Tegninger fra gruveulykken i Tyrkia

©Firuz Kutal, ortakhaber.com
En gruveulykke ved byen Soma i Tyrkia har ifølge offisielle tall tatt livet av minst 301 mennesker. Tragedien har satt sinnene i kok hos store deler av befolkningen, som allerede har hatt landets ledelse langt oppi halsen.

Gruva var en av mange i Tyrkia som har blitt privatisert de siste årene og kona til eieren er lokalpolitiker for regjeringspartiet til president Tayip Erdogan. Dette har fått mange tyrkere til å mistenke nok en korrupsjonsskandale hvor det private gruveselskapet har brukt sine mektige kontakter for å fire på sikkerheten for de ansatte. Presidentens bil ble angrepet da han var i Soma etter ulykken og han måtte søke tilflukt i et kjøpesenter. Dette til tross for at sikkerhetsvakter og politi brukte omfattende vold mot demonstrantene.

©Firuz Kutal, ortakhaber.com

©Firuz Kutal, ortakhaber.com
Klikk på illustrasjonen for å forstørre den

Tusen takk til Firuz Kutal for de sterke illustrasjonene.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned