Frps utenrikspolitiske talsmann holder appell på Miff-demo

FRPS KRISTIAN NORHEIM: Med Miff for bombing av Gaza.

I dag skal foreningen med det ufrivillig ironiske navnet, Med Israel for fred (Miff), holde demonstrasjon i Oslo. Hovedparolen er "Det er riktig og viktig at Israel beskytter sine innbyggere".

Joakim Møllersen
About Joakim Møllersen (176 Articles)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

Denne såkalte beskyttelsen av egne innbyggere har ført til at 64 av landets egne soldater har måttet bøte med livet. I tillegg har tre sivile blitt drept etter at Israels startet sitt angrep mot Gaza. Så mange har ikke mistet livet på israelsk side av konflikten siden 2004.

Ser vi på hva det går ut på at “Israel beskytter sine innbyggere” blir det hele enda mer groteskt. 1900 palestinere drept hvorav minst 80 % skal være sivile. Bombing av sykehus, FN-skoler, tilsfluktssteder for flyktninger og så videre. Dette kommer naturligvis på toppen av en okkupasjon som har vart siden 1967, en kollektiv avstraffing av en sivilbefolkning i form av blokaden mot Gaza, samt gjentatte angrep fra luft, sjø og bakke.

I denne situasjonen finner altså to norske stortingspolitikere det opportunt å stille opp for Miff for å holde apeller i deres demonstrasjon. Den ene er Hans Fredrik Grøvan fra Krf og den andre er regjeringspartiet, Frps, utenrikspolitiske talsmann og nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen, Kristian Norheim.

Som SVs Sondre Valen skreiv i en kronikk for kort tid siden er Miff organisasjonen som kun kort tid etter terrorangrepet twitret “kan bomben har kommet fordi Jonas Gahr Støre sa nei til å boikotte Israel på #utoya i går?”. Deretter fulgte organisasjonen ved sin leder Conrad Myrland opp med en artikkel om hvordan ekstrem islamisme truer Norge og Israel. Han beklaget seinere uttalelsen. Det tok en dag før Myrland fikk summet seg til å skrive en melding som uttrykte sorg for terrorhandlingen. Det vites ikke hvilke tanker Myrland gjorde seg om at terroristen var en selverklært kristen israelvenn, men såvidt jeg vet har han ikke prøvd å slå politisk mynt på det.

Miff er en organisasjon som selv skriver at de jobber for “å skape en dypere sympati for Israel og det jødiske folk”. Til daglig gjør de det ved å hevde at Israel følger alle mulige internasjonale regler og er snillere enn andre som kriger, i tillegg til å skrive stygge ting om Hamas. Det har også tatt andre former som et forfalsket brev fra kunnskapsminsteren (senere bortforklart som satire) og bruk av krystallnattmarkeringen til å sammenligne Israel-boikott med 1930-tallets jødehat og nazisme. Organisasjonen slår fast – sannsynligvis bevisst tvetydig – at de “støtter det jødiske folks rett til et nasjonalt hjemland i Erez Israel”. Begrepet betyr bokstavelig talt Israels land, men blir ofte knyttet til de bibelske grensene til Israel som omfavner et territorium langt større en dagens internasjonalt anerkjente grenser.

At Kristian Norheim velger å støtte Miff er kanskje ikke så overraskende med tanke på at hans framstilling av konflikten er en stygg maskert Hamas-soldat som holder et lite barn opp som menneskelig skjold (på tross av at blant annet FN og Amnesty har undersøkt de israelske påstandene og kun kommet fram til at israelske soldater gjentatte ganger har brukt palestinsk sivilbefolkning som menneskelige skjold). Det er imidleritid svært problematisk at den utenrikspolitiske talspersonen til et regjeringsparti i Norge skal stille seg bak Israels morderiske angrep på sivilbefolkningen i Gaza. Regjeringa bør komme med en avklaring.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned