En Thon-pike ser tilbake

Olav Thon vil at jeg skal stemme FrP av hensyn til ungdommen. Fuck deg, Thon.

anonym
Om anonym (35 artikler)
Denne skribenten har, i samråd med Radikal Portal, valgt å være anonym.

Forrige uke: Jeg blar opp i avisa. En av mine tidligere sjefer, Olav Thon, annonserer over en helside hvorfor han vil stemme Frp ved årets stortingsvalg. Han forteller at ungdommen får bedre sjanser til å bygge fremtiden sin med FrP. Inni meg er det noe som vil ut. For ikke lenge siden var det jeg som var ung, og jeg som daglig følte omsorgen til Thon på kroppen – i nakken, i skuldrene og i magen. La meg ta dere noen år tilbake: Jeg var en ung jente og jobbet som stuepike for Olav Thon.

Første scene: «Et romvesen»

Jeg er stuepike, eller et romvesen. Direktøren mente det var en bedre tittel. Ingen vil jo kalle seg selv stuepike, sa han, og kaller oss det. Romvesener. Kanskje det er litt morsomt? Jeg vet ikke hva jeg synes. Direktøren lo. Senere ble vi kalt værelsesbetjenter. Jeg vasker hotellrom. 10 timer i uka skal jeg gjøre det, det står i kontrakten min. Jeg ba om kontrakt. Det lærte jeg på skolen at jeg måtte be om når jeg fikk meg jobb. Jeg jobber sikkert 50 timer i uken, og det meste er ringevakter. Da ringer noen på hotellet til meg og ber meg komme med en gang. Jeg må si ja, føler jeg. Jobben er viktig. Jeg vasker 21 rom hver dag, fra åtte til fire. Det er 2.6 rom i timen i snitt, hvis jeg klarer meg uten matpause   Det er ikke alltid jeg får tid til å spise, hvis jeg skal besøke en venninne etter jobb eller være sammen med kjæresten min.

To av rommene er suiter, de tar lengre tid. Noen ganger må jeg ta festrom. De er de verste. Tomgods, potetgull og peanøtter over alt, øl-søl, plastposer, gjenglemte truser, alt mulig rart. Jeg vasker tiss, bæsj, blod og spy. Jeg plukker opp brukte kondomer, tørker opp kjønnshår fra badegulvet, jeg fjerner buser fra lista over senga, plukker opp brukte bind, støvsuger opp tånegl-klipp og renser sluken for kroppsfett og hår. Jeg tenker at jeg kunne ha bygd et ny menneskekropp etter endt vakt med alt dette. Jeg ler.

Andre scene: Uro i kroppen

Klokka er 07.00, en time før jeg egentlig skal starte, for jeg vet det er mye å gjøre i dag. Jeg er klar for vakt, nesten. Jeg er enda støl og sliten etter i går. Da var ferdig var klokka 23.00. Jeg var hjemme rundt midnatt. Jeg må ha en time å lande på, minst, etter jobb. Jeg løper på jobb, fort, hele tiden, uten stopp. Jeg blir urolig i kroppen av å løpe så mye. Jeg sovnet rundt to på natten.  I går hadde jeg dobbeltvakt. Husøkonomen er sykemeldt, hun som bestemmer over oss. To av mine kolleger var også syke. Da måtte jeg jobbe dobbelt skift. Jeg har jo arbeidsmoral, jeg tar i et tak, for arbeidsplassen min, så jeg sa ja. Jeg sto opp klokka seks i dag. Fire timer søvn. Jeg hadde ikke lyst.

Jeg er 20 år. Jeg har vondt i skuldrene og nakken. Jeg kan ikke se til siden uten å snu hele kroppen etter. Jeg har alltid løs mage. Jeg får ikke overtidsbetalt, jeg får ikke tillegg for kveld og helg, jeg tror det skal være slik. Jeg vet ikke. Jeg har aldri hørt om fagbevegelse eller arbeidsmiljølov. Direktøren sa at vi ikke kan organisere oss, for da kan hotellet gå konkurs. Han har sikkert rett, tenker jeg. Hotellet må ikke gå konkurs. Jeg liker hotellet. Vi får låne vin her når polet er stengt, og vi kan låne rom å ha fest på om vi rydder etter oss etterpå. Det er fint. Ikke alle har slike jobber, der man får lov til det. Jeg er heldig, tross alt.

Tredje scene: Dekke over skitt

Klokka er 07.15. Husøkonom er fortsatt sykemeldt og jeg må ringe etter ekstravakter. To kolleger har meldt seg syke i dag óg. Det blir mange ekstra rom å vaske for oss andre. Vi tar den jobben etter tur, å finne folk til å gå på jobb, og det er jeg som må ringe i dag. Men ingen vil jobbe ekstra.

– Telefonterror, brøler hun som er nummer seks på ringelista mi til meg. – La meg være i fred, jeg har fri, jeg blir gal av alle telefonene! Vi som er på jobb fordeler romma mellom oss. Det blir ikke matpause i dag.

Vi jobber to og to. Vi skravler og ler.

– Vi må passe oss for å ikke bli dumme i hodet, sier vi til hverandre, og pugger romnummer og navnet på rommet.

– Rom 206? Romsdal! Rom 204? Nidaros! Riktig!

Ei penn, ei cola, en øl og en toblerone. To håndklær, ett stort og ett lite, rette på gardinene, lukke vinduet, skru ned panelovnen, nye reine glass på badet, to skift på senga, lage flipp på enden av dopapiret, tørke støv, vaske badet, vaske toalettet, vaske gulvet, skifte lyspærer, shampo, nye batterier til fjernkontrollen. Vi sier det høyt, for å huske alt og for at det skal gå fort. Ingen ekstra runder ut til vogna for å hente ting. 12 minutter og 30 sekunder er tiden vi streber etter per rom. Det er ikke renhold, men å dekke over skitt. Vi vet det. Vi liker ikke å ligge på hotell sjøl.

Fjerde scene: Fosterstilling på senga

Klokka nærmer seg ett. Vi mangler en kollega. Hvor er hun? Hun var her i dag tidlig? Vi finner henne på et rom, i fosterstilling på senga. Hun sover. Hun er utslitt. Vi lar henne være og tar romma hennes for henne. Fire rom, to ekstra på hver. Lengre får hun ikke sove. Hun skylder oss fire rom, til neste gang, til en av oss trenger det. Vi stuepikene, vi romvesener, tar oss en snikpause på en suite.

– Hvor mange timer har du sovet i natt, spør jeg hun som ser mest sliten ut.
– 5 timer, sier hun!

Oj, sier vi, så mye? To av oss har ikke sovet i det hele tatt. Ingen klager, ingen sutrer, men det kåres en vinner. Hun som ikke har sovet på 27 timer. Vi er unge, vi tåler det.

Og gjestene er hyggelige. De smiler og sier hei , slår av en prat. Noen gjester liker vi ekstra godt. Vi liker de prostituerte aller best. De steller romma sine sjøl, og vi får ikke engang slippe inn til de. 12 minutter og 30 sekunder spart. De har med seg egne sengetepper og duftlys, og det er aldri rotete eller skittent på rommet etter de har sjekket ut. De er veldig snille, men ser litt flaue ut. De ser ofte ned. Andre gjester liker vi ikke i det hele tatt. Og kjendisene er verst. De vifter med armene, prater høyt og fort, og vil at vi skal lage vafler til de eller noe annet noe annet vi ikke har tid til. De vil alltid ha noe, som vi må hente eller lage. Vi sier ja. Vi skal det, sier direktøren. Si alltid ja. Noen gjester er veldig fulle. De glemmer seg og tisser på gulvet. Men det er oftest i helga. I helga har vi litt færre rom og gjester, så det har vi tid til.

Femte scene: Det skal være tungt

Klokka nærmer seg fire. Jeg er ferdig med mine rom. Men det står igjen åtte, to av de er suiter.

– Hjelp en god vennine, sier sjefen. Jeg gjør jo det, jeg er jo et godt menneske som hjelper andre. Jeg jobber til klokka seks, gratis, sammen med vennina mi. Jeg er svett, støl, det verker i kroppen og jeg har vondt i huet. Jeg vil egentlig gråte litt, men gjør det ikke. Det skal være tungt å jobbe, tror jeg. Kanskje det er jeg som ringer inn syk i morgen? Jeg klarer ikke å bevege hodet lengre, og sollyset gjør vondt i øynene. Det er min første jobb, og mitt første møte med arbeidslivet. Jeg er 20 år og stuepike hos Olav Thon.

Thon og meg

Nå er jeg voksen og jobber på kontor. Jeg er fagorganisert og løper ikke lenger. Jeg har trygge arbeidsvilkår og en tillitsvalgt å forholde meg til. Jeg har det godt på jobb. Når jeg bor på hotell rydder jeg alltid opp etter meg. Jeg tar av sengetøyet, legger det sammen med mine brukte håndklær, lukker vinduet, retter på gardinene, legger alt på riktig sted, lager flipp på dopapirenden og putter litt penger i en konvolutt. ”Til deg som har holdt rommet mitt i orden, takk!”, skriver jeg utenpå, kanskje med et smilefjes under. Jeg legger den på skrivebordet sammen med jobbhåndboka til LO, mens jeg sender en tanke til den 20 år gamle versjonen av meg selv.

Men Olav Thon vil at jeg nå skal stemme FrP. Partiet som går til valg med lovnader om oppmykning av arbeidsmiljøloven. Tretten timers arbeidsdag uten overtidsbetaling, sier FrP. Klart det! Og først ryker fradraget for fagforeningskontingenten. Han kan jo ikke risikere at arbeidstakere prater sammen og fagorganiserer seg, kan han vel, Thonen?

Så hør her, Thon, dette er hva jeg har å si, fra dypet av mitt slitne stuepike-hjerte: Fuck deg.

Forfatteren av innlegget jobbet tidligere som stuepike på et av hotellene til Olav Thon. Av hensyn til sin familie og sin nåværende arbeidsgiver ønsker hun å være anonym.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

539 kommentarer på En Thon-pike ser tilbake

  1. AvatarBen Borgen // 2013-09-05 kl 10:52 //

    Ikke Rart Thon gir penger til Frp som vil ha enda flere rom og lavere lønn på vær. Jeg har pratet med en Kinesisk dame som bodde i blokka hun hadde 29 rom pr dag. turte ikke si hvor hun jobbet! Kapitalisme er Ut stem på Rødt så dette kommer opp i stortinget1

    • Nå har vel de røde styrt i 8 år, og fremdeles jobber dem på denne måten på hoteller og i helsevesenet. Så hvem som styrer spiller vel ingen rolle for denne faggruppen og andre med.

      • AvatarFrankOttoOlsen // 2013-09-05 kl 15:57 //

        AP sammen arbeiderbevegelsen har eksempelvis fått satt in allmengjøring av tariff for renholdsarbeidere. Det øyeblikket Thon kjøper tjenester fra ISS eller andre profesjonelle renholdere, så må han forholde seg til tariffavtale for renholdere.

        Det spiller en rolle!

        • Det nytter ikke å stemme. Folket har ikke noe makt lengre og politikerne vil ikke at folket skal ha det heller. Det er akkurat det samme hva man stemmer på, det er pengene og byråkratene som styrer.

          • AvatarKjappeObservasjoner // 2013-09-08 kl 16:55 //

            Ikke kast bort din stemme, stem på et lite parti som blir ignorert i valgkampen og som du er enig med!

      • Jeg vet ikke hva du innbiller deg, men Rødt har ikke styrt i 8 år. Rødt har aldri fått makten. Den gikk til SV, SP og AP. Ikke noe Rødt her.

        • Røde ikke rødt

          • Avatarpetter karlsen // 2013-09-06 kl 08:26 //

            Ben borgen skrev «Rødt» med stor bokstav. Altså partiet «Rødt» ikke «De rød/grønne».

        • AvatarIrene Slethei // 2013-09-09 kl 06:18 //

          «stem på Rødt så dette kommer opp i stortinget1»
          Det ble ikke sagt at de hadde styrt, men att folk måtte stemme på rødt for å få vekk kapitalismen.
          Ikke at jeg er for det partiet..

      • AvatarWally Jenssen // 2013-09-06 kl 16:28 //

        Tøv, Thon vil ikke ha fagorganiserte. Typisk borgerlig å skylde på rød/grønn det som passer dem, mord mm ……

        • Typisk rødgrønt å overreagere på deler av uttalelser fra en perifer borgerlig politiker om noe som rettmessig kan sette rødgrønn kriminalpolitikk i dårlig lys.

    • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 13:43 //

      Snakker du om sosial dumping?

      Les denne: http://theboombust.blogspot.no/2013/05/min-markering-av-1-mai.html

      Snakker du om grådige kapitalitser?

      Les denne: theboombust.blogspot.com/2013/06/sosialister-eller-kapitalister-hvem-er.html

      Dessuten, om det er så fælt å jobbe på disse plassene; hvorfor jobber da folk der?

      • AvatarWally Jenssen // 2013-09-06 kl 16:30 //

        Fordi de trenger jobb og ikke kan velge og vrake :((

        • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 09:45 //

          Er det en rett å kunne velge og vrake?

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 15:17 //

            Så siden de er nødt å ha jobb så er det greit å drive rovdrift på dem?

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 17:41 //

            Stråmannsargumentasjon. Jeg har aldri sagt det.

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 18:52 //

            Du har ikke sagt ordene nei, men det er det du i effekt argumenterer for.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-10 kl 07:35 //

            Jaja, fortsett å bygge stråmennene dine du.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-11 kl 15:59 //

            Nei Grimnir, ingen har rett til å kunne velge å vrake. Men foreløbig har man rett på ordna former på arbeidsplassen sin. Man har rett på å kunne planlegge fritiden sin, man har rett på å kunne følge opp barna sine mtp skole og sykdom, og man har rett til å ikke miste jobben som en følge av at man krever de overnevnte rettighetene.

            Nettopp derfor er arbeidsgivere til denne typen yrkesgrupper i en sterk posisjon til å kreve uforholdsmessig mye av arbeidstageren fodri det ikke kreves utdannelse og fordi det ikke er alle forunt å kunne velge og vrake i arbeid. Og derfor er det i mine øyne viktig at vi har tariffavtaler og lovverk som trygger arbeidsplassen til arbeidstagere.

            Jeg mener ikke at dette skal være en sak der arbeidstagere krever uforholdsmessig mye. Men en anstendig lønn og arbeidstid som gjør at man kan leve i yrket sitt yrkesaktive liv må ligge som en forutsetning. Hvis ikke blir det en rovdrift og en belastning for samfunnet.

            Hvis en arbeidsgiver får fritt spillerom til å utnytte arbeidstagere er min påstand at han påfører samfunnet unødvendige kostnader for å øke sin egen fortjeneste og det er galt mener jeg.

            En arbeidsgiver som presser sine ansatte, gir dem en arbeidsmengde som er uansvarlig høy, og arbeidstider som er med på å skape sykdom for så å kvitte seg med arbeidstageren og skaffe seg en ny, skyver ansvaret for å ordne opp etter seg over på samfunnet. Jeg er ikke interessert i å betale skatter og avgifter for at i dette tilfellet Thon konsernet skal få muligheten til å jobbe folk ihjel. Jeg betaler gladelig for at de som trenger hjelp får det, og når de er uføre betaler jeg gjerne for at de skal kunne leve med litt verdighet som takk for sin innsats til fellesskapet uavhengig om det bidraget er lite eller stort.. Det var alt de hadde..

            Det åpner derimot ikke for at søkkrike konsern skal spekulere i min vilje til å hjelpe de som er i en vanskeligere situasjon enn meg for å øke sin egen inntekt.. Og når de på toppen av det hele selv ikke ønsker å bidra til fellesskapet med skatter som igjen går til behandling og trygd til de menneskene de selv har gjort uføre tipper lasset fullstendig.

    • Kommunisme er enda mer ut i så tilfelle! 25 år pluss ut faktisk!

    • Heldigvis er det mange svært gamle blant de venstreekstreme.

      Det kommer en dag etter dere, og ideologien deres ligger igjen på historiens skraphaug.

  2. AvatarTorjus Hjælmèn // 2013-09-05 kl 11:50 //

    Konstruert historie av en APer!

    • Avatarirensiri // 2013-09-05 kl 11:52 //

      tullprat

    • AvatarMorten A. Fagerli // 2013-09-05 kl 11:56 //

      Nei, Hjælm, det er ikke det. Dette er en historie vi har hørt før og som jeg for min del kan bekrefte gjennom bekjente.

      • AvatarTorjus Hjælmèn // 2013-09-05 kl 12:50 //

        Jeg ser sykepleiere som optimalt skal ha 4,5 pasienter i pleie på skift som har 10, jeg ser sykepleiere griner i gangene fordi de ikke strekker til, jeg ser pleiere bli kjeften opp i mente fordi de gjør en dårlig jobb når realiteten er at de jobber lemmene av seg, jeg ser fult mentalt oppegående mennesker pisse og drite på seg for ingen har tid å hjelpe dem, jeg ser livsviktige undersøkelser bli utsatt pga bemanning, jeg ser folk dø i helsekø, jeg ser kompetanse sitte på papirhauger framfor å kunne utøve kompetansen sin, jeg ser folk sprengrøde i øya når de går på sin 30. time av «skiftet», jeg ser at det finnes muligheter å få disp i å frafalle arbeidsmiljøloven, jeg ser pasienter i hopetall til spott og spe på korridorer samt en helseminister som sier:Nei, det stemmer ikke.

        Vi også kunne sluttet. Ingen tvinger oss. Men noen føler seg dedikerte til å hjelpe andre. Samt at penger er en grei faktor.

        Ser at dette ikke har noe med saken å gjøre.

        Jeg er bare ikke helt fan av anonyme historier. Hvertfall i denne saken. Samtidig som «fuck deg» ikke er helt min greie. Kunne startet tråden med «Hei bloggen»
        Stå fram, gi rovdriften et ansikt.

        Klemz

        • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 16:27 //

          Så er det heller ikke artikkelforfatterens feil at sykepleiere har dårlige arbeidsvilkår.

          • AvatarTorjus Hjælmèn // 2013-09-05 kl 18:38 //

            Til sammenligning.

          • AvatarTorjus Hjælmèn // 2013-09-06 kl 06:52 //

            Heller ikke FRPs feil at artikkelforfatteren hadde dårlige arbeidsforhold?

            Å bare så det er sagt, så stemte jeg KRF:)

        • AvatarJohnny G. // 2013-09-09 kl 16:00 //

          Jobber sykepleierne ekstra uten overtidsbetaling slik som hun som vasket hotellrommene gjorde?
          Jeg vet sykepleierne har stort press på seg men de har hvertfall nokså ordnede arbeidsforhold med levelig lønn og pensjonsordning!

        • AvatarMorten A. Fagerli // 2013-09-10 kl 11:59 //

          Du beskriver vårt helsevesen som en ruin og det er det definitivt IKKE. Jeg vet det, for jeg har ligget på sykehus mer enn én gang de siste årene. De tilfellene som kommer i avisa representerer ikke normalen, men når noe gæli skjer så lages det støy om det. Det lages aldri støy om det som er bra. Dessuten ligger dette ofte på ledere, mellomledere og denslags og ikke på bevilgninger. Det at sykepleiere slutter i jobben har med arbeidspress og tidsnød å gjøre, det er riktig, men hvem var det som lanserte politikken om at helseinstitusjonene skulle være såkalt kostnadseffektive? Ikke venstresida. Det er heller ikke slik at folk dør som fluer i helsekø. Ber du folk om å gi et eksempel på at noen har dødd i helsekø, blir det som oftest stille. Ok, det har sikkert skjedd, men det er LANGT unna regelen.
          Dispensasjon fra arbeidsmiljøloven skal man ha MEGET gode grunner til å få. Vanlige arbeidstakere, deriblant helsepersonell, har krav på 11 timers opphold mellom arbeidsøkter. I veldig spesielle tilfeller kan man i samråd med tillitsvalgte gå ned til åtte, men da skal det være VELDIG spesielt. Men det er klart, hiver man seg ofte og lett på de store overskriftene i media, så kan jo virkeligheten se dyster ut.

      • Vi har vel alle begynt nederst på rangstigen og har måtte jobbe langt utover det en ser på som normalt idag etter noen tiår i i jobb.

  3. Avatar$7133234 // 2013-09-05 kl 12:17 //

    So what?

    Du hadde en tung jobb som ung?
    Jobbet du gratis? Ble du tvunget til å ha denne jobben?
    Har du denne jobben fremdeles?

    Krevde jobben noen spesielle forkunnskaper eller utdanning?

    Nei….

    Dette er klassisk navlebeskuende kvinnelogikk som definerer verden ut i fra sin egen sfære, uten evne til å sette seg inn i andre ting.

    13 timers arbeidsdag kan man se langt etter, det vil de aldri få gjennom, enkelt og greit. (streik, opposisjon etc).

    FRP vil ikke regjere alene, og om de hadde gjort det, ville de fremdeles ikke kunne satt noen av de mer ytterliggående ideene sine ut i livet.

    For å si det slik; Les hva Ap, SV, SP og RØDT har av særiteter i sine program, da blir du minst like skremt.

    • AvatarAnne Berit Johansen // 2013-09-05 kl 13:43 //

      Å avfeie et innlegg hvor en person reflekterer over egne erfaringer som «kvinnelogikk» – DET er en særdeles navlebeskuende synsvinkel

    • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 16:46 //

      FRP ønsker å avvikle retten til å organisere seg på sikt.. Hvem skal streike da??

      • Avatar$7133234 // 2013-09-05 kl 16:50 //

        For noe tullball.
        De tør ikke RØR disse rettighetene, da blir det bråk, fra Nord til Sør og i alle bransjer.
        Igjen, ikke regjerer de alene og det er da for svingene ikke bare FRP som har ting i programmene sine som får det til å gå kaldt nedover ryggen på en, til man skjønner at dette ALDRI vil bli praktisk politikk.

        • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:06 //

          Hvem skal lage bråk? De samme som lovde bråk hvis bensinprisene oversteg 15 kr/l ?? Og hvem lagde bråk når de vedtok dette ved sist borgerlige regjering??

          De ønsker å fjerne organisasjonene som kan lage bråk når de gjennomfører slikt..

  4. Hei!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    🙂

    • AvatarAndreas Ursin Hellebust // 2013-09-05 kl 21:55 //

      Kjører ikke VG fjernsynskampanjer på at de driver «god journalistikk»?

      Å sette dagsorden utfra blogginnlegg som stemmer overens med ens eget politiske, det er altså OK? Jeg betviler ikke det som står her i bloggen, men å sette det som dagsorden uten kildesjekk er bare helt patetisk. Ikke rart opplagene til VG stuper, om dette er «god journalistikk».

      • Aviser har hatt leserinnlegg i flere tiår, og utvalget av blogginnlegg som har blitt henvist på VG Nett er på ingen måte entydig. Dette innlegget er vel heller ikke representabelt for VG-redaksjonens politiske syn. VG har dessuten aldri hevdet at de har «satt dagsorden» med utgangspunkt i tredjepersoners blogginnlegg.

      • AvatarZipzapper // 2013-09-06 kl 05:17 //

        Er vel ikke derfor VG salget stuper! Journalistikken har ikke forandret seg særlig fra før, internett har tatt over, derfor!
        Var vel heller ikke VG som satte dagsorden her da, det var jo Olav Thon, og før det igjen er det jo valgtid nå.
        Skal man sette kildesjekk på blogger og nå? skal hun som skrev bloggen måtte vise gyldig CV med stempel på at hun har jobbet hos Thon? I all hverden? hun spurte vel heller ikke om å komme på VG. Pussig å se at du vrir alt du leser over til ditt tydelige politiske ståsted, samtidig nokså paranoid og konspiratorisk samtidig.

  5. AvatarSteinar Tveit Bjerklund // 2013-09-05 kl 12:39 //

    Om
    du har rett til 4 timers arbeidsdag og tre retters lunsj, så hjelper
    det fint lite hvis du ikke krever å få det. Jeg synes det er synd at
    folk godtar at arbeidsgiver bryter lovene, da underminerer de jo lovene,
    og bidrar til at arbeidsgivere kan behandle arbeidstakerne slik.

    Ja,
    det finnes arbeidsplasser med dårlig ledelse som fører til situasjoner
    som beskrevet her. Men ledelsen ville jo aldri kunne holdt på slik hvis
    de ansatte kjempet i mot. De kunne tipset arbeidstilsynet, meldt seg inn
    i fagforening, og gått til sak mot hotellet. De kunne også meldt fra
    oppover i selskapet.

    Skattefradraget
    for fagforeningskontingenten synes jeg ikke er rettferdig. Om jeg vil
    spare opp selv for å fikse tjenestene som fagforeningene tilbyr, så
    burde ikke jeg bli straffet økonomisk for dette. Fagforeninger skal være
    valgfritt.

    Om
    vi har 4 timers arbeidsdag eller 1000 timers arbeidsdag spiller ingen
    rolle så lenge vi har friheten til å organisere oss. Arbeiderne har
    mulighet til å forhandle arbeidsvilkår enten alene eller som en gruppe
    organisert i fagforeninger.

    Jeg
    har heller ingen tro på at arbeidsgivere er ondskapsfulle folk som vil
    gjøre livet til sine ansatte surt. Jeg har alltid hatt mulighet til å
    være med på å bestemme arbeidstid, og jeg har gått fra å være
    deltidsansatt til å være tilkallingsvakt for å få fleksibiliteten til å
    ta seg en uke eller to med ferie hvis jeg er sliten eller vil gjøre noe
    annet. Jeg har jobbet 16 timers vakter, ikke fordi jeg måtte, men fordi
    jeg ville. Jeg har alltid hatt mulighet til å takke nei. Jeg synes det
    er synd at arbeidsgiver må bryte loven for at jeg skal kunne jobbe slik
    vi begge ønsker.

    Jeg
    tror ikke det er mulig å lage regler som passer for alle, noen har en
    jobb, familiesituasjon, og helse som gjør lengre, eller kortere dager
    fordelaktig. Hvordan skal et lovverk klare å tilpasses til de to
    millioner forskjellige individene som jobber i Norge? Arbeidsgiver og
    arbeidstaker vet selv best hvilken arbeidstid som passer dem best, og
    ved å ha et lovverk som forbyr lengre arbeidsdager, oppstår situasjoner
    som beskrevet i innlegget der man blir ansatt for 8-timers dag, og så
    ender opp med å jobbe 12 eller 16 timer. Ville det ikke vært bedre å bli
    opplyst om, og få avtalt arbeidstid før du begynner i jobben? Så kan
    man takke nei hvis det ikke passer.

    Forøvrig
    synes jeg FrP er et parti med rotete politikk, og mange merkelige
    utsagn. Det finnes mange interessante parti som ikke har
    stortingsrepresentanter, om ikke annet kan man stemme på dem for å få
    bredere debatter i stortinget. Noen interessante parti er: Kystpartiet,
    Pensjonistpartiet, Norges Kommunistiske Parti, Det Liberale
    Folkepartiet, Piratpartiet, Rødt, Miljøpartiet De Grønne og Samefolkets
    parti. Jeg tror alle disse, selv om jeg i forskjellig grad er uenig i
    politikken, ville kunne fått viktige saker på dagsordenen og bidra til
    et bedre politisk landskap.

    • .

    • Tror poenget var at med FRP regjering, ville de kanskje ikke hatt loven på sin side, og kunnet ikke sagt fra

    • Hvis absolutt alle hadde hadde prøvd å følge hms regler i detalj fullt ut, hadde det blitt ramaskrik og reglene hadde blitt endret litt slik at de var mulige å praktisere i praksis, eller så hadde enda flere småbedrifter blitt nedlagt.

      • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 18:02 //

        Men det kan da ikke stemme??

        Vi arbeidere er jo ikke fleksible nok?

        Vi er jo regide regelryttere som ønsker å gjøre det umulig for ærlige forretningsmenn å lykkes er vi ikke det da?

        Å følge regelverket er dessverre ett av de få virkemidlene arbeidere har lokalt for å vise sin mening..

  6. AvatarTom Reiertsen // 2013-09-05 kl 12:49 //

    Dette virker som en oppdiktet historie. Du har jo ikke benyttet deg av den beskyttelsen du har i følge arbeidsmiljøloven likevel, så hvorfor skulle dette bli så veldig annerledes om FrP fikk gjort noen endringer i den?

    Logikken her henger ikke på greip.

    Som ansatt så er det faktisk lov å si nei selv når sjefen ringer og spør om man kan jobbe ekstra. Det handler om å ta et ansvar for eget liv og ikke la seg herse med av andre. Jo før man klarer dette jo bedre. Og ikke kom med dette offerrolle bullshit’et, det er ingen som har tvunget deg til å ha det slik. Jeez!

    • Det at Arbeidsmiljøloven og beslektet lovverk ikke følges er ikke en grunn til å endre dem. For at folk skal tørre å stå opp mot sjefen trenger man (eller hjelper det å ha) en fagforening og fungerende tillitsvalgapparat i ryggen, oversikt over lov- og avtaleverk og en sikkerhet for at om man blir dytta ut, får man likevel helsestell og skoleplass til barna. Da er det lettere å ikke å la seg herse med.

      Når FrP og høyresida for øvrig svekker fagbevegelsen og lar flere velferdsytelser har større innslag av egenfinansiering, står man svakere i møtet med sjefene. De har heller aldri vært så ivrige som de rødgrønne på å styrke Arbeidstilsynet. Ikke bare blir lovbeskyttelsen svakere, det blir vanskeligere å kreve at loven følges. At AML ikke håndheves, er derfor i mine øyne enda en grunn å stemme rødgrønt.

      For øvrig enig i at flere bør lære seg å si «nei» i arbeidslivet. Det er bra for oss alle. Men jeg er jaggu glad jeg har et AML-stillingsvern når jeg gjør det selv!

    • Avataranonym2689 // 2013-09-05 kl 14:30 //

      Det er ikke alltid lett å si ifra når man er ung og har lite erfaring fra arbeidsmarkedet, har stor sympati med den som skrev innlegget. Har selv jobbet som stuepike og vet hvor fysisk krevende det kan være.

    • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:46 //

      «Som ansatt så er det faktisk lov å si nei selv når sjefen ringer og spør om man kan jobbe ekstra.»

      Dette vitner om en urealistisk for ikke å si rett ut naiv, forståelse av samspillet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver, et samspill som er en asymmetrisk maktrelasjon hvor arbeidsgiver alltid har overtaket, både fordi han trenger arbeidstakeren langt mindre enn arbeidstakeren trenger ham. Nettopp pga. denne asymmetrien risikerer arbeidstakere å måtte ta til takke med langt dårligere kår og betingelser enn de ellers ville gjort i en mer likeverdig relasjon.

      • AvatarTom Reiertsen // 2013-09-05 kl 21:43 //

        Naivt? Absolutt ikke. Mitt syn på dette er sterkt forankret i min egen erfaring som arbeidstaker i 25 år og i ulike bransjer og selskaper. Jeg har aldri opplevd å ha en arbeidsgiver som har vært ute etter meg, eller som har ønsket meg vondt eller utnyttet meg.

        Alle arbeidsgivere trenger gode arbeidstakere så denne asymmetrien har jeg liten tro på. Alle står fritt til å velge sin egen jobb, men det krever selvsagt personlig innsats.

  7. AvatarMonica nilsen // 2013-09-05 kl 13:21 //

    Historien er sikkert sann den, men nå har AP hatt makta i 8 år, og vi kan jo spørre ansatte i helsevesenet om de har det noe bedre? Tror ikke det, nei!

    • AvatarLodvarSlacktivist // 2013-09-05 kl 14:44 //

      Ja, la oss spørre de. Om de har krav på overtid og HMS. Tror det er greit jeg, gitt.

      • AvatarMonica nilsen // 2013-09-05 kl 16:13 //

        Det het det den gangen også, men mange ble utnyttet. Det samme skjer i dag. Også i helsevesenet. Dessverre

        • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:23 //

          Mener du at det da vil hjelpe å få FRP inn i regjering som ønsker å frata partene i arbeidslivets avtale om å regulere dette?

    • AvatarAnne-Katrine Berglund // 2013-09-05 kl 16:40 //

      At mange blir utnyttet under dagens regjering, betyr ikke at det blir bedre om vi får regjeringsskifte. Tvert imot kan det, med FrPs lovnader, tyde på at flere kommer i samme situasjon som denne personen. FrP har også tidligere uttalt at sommerpatruljen (som drar rundt og spør unge med sommerjobb om de får pauser, har signert kontrakt og får lønnslipp) er å sy puter under armene på ungdommer. Altså å informere om deres rettigheter, er å sy puter under armen. Det er ikke noe likhetsegn mellom alternativ og bedre. Ja, du blir nok våt og kald om du går ute i slaps med joggesko, sandaler er et alternativt fottøy, men det er ikke noe bedre.

      • AvatarMonica nilsen // 2013-09-05 kl 16:57 //

        Jeg teor heller ikke det blir noe bedre med Frp. Poenget mitt var at arbeids

        • AvatarMonica nilsen // 2013-09-05 kl 16:57 //

          Forholdene ikke er noe bedre i dag. Jeg får bare skrive noen ord så henger det

    • Hei, jeg jobber i helsevesenet. Vi har vesentlig bedre arbeidsforhold enn det som beskrives her. Det kan ikke sammenlignes egentlig…

      • AvatarMonica nilsen // 2013-09-05 kl 17:01 //

        Les aviser så finner du mange av dine kollegaer som mener det motsatte

        • AvatarSur Sitron // 2013-09-05 kl 17:57 //

          Ja, for de historiene du har lest i avisene er nok representable for de 417 322 registrerte helsearbeiderne i Norge. I tillegg til de som ikke er utdannet som helsepersonell, men som jobber i sektoren. Og allikevel blir oppfordret til å organisere seg og får overtidsbetalt.

          Nei..

        • Leser mye aviser jeg, men har aldri lest om forhold i helsevesenet som kan sammenliknes med dette. Du har kanskje noen linker til slike saker? Klart, en del jobber jo mye, men det er jo regulert med overtidsbetaling.

  8. AvatarJulius Embretsen // 2013-09-05 kl 13:24 //

    Hei nå voksne 20-åring. Fint å høre at du lærte å jobbe.

    Bare synd at du ble så sutrete som voksen. Håper du kan finne tilbake til 20-åringen i deg en gang.

    • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 16:44 //

      Og jeg håper de konkurranseutsetter gamlehjemsplassen din til addecco..

      • Er det noe galt med å privatisere? skal absolutt alt være offentlig? Som i gamle Enver Hoxhas og Maos og Stalins og Gerhardsens kommunistiske paradis?
        Hvordan fungerte disse systemene? Dårlig ikke sant? I dag drives selv Kommunist Kinas økonomi etter beinharde kapitalistiske prinsipper, men uten demokrati.

        • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:08 //

          godt poeng. Selv Kina har skjønt at markedsøkonomien fungerer best,….

      • AvatarJulius Embretsen // 2013-09-05 kl 17:50 //

        Ok.

        Addeco scorer veldig høyt på komfort og fornøyde brukere, så det er jo supert. http://www.nhoservice.no/article.php?articleID=1660&categoryID=317

    • AvatarJarle Wirgenes // 2013-09-05 kl 18:38 //

      Kunne ikke vært mere enig , hvis det var så fryktelig ille så har man alltids ett valg at man kan slutte. Det som er skummelt idag er at folk idag kan slutte og jobbe og fortsatt få greit betalt via nav.

  9. AvatarJacob Joneberg // 2013-09-05 kl 13:38 //

    Skjønner altså ikke at det er så mange uførepensjonister som stemmer FrP. Oppmykning av arbeidsmiljøloven, et hardere arbeidsliv, det har kanskje ikke så mye å si for dem som er utenfor arbeidslivet likevel, men så er ikke FrP generelt et parti som ønsker å gjøre noe for de såkalte «svakere» grupper (fysjom, et forferdelig uttrykk, men spissformuleres for at det skal forståes), bortsett fra at partiet ønsker å styrke eldreomsorgen (for at partiets politikere selv skal sikre sin egen trygge alderdom?) Det siste er vel noe alle kan være enige i, men å lovfeste sykehjemsplass er jo orkesterplass for useriøse aktører….

  10. AvatarJan Haugen // 2013-09-05 kl 13:48 //

    Hvorfor tenker jeg på «Soria Moria» når jeg leser dette ?
    Asbjørnsen og Moe er vel mere nærliggende….

  11. «nå er jeg fagorganisert og løper ikke lenger » skriver hun les denne setningen folkens, derfor kommer 90% av europas befolkning til å bli arbeidsledige, derfor er vi mennesker i Europa snart UTEN fremtid. De sterkeste kroppene, de beste hodene, de som strekker seg litt lengre.. de «løper» de som er og blir gjennomsnittlige middelmådigheter er fagorganiserte og «løper ikke lenger»
    De får nemlig penger, garanterte penger ved sykdom og hvis de gjør en elendig jobb får de samme lønn som hvis de gjør en glimrende jobb…. så de «løper ikke lenger» Ole Gunnar Solskjær stod igjen ETTER treningen i sin ungdom og GJORDE mer ekstrarbeid..gratis…. og fikk belønningen i voksen alder. Skal vi drepe all tiltakslyst og initiativ? Skal alle bli fagorganiserte og «slutte å strekke seg eller slutte å løpe på jobb?» ?»
    Skal anti terror politiet «slutte å løpe på jobben» ? Skal Brannmenn «slutte å løpe på jobben»og komme ruslende etter at brannen har overtent huset? Skal kirurgen som skal operere og redde livet ditt? skal han ? «slutte å løpe på jobben» Skal Norges Landslag i fotball «slutte å løpe på jobben» og gå over på timelønn?
    Til helvete med MAOISMEN / sosialismen og denne falske likheten der vi alle skal kle oss likt, snakke likt og se like ut,,,,,og hsa lik lønn (eller som halvsosialistene i AP vil, alle kan ha ulik lønn men da skatter vi og omfordeler slik at alle får like mye…)
    I Norge har vi penger—— pengene brukes opp—– når de er ferdig vil artikkelforfatterinnen bli ARBEIDSLEDIG. Når hun blir arbeidsledig kommer hun krypende og tigger om en jobb for hun vil GJERNE «slutte å løpe på jobben»? Eller hun vil gjerne LØPE og gjøre en ekstra innsats?

    • AvatarJørgen Skontorp // 2013-09-05 kl 14:29 //

      Slavearbeid er ikke det samme som «å vise litt initiativ»

      • Hvis du definerer stuepikearbeid, og skifte av lakener som slavearbeid, fortjener du å være slave i en kullgruve i noen dager eller timer …..slik at du klarer å se nyansen…..

        • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 16:25 //

          Leste du i det hele tatt innlegget? Jeg vil si at det å bli presset til å jobbe gratis (som beskrevet i femte scene) er mye det samme som slavearbeid.

          • Ble hun truet med våpen? Skulle hun bli pisket hvis hun ikke ville jobbe gratis? Hvilke trusler ble fremsatt?
            HVem holdt pistolen mot hodet hennes og sa at hun skulle jobbe som stuepike ?

            Å bli presset til å gjøre noe, «jeg måtte kjøpe en ny bil, fordi naboen hadde kjøpt ny bil , så jeg følte meg presset» er litt subjektivt.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:29 //

            Når man er nødt til å jobbe for å tjene til livets opphold, så finner man seg i mye.. spesielt når man blir konstant utsatt for herskerteknikker og kamuflerte trusler fra folk som har betraktelig lengre fartstid enn deg selv i arbeidslivet.

            Bare for at en trussel ikke kan bevises så betyr ikke det at den ikke har funnet sted

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:13 //

            Det var vel muligens implisert at hun kom til å få sparken hvis hun ikke gjorde det.

          • er dette et STORT problem i Norge? Hvor mange rettsaker eller avisartikler eller annet har tatt opp at noen har fått sparken eller blitt truet med sparken hvis de ikke jobber gratis overtid? Dette gjelder vel ikke hotellansatte ihvertfall

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:26 //

            Siden du hele tiden ber folk om å begrunne sine argumenter: kan du vise meg statistikken som sier at hotellarbeidere er ordentlig fornøyde?

            Forfatteren av artikkelen hevder heller ikke at alle hotellansatte har samme forhold, men hun forteller at hun selv og sine kollegaer på dette hotellet hadde det. Det er også fint hvis du slutter å vri på meningene til oss andre her: at man har sympati med denne jenta, betyr ikke nødvendigvis at man mener de som er ansatt i helse og omsorg bør ha dårlige arbeidsforhold. Det er en helt urimelig slutning å dra.

            At dette ikke er et stort problem i Norge, er ikke noe som kan legitimere at noen som helst skal ha slike arbeidsforhold som denne jenta hadde. Jeg synes også det blir ille at vi skal hakke på henne fordi hun ikke krevde bedre behandling – som jobbsøker vet jeg hvor vanskelig det er å få seg arbeid, og for alt vi vet kan det ha vært økonomiske forhold som gjorde at hun aller helst ikke ville terge arbeidsgiveren så mye.

          • det er 95% sannsynlighet for at denne artikkelen e r fiktiv — ref Thon og kommentarer i valgdebatten siste dager..

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:54 //

            Kom gjerne med statistikken som beviser at 95 % av artikler som sier noe negativt om Olav Thon eller FrP er fiktive 😉

          • hadde artikkelen kommet FØR valgkampen eller FØR reklamen til Thon for Frp og boikotten fra Lo forbundet..og de siste dagers skittkasting fra LO mot Thon… så hadde det vel vær mer sannsynlig at den var reell?
            Hvorfor dukker denne artikkelen opp akkurat nå og hvorfor er det et Thon hotell og ikke et hotell i Rica kjeden eller quality kjeden?
            Hvilket språk bruker hun? Samme som LO tillitsvalgte som deltar i debatter gjør…..
            Tror du virkelig at denne artikkelen er ekte? Den kan jo være basert på / inspirert av en typisk historie i hotelnæringen et lite sted i utkanten? og så har den blitt overdrevet og dramatisert.. men men.. Ta og les den om igjen linje for linje
            og så vurderer du om den virker riktig eller om den virker konstruert….
            95% var ren poesi … et bidrag ti lå dramatisere min kommentar og ikke basert på virkelighet, den var i overført betydning… kunne ha skrevet overveiende sannsynlig istedet. Jeg var vel inspirert av sannsynlgiheten for en borgerlig valgseier? som er ca 95% ?
            Forøvrig synes jeg ikke den røde toppluen til Thon er særlig vakker og jeg stemmer hva jeg vil men han får gjerne betale av sine private penger (ikke mine) for å fortelle folk hva han stemmer på eller mener er best for business i Norge.
            Men Tankepolitiet / MeningsGestapo i LO har startet en krig mot ham for at han våger å ytre sine meninger i det offentlige rom. Det er bare Røkke, som sier han stemmer AP, som får lov til å ytre seg i fred og ro uten å bli latterliggjort…

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 19:34 //

            Jeg er virkelig nødt til å beherske meg nå for ikke å tape kampen mot dine anklagelser om «dårlige argumenter» og resignere med et rop om at dette blir for dumt.

            Det er helt naturlig at denne artikkelen kommer nå, nettopp på grunn av den oppmerksomheten som er rundt Thon-hotellene. Fordi Olav Thon har valgt å gå ut og fortelle at han stemmer FrP, i en annonse – som han neppe ville betalt penger for å trykke hvis ikke han hadde andre intensjoner enn å bare fortelle folk hva han stemmer – så velger artikkelforfatteren å gå ut med historien nettopp fordi hun ser behov for at historien kommer ut akkurat nå. Det er ikke slik at aviskommentarer eksisterer i et vakuum uten påvirkning fra hverandre, og det er nettopp dette som fører til at debatter – slik den debatten vi holder på med akkurat nå – blir til.

            Men jeg er usikker på om jeg gidder å diskutere med deg når du begynner med konspirasjonsteoriene og bruker ord som TankePolitiet og MeningsGestapo. Mulig du tror du er edgy, men du virker bare useriøs.

          • Jenny, jeg bøyer meg i støvet for at du har holdt ut med å «diskutere» med hun der…
            Hun har tydeligvis ikke peiling, Stå på 🙂

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 19:52 //

            haha, takk! Men nå gir jeg meg. Orker ikke mer!

          • jeg har ingen konspirasjonsteori men mener å hevde at LO AP dynastiet er en familie ala mafiaen soom kontroller deler av Norge…
            enkelt stående opplysninger:
            Statsminister Gro vokste opp på Bygdøy , det rikeste nabolaget i Norge og utdannet seg innen medisin til Lege. Faren til Gro var Landbruksminister Harlem. Jens har en en far som var Utenriksminister i Regjeringen. Erna og Kåre og Kjell Magne har kjempet seg opp til Statsministernivå alene med to tomme hender ingen av dem hadde fedre eller mødre som satt i Regjeringen., ikke blitt dyttet frem av den røde bevegelsen.
            LO sponser og kontrollerer AP som kontrollerer Regjeringen som kontrollerer Norge.
            Rune Bjerke er sjefen i DNB.. han kommer fra AP i Oslo Kommune. En annen av direktørene der er Direktør for Kundeservice Frk Gerhardsen barnebarnet til Einar Statministeren. og det finnes mange andre eksempler på innflytelse og nettverk.
            Lo er ikke BARE fokusert på å sikre arbeidstagerne i Norge en god jobb og beskytte dem, de er MEST fokusert på å holde Jens ved makten.Motydelsen er at fagorganiserte innen LO får urettferdige fordeler på bekostning av andre arbeidstagere og andre fagorganisasjoner.

          • AvatarLangbeinet // 2013-09-05 kl 22:36 //

            Kjell Magne er nevø av en tidligere statsråd.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 09:47 //

            Kom med statistikk selv du.

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:59 //

            Hvorfra vet du at det er 95% sannsynlighet for at denne artikkelen er fiktiv?

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 21:25 //

            http://www.frifagbevegelse.no/politikk_ff/article6839237.ece?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_fee=0

            Denne artikkelen er ikke skrevet før valgkampen, men det er masteroppgaven som den er bygd opp rundt..

            Og det er svært få her som mener at Olav Thon selv er direkte skyld i denne jentas opplevelser i arbeidslivet.
            Det er det sjefene hennes på hotellet som er, som igjen ledelsen for konsernet er, som igjen Thon selv er ansvarlig for..

            Du vet slik som tilhengere av borgerlig politikk kritiserer AP for å ikke ha kontroll over hva noen som er underlagt noen som igjen er underlagt kommunen der det skjer har gjort.. eller snarere ikke gjort.. Følger du meg så langt?

            Dette er hennes historie, og tro meg det er mange slike i veldig mange forskjellige yrker.. Grunnen til at du ikke har hørt om dem er som regel fordi du ikke leser rettskjennlsene fra enten tingretten eller arbeidsretten som disse sakene kommer opp i. Det vil si de sakene der arbeidsgiver ikke inngår ett veldig lukerativt forlik for den ansatte mot at innholdet blir hemmeligholdt.

            Jeg er selv tillitsvalgt på min arbeidsplass, og valgt inn som varamedlem i nærmeste forening. Og jeg skal love deg det er mange saker.. Arbeidsgivere (jeg skal ikke si alle for det er uriktig, men svært mange) strekker regelverket og bryter det både såvidt, og med en mils klaring for det får forsvinnende liten konsekvens..

            Jeg er kjent med en bedrift feks der det ble gjort så mange tariffstridige brudd fra arbeidsgivers side at vi hadde ikke kjangs til å få tatt alt. Etterhvert så roet det seg når sakene sakte men sikkert ble tatt inn for arbeidsretten, men ikke før de ble tvingt med makt..

            Dette var i bedrifter som HAR tariffavtaler, og en forening representert. Tenkt deg da hvordan det er i de bedriftene sjefene har «fritt spillerom» som følge av at ingen er organisert..

            At det er en overrepresentasjon i min del av landet betviler jeg på det sterkeste. Og tendensen øker i takt med størrelsen på bedriften. Dette kan jeg bare anta er fordi der er man ikke så avhengig av den enkelte arbeidstager og kan tillate seg en slik oppførsel siden man har ett konsern å gjemme seg bak..

            Du er på såpass dypt vann at jeg hadde virkelig ikke lyst til å være deg akkurat nå..

            Du kjenner at det svir når noen argumenterer bedre enn deg. Les. Hipsterjenny, og blir da nødt til å ty til metoder som latterliggjøring, bortsnakking, fokus på små detaljer for at motparten skal miste synet av den egentlige diskusjonen..

            Med meg begynte du å flisespikke på ord når jeg svarte deg og det ikke så veldig bra ut for din del..

            Men en ting skal du vite..

            Hvis du har baller nok til å kalle noen late, sutrete og mener hun fortjener å jobbe i en kullgruve slik at hun lærer hva ekte slavearbeid er..

            Hvis du har baller nok til å kritisere folkeskikken min, og prøve å skolere meg i takt og tone etter hvordan du oppfører deg mot folk som ikke er deltagende i debatten

            Da bør du også ha baller til å tåle å bli fortalt at jeg helst hadde sett at du føcka deg selv istedet for å være obsternasig på nettforum på bekostning av en jente som i utgangspunktet ikke hadde det noe særlig når hun opplevde det du latterliggjør..

            Hvis du vil ha beviser på det jeg sier så må du gjerne se i rettsdokumentene fra både tingretten og arbeidsretten ang ansettelsessaker så vil du snart se at jeg har rett…

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 21:27 //

            Og med dette melder jeg meg ut av diskusjonen med en ny erfaring. Bekreftelsen av ordtaket

            «Never argue with stupid. They will just drag you down to their level, then beat you with experience»

          • AvatarFolkedumme // 2013-09-07 kl 01:12 //

            Eller: «Never argue with stupid. They will just drag you down to their level, then people cant tell you apart.»

          • All ære til deg og Hipsterjenny for å ha slått hodet gjentatte ganger i murveggen her og fortsatt beholdt forstanden. Kunnskap skal dumskap fordrive.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 13:59 //

            Spørsmål til deg Kurt: tror du det offentlige er mye bedre?

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-07 kl 01:07 //

            Er ikke helt sikker på hvilken av mine poster du refererer til, men hvis du mener i forhold til arbeidsforhold og overholdelse av lover og du vil at jeg skal bedømme det spørsmålet utfra min egen arbeidserfaring så er svaret Nei det jeg har erfart er at det ikke er bedre.

            Det er der jeg har jobbet store rom for forbedringer og effektivisering. Dette gjelder sikkert flere plasser i det statlige og kommunale..

            Derimot tror jeg måten å gjøre det på er å få frem sakene og prøve dem for arbeidsretten.

            Samtidig må man prøve å snu denne mentaliteten i alle bedrifter med forebygging og holdningsendringer.

            At jeg sier dette er fordi jeg ser nytten i å forbedre det vi har. Jeg mener man skal gjøre sin plikt og kreve sin rett. Og inntil man har gjort sin plikt kan man heller ikke kreve noen rett.

            Men det betyr ikke at jeg er for privatisering eller borgerlig styre med de følgene det vil få for veldferdssamfunnet.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 13:55 //

            Hvorfor skal hun finne frem statistikk på at hotellarbeidere er fornøyde? Hva har egentlig fornøyd med saken å gjøre?
            Dersom man ikke liker jobben sin kan man jo bare si opp?

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:02 //

            Ånei, enda ei som lider av «enkelttilfellementaliteten».

          • Avatarcrytearia // 2013-09-05 kl 19:46 //

            ÅÅÅÅÅHH nei!…enda en som lider av denne «barnehagenmentaliteten».

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:24 //

            Igjen ser det ut som du ikke kommer fra et møblert hjem. Dette tullpratet om «pistol mot hodet», vitner om mangel på forståelse av hva det vil si å være en situasjon uten reelle alternativer.

          • Din vestkantblærete uttrykksform kan jo være morsom men er mest slitsom.

            Et norsk ordtak/ uttrykk er «ingen har rettet en pistol mot hodet» er ikke «tullprat» som du feilaktig skriver, men et helt alminnelig folkelig uttrykk som brukes ofte i Norge og som i overført betydning betyr at det er ingen som tvinger deg til å gjøre en ting, bare ditt eget frie valg som får deg til å gjøre det.
            Igjen og igjen spør jeg deg.. har du noen argumenter eller kommentarer som kan relateres til arbeidstid eller hotelbransjen eller HMS?

          • AvatarThomas Bellika // 2013-09-06 kl 02:12 //

            at ingen orker å argumentere mot deg og dine meninger kan kanskje ha noe med ditt vinnende sjarmerende vesen å gjøre og ikke fult så mye om deres mangel på argumenter og meninger.Det meste du kommer med er bare masse tøv eller som vi sir i nord du e bra full av mannskjit.

          • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:24 //

            ja her viser du hva som er virkeligheten i andre land, så å si at hun ble «truet» er utrolig iskaldt med tanke på de gode forholdene i Norge og viser liten respekt for de som virkelig blir behandlet dårlig i mye av den tredje verden, som tilfeldigvis? ikke er styrt av markedsøkonomi og liberale høyresider….

          • AvatarMarianne Gjelseth Kristofferse // 2013-09-06 kl 08:53 //

            Det du skriver er for dumt.
            Du har aldri prøvd deg i jobben som stuepike, for trusselen om å miste jobben ikke trenger å være direkte uttalt, men den ligger der. Hele tiden.
            Pistol mot hodet?
            Hvor i all verden er DITT hode og din tankegang oppi dette?
            Derfor jobber man de timene ekstra. Ofte gratis, men noen ganger får man litt ekstra betalt.
            Selvfølgelig utnyttes mange ungdommer, aldri ansatt i full stilling, alltid timebasis eller deltid.

            Hvis du ikke får en annen jobb akkurat der og da, respekterer jeg valget å ta den jobben man får.
            Enten det er stuepike, eller hjelpemann på søppelbil, eller i butikk.
            Dotømmeryrket er nesten helt borte i Norge, men vi har andre «mindreverdige» yrker.
            Jeg skriver mindreverdige, fordi f.eks en akademiker ser NED på en stuepike eller en som jobber i butikk.

            Du er dessverre nedlatende, uten innsikt, empati eller har forståelse for lavtlønnsyrker.

            ALLE mennesker i arbeidslivet, uansett hvilken stilling de har, er viktige brikker for å få samfunnet til å fungere.
            Vi kan ikke unnvære noen av dem.Men ærlig talt, fortjener de ikke en redelig lønn for den jobben de gjør?

            Jeg syns virkelig synd på deg, jaadge.
            Men jeg håper for din skyld at du kan leve godt og lenge i den rosa boblen du lever i.

            Ha en strålende dag.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 13:53 //

            For en sosialist er fri og ansvar for egne handlinger helt utenkelig. Hvorfor ikke denne stuepiken fant seg noe annet å gjøre dersom jobben var så forferdelig har jeg ingen forståelse for.
            Jeg har selv jobbet som servitør for luselønn med veldig ugunstige arbeidstider. Jeg likte ikke jobben noe spesielt, men det var ingen som tvang meg til det.

        • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 16:43 //

          Det er ikke typen arbeid som utgjør at det blir kalt slave arbeid i denne sammenhengen, men snarere mengden arbeid..

          Bedriftseiere snakker om hvordan de er på jobb hele tiden hver dag, men så tar de ut millioner i utbytte også..

          Vi fagorganiserte er ikke interressert i å jobbe minst mulig. Ei heller er vi opptatt av å ødelegge arbeidsplassen vår. Vi er mer avhengig av arbeidsplassen vår ofte enn det eieren selv er. Men vi er opptatt av å få den lønna vi fortjener og muligheten til å bli gamle uten å ha ødelagte kropper

          Når du ordlegger deg slik du gjør her viser det en kynisme uten sidestykke. Jeg er sikker på at du ikke jobber i nærheten av så mye som denne jenta har gjort, og ikke for samme lave lønn heller.

          Når arbeidsgiver som her ikke forholder seg til lovverket iforhold til hviletider, overtidsbestemmelser, og HMS slik som i dette tilfelle så rettferdigjør du det med at hvis de ikke finner seg i det så er de late?

          Denne jenta kunne ikke ta opp lån til eget hjem pga stillingsprosent. Ikke kunne hun planlegge fritiden sin, Hun og de andre ble åpenbart syke som følge av dette lovbruddet og så er du så freidig å si at hun er utakknemmelig??

          Det er sjeldent jeg blir engasjert på ett så personlig plan som det du klarer å få til nå.

          Jeg håper virkelig du selv får kjenne på dette med utnyttelse fra arbeidsgivere. Det psykiske presset som følger. Og sykdommen som kommer som en følge av dette. Da kan du snakke om å stå på ekstra for ettertiden.. Og er du riktig heldig da har de borgerlige kommet til makten og revet i filler sykelønnsordningen slik at du må gå fra hus og hjem..

          Stuepiker er lavt lønnede som tar en jobb fordi de er nødt til å ha inntekt som resten av oss.. Hvordan i allverden tør du å i det hele tatt sammenligne det med noen som tjener hva 200 mill i året som underholder?

          Du eier ingen respekt for andre mennesker, eller de verdiene samfunnet vårt er bygd på. Faktisk så er du såpass langt ute at jeg er sikker på det finnes en diagnose for det..

          Det du gjør er å undervurdere disse flinke arbeidsgiverne vi har. Disse kan forhandle utav en annen verden.. Men når det kommer til Hovedavtalene og tariffbestemmelsene så er det plutselig LO som har overkjørt dem? Hvis du tror det driter du deg ut. Dette er avtaler som er underskrevet av begge parter i arbeidslivet og som begge parter har uttrykt at er viktige foreligger. Vi kan godt snakke om at det kunne vært nyanser, og tilrettelagte regler for små bedrifter og det er disse tingene begge parter forhandler om.

          Det du ønsker er at alle arbeidere skal stå med lua i hånda og be på sine knær for å få jobb den dagen så de kanskje kan fø familien sin.. Jeg sier ikke Føck Thon… Jeg sier Føck deg!

          • Kurt Johansen, jeg har jobbet mer og lengre og hardere enn du noen gang er i stand til å forestille deg.

            Ha en god kveld, og lær deg allminnelig høflighet, også i i diskusjoner på ulike nettfora……. At små lyserøde Stalin/ Mao elskende kommunistspirer føler seg provosert får nå være…..men ordentlig oppførsel og normal god takt tone er å anbefale. Så vennligst moderer språkbruken din.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:25 //

            Så da ønsker du at ingen skal få det bedre enn deg er det det som er greia??

            Uavhengig av hvor hardt, lenge, eller mye du har jobbet gir det deg ingen grunn til å hetse personen som skrev dette i min mening..

          • at ingen «skal ha det bedre enn meg» er jo ikke min greie.. det er greia til sosialister og sosialdemokrater som dyrker janteloven og inntektsutjamning…

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:53 //

            Det er der du tar fundamentalt feil og legger til grunn den tolkningen som passer deg best.. Sosialister ønsker vel at ikke noen skal ha det værre for at noen skal spise seg feite på deres bekostning..

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 13:49 //

            Sosialister ønsker å ta fra noen (de rike) for å gi til noen andre (de fattige). De kaller dette utjevningspolitikk og rettferdighet.
            Jeg kaller dette ran og tyveri på høylys dag. Nei jeg er ikke steinrik, men jeg vil selv velge hva jeg skal bruke mine surt opptjente penger til.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 14:08 //

            Det er din rett og mene det.. Flertallet til nå har ment at det er riktig og ta vare på alle, sørge for at alle får like muligheter i livet fra starten av, og at ikke noens rikdom skal gå på bekostning av andres helse..

            Jeg er ikke for å stjele fra noen, hverken på natta eller på høylys dag. Men jeg er opptatt av at man skal bidra til samfunnet etter evne..Og at man skal få det man har behov for. Det mener jeg er gode etiske retningslinjer for ett samfunn.

            Du står fritt til å mene noe annet, men såvidt meg bekjent er fortsatt Thon, Rimihagen, Røkke, og Spetalen søkkrike så skattene de betaler dreper dem ikke..

            Ikke sulter de, ikke mangler de klær på kroppen, ikke har de problemer med å låne penger i den grad de trenger det, og ettersigende så har de det veldig godt.

            Jeg kunne ha videreført retorikken til mange her med å si de bare sutrer.. Voksne menn som tilsynelatende har alt, som allikevel griner over skatten de må betale.
            Men det blir ikke riktig å gjøre det, for de skaper arbeidsplasser, de bidrar til store inntekter for AS Norge og således er viktige pillarer i samfunnet vårt.

            Uavhengig av det synes jeg ikke de skal få slippe billigere unna enn alle andre.. prosentvis da selvfølgelig.
            Jeg synes også det er feil og tilrettelegge seg vekk fra velferd for å passe deres ønsker.

            Begge parter er like avhengige av hverandre, som jeg tidligere har sagt.

            Thon hadde fortsatt bare hatt sine tomme hender som han startet med hvis ikke folk var villige til å jobbe for ham, det samme gjelder alle disse store Næringslivsmogulene.

            De som arbeider for ham hadde ikke hatt noen jobb eller fremtid heller hvis ikke det hadde vært for ham, og det må respekteres.

            Derimot synes jeg ikke at det er riktig å kaste folks helse og velferd på båten for at noen som klarer seg såpass godt skal få mer tall på kontoen sin.

            6000 mennesker i Norge er uten fast bopel, 140,000 barn lever under fattigdomsgrensa. Og høyre siden maser om hvor urettferdig det er at millionærene må betale litt for seg.. Det er for meg usmakelig og sier meg at Høyre politikk aldri kommer til å være noe for meg. For så kynisk klarer jeg ikke å være mot de jeg misliker en gang.

            Det er min mening..

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:05 //

            Du motsier deg selv; du føler deg høyt hevet over og bedre enn alle andre (hva du nå enn måtte legge i «bedre») og derfor gjelder ikke sosialisters jantelov deg. Du vil da vel ikke hevde at denne sosialisters jantelov holder deg tilbake!? Eller sier du at selv du er innfanget og hindret i din frie livsutfoldelse av sosialisters klamme hånd?

            Og forskning viser at samfunn med rettferdig inntektsutjevning er mindre konfliktfylte enn samfunn med store forskjeller.

          • Alle skal ha LIKE MULIGHETER.
            Noe som ikke er mulig i et klassesamfunn preget av rykte, status, sosioøkonomiske relasjoner fremfor flid, hardt arbeide og en moralsk ryggrad som kontorister med tempuraputer i ræva ikke kjenner til.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 13:47 //

            Du skriver fornuftig, men det å diskutere med en sosialist er omtrent like givende som å stable vann: nesten umulig og utrolig frustrerende.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 14:11 //

            Hvis utgangspunktet ditt i diskusjonen er å overbevise sosialisten om at han tar feil og at din mening er den eneste riktige så skjønner jeg hvorfor du synes det er umulig og frustrerende.

            Men er er en ny vinkling:

            Prøv å gå inn i en diskusjon for å lære noe fremfor å vinne den.. Det er nemlig da du vinner på diskusjonen..

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 14:58 //

            Enig i det siste du skriver der. Jeg for min del er ikke ute etter å vinne noen diskusjon. Men det jeg veldig ofte opplever når jeg snakker med sosialister er en utrolig liten respekt for vanlige menneskers verdier og evne til å ta vare på seg selv.

            Mange sosialister mener at de har en naturgitt rett til å styre andre menneskers verdier, og at det er staten sin oppgave å ta vare på folk.

            Jeg på min side mener at ingen har noen rett til å ta andre mennesker sine verdier, og at mennesker fint klarer å ta vare på seg selv. Viljen til å overleve er den sterkeste viljen mennesket har.

            Jeg er for et liberalt samfunn der mennesker er frie til å gjøre sine egne valg.
            Jeg er for et samfunn der sosialister kan leve fredelig samme med ihugga anti-sosialister.

            MEN: dersom disse sosialistene ønsker å ha sosialistiske goder så får de gå sammen andre likesinnede og lage sin egen sosialistike gruppering. De skal ikke ha krav på å tvinge andre mennesker til å være medlem i denne grupperingen.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 15:50 //

            Det hadde vært greit det, men jeg ser ikke for meg at veldig mange antisosialister er villige til å gi opp velferdsgodene sine og måtte se på andre som har sykepenger, foreldrepermisjon, helsetjenester, trygdeordninger, og pensjoner. Men hvis du ønsker å leve uten disse tingene så for all del, jeg synes også det er din rett..

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 09:35 //

            «Men hvis du ønsker å leve uten disse tingene så for all del, jeg synes også det er din rett..»

            De antisosialistene som ikke vil gi opp disse godene er ikke antisosialister, de er sosialister.

            For å leve uten disse tingene så innebærer det at jeg heller ikke skal betale over det over skatteseddelen. Hadde jeg sluppet det ville jeg heller foretrukket å ta ansvar for mitt eget liv og ha kontroll over mine egne penger.

          • AvatarIngar Ballo // 2013-09-10 kl 10:11 //

            Grimnir: Regner med at moren din fødte deg på sykehus? Usikkert om du var en tur innom barnehagen, men regner med at du har gått på skole. Du gikk kanskje til tannlegen som liten? Kanskje du tok litt i og valgte videregående etter hvert også? hvis du var veldig ambisiøs dro du kanskje på og gikk hele veien til høyskole/universitet? Hvis du liker litt underholdning så har du kanskje innimellom tittet innom NRK også, kanskje et litt sært emne som ikke TV3 trodde de kunne tjene penger på? Kanskje du benyttet deg av et eller annet idrettstilbud i oppveksten? Spilte litt fotball, eller dro en tur i et baseng? Nå vet jeg ikke hvor du bor, men regner med at det går en vei fram til huset ditt? Kanskje du tilogmed har innlagt vann og kloakk? Jeg vet ikke om det gjelder deg, men mange liker å ta en tur på kino, teater eller kanskje en konsert innimellom. Håper samtidig at du aldri har trengt å benytte deg av helsetilbudet eller noen av trygdeordningene som ligger der så du skal slippe å bli kriminell for å fø deg selv og en evt familie i fall dritten virkelig treffer deg i trynet.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-10 kl 13:31 //

            Maken til hersketeknikk er det lenge siden jeg har sett! I beste sosialist-stil!

            Så fordi at jeg er født i Norge så skal jeg aldri kunne ønske endringer? Fordi at jeg er født i Norge så skal jeg godta status quo til evig tid? Fordi at jeg har vært et barn som ikke visste noe om disse tingene så skal jeg liksom bare holde kjeft? Jeg skal ikke kunne ønske meg et annet samfunn?

            Du trekker også inn vei, kloakk, skole, helseordninger, trygd og alskens andre ting her. Jeg betaler skatt, jeg betaler moms, jeg betaler avgifter i bøtter og spann. Hvorfor skal jeg ikke benytte meg av disse tingene da?

            Nei, ta hersketeknikken din en annen plass.

          • AvatarIngar Ballo // 2013-09-10 kl 15:49 //

            du skrev jo rett over: «For å leve uten disse tingene så innebærer det at jeg heller ikke skal betale over det over skatteseddelen. Hadde jeg sluppet det ville jeg heller foretrukket å ta ansvar for mitt eget liv og ha kontroll over mine egne penger.»

            Jeg tror de fleste som går rundt med den holdningen ikke over hode har tatt inn over seg hvor mange ting man i så fall måtte betalt for. Det er et «SPLEISELAG». Det betyr at alle betaler litt for alt.

            Innlegget var et forsøk på å illustrere noen av de godene vi spleiser på gjennom skatter og avgifter, det var ikke et forsøk på å herke over noen som helst.

            Jeg beklager at du tok der såpass nær av kommentarer min.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-11 kl 07:31 //

            Det jeg skrev står jeg for. Dersom jeg ikke vil benytte meg av disse godene så skal jeg heller ikke betale for det. Men da velger jeg selvsagt også å ikke motta noen av disse godene om noe skulle skje. Fritt valg. Ansvar for eget liv.

            Men det jeg lurer på er hvorfor ikke de som ønsker alle disse godene frivillig kan finne sammen og frivillig betale for det? Hvorfor kan ikke sosialister (eller andre) som ønsker velferdsgoder selv danne seg sin egen gruppering hvor alle i grupperingen betaler inn til en felleskasse, ja litt på samme måte som en streikekasse faktisk. Denne kassen er da bufferen som man kan ta av dersom man blir syke. Man trenger da ikke tvinge de som ikke vil være med på ordningen til å betale for det (slik det er i dag).

            På denne måten kan de liberalistene (eller andre) selv velge å stå utenfor om de vil. De må da selvsagt selv passe på å ha penger i bakhånd om noe skulle skje, og selv ta ansvar for seg og sine.

            DET er hva jeg ønsker meg: valgfrihet og muligheten til å ta kontroll over sitt eget liv.

            For meg så skal staten ha så få oppgaver som overhodet mulig. Forsvar, politi og rettsvesen er de tre hovedoppgavene som en stat bør, og disse institusjonene skal ha en eneste oppgave: beskytte enkeltindividets rettigheter. Dvs en liberalistisk rettsstat bygd på maktfordelingsprinsippet.
            Man kan siden diskutere om staten bør håndtere visse typer infrastruktur, men det er en diskusjon for en annen gang.

            Unnskyldning godtatt. Spleiselag er helt i orden, men så langt det lar seg gjøre så bør spleiselaget være basert på frivillighet, ikke tvang. Mesteparten av det vi kaller spleiselag i Norge i dag er basert på tvang da det finasieres over skatteseddelen. Jeg sier tvang da det ikke er frivillig å betale skatt (og til dels også de fleste avgifter).

            Grunnen til at jeg er så i mot offentlige spleiselag er fordi at jeg mener statet (det offentlige) er den aller verste aktøren til å forvalte folk sine penger.
            Den mest effektive forvaltningen av penger får du i følgende rekkefølge (hvor 1 er mest effektiv):

            1. Folk som forvalter sine egne penger for å ivareta sine egne interesser (den vanlige mannen i gata).
            2. Folk som forvalter andre sine penger for å ivareta sine egne interesser (aksjemeglere etc).
            3. Folk som forvalter andre sine penger for å ivareta andre sine interesser (politikere, offentlig ansatte, etc)

            Husker ikke hvor jeg leste begrunnelsen for denne rekkefølgen, men kan prøve å grave det frem.

          • AvatarIngar Ballo // 2013-09-11 kl 10:40 //

            For meg virker løsningene du skisserer som en oppskrift på konflikt. «Samfunnet» startet jo med de premissene du legger opp ikke fungerte, der grupper samlet seg for å ta vare på hverandre, gruppene vokste og etter hvert banket de dritten ut av hverandre fordi noen hadde noe som de andre ville ha. Etter hvert ble gruppene så store at de gikk over til å bli stater. Stater styrt av de som satt på autoritet i from av verdier/militærmakt/religion. Historien viser at dette fører til konflikt i form av opptøyer/revolusjon fordi de som har ikke tar nok hensyn til de som ikke har.
            Det er greit å sitte her i Norge med greit trygge jobber og et nettverk som tar oss i mot når du tryner å si «jeg vil ta vare på meg selv». Det du skisserer/ønsker er i bunn og grunn den sterkestes rett. Du skal selvfølgelig få lov til mene at det er det beste, men jeg mener ikke det.
            ForvaltningsTEORIEN du legger fram som FAKTA er nettopp en TEORI. Problemet med et sånt syn på verden er man ikke tar hensyn til fesk. etikk og miljøvern. Hvis det ikke er i min direkte interesse har det ikke noen verdi. Med en ansvarlig, fremtidsrettet forvaltning av felles resurser bør det være mulig å tjene nok til en bærekraftig utvikling. Mitt ønske for Norge og verden er ikke at jeg skal sitte igjen med mest mulig, eller at Norge skal sitte igjen med mest mulig. Grunnen til det er at det som oftest går på bekostning av noen andre. Igjen, jeg ønsker ikke et samfunn som baseres på «den sterkestes rett».

            Og beklagelsen min beklaget at du reagerte som du gjorde, ikke det jeg skrev. Et godt eksempel på hersketeknikk som du anklaget meg for i starten av innlegget.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-11 kl 13:03 //

            Du ser også ut til å ha mange misoppfatninger om liberalismen. En liten introduksjon er på plass.

            http://liberalismen.no/hva-er-liberalisme/

            http://onarki.no/blogg/2010/02/liberalisme-vs-libertarianisme-vs-sosialisme/

            Jeg mener at mennesker kan leve fredelig sammen uten å tvinge sine synspunkter på andre. Dette innebærer en svak stat som kun har som oppgave å beskytte enkeltindividets rettigheter (dvs beskyttelse fra vold, tvang, frihetsberøvelse og trussler). Grupper som «banker dritten ut av hverandre» er brudd mot loven i et liberalt samfunn.

            ……………………

            «I et liberalistisk samfunn får sosialister lov til å danne sosialistiske kollektiv og leve som sosialister så mye de bare orker, mens i et sosialistisk land får ikke liberalister lov til å leve som liberalister. Alle skal med, ingen slipper unna.»

            http://sveintoremarthinsen.blogspot.no/2010/03/onar-am-liberalisme-er-objektivt.html

            Sosialisme er tvang og undertrykking, liberalisme er ekte frihet.
            ……………………

            Du nevner også miljøvern. Da svarer jeg med dette innlegget:

            http://liberalismen.no/natur-og-liberalisme/

            ………………….

            Du nevner også konflikter og sosial uro. Dersom du ser på historien, hvilke land er det som har vært preget av en høy grad av sosial uro og fattigdom; liberalistiske eller sosialistiske?

            Dersom jeg har bedrevet hersketeknikk må du nesten peke på hvor jeg har gjort det.

          • Avatar$24850502 // 2013-09-07 kl 15:18 //

            hm… igjen… Er «fuck deg» en del av den strategien? jeg lurer på om du kanskje også er et psykiatrisk tilfelle, siden du stadig anbefaler andre å oppføre seg på måter du selv ikke gjør.

          • AvatarNina Knudsen // 2013-09-06 kl 18:01 //

            Det kan jo være at noen tenker: «Ingen skal ha det dårligere enn meg.» Det er det utjamning dreier seg om. Hvis litt respekt for sliterne i steden for å beundre de på toppen.

          • AvatarPeppersen // 2013-09-05 kl 17:54 //

            Hun der er helt på jordet…helt røykt i topplokket…der ser du galskapen i øynene…

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:58 //

            Joda jeg er inneforstått med det, men jeg er litt opptatt at slike ikke skal få uttrykke sin kynisme og galskap uten at noen motsier dem.. Dessuten er jeg rimelig sikker på at det er en mann og at bildet du ser er nødt til å være trofè kona eller noe..

          • Avatar$24850502 // 2013-09-07 kl 15:12 //

            Du er ikke i posisjon til å beskylde noen for hetsing med de usaklighetene der. Det er du som hetser.

          • AvatarThomas Bellika // 2013-09-06 kl 01:29 //

            håper det er en ufaglært, overarbeida, små syk sykepleier som skal pleie ho når korken i topplokket er fjernet av den små skjelvene kirurgen som har sprunget mellom pasientene i lunsj pausen sin som han ikke rakk å få spist i.Trur ho skal være glad de der mao sosialistene i fagforeningene er litt sosialistisk anlagt.

          • Avatarno_name_7 // 2013-09-06 kl 13:00 //

            Når man må begynne på personangrep i stede for argumenter lyser det desperasjon for å «vinne» en debatt!

          • Avatar$16591332 // 2013-09-05 kl 17:38 //

            Jeg må si at du går foran med et fantastisk godt eksempel på saklighet, med dine «små lyserøde Stalin/ Mao elskende kommunistspirer». Stå på!

          • dyktig og vittig oppegående ironi og humor er helt OK. å skrive «føkk og ti#¤# bæe»#¤ etc er IKKE ok.

            ——– ser du nyansene? Eller har du dine lyserøde briller på idag ?

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:24 //

            Her bruker du begrepet «nyanser» galt. Du mener egentlig «forskjellen».

          • nei jeg mener nyansen.
            har du en eneste selvstendig tanke å komme med i debatten? du kunne jo prøve å skrive noe om HMS eller hotellansatte?
            det hadde jo vært morsomt å relatere noen av kommentarene dine til hva debatten handler om? Men du er vel mest i komfortsonen din når du kverulerer og kløyver hårstrå?
            du er sikkert like obsternasig når du kverulerer med faren din om hvordan man lager barn?

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:00 //

            Nei, du bruker begrepet galt. «Nyanser» er forskjeller innen identiske størrelser, forskjeller handler om større ting. Det er ingen nyanseforskjell mellom ironi og bannskap, da snakker vi om forskjell.

          • igjen og igjen og igjen og igjen ..

            har du noen selvstendige tanker eller oppfatninger som kan relateres til HMS eller hotellansattes arbeidsvilkår og arbeidstid?
            Hvis ikke så må jeg bevege meg ned på ditt nivå ref kommentaren under
            🙂

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:13 //

            Vi får prates når du har lært deg å snakke rent og tenke støyfritt.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 21:36 //

            Vel i følge loven så er det vel strengt tatt mottakeren av denne humoren som bestemmer hvorvidt det er ok eller ikke.

            Og grunnen til at jeg sa nettopp det var på grunn av referansen til artikkelen.. Hvis du ble lei deg og trist så beklager jeg det.. Virkelig det gjør jeg.. Og så syns jeg litt synd på deg for at du er så tynnhudet etterpå..

            Men en ting må jeg nesten få lov til å si..

            «dyktig og vittig oppegående ironi og humor» er ikke din greie.. la den ballen få ligge ifred..

          • Avatar$16591332 // 2013-09-06 kl 16:02 //

            Å ja, så du mener at det du skrev var et eksempel på dyktig og vittig og oppegående ironi og humor, ja.

            Jeg forstår.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 18:10 //

            Hehe, men du kan bruke ord som «Til Helvete» mens jeg ikke kan si at jeg synes du skal ta deg selv??

            Din kynisme og måte å snakke om andre mennesker som ikke selv er deltagende i denne diskusjonen er vel heller ikke ypperlige eksempler på takt og tone, eller god folkeskikk?

            Det er det forsåvidt heller ikke å plassere folk i båser, men pga din høyrevridde ytringsform så forventer jeg heller ikke mer.

            Jeg skal moderere språkbruken min jeg, men jeg har ikke brukt banneord, eller utvist sviktene syn på menneskeverd..

          • «til helvete» brukte jeg det har du rett i, men jeg sa ikke at statsministeren eller at noen av dere som skriver innlegg skulle dra dit.. jeg sa at maoismen skulle dra dit.

            — Altså sendte jeg en ideologi til helvete. Men i ditt innlegg adresserte du meg som mottager av hard språkbruk…. det var ulikheten.. og ulikheter liker du jo ikke….

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:27 //

            Dette er nedlatende, blærete, arrogant, snørrhovent og bedrevitende, for ikke å snakke om moraliserende og fordømmende. Du påberoper deg definisjonsmakten over hvilken språkbruk som er legitim og utdefinerer andres bruk av bannskap og harde ord som umodent. (Dette er også en hersketeknikk mange kvinner ynder å benytte seg av når de tar menn i skole).

            Du mangler helt klart selvinnsikt når du holder på slik.

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:10 //

            I rest my case.

          • Norge takker

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 21:31 //

            Nei.. Du takker.. Og heldigvis representerer ikke du Norge..

          • AvatarMorten Lovbugt // 2013-09-06 kl 01:43 //

            Ta en titt på ditt innlegg og sammenlign det med Kurt sitt svar. Jeg tror virkelig ikke du skal sitte på din høye hest og klage på at andre ikke tar i bruk allmenn høflighet. Kult at du setter ting på spissen for å få fram et poeng, men ro ned litt da. Det er vel også i overkant ugunstig å grine som om du har sand i musa når caller deg på kynismen som lyser igjennom dine i overdrivelser.

            PS: Hvis du ikke overdriver, men faktisk mener akkurat det du skriver så beklager jeg. Da er du bare en virkelighetsfjern idiot.

          • AvatarHvorfordetda // 2013-09-07 kl 18:29 //

            At du har arbeidet hardt noensinne tviler jeg sterkt på. Hadde du visst noe om hardt arbeid så hadde du ikke hatt slike holdninger som du fremviser.

          • AvatarPeppersen // 2013-09-05 kl 17:55 //

            Bra skrevet 🙂

          • Bedriftseiere begynner ikke med millioner fra dag en, hvir det er det du tror. Folk må gå all-in, og det resulterer ofte i samlivsbrudd, kan gjøre til milliongjeld, og det tar MANGE år før de tar ut millioner i utbytte for de veldig få som klarer det. Reglementet og organisasjonsarbeidet gjør det ekstremt vanskelig å lykkes.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 21:45 //

            Jeg har aldri påstått noe annet.. Og all ære til dem.. Norge trenger dem.. Men ikke på bekostning av helsa til dem som hjelper dem å komme dit at de kan ta ut utbytte.. Skjønner du hva jeg mener?

            Om eksempelvis Rimihagen gjennomgår ett samlivsbrudd som følge av oppbygningen av imperiet sitt, så er det veldig trist det syns jeg.. Men det rettferdiggjør ikke at han evt tillater konsernet sitt å bryte lover å regler og at arbeiderne hans blir belastet hverken som en følge av det. Eller noe annet. Uansett hvor mye han selv tjener på det..

            Nå vil jeg bare si at jeg kjenner ikke til noen konkrete lovbrudd i Rimihagens konsern, ikke heller har jeg grunn for å tro at det er noen, jeg brukte han kun som ett eksempel fordi jeg er lei av å referere alt til Thon.

          • Avatarno_name_7 // 2013-09-06 kl 13:07 //

            I min jobb har jeg årlig et sted mellom 800 1200 overtidstimer. Jeg har jobbøkter som ofte strekker seg opp i 20-22 timer i døgnet flere dager på rad, men det hender ofte jeg må jobbe i opptil 40 timer i strekk uten pause en toalettbesøk og spise litt. Dette er fordi jeg i min bransje er unntatt fra de norske arbeidsmiljølover. Dette er en jobb jeg selv hr valgt, og kan velge å slutte i om jeg ikke takler arbeidspresset. Da er det bare å slutte å syte og skaffe seg en annen jobb om man er missfornøyd.

            «Jeg er sikker på at du ikke jobber i nærheten av så mye som denne jenta har gjort»

            Flere jobber mer og lenger over lenger perioder. Men vi syter ikke om det. Vi er ikke tvunget til å jobbe der vi gjør. DET er forskjellen på «slavearbeid» og en jobb.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 14:36 //

            Det er tydelig at du er gjennomtenkt i jobbvalget ditt og all ære til deg for det du driver med. Jeg hadde ikke klart en slik jobbmengde. For meg er verdier som Familie og barn, verv i organisasjoner, og muligheten til å bli gammel uten å være ødelagt høyere prioritert enn penger.

            Dette er ikke sagt for å fornærme deg, eller snakke ned om dine valg, eller dine verdier som jeg ikke vet noe om. Snarere meg og mitt.

            Når du jobber slik er det vel to typer jobb du kan ha så jeg skal tillate meg å gjette litt her så får du heller rette meg.

            Det er vel 3 muligheter innen jobb for deg siden du er stilt på utsiden av AML.

            Enten eier du bedriften din og jobber i den selv

            Eller så jobber du i Nordsjøen

            Eller i skipsfarten.

            Uansett så vil jeg anta at dine jobbvalg skyldes at det er rimelig godt betalt og at dette har spilt en stor faktor innen jobbvalg, uansett så tror jeg ikke du representerer noe lavtlønnet yrke.

            Du er helt sikkert også ettertraktet arbeidskraft pga utdannelse, og arbeidserfaring og stiller derfor sterkere i maktbalansen mellom arbeidsgiver og arbeidstager og kan sikkert få oppfylt høyere krav med bakgrunn i dette.

            Dette er ditt valg ja, men det er ikke alle som har det valget. Vi er alle utstyrt med forskjellige egenskaper som utgangspunkt i livet og dette påvirker også hvilke jobber vi får tildels.

            Folk som er under utdanning og må tjene penger for å klare seg. Folk som ikke har evnene eller egenskapene til å tilegne seg en videre utdannelse. Sosial arv. Ja listen er lang.

            Disse menneskene er gjerne nødt til å ta den jobben som blir tilbudt dem, og er derfor også lettere utsatt for press fra arbeidsgiver som følge av at det er 13 av dem på dusinet som de sier. Og for dem er det ikke alltid like lett å si ifra, eller skaffe seg en annen jobb og slik sett kan arbeidsgiveren i stor grad legge personalpolitikken opp etter eget forgodtbefinnene. Det er det jeg da kaller slave arbeid. Da referer jeg til utrykket slavearbeid som noe folk av forskjellige grunner føler seg presset til.. Ikke slavearbeid som sukkerplantasjer hvis det skulle være uklart.

            Jeg tror det er viktig at vi minimerer mulighetene for arbeidsgivere å sette arbeidstagere i en slik situasjon. Jeg tror også det er viktig å huske på at disse yrkene er ofte vel så viktige som andre etc leger, politi osv. Se til Italia hva som hendte der når søppeltømmerene streiket. Det ble utbrudd av rotter, og pest som følge av det igjen..

            En ting har jeg lyst til å spørre deg om.. Hvis du nå blir syk.. Får en stressrelatert eller livstilssykdom som forhindrer deg i å jobbe som følge av det arbeidspresset du har satt deg selv under.. Hvis du ikke er i stand til å jobbe mer som følge av det. Hvilke ordninger har arbeidsgiveren din sikret deg som takk for at du har gitt helsa di for selskapet?

            Vil den ordningen sikre at du kan fortsette livet ditt slik du gjør nå eller vilile det fått dramatiske økonomiske konsekvenser for deg og din familie?

            Du trenger ikke svare meg, og jeg mener ikke være frekk på noe vis, jeg er bare oppriktig nyskjerrig på om arbeidsgiveren din er så lojal mot deg som du har vist at du er for han.. Med mindre du er bedriftseier selv selvfølgelig da vet jeg jo sånn omtrendt hvordan det ligger an..

          • Avatarno_name_7 // 2013-09-06 kl 15:49 //

            Jeg har kontorjobb i Norge, men med hyppig reiseaktivitet offshore.

            Heldigvis så får jeg ekstra fridager også som kompensasjon, noe som gjør at periodene jeg ikke jobber er lenger enn andre. Poenget mitt var å fokusere på enkeltmenneskers klaging over lange arbeidstimer og dårlige turnuser.

            Blir jeg syk, har jeg heldigvis privat helseforsikring som dekker mye bedre enn den staten kan gi meg, dette er noe flere seriøse arbeidsgivere i dag har begynt å gi sine ansatte.

            Listen over ledige jobber på arbeidssteder som ikke har nattarbeid og begrenset helgearbeid er lang, så man kan ofte ta et valg. Utdanning i Norge er også gratis, så man kan alltid videreutvikle seg selv til å bli en mer attraktiv arbeidstaker enn man er i dag, enten dette er kurs, skoler eller universitet. På denne måten kan man selv styre hvordan man vil jobbe. De fleste som har vert studenter har hatt drittjobber ved siden av studiet.

            Som arbeidstaker har vi valget å slutte og begynne et annet sted. Det er ikke vanskelig å ta etterutdanning, selv for folk uten fullført grunnskole.

            Å stille krav til arbeidsgivere er dessverre noe som er vanskelig når man importerer store mengder billig arbeidskraft fra utlandet, derfor er det vi må satse på egen kompetanseutvikling for å bli attraktive.

            Vokste selv opp i en familie der mor og far begge jobbet skiftarbeid for å få økonomien til å gå rundt. De jobber motsatte skift slik at det var en som kunne være hjemme med barna etter skoletid. Dette var yrker de valgte, og det var ingen av de som klagde over dette, selv om de bare fikk tid til hverandre sent på kvelden eller de helgene ingen av dem jobbet.

            Kjenner fremdeles familier som opererer på denne måten. En jobber i politiet, den andre i ambulansetjenesten. Begge har vanskelige skiftordninger, tunge arbeidstider og det er vanskelig for de å få fri samtidig. Men de klager ikke på arbeidstiden. For dette er yrkene de valgte. Dette viste de om da de startet utdanningen sin.

            og til slutt.
            «Jeg hadde ikke klart en slik jobbmengde.»
            Har ingen planer om å drive med denne typen jobbing til jeg blir pensjonist. Men som ung er dette en fin måte for meg å skaffe mye erfaring på kort tid. På den måten sørger jeg for at jeg blir attraktiv for andre jobber som gir meg bedre fritid og fornuftig lønn. Dette er noe mange i dag som glemmer. Man forventer å kunne gå rett i jobb med de beste arbeidsvilkårene og den beste lønna. Uten å måtte slite litt for det på forhånd.

          • AvatarHvorfordetda // 2013-09-08 kl 01:15 //

            Jobbe opptil 40 timer i strekk du. Hva jobber du med. Prøvesover madrasser. Ikke f om du jobber 40 timer uten å sove.

          • Hva *#%# vet du om det? Jeg har også jobbet 40 timer i ett strekk! Slikt kalles deadline..

          • AvatarHvorfordetda // 2013-09-08 kl 15:22 //

            Tror nok du overdriver!

          • Tro kan du gjøre i kirken. Dette er et faktum. At du er en latsekk som ikke kan forestille deg hard jobbing er ikke mitt problem!

          • AvatarHvorfordetda // 2013-09-09 kl 07:35 //

            Kos deg med trygden din du. Den hardeste jobben du har gjort er vel å gå trappene til NAV-kontoret.

          • Åh, så originalt! Kom du ikke opp med noe bedre? Du5t! Aldri mottatt noe jeg ikke har tjent selv. Aldri bedt om noe. Du er vel ikke ferdig med ungdomsskolen ennå, tenker jeg!

        • AvatarPeppersen // 2013-09-05 kl 17:52 //

          Så Milliardæren hadde altså ikke hatt godt av å betale dem litt overtidspenger? f.eks… la oss heller rettferdiggjøre at Olav Thon det gamle skinnet kan bli litt rikere på hardt arbeidende sin bekostning…I NORGE

          • Thon er en arbeidsgiver, ikke den største i Norge, den største arbeidsgiveren i Norge heter Oslo Kommune.. Hvordan står det til der?

            Hjemmehjelper ufaglærte dras inn for å unngå å betale overtid til fast ansatte. I barnehager dras ufaglærte inn ett år om gangen, uten overtid, for så å returneres til NAV for «kursing» for deretter å utplasseres i tiltak hos Oslo Kommune i barnehager for ett år for å få «arbeidstrening» så om igjen samme rutinen.. osv osv osv. Men sosialismens svakhet er at INGEN kritiserer offentlige myndigheter for å begå regelbrudd på HMS etc mens private ærlige arbeidsgivere blir steinet og uthengt for å ikke overholde HMS. Klar forskjellsbehandling,,, men det er jo derfor hele verden (med unntak av Nord Korea) avviser kommunisme og sosialisme og innfører stadig mer privatisering og mindre offentlige virksomheter

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:14 //

            ingen og ingen… jeg syns nå helsesystemet for veldig mye (rettmessig) kritikk, og det er vel også muligens derfor du vet om at disse problemene finnes?

          • hvis Arbeidstilsynet finner feil og mangler hos Arbeidsgiveren Oslo Kommune så får de en bot. Så betaler vi skattebetalere den indirekte ikke sant? Hvis Thon får påpakning av arbeidstilsynet kan han få en bot og betale den selv. Så må hotellets kunder betale den indirekte. Så kan hotellets kunder velge en annen hotelkjede…. valgfrihet med andre ord…

          • herregud er du her fortsatt?!

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 14:11 //

            Hva skjer når det avdekkes kritikkmessige forhold hos et offentlig sykehus tror du? Jo jeg skal gi deg hendelsesforøpet.

            1. Avisene skriver om saken.
            2. Saken nevnes kanskje i noen nyhetssendinger.
            3. Helseministeren går ut og sier «dette er for dårlig» og «vi må skjerpe oss».
            4. Skjer det ikke noe så vanker det kanskje noen dagbøter på sykehuset.
            5. Problemet er bare sykehuset finansiering fra staten. Dette betyr at dagbøtene som sykehuset betaler går tilbake til staten.

            Et offentlig sykehus (eller annen offentlig bedrift) vil ikke gå konkurs så lenge politikerne er villige til å pøse på med mer av skattebetalernes penger.
            Et privat sykehus som havner i samme situasjon vil veldig fort stå på konkursens rand om de ikke endrer seg.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 02:19 //

            Ok.. Nå er det tid for ett lite kurs.. Dette er smertefullt.

            Dette gjør jeg gratis, og uten noen forbindelse til arbeidstakerorganisasjoner av noen slag bare for å ha det på det rene slik at ikke det blir ett tema senere..

            De problemene du refererer til her og kaller HMS

            faller faktisk under AML § 14 Ansettelser.

            Og Høyresiden slår jo ett realt slag for å gjøre dette lovlig med å forandre AML §14-9 Midlertidige ansettelser. Og under press fra Unge Høyre så har de gått med på å utforme ordlyden slik at det i praksis er arbeidsgiver alene og uten mulighet for rettslig ettersyn definerer behovet for dette..

            Siden du er så glad i «bevis» så legger jeg ved denne..

            http://www.frifagbevegelse.no/politikk_ff/article6639550.ece?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_fee=0

            Og da er vi kommet til del 2 av Kurts minikurs for feilinformerte nettdebattanter..

            Sitat: «Men sosialismens svakhet er at INGEN kritiserer offentlige myndigheter for å begå regelbrudd på HMS etc»

            For det første: HMS betyr Helse Miljø og Sikkerhet.

            De paragrafene i arbeidsmiljøloven som omhandler dette er: Kapittel 2 til kapittel 6

            Alt utover det angår de ansattes representanter fra fagforeningen hvis den er tilstede på bedriften (Tariffavtale) Hvis ikke så angår det verneombudet, verneombudet skal også ta seg av de ansatte som ikke er medlemmer i noen fagforening i personalsaker. Uorganiserte har ingen forhandlingsrett på en arbeidsplass som er bundet av tariffavtale.

            Fagforeninger i offentlig sektor har lenge sagt ifra om flere ting som angår dette.

            Helsesektoren har skreket ut om for få ansatte, for store arbeidsmengder, at folk ikke får den behandlingen de trenger, eller at de har tid til å ta seg ordentlig av gamle og syke og derfor er nødt til å prioritere mellom de som trenger hjelp.

            Legene har sagt det samme på sykehus landet over. At det går utover sikkerheten til både pasienter og leger at de jobber for mye og er for få ansatte.

            Her kommer ett kontrollspørsmål:

            Vil det hjelpe å øke arbeidsdagens lengde, og fjerne overtidsbetaling slik at de som allerede er for få og slitne må jobbe mer for å dekke inn arbeidsmengden?

            Slik jeg ser det er svaret på det spørsmålet ett soleklart NEI.

            Politiet har også skreket ut om manglende evne til å holde publikum (folk som deg og meg) trygge pga underbemanning og for dårlige verktøy til å gjøre jobben.. De har til og med streiket for å bedre lønnsvillkårene og presset på for å få flere utdannede politifolk, noe de forsåvidt har lykkes med.. Men enda gjenstår det mye der..

            Lærere har sagt ifra om mye som går på helsa løs, ting som må forbedres, bevilgninger som må gies for å bedre læremulighetene for barna våre.. vår fremtid.

            Helserisikoene ved for dårlig inneklima har feks vært en kjempesak i flere år og fagforeningene har stått på for å få igjennom noe der..

            Tid for ett nytt kontrollspørsmål:

            FRP Ønsker å fjerne de sentrale avtaleverkene som gir bla LO Stat virkemiddler for å bli hørt, de ønsker å fjerne tariff avtalene og la personer forhandle sine egne vilkår på egne vegne.

            Tror du det vil hjelpe fagforeningene som har stått på for at disse viktige sakene skal bli satt på dagsorden?

            Du gjetter det sikkert for det er nemlig ett mønster her: I mine øyne enda ett soleklart NEI..

            Så dette er bare litt av det sosialismen har gjort for å kritisere det offentlige angående saker som angår HMS.. Det var jo litt ikke sant?

            Privatisering vil føre til at ting skal drives effektivt og lønnsomt og det kan høres bra ut det.. Det er jeg også enig i.. Problemet er feks hvordan det innleide selskapet Addecco hånterte sine forpliktelser ovenfor både ansatte og de som mottok tjenester fra dem..

            Her er litt om det: http://www.frifagbevegelse.no/arbeidslivet/article5504586.ece

            Sånn det var ikke så ille var det? Faktisk kanskje litt opplysende i tillegg?

            Versågod.. Håper det kommer tilnytte.

            Forresten:

            Alle gode kurs har også en referanse til kursmateriellet som er brukt. Påstandene om politiet, helsevesenet og lærerene vil du finne i alle store aviser og NRK hvis du søker.. orker ikke linke til alle, men jeg valgte ut noen.

            http://www.pf.no/pf/aktuelt_na/nyhetsarkiv/2013/september/Advarer+mot+sentralisering.d25-T2dbS0_.ips

            http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/torgeir-og-69-andre-pasienter-maatte-dele-paa-fire-pleiere-3878877.html

            Og her er en link til Arbeidsmiljøloven slik at du kan studere den nøyere før du slenger ur random ord som feks HMS i ett innlegg uten å helt ha kontroll på hva det innbefatter.
            http://www.lovdata.no/all/nl-20050617-062.html

            Håper du/dere får nytte av dette og hvis noe er feil her kommenter gjerne. (Skrivefeil er det sikkert og det skal jeg klare å leve med uten rettelser 😉 )

            Til alle som leser dette..

            Jeg har gjort dette i regi av meg selv som privat person og i dette innlegget er det tolkninger og utsagn som baserer på min oppfattelse av den enkelte sak og reflekterer ikke nødvendigvis noen Forbunds syn på saken bare slik at det er nevnt..

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 14:13 //

            Du skriver:

            «Helsesektoren har skreket ut om for få ansatte, for store arbeidsmengder, at folk ikke får den behandlingen de trenger, eller at de har tid til å ta seg ordentlig av gamle og syke og derfor er nødt til å prioritere mellom de som trenger hjelp.

            Legene har sagt det samme på sykehus landet over. At det går utover sikkerheten til både pasienter og leger at de jobber for mye og er for få ansatte.»

            La meg da stille deg et kontrollspørsmål.

            Hvorfor tror du det ikke skjer noe på tross av at det skrikes ut fra alle hold i det offentlige?

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 14:48 //

            Jeg tror det skyldes at bevilgninger fra det offentlige uteblir.
            At prioriteringene i helsenorge kunne vært anerledes og tilstanden kunne sett ut på et annet vis er det vel liten tvil om. Jeg tror bare ikke høyre eller FRP sin måte å takle problemet på er noen gunstig løsning på det.

            Og så tror jeg at kunnskapen blant politikerne våre uavhengig av parti på ingen måte er god nok til å vurdere tiltak uten å benytte seg av ekspertisen innen feltet. Og dette fører til at det tar lang tid med de tilpasningene som må til. Samt at problemet hele tiden øker i takt med økningen i befolkningen slik at man sliter med å komme på toppen av ett problem som stadig er i utvikling..

            Hvorfor tror du det ikke skjer noe da?

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 15:19 //

            Jeg tror grunnen er veldig enkel: staten (det offentlige) holder liv i foretak som egentlig skulle fått lov å bukke under.

            Så lenge det er politiske bestemt at det f.eks. skal være offentlige sykehus så vil disse bestå nesten upåvirket av hva som måtte dukke opp av grums.

            Se bare på AHus: hadde det blitt avdekket lignende forhold ved et privat sykehus så hadde politikere, folk og et samlet presskorps skreket opp. Pasientgrunnlaget hadde sviktet, de hadde blitt ilagt kraftige dagbøter, og i ytterste konsekvens gått konkurs om de ikke hatt tatt grep for å endre seg.

            Men siden AHus er et offentlig sykehus så skjer følgende:

            1. Kritikkmessige forhold avdekkes.

            2. Media skriver om saken.

            3. Helseministeren går ut og sier «vi må skjerpe oss».

            4. Kanskje det vanker noen dagbøter. Men dagbøter betyr ikke noe som helst for et offentlig sykehus da de finansieres via offentlige budsjett.

            5. Om sykehuset sliter økonomisk så kan politikerne bare bevilge mer penger, og dermed skryte av at de har bevilget mer penger til helse.

            Et privat sykehus/helseforetak har ikke i nærheten av de samme godene.

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 15:38 //

            Hvordan tror du dette blir når det ikke er et regelverk som sier at det ikke er lov? tror du det blir mer eller mindre slike tilstander da?

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 17:45 //

            Stråmannsargumentasjon. Hvem har sagt at det ikke skal være noe regelverk? Prøv å hold diskusjonen på et saklig nivå, ikke tilegn meg meninger jeg ikke har!

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 19:02 //

            «For å leve uten disse tingene så innebærer det at jeg heller ikke skal betale over det over skatteseddelen. Hadde jeg sluppet det ville jeg heller foretrukket å ta ansvar for mitt eget liv og ha kontroll over mine egne penger.»

            Jo, du har jo egentlig det

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-10 kl 07:35 //

            Nå trekker du inn et svar fra et helt annet innlegg. Lær deg debatteknikk før du kommer her og troller.

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-11 kl 15:44 //

            Det er da helt standard i debatter at folk står for hva de sier i samme debatt?

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 14:05 //

            Bingo! Sosialister lukker glatt øynene for kritikkverdige forhold som skjer i det offentlige. Det ser glatt bort i fra den ene store fordelen som offentlige bedrifter har fremfor private: hvem som finansierer bedriften.

            Dersom det avdekkes grums hos en private bedrift (f.eks. et hotell) så er denne bedriften nødt til å endre seg eller mest sannsynlig gå under.

            Dersom det avdekkes grums hos en offentlig bedrift så (f.eks. et sykehus) så blir det noen nyhetssaker om dette, noen dagbøter, etterfulgt av at helseministeren går ut og sier «dette skal ikke skje». Men den offentlige bedriften trenger å endre seg av en enkel grunn: den går ikke konkurs uansett hvor mye dritt som avdekkes der.

        • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:15 //

          Igjen bruker du begrepet «nyanse» galt.

        • Hva jobber du med tør jeg spørre?
          Du har neppe hatt en eneste fysisk hardt manuelt arbeid i hele ditt liv, og av en eller annen grunnen betviler jeg at der er pga din spisskompetanse innen et felt eller ditt intellekt.
          Hilsen sønn av en svalbards gruvearbeidere.

        • Arrogansen og språkbruken din sier alt om din oppfattelse av nyanser og evne til empati… neppe har du noen gang hatt møkk på henda, eller måttet bekymre deg om neste måltid heller.

    • AvatarGunpoint // 2013-09-05 kl 15:44 //

      Helt enig, Jaadge! Glimrende formulert. Akkurat som jeg skulle sagt det selv. Dette likhetsprinsippet som påtvinges oss er og forblir en hemsko. Arbeidsinnsats bør faktisk belønnes. Det er kraftig provoserende at man kan få like stort økonomisk utbytte av å stadig sykmelde seg eller gå på en eller annen trygd. Urettferdigheten er jo åpenbar. De som ofrer seg for å gjøre en innsats, skal ikke straffes økonomisk ved at overskuddet omfordeles via skatter til de som ikke jobber, eller yter mindre. Man har selv et valg. Ønsker man å jobbe lite, eller ikke i det hele tatt, bør man akseptere å leve på sultegrensa. Det er dette som er reell rettferdighet.

      • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:40 //

        Har du lest John Rawls «A Theory of Justice»? (Pax filosofibibliotek har også hans «Rettferdighet som rimelighet» på norsk). Poenget er at forskjellsbehandling av arbeidstakere, gavner kun dem som allerede i utgangspunktet sitter best i det. De med dårligst kort på hånden, faller derfor ut.

        Det derfor ikke tilfeldig at Frps politikk sammenlignes med sosialdarwinisme. For de som er skeptiske til konservative og liberalisters nesten fetisjaktige fascinasjon av konkurranseelementer, anbefaler vi Kropotkins kritikk av evolusjonsteoretikeres vektlegging av konkurransen fremfor samarbeidet.

        I Frps verden er hver mann og kvinne for seg, men som noen av oss vet, «no man is an island. Med Frp ved roret, blir det «every man for himself.»

      • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 12:25 //

        Man får ikke lønn etter innsats, men hvilken stilling man har. Det er en ganske betydelig forskjell! Man kan heller ikke velge selv hva man skal jobbe med eller om man skal jobbe. Det er svært mange faktorer utenfor en selv og som man ikke kan kontrollere som avgjør ens skjebne!

    • Et godt innlegg. Problemet i dag, og som du påpeker gjelder hele Europa er folks navlebeskuelse. Spesielt i Norge er dette dramatisk. Folk er kun opptatt av å ha det mest mulig bedagelig selv, mest mulig fritid, høyest mulig lønn, lettest mulig arbeid uten å se det store bildet. Problemet er bare at dette gir oss et kjempeproblem på sikt.

      Dette har allerede materialisert seg i store deler av Europa, der de lenge har levd over evne på lånte midler, uten å ha produksjonen/effektiviteten i bunn til å forsvare denne velferden.

      I Norge lever vi for øyeblikket videre på primærnæringene våre olje, og til en viss grad fisk som eneste relevante eksportartikler. Når oljen går mot slutten vil det dessverre bli klart for kommende generasjon hvor over evne vi faktisk lever i dag.

      Ser at AP gang på gang beskylder Høyre og FrP for å være egoister. For de som har litt innsikt i makroøkonomi er det imidlertid ganske klart at de virkelige egoistene er de som stemmer til venstre.

      • AvatarArbeideren // 2013-09-05 kl 17:06 //

        Erfaring tilsier at man veldig enkelt kan skille sosialister/kommunister fra vettuge folk når man er på byen. De førstnevnte sier alltid ja til å bli spandert på men er gnukkinger når det kommer til deres runde.

        • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:20 //

          Godt argument.. Og ikke minst saklig..
          Synes virkelig synd på deg at flertallet til nå har satt flertallets velferd fremfor din sutring over at du må bidra som alle andre..

          • AvatarArbeideren // 2013-09-05 kl 17:34 //

            Ja jeg har bidratt til mange tørste arbeidsløse, skal innrømme det. Slik blir det når man vanker i indre oslo øst 😉

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 11:04 //

            Hva med de som ikke VIL bli tvunget til å måtte betale for ting de er totalt i mot?
            Hva med de som ikke har bedt om å måtte være med i den «sosialistiske drømmen»?

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 15:57 //

            om det er så fælt skjønner jeg ikke hvorfor du ikke flytter ut av landet

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 17:46 //

            Så alle som ytrer sin mening som du ikke er enig i skal flytte? Fantastisk hersketeknikk.

            Kanskje jeg LIKE å bo i Norge. Kanksje jeg vil at landet skal bli enda bedre å bo i?

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 18:51 //

            Om du ikke la merke til det, brukte jeg nå din argumentasjon mot deg selv. Ser du hvor idiotisk den argumentasjonen er?

            Hun setter fingeren sin på en veldig problematisk hennes arbeidsted blir drevet på, og du sier at det er rart hun ikke slutter. Kanskje hun vil at hun skal kunne jobbe der uten slike tilstander?

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-10 kl 07:37 //

            Min argumentasjon? Når har jeg bedd de jeg er uenig med å flytte? Du er seriøst kongen av stråmannsargumentasjon. Gratulerer med debattens minst flatterende tittel.

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-11 kl 15:37 //

            Argumentasjon er en struktur, et argument er en del av strukturen argumentasjon. Selv om det ikke var samme argumentet jeg kom med var det samme argumentasjon du brukte da du lurte på hvorfor hun fortsatt jobbet der hvis det var så ille. Dette handler altså ikke om stråmenn, men at du ikke skjønner hva som blir skrevet til deg her.

            Det var noe du kommenterte et annet sted til meg jeg gjerne vil ta opp her, når det gjelder debattskikk. Det er god debattskikk å faktisk stå inne for det man selv sier i en debatt. En debatt er en form for argumentasjon, med mange argumenter. Du står ganske svakt om du motsier deg selv, slik jeg påpekte et annet sted i debatten (let det opp og ikke klag på at det ikke står i denne tråden)

            Drittslenging ala «Du er seriøst kongen av stråmannsargumentasjon. Gratulerer med debattens minst flatterende tittel.» bryter også veldig med god debattskikk, og det er lite flatterende for personen som sier slikt, spesielt når det er tomme ord slik som i dette tilfelle.

            I framtidige debatter vil jeg anbefale deg å ikke ty til herseteknikker, drittslenging, og sist men ikke minst: ikke motsi deg selv.

        • Ti kamerater spiste middag sammen på restaurant hver dag. Regningen kom alltid på 1000 kroner totalt. Siden det var stor forskjell i inntekt og formue hos de ti, ble de enige om å dele regningen på samme måte som skattesystemet.

          De fire fattigste slapp å betale. Den femte betalte 10 kroner, den sjette 30 kroner, den syvende 70 kroner, den åttende 120 kroner, den niende 180 kroner – og den tiende og rikeste skulle betale 590 kroner.

          Alle var fornøyde med ordningen, inntil restauranteieren en dag tilbød dem rabatt. De var stedets beste kunder, så han tilbød et avslag på 200 kroner per middag. Fortsatt ville gruppen dele regningen etter skattemodellen, så de fire fattigste skulle ikke betale. Spørsmålet var hva som skulle skje med de seks andre; hvordan skulle rabatten fordeles?

          200 kroner delt på seks ble 33,33 kroner i avslag. Det betød at person fem og seks ville få betalt for å spise, og det var klart urimelig. Restauranteieren foreslo å redusere regningen omlag likt for alle, og ville utarbeide et forslag.

          Det innebar at den femte også fikk spise gratis, den sjette skulle betale 20 kroner, den syvende 50 kroner, den åttende 90 kroner, den niende 120 kroner, mens den rikeste fikk redusert regningen fra 590 til 520 kroner. Alle fikk lavere pris og ingen kom dårligere ut enn før.

          Utenfor restauranten begynte de imidlertid å sammenligne hva de hadde spart. – Jeg sparte bare en tier, mens han sparte 70 kroner, sa sjettemann og pekte på den rike tiendemann. – Akkurat, sa femtemann, som også fikk ti kroner i avslag. -Han er rik, men fikk likevel syv ganger så mye som meg.

          – Hvorfor skal de rike alltid få mest, ropte den syvende, som fikk 20 kroner i rabatt. – Og vi fikk jo ingenting, ropte de fire fattigste i kor. Dette systemet utnytter de fattigste.

          Stemningen ble raskt så hatsk at de ni banket opp tiendemann.

          Neste kveld kom han ikke på middagen, så de spiste uten ham. Da regningen kom oppdaget de noe enda viktigere. Det manglet 520 kroner.

          • Avatar$16591332 // 2013-09-05 kl 17:41 //

            Fin historie. Synd at virkeligheten ikke har noe med den å gjøre.

            Enige om å dele regningen du liksom. Haha, den satt!

          • glimrende poeng…

          • I virkelighetens verden ville tiendemann ha sneket seg unna betalinga, mens femte og sjettemann sannsynligvis måtte lagd maten sjøl og vaska opp uten betaling…

      • takk for at du med dit gode og velskrevne innlegg presiserer HVORFOR kommentar er «spot on»

        De statlige og kommunalt ansatte er opptatt av avspasering og 6 timers dag og 6te ferie uke, Men det som er grunnlaget for at denne priviligerte klassen av offentlig ansatte snyltere kan kose seg med pensjons og arbeids og lønns betingelser av en annen verden er at staten Norge ikke er konkurs, ennå… men det går den veien hvis ikke holdningen ti larbeid og innsats endres.

        • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:36 //

          «Privilegert» skrives slik.

          • oj oj oj skrivefeil på nettet ja

            og så var det argumentene dine da filosof? Det klarer du ikke å hoste opp..ikke et eneste argument.
            Noen liker å gå etter mannen, andre går etter ballen

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:51 //

            Neida, poenget er bare at du setter deg på din høye hest og sabler ned andre og derfor er ekstra morsomt å arrestere deg på de simpleste feil, fordi det viser et misforhold mellom ego og realitet. Om du og dine meninger er så fantastisk overbevisende ugjendrivelige, synes rimelig å anta at du også behersker språket du formulerer deg i.

            Poenget er at mangel på generell språkbeherskelse også vitner mangel på andre ferdigheter, f.eks. evne til stringent tenkning. Slurver man med språket, er sjansen stor for at man også slurver på andre områder.

          • du skriver en rekke setninger her og det er nå Pay back time:
            du skriver «også vitner mangel..» her har du utelatt ordet OM. Slurvefeil!!! og det er du som påstår at » Slurver man med språket, er sjansen stor for at man også slurver på andre områder»
            En intelligent og normal oppegående person ville anta at det er på tide å vaske tastaturet for cola/ kaffesøl og skaffe seg nye lesebriller. Men ikke du, med din blærete hovne nedlatende holdning antar du at en liten komma feil gjør et innlegg eller en kommentar verdiløs. Det at du er en pompøs selvhøytidelig person gjør det IKKE ekstra morsomt for leserne i debatten men gjør det langtekkelig å kjedelig.

            gjeeesp…
            Igjen og igjen spør deg …
            hadde du noen synspunkter om hotellansatte eller arbeidstider eller HMS ? Nei ikke det nei? Da er det kanskje på tide å krype tilbake under steinen?

          • ordtaket skal være «sitter på sin høye hest»og du skrev setter deg opp på din høye hest. Her viser du manglende litterær bakgrunn og manglende forståelse og manglende dybdeforståelse av hva ordtaket egentlig betyr. Du e rno ken slett filosof men det har vel de fleste fått med seg. Men igjen du er nok langt langt fra så suveren som du tror du er ….

            her legger jeg en link til ordtaket på amerikansk da det dessverre ikke finnes noen link til ordtaket på norsk.
            http://www.urbandictionary.com/define.php?term=high%20horse

        • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 12:23 //

          Det er da ikke dårlige holdninger til arbeide i Norge. Jeg tror faktisk ikke at det finnes et eneste land hvor lavtlønnede har ypperlig arbeidsmoral, og slettes ikke USA hvor det er slik du ønsker å ha det. Folk i typiske kontorjobber har derimot god arbeidsmoral både her og de aller fleste andre steder.

      • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 12:22 //

        Løsningene på disse problemene heter «tollgrenser», selv om det å stenge ute kinesiske og indiske varer og tjenester er enda mindre politisk korrekt enn å ønske å stramme inn innvandringen fra den tredje verden.

        • Ingenting er mindre politisk korrekt enn å ville stramme inn innvandringspolitikken. Resultatet av dette ser vi da vitterlig og dessverre i dag.

          Vi gir hjelp til de få og privilegerte, mens de store massene uten ressurser eller evne til å forstå asylbusinessen blir stående igjen utenfor. De enorme ressursene vi putter inn i dette kunne vært brukt mye bedre i disse menneskenes nærområder.
          http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

          • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 13:20 //

            Nei, proteksjonisme er mindre politisk korrekt enn å ønske mindre innvandring. Jeg er forsåvidt for både mindre frihandel og mindre innvandring. Allikevel, det hylekoret fra både høyre og venstre om at man er usolidarisk, egoistisk, uopplyst, bonde og hater de fattige barna i Afrika når man ønsker mindre handel med lavkostland er verre enn tilsvarende for innvandring. Årsaken til at proteksjonisme aldri foreslås er jo nettopp at ingen tør.

          • Vel, PeeWee, er forsovet enig i at det heller ikke er så vedlig populært å fronte høye tollmurer. Imidlertid er det likefullt noe våre rødgrønne venner forfekter og praktiserer til det fulle på vegne av SP. Kan ikke se hvordan det kan være politisk ukorrekt når det er våre rødgrønne venner som pr. i dag har påberopt seg monopol på å bestemme hva som er politisk korrekt og det er lov å mene uten å bli utsatt for sanksjoner her på berget.

          • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 14:03 //

            Av en eller annen grunn er jordbruksvarer et unntak. Vil man ha tollgrenser på noe annet derimot….

    • AvatarErik Brun // 2013-09-05 kl 16:46 //

      Dette er vel noe av den dummeste argumenteringen jeg har hørt. Det er merkelig at alt som ikke passer de «»blå»» er sosialististiske meninger. I USA ville tilogmed Høyre vært sosialistisk og Frp uspiselig for de fleste

      • nå har du ikke «hørt» denne argumentasjonen men lest.
        Høyt presisjonsnivå er å foretrekke.

        Det hadde vært spennende å lese din kommentar og få vite hva ditt resonnement er? Kanskje du kunne ta deg tid til det? At du oppfatter noe som dumt er ikke logikk på linje med 2+2=4 At du oppfatter noe som dumt er egentlig fullstendig uinteressant.
        Har du noen ARGUMENTER å komme med?
        Jeg kan jo dessverre ikke hjelpe til å opplyse deg når du ikke klarer å fremføre et argument pro / kontra ?

        • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:16 //

          Husk riktig tegnsetting når du skal kverulere på andres småfeil 😉

        • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:22 //

          Du mangler tydeligvis skolering. Når man sier at noe er «det dummeste man har hørt», betyr ikke dette at noen bokstavelig talt har stått og sagt det, men at det er en meningsytring man har fått med seg.

          Lær deg språket før du utbasunerer din mangel på empati og sosiale samvittighet.

          • filosofikurset på Bali kanskje? Statlig studielån og stipend på deg? eller er du bare en hobbyfilosof?
            Har du noen selvstendige tanker ?
            Har du noen tanker basert på logisk tankegang? Eller er det kun halvfordøyd sosialistisk svada som sosial samvittighet du kan lire av deg?
            Tror du at du er den neste Emanuel Kant? Er du den neste Nietchze?
            Well bring it on.. kom med noen logiske tanker….
            Og du kan like gjerne gå hjem og lære faren din hvordan man lager barn som at du skal lære meg språket norsk. Ha en riktig god kveld.

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:31 //

            Prøv igjen. (Og «Immanuel Kant» og «Nietzsche» skrives slik.)

          • akk lest så mye og forstått så lite
            ..bortkastede skattepenger at du skal lære å stave Nietzsche korrekt men ikke lære å tenke?

          • Avatar$16591332 // 2013-09-06 kl 16:20 //

            Hadde du bare klart én av delene, i det minste …

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:32 //

            (Og Nietzsche)

            Hva er det som får deg til å tro at din intelligens er overlegen alle de andres i denne debatten, da? Kom gjerne med bevis 🙂

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:34 //

            Du sier noe. Om vi skulle gjette, ville vi gjette på at damen har forlest seg på Aynd Rand (i parentes bemerket en «filosof» som ikke nevnes i noen av de store filosofiske oppslagsverk).

          • har ikke skrevet at jeg ahr ovelegen intelligens i denne debatten. Men jeg skrev ett innlegg der jeg påpeker visse sammenhenger og kommer med noen tanker.. De som ikke liker tankene kan jo skrive at de ikke liker dem. Men det hadde vært ok hvis det fantes noen begrunnelser for hvorfor ting er eller ikke er slik osv. Så poenget mitt var ikke folks intelligensnivå men at folk som er uenig med noe jeg skriver burde skrive en begrunnelse og ikke hoste opp «dummeste jeg har hørt» da det siste er et eksempel på manglende argumentasjon.

          • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:51 //

            Så har også jeg kommet med både saklige og begrunnede argumenter når jeg har debattert med deg nå.
            Innlegget der du «påpeker visse sammenhenger» var i stor grad kverulering rundt det faktum at artikkelforfatteren hadde skrevet at hun «løp på jobben», for å understreke hvor dårlig arbeidsmiljøet var. Du konkluderte med at hun var lat og at hun burde ha klart å løpe på jobben fordi terrorpolitiet også gjorde dette. Ja, kanskje ikke alle her er like saklige, men jeg tror nok jeg skal våge å påpeke at selv om du sikkert har både sterke og begrunnede meninger, velger du ikke den mest sympatiske måten å formidle dem på 😉

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:04 //

            «Innlegget der du «påpeker visse sammenhenger» var i stor grad kverulering rundt det faktum at artikkelforfatteren hadde skrevet at hun «løp på jobben», for å understreke hvor dårlig arbeidsmiljøet var.»

            Denne måten å «argumentere» på, er også kjent som «formalisme», og gjerne formastelig sådan.

          • poenget:
            altså selv poenget mitt er ikke at hun eller andre i Norge er late eller ikke er late.
            Poenget er HOLDNING og innstillling:

            Mitt poeng er at ALLE skal tenke «jeg vil gjerne løpe på jobben og strekke meg litt ekstra og vil gjerne yte det lille ekstra for å gjøre en suveren jobb»

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 03:04 //

            Og det gjør de fleste når de blir ordentlig behandlet, og betalt..

            Ett av mottoene til LO er: Gjør din plikt, Krev din rett..
            Og i den rekkefølgen.. Synes ikke det er for mye at lover og regler i arbeidslivet som partene i arbeidslivet har undertegnet skal følges..

          • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 12:21 //

            Det du heller ønsker et at vanlige folk villig skal la seg utnytte av sleske overordnede uten å få noenting igjen for det.

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:57 //

            Hvorfor serverer du disse infantile personangrepene?

          • Avatarcrytearia // 2013-09-05 kl 19:20 //

            Det er sikkert fordi hun mener du er barnslig.

          • Sikkert fordi foregående kommentar la lista akkurat der. Svar på tiltale?

        • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:33 //

          Det synes gode grunner til å anta at du ikke vet hva et argument er.

          • hvis du vet hva et argument er kan du jo komme med ett ?
            Hvorfor er sosialisme å foretrekke? Hvilke fordeler får landets innbyggere der hvor sosialismen praktiseres?
            Men du er tydeligvis både kunnskapløs og lite interessert i å diskutere pro kontra en sak.

          • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:58 //

            Du ble spurt først, og du ble ikke spurt om eksempler, men om formen på et argument.

          • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:31 //

            godt poeng… Sosialismen her en stygg og blodig historie bak seg. Husk at Stalin drepte flere enn hitler – de ap på den tiden mer eller mindre før krigen i alle fall egentlig støttet. Heldigvis fikk H. Lie de på bedre veier. En av de få AP-ere jeg virkelig har respekt for…

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 02:57 //

            Nå er vel sovjets kommunisme og Norges sosialisme litt forskjellig eller?

          • AvatarHvorfordetda // 2013-09-08 kl 01:21 //

            Du vet jo ikke forskjell på sosialisme og kommunisme.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 02:55 //

            Har du sett hvordan vi har det i Norge??
            Har du sett hva vi har bygd de siste tja 30 årene?

            Vi har det beste og mest velfungerende velferdssystemet i verden..

            Vi har hatt en trygg økonomisk kurs gjennom en finanskrise som har og fortsatt rister USA og Europa ned til grunnvollene.

            Alle har tilnærmet likt utgangspunkt for utdannelse i motsetning til veldig mange andre plasser i verden..

            Arbeidsledigheten er blant de laveste i Europa.

            Norge er vel også ett av de landene der sosiale ujevnheter er minst..

            Hva mer ønsker du deg?

            Mindre skatt, bedre muligheter for å skrape til deg mer på bekostning av andre?

            Dette er litt av hva sosialismen bidrar til i dette landet ihvertfall..

            Hvilke fordeler vil sosialismens fall gi? Sånn rent bortsett fra større frihet til å velge for de med dype lommer på bekostning av oss som ikke er riktig så velstående?

          • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 03:10 //

            Kurt vi ønsker mer frihet, mindre jantelov, mer utviklingspotensiale og friere debatt uten et LO som er partipolitiske. Ja mye er bra i Norge, men husk vi er rike og har veldig mye oljepenger til en så liten befolkning. Ikke nødvendigvis APs fortreffelighet at vi har det slik. Finanskriser komme og går men sør-europa sliter ja. Nå er jo ikke det pga. for liberale økonomier men for korrupte politikere og i italia politisk kaos og en underlig figur i berlusconi.

            Jeg mener full likhet ikke er noe mål i seg selv. Forskjeller er bra og skal eksistere. Leger skal tjene mer enn sykepleiere, hotellstuepiker, vaskere etc. ellers vil ingen eller veldig få bli leger. Forskjellene burde ikke bli altfor store men litt mer enn i Norge er kanskje bare sunt.

            at mange hundre tusen går på trygd er derimot ikke sunt for noe samfunn. Dette virker ikke sosialismen og AP i stand til å håndtere, det bare øker. Og vil på sikt bli meget skadelig, da man mister mye arbeidskraft og kompetanse. At 1 av 3 går ut av videregående for tidlig er heller ikke sunt.. Så noe er det å jobbe med, men vi har det bra ja. Nå har mange det bra i USA og England og som er langt mer høyredreide land. Så at AP alene skal få æren for vår velstand blir litt malplassert og feil synes jeg. De kan få æren for gjenoppbygging etter krigen. Men mye mer enn det er ikke deres skyld.

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-06 kl 03:32 //

            Nei velferden vår bare falt over oss med oljepengene?

            Å sammenligne Norge med USA er ikke noe videre smart i mine øyne..

            Mulighetens land, flesteparten går på minstelønn i frykt for å få fyken på dagen uten noe støtte apparat.

            Ett land der 50 mill mennesker er fattige.. brorparten er mørkhudede

            Der dopen florerer, og drap og kriminalitet flyter i gatene.

            Landet som har mer våpen i sirkulasjon enn omtrent hele Europa til sammen??

            Landet som er på kant med stortsett alle land men en annen holdning til verden enn dem selv. (Noen selvsagt fortjent)

            Landet som fra Vietnam krigen til den første gulf krigen hadde deltatt i 49 angrepskriger.

            Dette er det du vil vi skal se opp til??

            Jeg vet ikke hvem du mener når du sier «vi» i begynnelsen av innlegget ditt, men det inkluderer ikke mange som jeg kjenner..

            Derimot setter jeg pris på måten du legger opp til debatt på, det er forfriskende i forhold til tidligere debattanter jeg har blitt nødt til å forholde meg til..

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 14:34 //

            Det er nesten hundre år siden USA var et kapitalistisk land. USA praktiserer korporativisme med momenter av sosialisme, til stor ulykke for den jevne amerikaner.

            USA hadde sann kapitalisme på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. I denne perioden opplevde landet en eventyrlig vekst som er helt uten sidestykke i historien. Dette skjedde pga den amerikanske grunnloven som ga enorme friheter til vanlige folk. Denne grunnloven har i løpet av de siste 100 årene blitt mer og mer irrelevant pga alskens lovendringer som har gitt staten mer og mer makt.

            Dersom du ser landene i verden i dag. Hvilke type land er det som preges av en høy grad av sosial uro og fattigdom, og hvilke land er det som har en høy grad av velstand og fred? Sosialistiske eller kapitalistiske?

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 15:48 //

            http://en.wikipedia.org/wiki/London_matchgirls_strike_of_1888

            Ja, ting var fantastisk med kapitalismen. Mange saker som denne, noe som ga opphav til kommunismen, og senere sosialismen

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 17:45 //

            Ok, for hvert innlegg jeg leser av deg så fremstår du mer og mer som et troll.

            Å gi kapitalismen skylden for kommunismen og sosialismen blir for drøyt.

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 18:46 //

            Ikke den eneste årsaken, men en sterk bidragsyter til oppslutningen rundt det. Er dette virkelig en kontroversiell påstand? Er enig i at påstanden slik den var ikke er 100 % korrekt, men dog. Sterk biidragsyter

            Du unngår fint å ta

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-10 kl 07:42 //

            Kommunismen er det stikk motsatte av kapitalismen. Der hvor kapitalismen er for et fritt marked, individuell frihet og minimalt med statlig innblanding; der står kommunismen for et statlig styrt marked, fellesskap på bekostning av individualisme, samt mye statlig innblanding.

            Dersom du mener at kommunismen oppstod som en motpol til kapitalismen skal jeg innrømme at du kan ha rett.

          • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 14:04 //

            Vil ikke si at å ha endel på trygd nødvendigvis er et onde. Det er jo heller slik at det er store overskudd på visse typer arbeidskraft i verden idag. Når stadig mer blir automatisert og effektivisert bort er det egentlig overskudd av manuell arbeidskraft. Det å holde noen borte fra arbeidsmarkedet med trygd er bra fordi det hindrer lønnsdumping og press på arbeidsforhold for lavtlønnede. Den arbeidskraften vi mister med trygd er uansett folk arbeidsgiverne ikke vil ha allikevel, og de fleste på trygd er over 50 år gamle, og da er det jo uansett svært vanskelig å få jobb.

          • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 03:20 //

            Dessuten tror jeg ikke de stakkars jentene som blir voldtatt av innvandrere eller norske kriminelle i Trondheim, Oslo etc. er helt fornøyd med strafferammene våre, eller ikke mins vår manglende evne til å oppklare og dømme slike forbrytere. Samt manglende evne til å hindre at det skjer.

            Det kan ikke benektes at innvandrere er kraftig overrepresentert på disse statistikkene, spesielt de fra ikke-vestlige land. Noe dårlig integrering må ta skylden for. Samt manglende krav fra oss til dem kanskje.

            Jeg tror ikke ofrene vil like å se gjerningsmenne frie igjen etter latterlige billige og korte fengselsstraffer. Vi fornærmer nesten ofrene på denne måten. Og om ikke han i Ålesund nå får minst 20 år er det en parodi….

            Stakkars Anja får ikke se noen igjen, men hennes drapsmann kunne vært innesperret…

            Noe må gjøres med kriminal og justitspolitikken før flere får lide for grenseløs naivitet og lave straffer i møte med kriminelle.

          • AvatarLiberalist1 // 2013-09-06 kl 14:27 //

            «Har du sett hvordan vi har det i Norge??

            Har du sett hva vi har bygd de siste tja 30 årene?»

            Et land der nesten halvparten av befolkningen enten jobber i det offentlige eller går på en eller annen stønadsordning? Et land som viser alvorlige symptomer på Hollandsk-syke? Et land som overhodet ikke har noen fremtidsrettet politikk? Et land som er ekstremt middelmådig i det aller meste, men reddes pga oljen?

            —————————-

            «Vi har det beste og mest velfungerende velferdssystemet i verden..»

            Bor vi i samme land? Har du fått med deg «suksessen» om NAV? Har du fått med deg at systemet overhodet ikke er bærekraftig, og at vi ville vært i akkurat samme situasjon som resten av Europa hadde det ikke vært for oljen?

            —————————-

            «Vi har hatt en trygg økonomisk kurs gjennom en finanskrise som har og fortsatt rister USA og Europa ned til grunnvollene.»

            Det er oljen som har fått Norge gjennom finanskrisen, ikke dyktig styring.

            —————————-

            «Alle har tilnærmet likt utgangspunkt for utdannelse i motsetning til veldig mange andre plasser i verden..»

            Dette likhetsidealet har ført til at norsk skole er ekstremt middelmålig på det aller meste.

            http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article1285002.ece

            http://www.bi.no/bizreview/artikler/skolepolitikk-pa-avveie-/

            —————————-

            «Arbeidsledigheten er blant de laveste i Europa.»

            Jeg høyner med denne: http://www.na24.no/kommentar/article2695848.ece

            —————————-

            «Norge er vel også ett av de landene der sosiale ujevnheter er minst..»

            Nuvel det kan diskuteres.

            —————————-

            «Hva mer ønsker du deg?»

            Et samfunn der staten ikke blander seg inn i den minste lille ting.

            —————————-

            «Mindre skatt, bedre muligheter for å skrape til deg mer på bekostning av andre?»

            Mulighetene til å selv bestemme over egne penger. Muligheten til å kunne skape meg noe selv uten at staten skal blande seg inn.

            —————————-

            «Dette er litt av hva sosialismen bidrar til i dette landet ihvertfall..»

            Det som er bra i Norge har skjedd PÅ TROSS av sosialismen, ikke på grunn av.

            —————————-

            «Hvilke fordeler vil sosialismens fall gi? Sånn rent bortsett fra større frihet til å velge for de med dype lommer på bekostning av oss som ikke er riktig så velstående?»

            Du snakker her om sosialisme vs kapitalisme. Vel da kontrer jeg med dette innlegget:

            theboombust.blogspot.com/2013/06/sosialister-eller-kapitalister-hvem-er.html

          • Jeg kunne ikke skrevet det bedre selv. Kudos!

          • Arbeidsledigheten er «lav» fordi 30% av arbeidsstokken er ansatt i offentlig sektor (850 000 av 2,6 millioner) og fordi NAV ikke registrerer deg som ledig dersom du går på tiltak eller ikke mottar stønader fra dem.

            Antall offentlig ansatte har økt med 110 000 disse siste åtte årene med rødgrønn regjering.

            Hvordan ville Norge sett ut dersom de rødgrønne ikke hadde dekket over mangelen på arbeidsplasser med (unødvendige) ansettelser i offentlig sektor?

            Og hvordan er det mulig for de rødgrønne å klappe seg selv på skulderen over Norges tilstand med tanke på rikdommen man har hatt, og fremdeles har, til rådighet? Det skulle vel godt gjøres å få til et skikkelig ræva resultat med det utgangspunktet?
            Svenskene har det ikke så forferdelig mye dårligere enn oss, og det uten både oljepenger og bompenger.

            “The bureaucracy is expanding to meet the needs of the expanding bureaucracy.”

            -Oscar Wilde

            Kilder:
            http://snl.no/Offentlig_%C3%B8konomi_i_Norge
            http://www.na24.no/article3568599.ece

          • AvatarKurt Johansen // 2013-09-07 kl 01:55 //

            De offentlige ansatte du snakker om innebefatter også sykepleiere, leger, og politifolk.

            Nå må du også tenke på det at Sverige har kanskje ikke disse tingene.
            Med det de har er en ødelagt skolepolitikk der private skoler går konkurs og tusenvis av elever står uten tilbud.
            Og de har over dobbelt så høy arbeidsgiveravgift som vi har.

            Lurer på hvor høyt Thon, Stordalen, og Rimihagen hadde skreket hvis arbeidsgiveravgiften hadde blitt doblet..

          • Ja, du mener flesteparten av de 110 000 nye offentlige stillingene siden 2005 er sykepleiere, leger og politifolk?
            Er det derfor helsekøene har økt under det rødgrønne styret siden 2005?
            Er det derfor ferdig utdannede politifolk ikke får jobb?

            Hva skolepolitikk i Sverige angår så jeg nettopp Forbrukerinspektørene på NRK sammenligne skolematen i svensk og norsk skole. I Sverige har det offentlige spandert varm lunsj på skolebarna de siste 50 åra…også det uten oljepenger, bompenger og bilen som generell melkeku.
            http://www.nrk.no/valg2013/–krise-at-vi-ikke-har-skolemat-1.11220776

            Jeg er enig i at det er uheldig at privatskoler går konkurs, men hvor ofte vil dette være en problemstilling? Det er første gang dette skjer i Sverige, som har hatt privatskoler siden 90-tallet.
            Og hvor vanskelig vil det være å løse problemet?
            I realiteten er det ikke alle de 10 000 elevene som står uten skoleplass, det er bare fire av de mange skolene som blir nedlagt – de andre blir drevet videre av andre.
            Hva er uansett alternativet til at en dårlig skole blir nedlagt? Dersom den dårlige skolen var offentlig ville den ikke blitt nedlagt – bare drevet videre på samme dårlige måte.
            http://www.tes.co.uk/article.aspx?storycode=6341728

            Kanskje det er mer fornuftig med en høyere arbeidsgiveravgift istedetfor alle disse tulleavgiftene man pålegger det norske folk, og spesielt de som er så uheldige å være avhengige av bil.
            Jeg synes ikke det er merkelig at norske politikere gjør alt de kan for å opprettholde bosetting i distriktene, uten spredt bosetting kunne folk klart seg med mindre bilkjøring – og kanskje uten bil i det hele tatt – og da ville det norske avgiftssystemet fått problemer!

          • Avatarkunnskapensfrukt // 2013-09-09 kl 15:45 //

            Vel, sosialisme praktiseres jo i Norge, og vi rangeres som et av verdens beste land å bo. Så noen fordeler må det jo være

      • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:12 //

        siste del har ingenting med saken å gjøre og er dessuten en mening basert på null fakta. Virker som du har minimal kompetanse på det givende demokratiet USA….

    • AvatarPeppersen // 2013-09-05 kl 17:49 //

      Dette innlegget må altså være noe av dummeste jeg har lest på en god stund.

      • javel… det er det dummeste? fordi det ikke støtter opp under kommunistisk ideologi?
        Andre grunner? Eller bare fordi du synes det?
        Kommentaren din får karakteren stryk…
        Ellers hvis du hadde litt bedre evner til å uttrykke deg kunne du jo komme med en begrunnelse?
        Kanskje for mye forlangt?

        • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:41 //

          Nei, ikke fordi innlegget ditt ikke støtter oppunder kommunistisk ideologi, men fordi det er bare rør.

          • oj oj oj » er bare rør» skriver du :
            her har vi virkelig intelligent innlegg med dyptgående analyse med mye fakta og mye logisk argumentasjon. Og logikken din var?
            Er det alt du har?
            Klarer du ikke mer enn dette?
            «er bare rør»
            Dette er barnslig uttrykt eller som du med din snørrhovne innstilling ville ha skrevet: infantilt

    • AvatarJorn Erik Jenssen // 2013-09-05 kl 18:11 //

      Takk for en fornuftig røst i denne svadasuppen av tiltaksløse sutrekopper!

    • Du tok ut halve setninga! Hun løper ikke lenger fordi hun har en KONTORJOBB! Ikke fordi hun er en fagorganisert stuepike. Å organisere seg, bli gjort bevisst på sine rettigheter (og plikter) er ikke det samme som å slutte å løpe og slutte å yte det lille ekstra! Å løpe for å redde liv, å løpe for å slukke en brann er ikke det samme som å være nødt til å løpe mellom rommene for å rekke over det som skal gjøres fordi det er for mye å gjøre innenfor arbeidstida dersom man skulle ha et normalt arbeidstempo.

      Hva jobber du med forresten?

      • uffda må ikke ødelegge en god historie med å blande inn for mye fakta.. poenget mitt var altså at vi alle skal prøve å yte det lille ekstra,,, og at hun ikke løp pga kontorjobben ødelegger uttrykket.. tenk hvis alle ansatte i NAV hadde løpt litt mer på jobben??? Eller det hadde jo ikke betydd noe som helst? For de utfører allikevel ikke særlig mye produktivt arbeid?
        Ellers jobber jeg i Privat Sektor innen servicenæringen i Oslo, i et typisk lavlønnsyrke.

        • Etter å ha skrevet ovenstående kommentar begynner jeg nå å komme meg nedover resten av diskusjonen, på grunnlag av det du har skrevet der har jeg ingen planer å gå inn i noen som helst diskusjon med deg.

        • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 12:19 //

          Kanskje det å «bytte ut folket» ikke er så dumt?

    • Leste en god del Jaadge skrev, men stoppet etter en stund for ble bare tøv å vas.
      La meg utrykke meg litt nå.
      La meg bare si, du sa helt i starten at du hadde jobbet mer enn Kurt, la meg spørre hvordan du vet det? Kjenner du Kurt? Dersom du ikke gjør det, hvordan kan du poengtere noe sånt når du ikke kjenner han overhode?
      Å nevne noe sånt uten fakta er som å skyte med pil-og-bue, uten pilen.

      Du spurte også tidligere om det var ett stort problem i Norge, der hvor mennesker «får sparken av å ikke jobbe gratis».
      Nå må du også trekke inn at hun som skrev artikkelen ikke hadde kontrakt, som da vil si at hun kan bli sagt opp på dagen. Vet ikke om du tenker på dette, men det finnes mange som har sjefsstilling, som liker å utnytte denne makten. Burde det kommet opp i media? absolutt, men dette er noe som skjer «skjult». Sjefen sier dem opp på grunn av at dem kanskje bare han en tilkallings kontrakt eller ingen kontrakt, og dersom han/hun går til sak p.g.a. oppsigelsesgrunnlaget ikker er bra nok, vil det ende med ord-mot-ord.

      Håper samtidig også du faktisk innser at det skjer mer i Norge enn bare det som står i media.

      Å denne typen jobbing som hun skriver om i artikkelen sin, er ikke første gang dette skjer for å si det så. Har selv jobbet i hotellbransjen som resepsjonist/nattevakt. Jeg jobbet turnus, annahver uke jobb. Selv om jeg originalt hadde fri, var det ofte at jeg ble oppringt om jeg kunne komme på jobb. De eneste gangene jeg sa nei, var når jeg ikke var hjemme. Jeg sa ikke ja til alt av arbeid p.g.a frykten for å bli oppsagt, men også fordi man skal være heldig dersom man har jobb i dagens samfunn. Det er utrolig mange stillinger som har forsvunnet som er en effekt av Økonomikrisa.

      Økonomikrisa traff kanskje ikke Norge like hardt som andre land, men vi ble fortsatt påvirket til en viss grad. Denne påvirkningen gjorde at stillinger i forskjellige bransjer måtte kuttes ned, mindre bransjer gikk fortere konkurs osv.

      Olav Thon er eieren av konsernet «Thon», og at han stemmer FRP viser hans synspunkt for jobbtider. Han vil at folk skal jobbe mer og tjene mindre, og ja mange i Norge vil jo helst jobbe mindre å tjene mer, men du må samtidig tenke at mange som jobber nå i Hotellbransjen jobber allerede mye overtid og ligger fortsatt bare på gjennomsnittslønn. Tenk nå hvordan det kommer til å bli dersom FRP blir valgt, folk må jobbe enda hardere for å få den samme lønnen.
      Når skal disse menneskene få tiden til å skape familie? eller dersom de har familie, når skal de ha tid til å være med familien? eller venner?
      Tenk over dette, hva er et menneske?
      Er vi bundet av status?

      La oss gå nærmere inn for mitt synspunkt, som er sikkert ett av mange.
      Ett menneske er først å fremst dyr, men det som skiller menneske fra andre dyr som sjimpanse o.l. er at hjernen vår er mer avansert.
      Samtidig er vi lik dyr også. Våres biologiske klokke som sier når det er tid på å få etterkommere.
      Våre etterkommere tar vi hånd om som mange andre dyr gjør (merk, sier ikke alle). Vi gir dem kjærlighet, lærer dem om hvordan å overleve.
      Dersom hun som har skrevet artikkelen, hadde fortsatt å jobbe der. Ville hun ikke hatt tid til venner, kjæreste o.l.
      Hun måtte ha jobbet, jobbet, jobbet og jobbet. Selv dersom hun var ferdig tidlig, vil hun ha vært utbrent av all gå/løpingen p.g.a. hun ikke fikk en pause. Det er tross alt en grunn til at det er satt i loven at dersom en arbeidsdag er over så å så mange timer, så har man krav på en halv time pause.
      Å selvfølgelig er det bra å vise initativ på jobb, men noen ganger så vet du rett å slett når en sjef på en arbeidsplass utnytter dette.

      Du klager også over at mange som sitter på kontor, er der p.g.a. de er for late til «å løpe». Nå må du heller ikke trekke alle i samme skoen. Noen er kanskje der p.g.a. latskap, men det finnes mange som har jobbet hardt opp igjennom livet, og tilslutt fikk nok. De valgte da en kontorjobb, for dette gjør livet deres lettere. For hadde de fortsatt i den jobben der de måtte stresse og løpe hele tiden, ville det ført til en tidlig død. Du burde lese flere vitenskapelige artikler, for da vil du finne noen angående stress. Stress er bra for kroppen, men mye stress over lang periode vil føre til tidligere død

      • Espen jeg gidder bare å kommentere det første poenget du skrev. Mulig at Kurt sitt først innlegg ble slettet, vet ikke. Men han sa jeg aldri hadde jobbet hardt, deretter er mitt svar at jeg har nok jobbet lenger og hardere enn han noen gang har gjort.
        Han kom med en påstand først og jeg lager en påstand motsatt av hans. Hva er problemet ditt med dette Espen? Må JEG dokumentere en motpåstand? Mens den initielle påstanden skal stå udokumentert?

        Men nok om det ,
        ha en fantastisk feiende flott fredagkvelds 🙂

        Ellers er de fleste innleggene mine svar på en «duell» med en person som logget på under nicket Filosofen. Noen av hans innlegg ble slettet , og hans nåværende innlegg står derfor som nicket guest. I denne duellen kom det en del frem og tilbake om skrivefeil kommafeil og manglende utdannelse og fandens oldemor. Derfor vil nok disse innleggene se litt merkelige ut i ettertid. Og de kan sikkert se ut som vås eller tøv, i ettertid og tatt ut av sammenheng. Ellers vil jeg si at det å føre en dialog / duell mot 3 motdebanter, samtidig, er svært krevende.

        • AvatarKurt Johansen // 2013-09-07 kl 01:36 //

          Unnskyld meg.. Men du blander kortene litt nå.. Det innlegget du referer til at jeg skrev er ikke borte. Og jeg vil gjerne sitere hva som ble sagt i de to innleggene du refererer til slik at det ikke blir noen misforståelser.

          Jeg skrev i mitt innlegg:

          «Jeg er sikker på at du ikke jobber i nærheten av så mye som denne jenta har gjort, og ikke for samme lave lønn heller.»

          Altså jeg har aldri hevdet at ikke du har jobbet hardt. Det jeg sa var at jeg var sikker på at du ikke jobbet så mye for så lite som den som skrev artikkelen.

          Du svarte:

          «Kurt Johansen, jeg har jobbet mer og lengre og hardere enn du noen gang er i stand til å forestille deg.»

          Dette kan godt hende så jeg har heller ikke betvilt det. Jeg vet svært lite om deg utenom det du har skrevet her. Men hvis det du mente å si var «jeg har nok jobbet lenger og hardere enn han noen gang har gjort.» og du sa det for å lage en motstående påstand til noe jeg ikke har sagt så blir jeg rett og slett litt matt..

          Jeg har forsøkt å forholde meg til deg på en ordentlig måte. Kommet med det jeg syns er gode argumenter. Jeg har dokumentert de aller fleste argumentene mine..

          Men hvis jeg i tillegg til det er nødt til å ta høyde for at du tolker det jeg sier slik det passer deg best, så må jeg bare si med en gang at det er ikke min jobb..

    • Veldig bra poeng der Jaadge…har lest det meste av innleggene her, og du poengterer at kverulantene ikke kommer med egne innspill om temaet HMS osv. Man trenger ikke være enig med deg i alt, ei heller deler av innlegget, men om man har respekt, kan man saklig begrunne, enten med humor eller uten, sine egne syn på SAKEN, ikke på debattanten. Du ble til og med beskyldt for å ikke komme fra et møblert hjem. Hehe….Da jeg var barn satt vi i sandkassa og sa, særlig vi guttene til jentene: «Ja, du’a, dø, e’kke noe bedre du, da!» «Teiting, faren min er sterkere enn faren din»…. det er veldig vanskelig for en mann å godta skarp humor, og som første utspill fra en kvinne! Det er truende. Dette gjentar seg til det kjedsommelige i alle typer debatter. Det er bare å se på kvinnesynet i underutviklede deler av verden. Så har du modellen, bare i mer fysisk form. Damene skal helst ikke synes, og enda mindre høres. Jeg kjenner en kvinnelig leder med lyst hår. Hun hadde bare menn å lede og slet veldig med respektløshet fra disse. Hun farget håret svart, og da ble det endel bedre med en gang. 😀 Og da ønsker jeg bare alle «truffede» til å motsi meg. Jeg kan nesten forme de neste kommentarene her selv :D….

      • AvatarKurt Johansen // 2013-09-07 kl 01:49 //

        Det du sier virker for meg veldig som du vil at andre skal respektere Jaadge, men hun/han kan fremstå respektløst mot hun som har skrevet artikkelen og ikke deltar her i debatten.

        Det er jeg sterkt uenig i.. Jeg mener at respekt er noe man gjør seg fortjent til og ikke noe du kan kreve. Jeg mener at hun i stor grad fra sier seg det kravet når hun hetser noen såpass kraftig som hun gjør når de selv ikke kan svare for seg.

        Hennes hetsing er bidragsytene til at feks denne jenta ikke sto frem med fullt navn når hun skrev artikkelen.
        Og kan bidra til at andre som leser dette og har en historie selv å fortelle lar være i frykt for å bli omtalt på samme måte.

        Det jeg synes er respektløst og trist for innholdet i diskusjonen er at folk tillater seg å være riktig så grove uten å stå for det med fullt navn. Jeg har selv kommet med formuleringer som sikkert jaagde har følt seg støtt av, men jeg har gjort det under mitt eget, fulle og ekte navn.

    • AvatarIda mai lea hagen // 2013-09-06 kl 09:40 //

      Og Ole Gunnar Solskjær stemmer rødgrønt!

    • AvatarØystein Hjelle Melle // 2013-09-06 kl 17:21 //

      Hun snakker ikke om å slutte å gå på jobb. Hun snakker om å ha arbeidstider hvor man kan leve et vanlig liv, spise 5 måltid for dagen og ta bussen til jobb i god tid fordi man har fått 7 timer søvn. At det er mulig å tolke blogginnlegget så på trynet er sjokkerende.

    • AvatarStianBuckRogersNesje // 2013-09-06 kl 21:16 //

      Litt misunnelig her ja. Du får fagorganisere deg du og da, så får du det like bra 😉

    • AvatarHvorfordetda // 2013-09-07 kl 18:27 //

      Dette må være et av de mest usympatiske og unyanserte leserinnleggene jeg noen gang har lest. norge går så det suser og stor del av grunnen til dette er nettopp arbeidstakerorganisasjonene. Du kan gjerne hevde noe annet, men en løgn fra deg gjør i det ikke mer sant om du gjentar den. Jeg blir regelrett kvalm av holdningen din til andre mennesker!

      • ser at jeg fikk 114 positive responser på innlegget
        og 17 mislikte det.
        Da er vel du en av de 17. ?

        Du burde kanskje hamstre tabletter mot kvalme på apoteket? På mandag kan du kanskje føle deg ekstra dårlig klokka 21:00 når første Valgdagsmålinger kommer på TV!

        Holdningen min deles av alle oppegående mennesker som selv jobber hardt og setter pris på hardt arbeid.
        Du og dine LO kompiser setter nok også pris på hardt arbeid.. dere kan sitte og SE PÅ DET i timevis
        🙂
        Hardt arbeid for dere er å dele ut hvite Tskjorter under streik og sitte streikevakt på en stol 🙂

        • AvatarHvorfordetda // 2013-09-07 kl 19:00 //

          Ja ja ja. Du og de andre «hardt arbeidende» kontorpultslitere vil tidsnok se at dere får svi like mye som alle andre med politikken som kommer. Det verste er at Norge og de fleste nordmenn fortjener en regjering som sørger for at de virkelig får grunn til å sutre og klage. Så får du snart melde deg på NAV sammen med alle dere andre påskrytte «hardt arbeidende» når småbedriftene og luftslottene deres går konk på grunn av svimlende inflasjon og skyhøy rente. Gleder meg til å se deg i NAV-køen med lua i hånden når jeg går forbi og hilser kjekt til LO-capsen min og min trygge jobb.
          At det er så mange liker på innlegget sier vel noe om hvor mange identiteter du har som troll kanskje 🙂

          • der røpte du deg: du lekker ut litt info om deg selv

            1. du e uenig med meg og
            2. du liker ikke hardt arbeid
            3 du er LO medlem
            4. du skriver at du «har en trygg jobb»

            5 Du håne rmeg som må gå på NAV hvis jobben går konkurs.

            Selvfølgelig må jeg gå på NAV og få dagpenger hvis jobben min går konkurs. Derfor jobber jeg og alle andre og gir det lille ekstra og selvfølgelig løper jeg og alle andre på jobben 🙂 jeg og vi er jo IKKE offentlig ansatt

            5 Du forstår ikke at grunnen til at noen mennesker er latsabber og slappfisker er at de har stillingsvern og jobber i en TRYGG jobb. Den er jo bare trygg til Norge går konkurs (ref Hellas) De finnes ikke TRYGGE jobber i 2013…. det er bare stats og kommuneansatte som kan sies å ha en trygg jobb (derfor løper de ikke på jobben)
            Du driter i om du gjør en innsats eller ikke for du har nemlig en TRYGG jobb.
            Og det værste er at du er stolt av det.
            Men sosialister og slappfisker blir færre og færre år for år ..så det er vel håp

          • AvatarHvorfordetda // 2013-09-07 kl 19:19 //

            Du forstår ikke at det å ha stillingsvern og det å ha en solid arbeidsmiljølov er det som gjør at Norge går så det suser mens alle andre land går nedenom og hjem. Dermed er det av null interesse å diskutere mer med deg.
            Det er også utrolig mye du klarer å lese ut av et innlegg. Du får lov å tro hva du vil om meg og hvor jeg jobber. Jeg jobber ikke i det offentlige per i dag, men har gjort det. Jeg kan også røpe at de mest slitsomme og stressende arbeidsperiodene i mitt liv var i det offentlige. Der var det INGEN som IKKE jobbet baken av seg. I motsetning til det jeg ser når jeg er rundt på forskjellige private arbeidsplasser i dag, der mantret synes å være å tjene penger på null innsats. Spesialt i handelsbransjen, der det er få ansatte i firmaet, er dette en utbredt oppfatning virker det som. Slike som deg som sitter på ræ.a og skryter av at du jobber hardt, mens du aldri har vært svett på jobben i hele ditt liv. De virkelige slappfiskene i Norge er de som ikke er organisert og skryter brautende av at de jobber hardt mens de drikker cafe latte og ikke gjør noen ting. De som organiserer seg er oftest de som virkelig bryr seg om arbeidsplassen sin og virkelig står på for kronene de tjener.

          • ditt resonnement er: pga HMs og Verneombud og fandens oldemor av regler går norsk økonmi så det suser….

            1. Norge har en økonomi som går relativt bra med Statens Pensjonsfond Utland / oljefondet p åmilliarder av kroner

            2. andre land går på ræva
            3. og andre land har ikke så firkantede rettigheter og regler for ansatte i arbeidslivet..
            4.Vi har olje i Nordsjøen og prisen på olje har vært stigende og rekordhøy de siste årene
            ——————————–

            sammenhengen her er at 1 og 2 skyldes pkt 4
            Mens pkt 3 gir bare problemer og medfører at ikke oljerelatert næringsliv får stadig større problemer med å være konkurransedyktig

          • AvatarHvorfordetda // 2013-09-08 kl 01:20 //

            Jeg trodde trollet hadde sprukket når det ble vist frem i sola jeg, men jeg må visst vise det frem igjen!

        • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 19:01 //

          «ser at jeg fikk 114 positive responser på innlegget
          og 17 mislikte det.
          Da er vel du en av de 17. ? »

          Da er det godt ikke alle måler kvalitiet ut i fra antall «likes» og «comments».

          Hørt om begreper som «crowdpleasing» og «populisme» ? Et lite tips, det er ikke synonymer for «visdom» eller «fornuft»

          • Men dette med «likes» og «dislikes» har mye til felles med demokrati. Altså styre etter folkets vilje. «Populisme» i betydningen «publikumsfrieri» er ofte synonymt med noe som er populært blant flertallet av folket.

            Den negative konteksten venstresiden har tillagt ordet «populisme» er ganske betenkelig, tatt i betraktning likhetstrekkene ordets moderne betydning har med demokratiet som styringsform.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 09:47 //

            Det handler om mer enn bare demokrati og publikumsfrieri.

            Det handler om mangelen på nyansering, og forenkling i framstillingen.

            Man forenkler saken, og gir den samtidig en vinkling som det er nærmest umulig å være uenig i. Da får man mange som er «enig», evt. mange «likes», men skaper egentlig kun et skjevt bilde av «liksomenighet».

            Typisk eksempel:
            Jeg syntes det er ille hvis folk slutter å bry seg om å yte ekstra på jobben.

            Det er ikke mange som vil si seg uenig i påstanden. Samtidig er det en meget forenklet framstilling. For mange av de som ikke yter ekstra vil det ofte ikke være mangel på «å bry seg» som er bakgrunnen, men det kommer ikke fram før man nyanserer bildet.

            Når man så begynner å nyansere merker man raskt at man ikke nødvendigvis er så «enig» som man trodde.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:58 //

      Det er jo alltid beleilig å kunne ta ting ut av kontekts, men det fallt deg altså ikke inn å se dette i sammenheng med noe av det andre hun skriver?

      Som at hun nå jobber på kontor?

      Som at «å løpe» er en fysisk aktivitet, som ikke nødvendigiv er synonym med arbeidsinnsats? Særlig ikke når din nye jobb ikke har fysisk aktivitet som arbeidsoppgaver?

      Tro meg, jeg har også en kontorjobb, og hvis jeg begynte å løpe mest mulig i arbeidstiden ville ikke sjefen blitt glad!!!

    • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 20:49 //

      Problemet her er jo at folk i visse jobber forventes å stresse til de blir syke, slik som renholdere, butikkansatte også videre, mens andre slik som folk i kontorjobb sitter på Facebook halve arbeidstiden. Det er jo faktisk påvist i studier at også i land som USA så går mye av arbeidstiden til middelklasseyrker bort på Facebook surfing, diverse møter og lignende.

      Det er jo forskjell på yrker også. Renholdere på hoteller driver jo ikke med samfunnskritisk virksomhet, så om de ikke løper på jobben får det ikke så drastiske konsekvenser som om Brannmenn og terrorpoliti ikke skulle løpe på jobben. Det var jo uansett en veldig interessant sammenligning du kom med, da brannmenn og anti terror politi faktisk sløver mesteparten av arbeidstiden, mens de først virkelig må stresse når krisen inntreffer! Det er derfor langt mer realistisk at de skal løpe på jobben enn renholdere på hotell som faktisk gjør arbeide mesteparten av arbeidstiden!

    • Jeg tror jeg må etterlyse mer nyansering i innlegget over. Ble mye snakk om løping. Tror ikke de fleste har noe imot litt løping og travelhet i arbeidslivet. Det er når «løpingen» du snakker om begynner å bli fast sedvane, sammen med stress, uklare ansvarsforhold, uordnede arbeidsforhold, rettigheter som blir oversett, altfor stor arbeidsmengde for en person etc etc det fort tenderer til å nærme seg grensen til utnyttelse av andre menneskers helse og liv. I et sivilisert samfunn har man regler og lover mot utnyttelse av andre mennesker. Sær er dette viktig ovenfor ressurssvake mennesker i samfunnet som ikke selv kan si fra.

      Jeg tror ikke det er snakk om at brannmenn eller anti terror politiet slutter å løpe på jobb fordi om de er fagorganisert. Men dersom de ikke har ordninger som lar dem ta en matpause, få nok hvile eller søvn, dersom de ikke har noe muligheter for selv å påvirke arbeidsforhold eller bli hørt, dersom de må jobbe for lange skift uten pause, har en vaktordning som ikke tenker på helse og miljø, må trå til å jobbe dobbeltvakter stadig vekk eller overtid uten betalt så vil du kanskje merke at de ikke lenger makter å løpe like fort når det brenner. Jeg tror man også vil fort merke at flere av de løpende brannmennene du snakker om også vil fortere bli syk og utslitt. Og hvilke samfunn vil ha syke og utbrente mennesker? Skaffer ikke dette bare merkostnader for samfunnet? Når det gjelder den sterkestes rett synet innlegget ditt representerer vil jeg ikke kommentere annet enn at jungelens lov gjelder ikke i dette landet ennå, og vi kan ikke alle være fotballstjerner. De fleste av oss må ta til takke med rutinepregede jobber og for å klare å stå i jobb lenge må man ha ordnede forhold bakket opp av lover og regler med institusjoner som kan passe på.

      Jeg vil takke X for artikkelen «En Thon-pike ser tilbake».

  12. AvatarØystein Hjelle Melle // 2013-09-05 kl 14:39 //

    Interessant lesestoff! Lo godt av slutten! 😀

    • AvatarJohn Henrik Olsen // 2013-09-05 kl 15:19 //

      Ført i pennen av LO sjef/sekretær .. Helt sikkert ……..

  13. Avatarritavoss // 2013-09-05 kl 15:56 //

    Anonym skittkasting! Søppel!

    • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 18:48 //

      Det kan hende, men det betyr ikke at bloggers påstand er gal. Her begår du en klassisk tankefeil og antar at fordi argumentet er svakt, er påstanden gal.

  14. AvatarRolf Wermundsen // 2013-09-05 kl 16:08 //

    Tviler på at dere som har som mantra «man har fortjent det når man ikke krever sin rett» kan ha jobbet et sted der mantraet er «jobb og hold kjeft, eller finn deg noe annet, det er nok av folk som er glad for å få jobben din».

    Mange – som gjerne er akademikere i jobber hvor man har etterspurt kompetanse, hvor arbeidsgivere gjerne står litt på for hyggelige arbeidsforhold – mangler forståelse for hvor vanskelig det kan være å kreve sin rett på en arbeidsplass som f.eks hos Thon. IKKE harseller med disse sliterne! Og IKKE støtt liberalisering av arbeidslivet, det er stuepiken over og andre i gjerne like ille arbeidsforhold som betaler prisen – de finnes, det er så ille litt for mange plasser.

    • Avatar$16591332 // 2013-09-05 kl 17:32 //

      De to mantraene du nevner har sikkert ett og samme opphav.

    • Husk at «akademikere med etterspurt kompetanse» ikke har blitt det over natten. Det starter allerede på barneskolen, med lekselesing og arbeidsmoral.

      Det er ikke attraktivt å ha jobber som «alle» kan gjøre, og det er greit. Det stimulerer folk til å skaffe seg den kompetansen som er etterspurt. Om alle forventet å kunne gå gjennom livet i en jobb som ikke krever noen kompetanse, og med behagelig arbeidsdager, og så kunne kreve lønn som en sivilingeniør, så vil alt for mange ende opp nettopp i en slik jobb.

      Hvem skal da gjøre alle de jobbene som står tomme, pga at man ikke har noen med riktig kompetanse?

      Dette problemet er allerede stort i dagens Norge. Vi har 10-tusner, kanskje 100-tusner av ubesatte stillinger, pga at det ikke finnes mange nok med relevant kompetanse til å fylle dem. Hvorfor? Fordi 13-åringene våre ikke synes matematikk er gøy….

      • AvatarKjappeObservasjoner // 2013-09-08 kl 16:52 //

        Først samler du masse strå, så bygger du en mann. Så kan du krangle med han. Når du bruker en artig stemme så er det han som prater og du kan argumentere imot.

        Herlig.

        • AvatarLiberalist1 // 2013-09-09 kl 09:44 //

          Vet du egentlig hva stråmannsargumentasjon er? Så vidt jeg kan se så har ikke Hakon tilegnet deg meninger du ikke har.

      • AvatarRolf Wermundsen // 2013-09-10 kl 13:45 //

        Forstår hva du tenker på mht å oppmuntre til å skaffe seg kompetanse. Men det var heller ikke temaet mitt.

        Vi har fortsatt, og kommer alltid til å ha – jobber i Norge som ikke krever høy kompetanse. Vi trenger stuepiker og andre i en jobb som «ikke krever noen kompetanse, og med behagelige arbeidsdager…??». Tror du virkelig det er sånn stuepiker og andre i tilsvarende yrker tenker? Jeg tror ikke du har fått med deg – de krever anstendige arbeidsdager, og en anstendig lønn, ikke sjefslønner eller late dager. De aller fleste er anstendige arbeidstakere, som fortjener anstendige arbeidsgivere.

        Poenget mitt var at mange i denne type jobber kan ikke lett gå om de blir dårlig behandlet. De har ikke, som gjerne en del akademikere og andre utdannete/erfarne folk har, en rimelig sterk forhandlingsposisjon ifth arbeidsgiver når det gjelder betingelser og arbeidsforhold. De er enten avhengig av en anstendig arbeidsgiver – eller et arbeidstakerfellesskap – en fagforening.
        Det kan være vanskelig for høyt utdannete med god forhandlingsposisjon å forstå dette. Ikke alle har opplevd å fåbeskjed om å holde kjeft eller finne seg noe annet – og du har så j.. dørilig råd at du tenker mest på at du ikke har råd til å miste jobben.

        Og pleaseeee – ikke be dem finne seg noe bedre å gjøre!! Ikke gjør dette til et spørsmål om å skape sin egen lykke og vellykkethet! Vi trenger alle jobber og arbeidstakere som finnes i dette landet, også manuelle yrker med lave krav til utdanning. Respekter dem, og deres rett til gode arbeidsforhold. Jobb heller for at _ingen_ opplever forhold som i innlegget over.

        Og jo, det finnes, mye mer enn vi tror.

        • Avatarnoerartnoe // 2018-02-06 kl 16:31 //

          Hvis jobben din er jævlig så er faktisk «finn noe bedre å gjøre» et veldig godt råd. Ev. «finn deg et bedre sted å gjøre det».

          Se deg om etter en jobb – gjerne akkurat den samme typen hvis du vil det – på et sted som gir de ansatte bedre betingelser. Du er ikke forpliktet til å jobbe for en arbeidsgiver som behandler de ansatte som dritt (gjerne vent med å fortelle nevnte arbeidsgiver det til du faktisk har funnet og fått en annen jobb – you never know).

          Noen foretrekker å kjempe for bedre forhold *i* bedriften de er i – og all respekt til dem for det. Men andre føler ikke at de kan det. På grunn av, blant annet, forhold som de nevnt i innlegget. Det å komme seg bort fra de dårlige stedene sender også en beskjed om at det ikke er akseptabelt. Om arbeidsgiverne det gjelder faktisk skjønner/bryr seg om det…vel, det er en annen sak.

          Mye av dette kunne vært, kanskje ikke løst, men i alle fall forbedret hvis vi faktisk lærte i større grad om ting relevant til jobbsøking og ansettelse på skolen. Lær ungdom/unge voksne at når de skal i jobb så må de *lese* ansettelskontrakter; Sjekke om innholdet faktisk er lovlig eller om det bare blir akseptert fordi «alle gjør det»; Lær om rettighetene de har som arbeidstakere; Hvilke, hvis noen, særskilte avtaler bedriften de jobber i har forhandlet seg fremt til med fagforbundene; Og. Så. Videre.

          Hvis unge som er nye i jobb (og andre) ikke vet at arbeidsmiljøloven, fagforbund m.m. er ting som eksisterer og kan være verdifulle ressurser så er sjansen stor for at de ikke vil lete og finne denne informasjonen heller.

          Vi vil jo selvfølgelig at folk skal klare seg selv, men det skader ikke å gi dem en liten trapp opp ved å informere dem om dette. Det sier jo seg selv at man ikke kan stole på at alle bedriftene der ute gjør dette…

          Minor rant over.

        • Avatarnoerartnoe // 2018-02-06 kl 16:35 //

          Som du sikkert skjønte etter hvert så er jeg ikke egentlig kritisk til mesteparten av det du skrev, jeg bare brukte «ikke be dem finne noe bedre å gjøre» kommentaren som et utgangspunkt – siden «bedre» kan bety mange ting.

        • Avatarnoerartnoe // 2018-02-06 kl 16:37 //

          Jeg ser også nå at dette er 4 år gammelt 😛 Men noen linket meg til det nylig, og jeg fulgte ikke med på datoene. Ooops.

    • Alle vet at Olav Thon er et kapitalistisk svin.

  15. AvatarAPejegern // 2013-09-05 kl 16:16 //

    Dummeste jeg har lest på veldig lenge!! En eller annen sosialist som har satt seg ned og skrevet en flott historie dette… De er jo kjent for å være særdeles dyktige løgnere med en vill fantasi!

  16. AvatarJohnny Johansen // 2013-09-05 kl 16:24 //

    Makan til pissprat og helt utrolig at VG kan legge noe slikt på sine sider. Dette er anonymt og kan ikke bekreftes. Kan like godt være propaganda fra partiet Rødt eller SV. Hele saken er full av feil og viser at dette er oppdiktet. Thon Hotels har selvfølgelig Tariffavtale på alle sine hoteller og hverdagen slik den er beskrevet er total fantasi. Når jobbet hun i Thonhotels? 1848? Husk at Thon hotels har eksistert kun ca. 10 år. Makan til vrøvel.

    • Avatarhansolavbakken // 2013-09-05 kl 19:22 //

      Fakta er fin ting å kunne: Det som i dag heter Tohn Hotels har riktinok bare hett det siden 2005, det er ritkig – men det var etter navnskifte. Før det het den samme kjeden Rainbows Hotell og har eksistert siden 1989 – altså i over 20 år. Tar du med at Thon kjøpte sitt første Hotell – Hotell Bristol so mhan fortsatt eier i dag i 1974, nærmer vi oss altså 30 år.

      Og det er slett ikke sikkert, akitsk ganske unnsnynlgia at alle hotellene har hatt sentrall tariffvatale i alle disse åra!

      Men hvrodan var dette her – fakta ødelegger alltid en god diskusjon, er dte ikke det dere pleier å si p åden «andre siden»?

  17. Dette er bare tull alt sammen. Ja, noen ganger blir man spurt om å jobbe overtid, men her fremstilles det som at disse stuepikene jobber fra 7-23 hver dag, uten tillegg. En stuepike bruker i snitt 22 min pr. rom. Dette er snitt for hele landet.
    Ingen jobber gratis i hverken Thon eller noen andre hotellkjeder i Norge. Alle Thon hoteller har sentralavtale og tariffavtaler. Samt fagforeningstilknyttning for ansatte! Jeg jobber selv i Thon, og har familie som har jobbet i Thon kjeden i mange år. Jeg viste denne artikkelen til kollegaer, og ingen var i tvil om at dette var tull.
    Dette er sannsynligvis en propaganda artikkel skrevet av Rødt for å svekke tillitten til Olav Thon, samt partiet han støtter.

    • AvatarFilosofen // 2013-09-05 kl 19:14 //

      Hva får deg til å anta at dette «sannsynligvis er en propagandaartikkel»?

      • Det faktum at de påstandene som blir uttalt er feilaktige, og har i ettertid blitt brukt for å svekke tillitt til de borgerlige partiene på facebooksidene til Rødt

  18. Hvor i all verden har du det fra at FrP vil ha 13 timers arbeidsdag uten overtidsbetaling? Dette er direkte løgn på nivå med det LO kunne lirt av seg.
    Dette kunne vært et godt blogginnlegg, men blir bare sprøyt. Å skylde på FrP at du har lidd i ditt arbeid mens Arbeiderpartiet har styrt faller litt på sin egen urimelighet.

      • Trenger nok det. Og undrer meg over om du ikke leser, eller evt. ikke forstår innholdet i linkene du legger ut.

        Arbeid av passiv karakter gjelder ie. vaktordninger. Stuepike på et hotell kommer f.eks. ikke i nærheten av arbeidsarter som ville blitt omfanget av dette forslaget.

        Men som vanlig har det rødgrønne propogandamaskineriet valgt å bevisst tolke innholdet feil og presentere et uriktig bilde av det som faktisk blir foreslått.

        • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:49 //

          Står det noen vei hva som er arbeid av en passiv karakter eller vurderer du det selv nå?

          Står det noen vei hvem som skal vurdere hva som er passivt?

          Kontorarbeid er vel passivt?
          Salgsarbeid?

          Jeg har ikke påstått at stuepike arbeid er passivt, jeg har motbevist ditt utsagn om at det er Løgn at ikke FRP vil ha 13 timers arbeidsdager hverken mer eller mindre..

          Men joda.. Jeg er en hjernevasket sosialistspire, som spyr rundt meg med propaganda indoktrinert fra det rødgrønne regimet vi lever i.. Som forøvrig snart er like ille som Nord Korea ikke sant?

          AP har jo vært så store i alle år fordi alle som ikke tenker som deg har vært hjernevasket og ikke skjønt sitt eget beste?

          Godt at du har arrogansen og egoet ditt til å holde deg med selskap..

          • Passivt arbeid er et arbeidsrettslig begrep definert som:

            «Passiv tjeneste foreligger i de tilfeller «der arbeidstakeren, bortsett fra kortvarige eller tilfeldige avbrytelser, er fritatt for arbeid og plikt til å vise aktpågivenhet», jf. § 46 nr. 6.»

            Altså ikke stuepiker…

            Ellers har du i det minste selvinnsikt.

          • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:18 //

            siste del er useriøs og noe en kan spare seg… AT hun er på høyresiden betyr ikke at hun er en kvalm egoist slik du later til å tro. så spar meg for slik nonsens og skriv skikkelig eller finn på no anna.

          • Muligens du ikke skjønner dette selv: Du er virkelig et produkt av sosialdemokratiet og den feilede norske skolen. Du klarer tydeligvis ikke å lese en A4 side med ganske forståelig tekst og forstå hva som står der. Hold deg til reality programmene og såpeoperaer hvis du engang har nok mental kapasitet til dette da.

      • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:15 //

        som jeg skrev lenegr ned viser BT kilden din at det ikke stememr: at LOs påstand er misvisende og feil. Det var kun skremselspropaganda i en valgkamo de (AP) holdt på å tape og egentlig ble stemt ned, men fikk likevel fortsette…

        • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:16 //

          Vet de fikk mandat-flertall, men prosentene for hele landet viste borgerlig flertall 🙂

  19. Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 16:31 //

    Please, folk. Bare fordi artikkelforfatteren er anonym, betyr det ikke at dette er en kjempekonspirasjon fra LO og AP-kommunister som ønsker å styrte det frie demokratiet og stjele alle pengene deres.

    • Avatar$16591332 // 2013-09-05 kl 17:45 //

      Det er nå beleilig for dem som ønsker å avfeie budskapet, i hvert fall.

  20. AvatarEsteban Dinero // 2013-09-05 kl 16:36 //

    Dette har du altså opplevd under en AP regjering. Det er en sånn jobb Jens mener studenter skal ha ved siden av studiene, derfor er studiestøtten lavere enn noensinne.

    • Avatarhansolavbakken // 2013-09-05 kl 19:17 //

      Hvorda veit du det? Det er ingenting i dette innlegget som tidfester når dette gjelder…

    • Det står ganske tydelig i bloggen at det er noen år siden, så at det er under AP har du ikke noe grunnlag for å slå fast!

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:45 //

      Ser man 16 år tilbake i tid så har AP regjeringen gjort mer for studiestøtten enn høyresiden gjorde.

      AP gjennomførte inndeksregulering etter valget i 2005. Hvis ikke høyresiden før det allerede hadde gitt studiestøtten et stort etterslep, så ville kanskje situasjonen i dag vært bedre.

      Historie er en fin ting.

  21. Vel, rydde opp etter meg selv på hotel og legge igjen en hilsen skal jeg hvertfall ikke gjøre. Kall meg gjerne koko, men dette syns jeg er unødvendig tullprat rett før valgkampen.

  22. AvatarArbeideren // 2013-09-05 kl 16:55 //

    Sutring fra X. Hun er ikke akkurat den eneste som har gjort drittjobber. Typisk at raddiser som aldri har hatt møkk under negla heier fram en slik nedrig ytring mot tidligere arbeidsgiver. Dette er illojalt og respektløst mot en kar som startet med to tomme hender og skapte 1000vis av arbeidsplasser.

    • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:18 //

      Ja.. Spesielt når formuen hans er bygd av svetten til arbeidsfolk..

      Det er jo ikke som at begge parter er avhengige av hverandre?
      Etter din logikk ville Thon fortsatt stått med to tomme hender hvis ingen sleit seg i filler for han.. Og med tanke på sykehuskøer og utgidter på NAV vet ikke jeg om det ville gått i null eller ikke.. vet du?

      • AvatarArbeideren // 2013-09-05 kl 17:31 //

        Slite seg i filler? For noe vås. Deg om det

        • AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 18:17 //

          Så ingen arbeidere har blitt overbelastet og syk som følge av dette? eller ufør? fratatt mulighetene til å delta i arbeidslivet?

          Jeg ville vært litt forsiktig med å avfeie det som vås. Det er ganske mange i Norge idag som blir skadet for livet og uføre som følge av overbelastning på arbeidsplassen.

          Men dette er vel vås det også? Ja sant det.. Høyresiden mener jo at alle uføre egentlig ikke er uføre men late..

  23. AvatarKurt Johansen // 2013-09-05 kl 17:01 //

    Ok la oss få noen uklarheter opp i dagen..

    FRP vil ha 13 timers arbeidsdager.. Til de av dere som sier dette er oppspinn og løgn.. Dette er til dere..

    http://www.nrk.no/okonomi/vil-at-alle-skal-jobbe-2_5-time-mer-1.7619442

    Og for å vise dere at det ikke er en ny trend, eller noe som vil endre seg med det første..

    http://www.bt.no/nyheter/innenriks/faktasjekk/Frp-og-Bondevikregjeringa-foreslo-13-timers-arbeidsdag-og-60-timers-uke-som-normal-arbeidstid-1932217.html#.UiibVMYvVv8

    ———————————————————————————————

    Så til dere som sier det bare er å si ifra og stå på ditt..

    Kan dere vise meg en eneste følge arbeidsgiver har fått for å bryte arbeidsmiljøloven som en uorganisert har meldt ifra om?

    Den som skal føre den uorganisertes sak er hovedverneombudet.. Mange plasser har de ikke engang det ( Jo det er ulovlig, men det får ingen følger selv om det blir oppdaget av arbeidstilsynet) Og hva verneombudet sier trengs heller ikke tas hensyn til for å la være får ingen følger..

    I de få sakene dette har kommet for arbeidsretten og det har falt en dom er det ingen straff av noe betydning, og i de fleste tilfelle kan det ikke bevises for få tør å stå frem i frykt for å miste jobben, evt bli straffet på arbeidsplassen med ekstra tunge, eller skadelige arbeidsoppgaver.. (Joda dette er heller ikke lov, men uten ett ordentlig støtteapparat så får ikke dette noen følger heller)

    Dette er mine påstander, og dere står fritt til å motbevise meg..

    • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:05 //

      Knut jeg er ikke nødvendigs enig i alt jaadge sier men hun har noen poeng!!. les sofia og arne – mye fornuftig der…

      Uansett, jeg sjekket din BT link og den motbeviser jo din påstand… Viser du ikke sjekker kilder ordentlig eller er uenig med deg selv…
      Lengst ned der tilbakeviser jo BT LO’s påstand som direkte faktafeil (for å si det rett ut) og den er åpenbart misvisende med vilje. De og vet at Høyre, KRF, V OG FRP ikke reellt mente det de skriver – altså løgn. Dette er med andre ord propaganda fra LO som i beste fall er halvsant og likevel misvisende.

      Til og med en jusprofessor bekrefter det i artikkelen. 13 timers arbeidsdag snakker ingen om i Norge. Det vet du like godt som jeg at heller ikke FRP mener. At LO likevel hevder det og at også Høyre og KRF støtter det er bare sprøyt og gjenkjennelig LO-valgkamp. De frykter de borgelige så mye (selv om ca. halvparten av alle LO-medlemmer stemmer borgelig) at de må fabrikkere slike skremselssaker før valgene. Mon tro hvorfor? Lo fikk fortsette med dette også fra 01-05 altså ingen grunn til panikk….

      Så Knut BT-artikkelen viser selv at LOs påstander er misvisende som BTs redaktør skriver, eller som og jusprofessoren uttaler. Den argumenterer altså mot deg selv… Så legg dette våset på hylla nå, ikke engang kildene dine kunne være i nærheten av å bevise det – men motbevise kunne de…

    • Det er jo alltid en fordel å forstå innholdet i linkene man viser til…

  24. AvatarEva Gabrielsen // 2013-09-05 kl 17:07 //

    Hva fikk ho i betaling for dette???

    • Avatarlars9832 // 2013-09-05 kl 21:20 //

      Hele bloggen er jo åpenbart løgn fra ende til annen! Tipper det er noen på den ytterste ekstreme venstresiden som står bak, enten fra Sv eller Ap.

      • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:35 //

        AP er ikke «ytterste venstreside», de er helt «ordinær venstreside» – går du noe lenger til høyre havner du på høyresiden.

  25. Jeg startet også som stuepike før fylte 20 år på ett hotell i sentrum av Oslo. Og kort oppsummert er min opplevelse noe forskjellig fra din….
    ….etter en uke var jeg fagorganisert, etter oppmuntring fra min sjef…..under ett år etter første arbeidsdag var jeg tillitsvalgt, lokalt, senere sentralt. Seks år etter sto jeg klar til å starte på husøkonomistudiet og det har ballet på seg, så i dag, snart 30 år etter, sitter jeg med en mastegrad, god lønn og kontorjobb…..og savner hotellbransjen dan og vann.
    Ja det var slitsomme dager, men også stillere perioder. Ja det var stress og innimellom litt vondt også, men med masse latter og glede og innimellom fikk vi kurs enten faglig eller «smilekurs». Ja «sjefen» bestemte hvordan det skulle være, men vi fikk også si vårt. Ja lønna var vel ikke noe å hoppe i taket for, men vi fikk overtidsbetalt og mat også når vi gikk lengre dager innimellom. Ja, det kan være slitsomt å være stuepike/værelsesbetjent, men vi fikk forsøke oss i andre avdelinger også om vi ville, jeg prøvde de alle 🙂 og påstår fremdeles at jeg trivdes best «på rommene» eller i oppvasken.
    Jeg fikk noen meget lærerike år, både faglig, sosialt og medmenneskelig, Hotellbransjen gav meg ballast og sjansen til å reise videre og jeg grep den…..så kanskje jeg ramler innom igjen, med min høyere utdannelse og lange jobberfaring og da gjør jeg det med et glis i ansiktet…. Jeg savner bransjens hektiske løsningsorientering.
    Dette innlegget er bare for å si at også hotellbransjen er veldig nyansert, jeg tviler ikke på dine opplevelser (jeg har ikke jobbet hos Thon), og bare så ingen skal tro at det du skrev er gyldig for hele bransjen

    Men Frp får nok ikke min stemme heller 🙂

  26. AvatarTore_ola // 2013-09-05 kl 18:11 //

    Det som kommer frem her er følgende: du sa ja til å jobbe overtid, det «verste» sjefen din sa var «hjelp en god veninne», og du jobbet lange dager. Falt det deg inn å si «ikke forstyrr meg på fridagen min» som du sier en annen sa? Eller «jeg slutter»? For meg høres ikke dette grusomt ut, det hlres ut som om du sa ja hver gang du ble spurt. Selvfølgelig blir du spurt om å jobbe overtid da!
    Dette er jo bare syting fra en anonym person som lett kunne sagt nei, og som lett kunne skiftet jobb dersom dette var så forferdelig.

  27. AvatarSveinung Svea // 2013-09-05 kl 18:12 //

    «Men Olav Thon vil at jeg nå skal stemme FrP.»

    Thon sa hva han skal stemme – ikke et ord om hva du skal stemme.

    • Avatarlars9832 // 2013-09-05 kl 21:10 //

      Ikke forvirre henne mer enn nødvendig nå. Maks to ord i hver setning!

    • Avatarpetter karlsen // 2013-09-06 kl 08:24 //

      Det er ikke helt riktig. Når Thon betaler for en helsides annonse, så kommer han ikke med en mening. Når en kjøper spalteplass driver en reklame. Hvis han bare hadde som agenda å si hva han mente, hadda han skrevet blogg som denne jenta, eller skrevet et leserinnlegg. Når en betaler 500’000 for reklameplass, da er det ganske tydelig en agenda.

      • AvatarSveinung Svea // 2013-09-08 kl 01:05 //

        Nesten så jeg må spørre om det er NM i selvfølgeligheter her.

        Selvfølgelig har Thon en agenda; den agendaen kan så klart ha vært å påvirke noen – jeg har da aldri påstått noe annet. Det jeg har påstått er at Thon ikke har sagt et ord om hva denne sinte, anonyme, stuepiken skal stemme. Har svært liten tro på at Thon har hatt ambisjoner om å påvirke de, til å stemme det samme som ham, som er såpass misfornøyde at de sier «Fuck deg» til ham.

    • AvatarJohannes Magnus // 2013-09-06 kl 08:38 //

      «Thon sa hva han skal stemme – ikke et ord om hva du skal stemme.»

      Argumentet ditt er som om Thon skrev at han hadde egg og bacon til frokost.

      Selvfølgelig ønsker Thon å påvirke med annonsen.

      • Avatarno_name_7 // 2013-09-06 kl 12:53 //

        Hvorfor er det så galt når en privatperson fronter hva han skal stemme, når organisasjonen LO fronter arbeiderpartiet? Dette selv om mange medlemmer stemmer helt andre partier?

        • AvatarJohannes Magnus // 2013-09-06 kl 13:12 //

          Det jeg sier er at det er naivt å tro Thons intensjon var kun å si hva han vil stemme. Det burde være opplagt for alle som ikke bare er ute etter å kverulere (jf. Sveinung Svea).

          Jeg mener for øvrig at alle skal kunne legge ut annonser, inkl. Thon.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:30 //

      Og han betalte et par hundre tusen for annonseplass, for å si det i riksdekkende media…. helt uten noen ambisjon om å påvirke…. ?

      Det vil du vi skal tro?

  28. Avatardagdaniel // 2013-09-05 kl 18:17 //

    I tekst og skrift, så må en lure på vilken alder hun har! For dette er ren propoganda. Jeg vet at det jobbes hardt i denne bransjen. Men dette kjøper eg ikke. Jeg har 2 av mine nærmeste som jobber i denne bransjen (unge). For og si det på en annen måte, de er ikke redd for og si ifra. Jeg har hørt mye rart, men dette kjøper eg ikke. Forsåvidt gammel sjøulk, den gangen hirakiet var!.

    • Avatarhipsterjenny // 2013-09-05 kl 18:29 //

      At du kjenner to personer som ikke er redd for å si fra kansellerer ikke at det fantes en person som var det. At ei jente som du er uenig med forteller historien sin går etter min mening forresten ikke inn under definisjonen propaganda.

      • Avatardagdaniel // 2013-09-05 kl 18:36 //

        Propoganda! Er en gammel eller ung som syter for mulige dårlige arbeidsforhold hos Thon så må en og regne og få skriften på veggen. Mens dette handler mere om hva Thon har reklamert for FRP. Men dette er rein propoganda! Så kjør på. 🙂

      • Det er vel heller den biten hvor hun påstår at FrP vil innføre tretten timers arbeidsdag uten overtidsbetaling som kan kalles propaganda…

    • Det er blitt betraktelig bedring på dette området med årene, som blogger skriver er det noen år siden hun jobbet som stuepike. Desverre er det fortsatt en knallhard jobb og dersom noen er syk og det er ingen som er villige til å komme inn på fridagen sin så er ikke dette en jobb som kan utsetts til i morgen – de solgte rommene MÅ være rene og klare til gjestene ankommer.
      Overholdelse av lover, rettigheter og plikter er desverre også veldig forskjellig mellom de forskjellige hotellene både inad i kjeder og i de privateide hotellene.

  29. AvatarRoy Polden // 2013-09-05 kl 18:23 //

    dette ser ut som standarden for ringevikarer enten man jobber på hotell,på gamlehjem eller i fiskeindustrien, absolutt ikke noe ekstra ordinært

  30. AvatarJarle Wirgenes // 2013-09-05 kl 18:26 //

    Tror dere at Olav Thon har jobbet 7.5 timer i døgnet for å komme dit han er idag ? Og tror dere virkelig at han vet hvordan alt av skiftarbeid etc etc foregår på alle hotellene? Stikk fingeren i jorda.

  31. Mye som ikke henger heilt på greip i bloggen. Tror ikke mange ungdommer tror det skal «være slik», de fleste vet hva de har krav på, og at man kan organisere seg. Det er lover og regler for turnusarbeid og overtid, det må man forutsette at arbeidsgivere følger. Tror ikke Thon er verre enn andre hotellkjeder i så måte.

    • Avatarhansolavbakken // 2013-09-05 kl 19:13 //

      Oi, du må seriøst være med LOs sommerpatrulje rundt å sjekke ungdommer med sommerjobb. Det som møter deg der når det gjelder ungdomens viten vil sjokkere deg. Og ikke minst – grunnen til at de ikke vet det – fordi de ikke tør spørre i frykt for replisalier fra sjefene.

      • AvatarJajaerik // 2013-09-06 kl 16:00 //

        Så det har ingenting å gjøre med at dere Nitwits har hatt tidenes dårligste kunnskapsminister og ellers pleietrengende vesener i regjering siste 8 årene ?

        • Avatarhansolavbakken // 2013-09-06 kl 16:14 //

          Pussig, elevene gjør det bedre på PISA nå enn for åtte år siden, så så ille kan jo ikke DJupedal og Halvorsen ha vært. Men det har jo uansett fint lite med denne saken å gjøre, ja.

  32. Utrolig bra! Kudos!

  33. AvatarArne Johan Espeland // 2013-09-05 kl 19:57 //

    Det er i grunnen lite unikt i denne personen si skildring, utan at den skal bagatelliserast av den grunn. Men eg finn det foruroligande, at kritikken i artikkelen, ikkje minst replikkene i tråden under, er så personleg retta. Skal nokon refsast for dette arbeidsforholdet må det vera direktøren for det gjeldande hotellet, ikkje Olav Thon sjølv. Trur verkeleg folk at han er personleg til stades på kvart enkelt hotell? Joda, han er øvste leiar, og tar ut eit «grådig utbyte,» men han er først og fremst ein entrepenør og investor. Ja, med sine eigne pengar, det er slik næringslivet fungerar, sørgjer han for at tusenvis av menneskje har eit arbeid å stå opp for å gå til. Det er også eit dokumentert faktum, at av alle stormillionærane i Norge, er Thon den som skattar størst andel av inntekta si, meir enn kva han faktisk kan «slippe unna med,» mykje og. Det seier litt, syns då eg.
    Uansett, sjølv om eg langt i frå stemmer Frp finn eg det igjen urovekkande at det vert fremja påstandar om eit politisk parti sitt program, som så til dei grader er feil. Alvorleg talt, det finnest ikkje eit parti på tinget som er ute etter å fjerne fagforbund (skjønt, inskrenke den «partinøytrale» makta til LO, njoa…) sin inverknad for å tryggja arbeidstakarane. Ei heller noko parti som fremjar syn som at 13 timars arbeidsdag skal vera lov å krevja. Er dette kunnskapsnivået til enkelte, vil eg seia at det er i enkelte si interesse å heva innsikten sin i det tema ein omtalar.
    Nok om det, eg har sjølv jobba i same bransjen, og i stor grad på same viset som «Jane Doe» viser til. Og gjett kva, eg likte det (tross spy og snørr og det som verre var), og eg ville det! Sliten? Ja. Høg løn? Nei. Men eg fekk vist kva eg var god for, og dét opna mange dørar, til tross for at eg hadde lite og inga utdanning.
    Så unnskyld, for at eg syns det er greit (og ofte sunt) at folk startar på nedste trinnet, og må slite for å jobba seg oppover. Unnskyld for at eg er likegyldig til kor enn mange trilliardar Olav tar ut i utbyte. Den dagen han evt hadde sagt nok er nok, ville NAV trengt årtusenets oppbemanning. Unnskyld for at det gjer vondt i øyrene å høyra folk klage, som har alt dei treng i livet. Unnskyld for at eg syns fortidas og framtidas ungdom har alt å tene på å oppleve litt karakterbyggjande erfaring.
    No meinar eg ikkje å unnskyldte meg for alt eg ramsa opp (openbart), men sistnemnte stemmer openbart for artikkelforfattaren. Ho har vakse på dei erfaringane ho har tileigna seg. Kanskje dette er noko ho skulle skulda på Olav for…?

    • At Thon sjøl blir uthengt har med at han som eier av konsernet også har makt til å sette standard for hvilke verdier man skal jobbe for i sine hoteller. Nei, han er ikke rundt på hvert enkelt, men han kan jobbe for å legge forholdene tilrette for at hotellene skal føre en forsvarlig personalpolitikk.

