Profilerte rasister i MIFF-markering

Gårsdagens pro-israelske demonstrasjon samlet også flere profilerte rasister. Det er ikke første gang MIFF trekker til seg høyreekstremister til deres manifestasjoner.

Researchkollektivet INFO
Om Researchkollektivet INFO (9 artikler)
Researchkollektivet INFO er en venstreorientert researchgruppe som arbeider med å undersøke og avsløre fascistiske og rasistiske miljøer. Kontakt: re[email protected]

Søndag arrangerte den pro-israelske organisasjonen Med Israel For Fred (MIFF) en demonstrasjon på Eidsvolls plass. De samlet ett sted mellom 200-300 sympatisører som kom for å høre på appeller fra blant annet Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsperson Kristian Norheim og Israels Norges-ambassadør. Til stede var også flere personer fra den rasistiske organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)

Når Israels president Shimon Peres besøkte Norge den 12.mai i år arrangerte MIFF en markering på Slottsplassen. På denne markeringen deltok den tidligere SIAN-lederen Arne Tumyr, som nå sitter som varamedlem i SIAN-styret. Dessuten var også Eivind Myr, administrator for SIANs facebookgruppe, og Eilert Sannes, nestleder for organisasjonen, til stede.

DSC02899

Eivind Myr, Eilert Sannes og Arne Tumyr. Foto: Researchkollektivet INFO

DSC02834

Eivind Myr og Eilert Sannes. Foto: Researchkollektivet INFO

Under søndagens markering var det flere profilerte SIAN-aktivister på plass. Som på markeringen den 12. mai, var nestleder Eilert Sannes og facebookgruppens administrator Eivind Myr der, deres deltagelse har også blitt rapportert av den antirasistiske journalistgruppen Vepsen. I tillegg var også SIANS kasserer Mona Solvang og Jan Henneli, varamedlem i organisasjonens styre med på markeringen.

SSH

Eilert Sannes, Mona Solvang og Jan Henneli. Foto: Researchkollektivet INFO

På SIANs hjemmeside skriver den tidligere lederen Arne Tumyr at ”Israel er siste skanse i Midt-Østen som forsøker å forsvare seg mot Islam. Norge og Europa må ta forsvarskampen på alvor- før det blir for sent.” De ser konflikten mellom Israel og Palestina som en «sivilisasjons-kamp» og når MIFF tillater at kjente aktivister fra SIAN deltar på deres arrangementer sees det av SIAN som en aksept for deres ideer. Det er på høy tid at Med Israel For Fred tar ansvar og renser opp i egne rekker.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.