havna i Tromsø under forrige blokade. Foto: Wibeke Bergheim

I går natt gikk til sammen 17 havnearbeidere og støttespillere til ny blokade av Nor Lines' lossing og lasting av Hurtigruta Nordlys på Prostneset i Tromsø.

Anne-Linn Lernes Høiseth
Om Anne-Linn Lernes Høiseth (3 artikler)
Anne-Linn, 28 år, født og oppvokst i Tromsø, aktiv i fagbevegelsen siden 2009. Samfunnsengasjert og liker å skrive om det.

Bakgrunnen er den langvarige streikekonflikten som pågår ved havnene i Risavika, Tromsø og Mosjøen. Også denne gangen ble politiet kalt til stedet.

– Vi påla dem å forlate stedet, ettersom de hindret lovlig aktivitet, og de som ikke etterkom dette vil få et forelegg, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms Politidistrikt til avisa i Tromsø.no

Geir Ingebrigtsen, leder for Tromsø Havne- og Transportarbeiderforening, beskriver nattens hendelser til avisa i Tromsø.no slik:

– Politiet kom veldig fort til stedet og kom fort frem til at vi måtte fjerne oss derfra. Det ønsket vi ikke å gjøre, og da tok de kontakt med stasjonen. De sa at vi ville bli arrestert, ettersom de mente vi var på privat område. Det mente vi var feil. Seinere hadde de ikke kapasitet til å innbringe oss. De tok personalia og dro, forteller han.

Til Radikal Portal forteller Ingebrigsten at han anser nattens aksjon som vellykket.

– Formålet med aksjonen var å hindre streikebryterne i å utføre sitt arbeid, og vi fikk stått tiden ut, så jeg vil si den var vellykket. Det er synd at politiet nok en gang valgte å bøtelegge oss, ettersom vi mener at vi ikke gjør noe ulovlig. 22.-24. august har vi en stor, offentlig aksjon som vil samle støttespillere fra hele Norge, samt noen gjester fra utenlandsk fagbevegelse. Vi kommer også til å fortsette med små aksjoner som dette, både varslede og uvarslede, så lenge konflikten pågår.

havnearbeidernes støtteside på Facebook oppfordrer de alle som har mulighet til å møte opp i Tromsø 22.-24. august til å komme for å vise sin støtte til de streikende. Der finnes også program for helgen og informasjon om oppmøte.

Aksjonen ble avsluttet da M/S Nordlys la fra kai.

 

SE OG TRYKK PÅ BILDEKARUSELLEN UNDER

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned