Profilerte rasister i MIFF-markering

Gårsdagens pro-israelske demonstrasjon samlet også flere profilerte rasister. Det er ikke første gang MIFF trekker til seg høyreekstremister til deres manifestasjoner.

Researchkollektivet INFO
Om Researchkollektivet INFO (9 artikler)
Researchkollektivet INFO er en venstreorientert researchgruppe som arbeider med å undersøke og avsløre fascistiske og rasistiske miljøer. Kontakt: research.info@riseup.net

Søndag arrangerte den pro-israelske organisasjonen Med Israel For Fred (MIFF) en demonstrasjon på Eidsvolls plass. De samlet ett sted mellom 200-300 sympatisører som kom for å høre på appeller fra blant annet Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsperson Kristian Norheim og Israels Norges-ambassadør. Til stede var også flere personer fra den rasistiske organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)

Når Israels president Shimon Peres besøkte Norge den 12.mai i år arrangerte MIFF en markering på Slottsplassen. På denne markeringen deltok den tidligere SIAN-lederen Arne Tumyr, som nå sitter som varamedlem i SIAN-styret. Dessuten var også Eivind Myr, administrator for SIANs facebookgruppe, og Eilert Sannes, nestleder for organisasjonen, til stede.

DSC02899

Eivind Myr, Eilert Sannes og Arne Tumyr. Foto: Researchkollektivet INFO

DSC02834

Eivind Myr og Eilert Sannes. Foto: Researchkollektivet INFO

Under søndagens markering var det flere profilerte SIAN-aktivister på plass. Som på markeringen den 12. mai, var nestleder Eilert Sannes og facebookgruppens administrator Eivind Myr der, deres deltagelse har også blitt rapportert av den antirasistiske journalistgruppen Vepsen. I tillegg var også SIANS kasserer Mona Solvang og Jan Henneli, varamedlem i organisasjonens styre med på markeringen.

SSH

Eilert Sannes, Mona Solvang og Jan Henneli. Foto: Researchkollektivet INFO

På SIANs hjemmeside skriver den tidligere lederen Arne Tumyr at ”Israel er siste skanse i Midt-Østen som forsøker å forsvare seg mot Islam. Norge og Europa må ta forsvarskampen på alvor- før det blir for sent.” De ser konflikten mellom Israel og Palestina som en «sivilisasjons-kamp» og når MIFF tillater at kjente aktivister fra SIAN deltar på deres arrangementer sees det av SIAN som en aksept for deres ideer. Det er på høy tid at Med Israel For Fred tar ansvar og renser opp i egne rekker.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

16 kommentarer på Profilerte rasister i MIFF-markering

 1. Men tar pro-palestinerne avstand fra alle som de er er enig med konflikten i? Vil Palestinakommiteen ekskludere personer fra Profetens Ummah eller Tjen Folket fra sine demonstrasjoner?

  • AvatarMarcus_T // 2014-08-12 kl 21:02 //

   Godt spørsmål. Er loven lik for Kong Salomo og Jørgen Hattemaker?

  • Jag hatar både SIAN och MIFF. Jag stöttar den förtryckta palestinska befolkningen i dess kamp mot ockupationen. Jag vill inte ha något att göra med vare sig Profetens Ummah eller Tjen Folket.

   • AvatarBarfotes // 2014-08-13 kl 15:29 //

    Hvorfor hater du MIFF og Sian, mens «du ikke vil ha noe gjøre» med PU og Tjen Folket. Hverken MIFF eller Sian oppfordrer til steining av folkegrupper, noe Islamnet og Profetens Ummah gjør?

    • SIAN ønsker å deprotere hundretusenvis av norske statsborgere og sprer også løgner om navngitte personer.

   • OK, da er vi enige. Bortsett fra at jeg finner konflikten for problemtatisk for å ensidig støtte den ene eller andre siden.
    At SIAN er ekstremister er jeg enig med deg i; MIFF vet jeg foreløbig for lite om til å ha noen bestemt mening. Består de for det meste av bedehusfolk fra Sørlandet?

 2. AvatarLars_Thorsen // 2014-08-12 kl 20:18 //

  Vepsen hadde i det minste anstendighet til å kalle SIAN folket for «muslimfiendtlige». Når Radikal Portal tar i bruk rasitststempelet vil jeg tro spesielt Eivind Myr får seg en god latter. SIAN er en flerkulturell organisasjon. På siste demonstrasjon i Kristiansand talte en iraner.

  • AvatarMarcus_T // 2014-08-12 kl 21:03 //

   Det var helt sikkert en iransk rasist Lars. Jeg vedder på det. LOL!

  • Organisationen SIAN vilar på en rasistisk grund. Medlemmarna av SIAN är medlemmar i en rasistisk organisation. Man kan vara rasist även om en själv eller någon tidigare i släkten har utländsk bakgrund.

   • AvatarJan Johansen // 2014-08-13 kl 11:32 //

    Tydeligvis forsøker nå det svenske samfunnsklima å få fotfeste utenfor Sverige. Der alle innfødte som ikke bejubler islamisering og folkevandring øyeblikkelig skal demoniseres som rasister og nazister. Helst forfølges, mobbes, slåes ned i egne hjem eller på gaten. Men denslags autoritære hersketeknikker og overvåkningssamfunn ligger ikke for oss frihetselskende nordmenn og dansker. Så dra hjem til Nordpreussen og stek i deres eget fett, alle dere rasismestemplende svensker!

    • Hvor stor del av den norske befolkning støtter opp om SIAN da, mener du?

     • AvatarJan Johansen // 2014-08-14 kl 04:15 //

      Aner ikke. Jeg har ingen interesse av SIAN, utover at jeg har lest deres mål og vedtekter. Som ikke «vilar på en rasistisk grund». Men reagerer på denne nye offensiven for å skape svensketilstander i Norge, importert via nettsteder som dette. Der alle som ytrer seg kritisk om islamisering og masseinnvandring massivt STASI-overvåkes, og forsøkes demonisert som rasister, nazister og høyreekstremister. Hvoretter en så forsøker å klebre disse demoniserte på mer moderate samfunnsaktører. Dette er typiske AFA, KGB og STASI-metoder, velkjente fra kommunistiske diktaturer og miljøer. Skulle en lykkes med demoniseringen av MIFF ved å klebre dem til rasister, så skal en i neste omgang demonisere feks FrP ved å klebre MIFFere mot FrP. Slik er arbeidsmetodikken. STASI hadde et tilsvarende enormt apparat i sving for å dokumentere at forbundsrepublikken Vest-Tyskland egentlig var en nazi-stat styrt av gammelnazister, med nøyaktig samme manipulerende virkemiddelbruk. Denslags hører hjemme i autoritære stater som Nord-Korea, DDR, Sovjetunionen og Nordpreussen (=dagens Sverige), ikke i liberale land som Norge og Danmark. Både Nordfront-svenskene og AFA/Expo-svenskene kan holde seg i Sverige, vi ønsker ikke importert noe av dette til Norge.

 3. AvatarVidar Berg // 2014-08-13 kl 00:38 //

  Det er jo litt arti å høre pro- Palestinere kritisere MIFF og deres nærver av SIAN . Når de selv indirekte støtter en Islamistisk organisasjon som HAMAS som bevist bruker sitt eget folk som kanonføde…

  • Ingen vettig pro-palestinier stöttar Hamas. Man stöttar den palestinska befolkningens rättfärdiga kamp mot en ockupationsmakt.

 4. Det er faktisk ikke palestinerne som sloss mot Israel, for det er hamas som sloss mot Israel, og de bruker den palestinske folk som gisler.

Kommentarfeltet er lukket.