Bildeserie: Havnestreik i Tromsø

For andre dag på rad utførte de de streikende havnearbeiderne med sympatisører i Tromsø en vellykket aksjon i går.

Wibeke Lund
About Wibeke Lund (19 Articles)
Wibeke Lund har hatt en rekke tillitsverv i fagbevegelsen, blant annet som nestleder for LO i Tromsø. Hun har bakgrunn som dokument- og medieviter ved Universitetet i Tromsø.

Selskapet Nor Lines AS hadde stilt opp med streikebrytere for å laste og losse Hurtigruta, men også i går måtte både streikebryterne gå hjem uten å ha utrettet arbeid og Nor Lines ledelse forlate stedet med halen mellom beina. Som for to dager siden tilkalte Nor Lines politiet. På mandag ble de uniformerte informert om at havneområdet ikke er privat grunn og at de dermed ikke kunne kreve at aksjonistene fjernet seg. Dette ble tatt til etterretning. På tirsdag møtte politiet opp med 10-15 betjenter og påsto feilaktig at demonstrantene forhindret almenn ferdsel og ba de fjerne seg. De 50-60 frammøtte nektet å fjerne seg, hvorpå politiet tok personalia av samtlige og varsla bøter. 18:30 dro Hurtigruta videre med samme last ombord som da de la til kai. Da tasset demonstrantene fornøyde hjem etter fire timer i to plussgrader og snø.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned