Tempelriddere, den ensomme ulvens flokk

Foto: Constando Estelaras

Det er forståelig at de som skal sørge for at jussen blir riktig må bli enige om hvorvidt ABB er tilregnelig eller ikke, men for oss andre er dette en avsporing.

Akbar Kulturmarxist Grande
Om Akbar Kulturmarxist Grande (3 artikler)
Akbar Kulturmarxist Grande er NAVer, dagdriver, antikapitalist, alenepappa, verneassistent, låtskriver, musikkprodusent, antirasist, venstreekstremist, dokumentarfilmskaper og mye annet. Kort sagt; kulturmarxist. Han var i ti år en del av videoaktivist-kollektivet "Spis De Rike" som også drev filmklubb for bevisstgjørende og systemkritisk film.

*Teksten fortsetter under videoen.

Hvis vi skrur tia tilbake to år så havner vi midt i rettsaken mot Anders Behring Breivik. Det store temaet er hvorvidt ABB har en diagnose eller ikke. Hvis rettspsykiaterne Sørhei og Husby får medhold i at ABB er paranoid schizofren, må han regnes som strafferettslig utilregnelig. Andre eksperter mener det dreier seg om dyssosial eller narsissistisk personlighetsforstyrrelse, Tourettes og Asbergers syndrom blir også foreslått.

Påtalemyndighetene insisterte på at Breiviks organisasjon, «Tempelridderne», bare var Skyberter i ABBs hode. Men politiet hadde som vanlig ikke gjort leksa si og ABB fikk muligheten til å belære dem. Han kunne fortelle at «Tempelridderne» ikke var noen «tight» organisasjon i tradisjonell forstand, men et løst nettverk av uavhengige med felles sak. Selv var han bare en fotsoldat! ABBs beskrivelse passet godt med virkeligheten på nettet og teoriene fra hans ideologiske våpendragere – de han sakset inn i manifestet sitt. En av disse, den profilerte amerikanske nazisten Tom Metzger, hadde gitt ut tjukke bøker med teorien om hvordan enkeltpersoner kunne operere som uavhengige terror-celler og aksjonere på eget initiativ. (Lone Wolf-teorien).

Lone Wolf-Strategien var kjent – selv Barack Obama hadde pratet om den i sine taler. 22. Juli var en varslet tragedie. Mens PST var opptatt med å overvåke venstresia blant annet ved hjelp av mentalt syke infiltratører, kunne ABB uforstyrret bunkre flere tonn med kunstgjødsel, i tillegg til ammunisjon og automatvåpen.

Jeg skrur tia helt tilbake til uka etter Utøya massakren. En venn av meg, en engelskmann aktiv på venstresia i Labour Party, ringte meg for å høre min versjon av hva som foregikk. Vi prata en stund om hvordan antirasister i Norge og i Storbritannia hadde tradisjon for å konfrontere nazister og fascister på gata og slik hindret dem i å bygge opp levedyktige organisasjoner. Vi hadde mang en gang jaga dem tilbake til rottehullene sine, men min venn satte ord på problemet: «the internet are the new streets!» Og fascistene fikk herje internett fritt fra sine trygge rottehull!

Det er sekundært om ABB sitter 20 eller 40 år i fengsel eller på lukka institusjon for mentalt syke. Poenget er at han ikke er en «ensom ulv». Han har en stor og farlig flokk! Virkeligheten er at det finnes alt for mange Tempelriddere. De smarteste av dem kommer aldri til å begå annet en verbal vold selv. De sørger for ideologien og propagandaen og sprer hatet til sine fotsoldater.

Tilbake til nåtiden. Rosene har forlengst råtna og tempelridderne og deres fotsoldater har gjenerobret kommentarfeltene. Islamofobene og nyfascistenes nettsider er aktive og leverer hat-ideologi som aldri før. Det er dessverre bare et spørsmål om tid før en med eller uten diagnose på ny gjør handling ut av ordene fra document.no, rights.no, Rustad, Storhaug eller Fjordmann… Med mindre vi stopper dem.

Noen lenker til relatert stoff:

NRK Brennpunkt
«Hva kan vi tåle av ytringsfrihet»
«intet kommer i en lukket hånd»

Masteroppgave skrevet av Andreas Dafnos.

RT: «Stochastic terrorism/ Lone Wolf Theory»

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.