      • AvatarArne Johan Espeland // 2013-09-06 kl 00:41 //

        Dersom du har innsikt i verdigrunnlaget til Olav Thon, og den standarden han faktisk, målt opp mot sin bransje, legg til rette for, vil du sjå at einaste kritikken han kvalifiserar for i denne saka er at, som i alle store organisasjonar, det finnest dårlege (gjerne udugelege) mellomleiarar. Når du har så mange av dei dog, og det så lett lar seg gjera å rapportere eit feilaktig fordelaktig bilete oppover, kan eg ikkje fatte og begripe logikken i å gjera denne saka om til eit personangrep. Det seg være, med mindre angrepet er politisk eller/og feilaktig motivert.
        At ein her vel å «oversjå» personen som direkte har styrt rekruttering, HR, HMS og alt som har med den lokale(!) etikk å gjera, og der av går laus på gründeren som forvaltar over 100 av desse foretakene, det ser eg på si side logikken i, på eit tidspunkt som dette.
        Uansett, det som i realiteten irriterar meg i denne saka er at, ikkje utypisk mange, anten ikkje veit eller ikkje bryr seg om det faktum at ein hamrar laus på eit individ som har jobba seg opp frå absolut ingen ting, med to nakne hender. Og som i tillegg, i ein alder av snart 90, bidrar med for folk flest ubegripelege summar, som går inn i velferdskassa for folk flest.
        Eg seier igjen unnskyld for at eg ikkje får vass skade i augekrokene av denne anonyme personen si traumatiske beretning. Eg seier igjen unnskyld for at eg finn heile retorikken respektlaus… skammeleg!
        …igjen, eg ber eigentleg ikkje om unnskylding for ein bokstav eg skriv, men eg vil avslutningsvis seia at til liks med alle i denne silketynne «tråden» så har også Thon lov å gje EI stemme den 09.09. Det valet han gjer har like stor, eller liten immunitet for kritikk som mitt, og ditt val har.
        Så, skal me byrja å kritisere alle og ein kvar?

    • glimrende skrevet

  34. AvatarArild Kato Meier-Sandvik // 2013-09-05 kl 20:26 //

    Trodde at det var fritt valg i Norge. Håper at dere ser selv hvor smålige dere blir. Ille at vi har kommet så langt at det blir heksejakt på folk som sier hva de stemmer på! Skam dere!

  35. AvatarJajaerik // 2013-09-05 kl 20:33 //

    Du får ta deg et grunnfag i statsvitenskap og slå deg sammen med daukjøttet du tror skal redde verden fra de onde private arbeidsgiverne .
    Ser at du artikkelforfatter nå jobber på kontor , men hvordan i helvete tror du maten blir dyrket , veier bygd , diesel på bussen eller bilen du tar til jobb om morgenen . Av hardt slit og som oftest utført av MENN

    Dog helt forbanna typisk syting fra en forbanna elitist-fitte .

    • Kontoret ble nok tryllet frem av en fe, som ble bært til lokasjonen på en sky. Nybadet i papir fra organiasjonspapirer.

  36. I-landsproblem… Her syter og sutrer og klager dere på organisasjonsfjas, mens de i land som ikke lever i en oljetåke har ekte problemer. Ta deg sammen, og sett pris på at du i det hele tatt hadde en jobb der du kunne få mat på bordet.

  37. Avatarlars9832 // 2013-09-05 kl 21:00 //

    Å herregud. Måtte du JOBBE på jobb?????!??!? Fy f*en altså! Thon er en dr*ttsekk! Hvorfor kunne ikke han gjøre jobben din selv liksom?

    Bra du nå har fått deg en «jobb» i det offentlige der du åpenbart ikke trenger å produsere noe som helst. Du vet du egentlig er på tiltak? Det er bedre sånn. Da får du følelsen av å jobbe og klare deg selv.

    • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 01:45 //

      ja virkelig illle ikke sant?

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:21 //

      Hvor har du det fra at hun jobber i det offentlige? Det hun sier er at hun jobber på et kontor.

      Tror du at det ikke finnes private kontorjobber?

  38. Avatarlars9832 // 2013-09-05 kl 21:28 //

    DEBATTREGLER:- Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
    – Vær saklig og hold deg til tema
    – Ta ballen – ikke spilleren!

    Når du så til de grader bryter alle dine egne debattregler, så bør du kanskje ta et blikk i speilet og tenke deg om neste gang før du setter deg foran tastaturet.

  39. AvatarGunnar Fredriksen // 2013-09-05 kl 21:53 //

    Jøss, ikke mye i toppen på den som har skrevet dette. Hvor har hun det fra at
    Olav Thon vil at hun skal stemme Frp……………..det er jo han som gjøre det.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:19 //

      «Hvor har hun det fra at Olav Thon vil at hun skal stemme Frp……………..det er jo han som gjøre det.»

      Og han betaler et par hundre tusen for anonsere at han gjør det…. i riksdekkende media…. sånn helt uten noen ambisjon om å påvirke andre?

      Det vil du vi skal tro?

      • AvatarGunnar Fredriksen // 2013-09-07 kl 20:14 //

        Så han kan altså etter din mening ikke si hva han vil og gjøre hva han vil med sine penger???
        Er vist ikke av de mest oppegående er du vel………..

        • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 09:09 //

          Oppegående…. man kan jo starte med å se på evnen til å tolke et simpelt utsagn.

          Min mening var ikke at han ikke kan «si hva han vil og gjøre hva han vil med sine penger». Min mening var at han må erkjenne at han gjør det for å påvirke.

          Står faktisk ikke et eneste ord om forbud, eller å nekte noen noe i hele innlegget mitt. Imponerende (eller skremmende) at du klarte å få det som konklusjon.

  40. sytende selvrettferdighet

  41. AvatarKing Cantona // 2013-09-05 kl 22:26 //

    Kjære Anonym: Ja, hva kan jeg si? Dette må være noe av den værste skittkastingen jeg har hørt om. Jeg har selv jobbet i hotellbransjen og da for selveste Marriottkjeden (JW Marriott Quito, Ecuador) og kjenner igjen mye av det du skriver om i innlegget ditt. Selv om jeg også har en del negative ting som jeg kunnet ha skrivd om, så er jeg i bunn og grunn bare takknemlig for alle de årene som jeg jobbet for Marriott. Det gjorde meg sterk når alt var på det verste og erfaringen som jeg fikk med meg var en katapult for videre stillinger innenfor turistbransjen her i Quito.
    Istedenfor å syte, så bør du være takknemlig for den erfaringen som du fikk. Dessuten var ikke Olav Thon som var din direkte sjef eller hva? Var det han som var syk og ikke var på jobb slik at du måtte ekstra og overtid? Nei, det var det ikke. Derfor må du slutte og kaste skitt på Olav Thon, men heller på hun/han som var din sjef.

    Helt til slutt: Tror du at du hadde det mye verre enn Olav Thon da han begynte å jobbe? Jeg tror han har hatt sine motganger han også og faktisk mange av dem før fikk den rikdommen som han har i dag og det er det som har gjort han så rik.

    Min Bestefar og Far har alltid sagt til meg at den som ikke gir seg vinner. I motgang blir man sterkere.

    • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 12:14 //

      Det er ikke bare å jobbe seg opp til å bli en vinner, da de ufaglærte jobbene faktisk er nødvendige og det derfor alltid vil være noen som ender med å være fast i dem.

      • AvatarKing Cantona // 2013-09-06 kl 18:40 //

        Ikke nødvendigvis. Etter noen år så får man noe som heter erfaring og det blir letter å kunne søke på andre og bedre stillinger.

        • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 18:50 //

          Dette er i stor grad propaganda fra høyresiden. Når man har studert dette har man funnet ut at halvparten av alle som har slike jobber er mer eller mindre fast i slike jobber. Husk at slike jobber ikke gir særlig kompetanse som er relevant for bedre jobber, og det er begrenset hvor stor andel som kan bli mellomledere av ulike typer. Det har også vist seg at etter folk har fylt 30 år, så vil de i svært liten grad få bedre jobber enn det som de allerede har.

  42. AvatarGunhild Pedersen // 2013-09-05 kl 23:05 //

    Er det bare jeg som får litt Ryan Air koblinger av måten Olav Thon driver hoteller på ?
    Kjempe bra skrevet 🙂

    • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 01:47 //

      hvis det var en sann refleksjon uten politisk brodd rett før et valg kanskje…

    • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 01:49 //

      uansett er det bare tull, Thon har regler å forholde seg til som alle hotellbransjer i Norge. At olav Thon vil stemme FRP er hans sak, det må han få lov til å både anbefale og stemme selv om du ikke er enig. Ingen svertings-grunn med andre ord. Om det hun skriver er sant er det trist, meen tviler litt. Uansett er det mer hennes lokale sjef’s ansvar enn Thon selv..

    • AvatarJajaerik // 2013-09-06 kl 15:57 //

      Du har neppe jobbet i en privat produksjonsbedrift som konkurerer i det internasjonale markedet . Av bildet gjetter eg puppemodell eller aerobic-instruktør..

  43. AvatarBjørn Andreas Christensen // 2013-09-05 kl 23:17 //

    Bra skrevet

    • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:27 //

      av hvem? synes du åpenbart hat er bra… mot personer som egentlig ikke er ansvarlige for en persons eventuelle tragedie…

      • AvatarBjørn Andreas Christensen // 2013-09-06 kl 14:53 //

        Jeg hører om slike saker hele tiden og det blir verre når de borgerlige lemper på vikardirektivet og satser kun på korttidskontrakter. Slik er Thongruppen. Rett og slett nedverdigende for de ansatte. Kan kalles slavekontrakter og det norske samfunnet har heller ikke godt av det. Jeg er glad jeg jobber i en bedrift som berømmes av fellesforbundet for ordnede forhold med minimal innleie samt å sørge for at vi ansatte trives på jobben.

        • AvatarJajaerik // 2013-09-06 kl 15:54 //

          Vikardirektivet er vel et EU-påfunn , og hvem i helvete var arkitektene bak EØS-avtalen og sviket mot Norsk suverenitet .
          Pepsi-gro ; FUCK DEG

          • Ja, helt utrolig 😉 Her sitter man å skittkaster Thon, alt mens dagens regjering har snikinnført en situasjon der Norge langt på vei er et defacto EU-medlem, alt mens norsk media går stille, stille i dørene. He, he, Pepsi-Gro, ja: Verdensmester i dobbeltmoral og verdens største «sell-out». Eller nullskatteyteren Jagland. Eller bulke-Jens med sin millionpensjon som får en søt liten båt av LO i presang, alt mens andre blir korrupsjonsdømt for å å ha mottatt 3 middager av en potensiell underleverandør. Eller «pølse»-Hansen som hopper av som politiker og nå tar 5000 kr timen for å bruke sitt politiske nettverk, alt helt lovlig. Brustad som nå har «meldt overgang» til Røkke. etc etc Listen er uendelig.

            Dagens rødgrønne regjering; kanskje norgeshistoriens mest korrupte og inkompetente forsamling med politiske broilere?

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:14 //

            EØS avtalen kom med en reservasjonsrett. Om regjeringen ikke bruker den så kan man ikke skylde det på Gro.
            Forøvrig var vel heller ikke høyresiden akkurat «mot» EØS (eller EU).

      • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 14:08 //

        Nå har jo Thon faktisk hevdet at de fattige har det alt for bra her i landet.

  44. Vanlig hverdag for de fleste av oss det her. Lange dager, ingen matpauser, ingen overtidsbetaling, underbemannet, nye arbeidsoppgaver og kortere tid på å få det gjort på osv. Bit tenna sammen, gjør noe med det eller bytt jobb.

  45. AvatarPrivilegiert // 2013-09-06 kl 00:41 //

    Jeg synes det er fint å få med litt rå virkelighet fra en arbeidsplass som kontrast til illusjonene mange har om denne bransjens vilkår. Takk for innlegget.
    Jeg har jobbet ved en bensinstasjon og selv opplevd presset; jeg fikk en 2% stilling, og jobbet 50-56 timer pr uke. Man var selvfølgelig fri til å si nei, eller fagorganisere seg, men da fikk man bare vakter tilsvarende kontrakten. Og, det kan man ikke leve av. Når en 50% stilling skulle besettes «et stykke frem i tid», rykket de kandidater som stilte opp, – også på kort varsel, først i køen.
    Slik var det bare. Jeg bestemte meg for å takle smertene en tid, – det var jo, tross alt en inntekt, «til man fikk noe bedre»…
    Når man så, etter noen måneder med jevnt hardkjør, ble syk, satt man altså med en 2% stilling som sykmeldings-grunnlag. Altså intet å komme til Nav med.
    «Som man rer, så ligger man»? Jeg stiller motspørsmålet: Hva gjør man uten inntekt, i Norge? Alt koster penger, og «goodwill» fra kreditorer og huseiere er sjelden noe man får i måned etter måned. Så, hva gjør man?
    -Man gjør, som alltid, sitt beste, også under tarvelige vilkår.
    Det snakkes om at nordmenn er så bortskjemte, men altså etter 4 mnd, var jeg den av de ansatte, utenom daglig leder og nestleder, som hadde jobbet der lengst! -De andre var byttet ut. Det finnes ikke tvil i meg om at det skyldtes arbeidsvilkår og helseproblematikk pga disse..
    Noe å tenke litt over før man dømmer de som har gjort seg denne typen erfaringer?

    • Sukk. Du har virkelig ikke skjønt hvor man skal henge bjella på kua, har du? Du har sikker t rett i historien din, men hovedproblemet du beskriver skyldes fri arbeidsinnvandring/innvandring som har gitt arbeidslivet i Norge en uendelig flodbølge av lavt utdannet arbeidskraft som er villig til å jobbe for lave lønninger. Det er meningsløst å kritisere en arbeidsgiver som kun forholder seg til systemet, når vi har en systemkrise i Norge (takk de rødgrønne for frislippet av arbeidskraft).

      Jeg opplever en variant av det samme problemet du beskriver. Jeg har to tenåringer hjemme. De er kanskje ikke så arbeidssomme, men begge ønsker i utgangspunktet å jobbe litt ved siden av skolen. I motsetning til hvordan det var da jeg var tenåring, er situasjonen helt endret: Alle disse «tenåringsjobbene» er nå besatt av unge svensker, innvandrere og arbeidsinnvandrere fra øst-Europa. Men jeg kritiserer likevel ikke arbeidsgiverne, men galskapet til den sittende regjeringen.

      • Avatarintifada // 2013-09-07 kl 11:18 //

        Så det er ikke arbeidsgiveren sin skyld at han/hun driver rådrift på sine ansatte, det er innvandrerne sin skyld? Alltid enklere å sparke nedover ja.

      • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 18:01 //

        Du bommer grovt selv.

        Mange av disse problemene skyldes arbeidsinnvandring, men langt fra alle. Mange av problemene skyldes kun rett og slett ønsket om profittmaksimering fra arbeidsgiver, og villigheten til å tråkke på ansattes rettigheter.

        Utover dette er jeg enig i at mange problemer i lavlønnede yrker kan kobles til arbeidsinnvandring, men jeg er MEGET overrasket over at du legger dette problemet på den sittende regjering, og (så vidt jeg forstår) stemmmer for et regjeringsskifte.

        For det første:
        Arbeidsinnvandring får vi fordi vi er med i EØS. Sist jeg sjekket var samtlige på høyresiden for både EØS og EU. Kan du peke på et eneste tiltak fra høyresiden som vil føre til mindre arbeidsinnvanding fra svensker og folk fra øst-europa? Har høyresiden tenkt å melde oss ut av EØS? Jeg har ikke sett et eneste tiltak i partiprogrammene deres som vil stoppe denne arbeidsinnvandringen du her snakker om.

        -Derimot har sittende regjering vedtatt at man har krav på opprykk i stillingsprosent i kontrakten i henhold til faktisk arbeidte timer. Noe som ville fikset problemet «Priviligert» forteller om.
        – De jobber mot «sosial dumping» ved å jobbe for en streng arbeidsmiljølov som skal gjelde alle som jobber i norge uansett opprinnelsesland.
        – De jobber mot «sosial dumping ved å støtte tariffestet minstelønn som skal gjelde alle som jobber i norge, slik at den utkonkurreingen på pris som du sikter til ikke vil være mulig.
        – Høyresiden derimot ønsker å myke opp arbeidsmiljøloven, og vil dermed tilrettelegge for sosial dumping. De er også generelt lite støtende til systemet med Tariffforhandlinger, og vil ha dette flyttet til lokale forhandlinger.

        Regjeringern jobber mye for å sikre norske arbeideres rettigheter nettopp for å jobbe mot at arbeidsinnvandringen «underbyr» norske arbeidere.
        Høyresiden derimot jobber mot felles rettigheter for alle og legger til rette for at enkelte grupper kan «underby».

        – Den største trusselen mot sosial dumping ligger til høyre for sittende regjering.

        • Det er ikke det vi diskuterer. Dette er ikke en paneldebatt mellom H og AP, men en diskusjon om anonyme skittslengere som ikke engang har en troverdig og reell historie å fortelle.

          Mhp valget i dag så har jeg heller ikke de helt store forhåpninger på dette feltet, bare så det er sagt.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 09:23 //

            For så vidt enig i at det ikke er helt det vi diskuterer, men du trekker det selv inn i debatten, og konkluderer med at det skyldes «galskapet til den sittende regjeringen».

            Du sier også at vi kan takke de rødgrønne for frislippet av arbeidskraft noe som er rett ut feil:
            «(takk de rødgrønne for frislippet av arbeidskraft).»
            Sist jeg sjekket var det IKKE den rødgrønne regjeringen som inngikk EØS-avtalen.

            Dermed er du selv med på å gjøre det til en paneldebatt mellom høyresiden og venstresiden. Bare naturlig at noen svarer.

          • Som sagt, jeg tror ikke på de helt store endringene med den nye regjeringen, og jeg ville ha kritisert Høyre på samme måte som jeg kritiserer Ap/SV/SP hadde de sittet med regjeringsmakten. Videre; du kan ikke henge dagens defakto frie arbeidsinnvandring opp mot Schengen-avtalen da denne i utgangspunktet gir medlemslandene en rekke muligheter for å sette opp restriksjoner, noe Norge har valgt å IKKE gjøre. Hele dette lovverket er et eneste stort kaos, og det er haugevis av uavklarte spørsmål som sittende regjering har valgt å feie under teppet. Det viktigste er den pensjonsbomben som Norge etterhvert sitter på. Kan bare svslutningsvis si at jeg håper den nye kommende borgerlige regjeringen rydder opp i rotet.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 16:55 //

            Så du ville også ha kriterst Høyre om de var i regjering… og vil kritisere «både og» – jeg for min del ville kritisert «hverken eller».

            Å kritisere kun regjeringen for en avtale med bred tverrpolitisk enighet er bomskudd, uansett hvem som akkurat nå sitter i regjeringen. EØS-avtalen er en slik avtale.

            Ellers er vel den største forskjellen på deg og meg at du «tror ikke på de helt store endringene med den nye regjeringen». Jeg derimot tror på endring… til det verre. Ikke alle endringer er positive.

            Som jeg nevnte i forrige post så har sittende regjering gjort masse for å hindre at arbeidsinnvandrere underbyr norske arbeidere, selv om den ikke direkte begrenser antall arbeidsinnvandrere som kan komme.

            Høyresiden derimot jobber mot nesten alle former for regulering og vil ha mest mulige frie markeder – inklusive markedet for kjøp og salg av arbeidskraft. Derfor legger de også til rette for at det skal bli lettere for enkelte grupper å underby andre i arbeidsmarkedet.

            Høyresiden vil myke opp arbeidsmiljøloven og jobber konsekvent mot sentrale tarifforhandlinger…. Tro meg, jeg forventer endring på dette området.

          • Skjønner ikke hva Schengen har med dette å gjøre. Dette er jo primært et avtaleverk for passfrihet mellom medlemslandene og som kun regulerer kortvarig opphold i et annet Schengen-land. Etter det jeg vet er det primært EØS-avtalen som regulerer langvarige arbeidsopphold i Norge.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 19:32 //

            Ja, det har du helt rett i. En ren tankefeil fra min side, og jeg blandet hvilken avtale det var som regulerte hva.

            Det ødelegger likefullt ikke de andre poengene mine, selv om jeg gikk litt i surr, og refererte til avtalen ved feil navn.

            Mente selvfølgelig EØS avtalen. Har rettet det opp nå.

  46. AvatarMichael Ahrne Lea // 2013-09-06 kl 01:02 //

    Ærlig talt, så tror jeg den historien er reinspikka løgn!

    Historien er nesten for god til å være sann for AP, når den kommer fram 1 uke før valget, av en person som vil være anonym.
    Dette skulle ha hendt mange år siden, og ingen vet hvem som styrte og stelte da dette angivelig skulle ha skjedd. Hvorfor har den ikke kommet før?

    Eneste grunn for at historien kom ut nå, er at Thon har gått ut og sagt at han stemmer FRP????

    Hadde den kommet fram om Thon hadde sagt han ville stemme AP? Sannsynligvis ikke, for da hadde jo AP vært den «store stygge ulven». Er virkelig AP tilhengere så desperate i frykt for å tape valget?

    Dette er valgpropaganda av verste og simpleste sort. Utspillet til CIH i går er småtteri sammenlignet med dette.
    I lengre tid nå har tilhengere av Rødt brukt Olav Thon som eksempel for deres politikk, fordi Thon skal ha uttalt en gang at ingen behøver å tjene mer enn 1.5 mill./pr.år.

    Thon er visst en populær mann å (mis)bruke i en skitten valgkamp for venstresiden.

    Tror de fleste oppegående velgere som er igjen og som ennå ikke har stemt, vil lese dette for hva det egentlig er.
    Reinspikka skitkasting

  47. AvatarHilde Cathrine Groland // 2013-09-06 kl 02:05 //

    Latterlig og useriøst. Når ordene «fuck deg» kom, så dalte respekten for denne bloggeren til langt under det som defineres som lavmål. Så, ingen tvang deg til å ta denne jobben, ingen tvang deg til å fortsette når du var misfornøyd og ingen kunne hindre deg i å være organisert. Du tok et valg, antagelig ut i fra mangel på utdannelse, det var en begynnelse, som for mange andre – nå er du kommet videre og lenger, det er også ditt valg. Men så, anonym…..ahhh, nei, da blir det useriøst igjen og lite troverdig. Fint å mene noe, men du tør øyensynlig ikke stå for det du mener, feigt og ligner mest på en barnslig måte å hevne seg på.

    • AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:21 //

      jeg og mistet respekten på slutten… Da kommer hennes hat frem og det er ikke artig…. Hennes historie om den er sann er uansett ikke Thons egen feil (han er en gammel mann som har bygd sin bedrift slik han vil gjennom hans harde arbeid i mange år og som ikke bryter norske regler åpenbart.. )

      • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 11:59 //

        Ikke Thon sin feil? Har ikke han som eier ansvar for arbeisforholdene på sine hoteller?

        • Logikken din: «Jeg ble mobbet på skolen. Dette må vel være kongen i Norge sin skyld?»

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 12:39 //

            Et totalt useriøst svar. Kan du ikke heller forklare meg hvorfor en eier av et hotell ikke har noe ansvar for arbeidsforholdene på hotellet?

          • Ja, et komplett useriøst svar på en kommentar med komplett manglende logikk. Thon-gruppen har vel et eller annet sted mellom 2-3 tusen faste ansatte + et ukjent antall vikarer inkludert folk på «ringelister». Det hadde vært hold i påstanden din hvis det var en bevisst policy fra ledelsen i Thon i å bryte lover og regler, men dette er selvsagt bare tull.

            Her viser du at du neppe har noe kunnskap om hvordan arbeidslivet i Norge fungerer. Det finnes haugevis av useriøse arbeidsgivere i Norge, Thon er dog ikke en av disse. Disse useriøse arbeidsgiverne har som bevisst policy å bryte en rekke lover og bestemmelser for å tjene penger (har selv vært borte i noen av disse). Selvsagt driver ikke en av Norges største hotell- og eiendomskjede slik. Dette er en komplett useriøs påstand og en ren skittkasting.

            Og: Det er også litt vanskelig å få grep hva hva egentlig problemet var i dette hotellet. Som sagt utifra beskrivelsen så virker det som om 80% av problemene ligger på denne dama og 20% ligger på en udugelig mellomleder som ønsker å gjøre ting enklest mulig for seg selv. Det er et enormt sprang derfra til å hevde at dette er en systematisk policy som Olav Thon personlig er ansvarlig for, for deretter å avslutte med en «fuck you». Det er komplett useriøst.

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 14:22 //

            Hvis du har lest teksten vil du vite at dette omfattet flere enn bare denne ene personen, og at det kunne virke som en bevisst policy, ihvertfall på dette hotellet. Hotellet er Thon sitt ansvar, da det er han som er eier!
            Og du er passe naiv og blåøyd om du tror at dette er et enestående eksempel fra Thon sine hoteller.
            Å si «fuck you» til Thon etter en slik opplevelse på et av hans hoteller, etter at Thon fronter Frp, som vil svekke arbeidernes rett og makt, ja det har jeg full forståelse for.

          • He, he «naiv og blåøyd», ja du får sagt det du, spesielt med tanke på at du fremstår som komplett uvitende om hvordan arbeidslivet i Norge fungerer. Sliter fremdeles med å skjønne hvilken alvorlig «forbrytelse» Olav Thon personlig har gjort seg skyldig i her siden hun føler et slikt stort behov for å si «fuck you» til ham. Situasjonen hun beskriver kunne vel ha vært brukt på omtrent hvilket som helst sykehjem i Norge. Dette er da selvsagt personlig Jonas & Jens sin skyld at disse bruddene forekommer, sånn ifølge din logikk?

            Og i motsetning til anonyme påstander mot Thon er de systematiske bruddene på AML i helsenorge NØYE dokumentert. Dvs ingen i dagens regjering kan si at «vi vet ikke» når man har saker ala der Trondheim kommune blir anmeldt for over 26 tusen brudd på AML

            Hovedankepunktet mitt er at ved å drive skittkasting mot seriøse bedrifter som dette så tar man fokuset bort fra de tusenvis av useriøse aktørene som har det som forretningside å utnytte billig arbeidskraft.

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 15:00 //

            Selvsagt er det Jens og Jonas sitt ansvar hvordan forholdene er på norske sykehus! Derfor stemmer jeg da også for et regjeringsskifte. På samme måte er det Thon sitt ansvar hvordan forholdene er på hans hoteller. Dette er ikke så vanskelig.
            At Thon skal gå fri for kritikk når det er kritikkverdige forhold ved hans hoteller, fordi det finnes andre steder som har enda mer kritikkverdige forhold, faller på sin egen urimelighet. Skal man ikke kritisere de som kjører for fort, fordi det finnes folk som kjører for fort OG er beruset?

          • Og hvordan er «forholdene» på hans hoteller da? (Og pass nå på at du ikke tar munnen for full og kommer med påstander som du ikke kan dokumentere ;-))

    • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 14:06 //

      Det er jo artig at du presiserer at det ikke var noen tvang å begynne der, da slike som deg nettopp klager over at de er «snyltere» når de nekter å ta jobber under slike forhold?

      • AvatarHilde Cathrine Groland // 2013-09-10 kl 18:35 //

        Ehhhh, «slike som meg»? Hva slags poeng har du egentlig her, i og med at du ikke kjenner meg og dermed ikke kan sin noe om, nettopp slike som meg. 🙂

  48. AvatarStemund Cyvin // 2013-09-06 kl 02:54 //

    Hør her alle… Om hun har opplevd dette er det trist, tviler litt. Uansett kunne det vært meldt fra og rettet opp i, og uansett er det ikke olav Thons feil, og uansett ber han henne ikke om å stemme FRP. Han gjør det selv, hvilket er helt legitimt i et pulserende demokrati som Norge. Hadde vårt land vært bygd på sosialismen enda mer, slik gamle AP var (slik enkelte tar til orde for her) derimot er jeg redd det ikke hadde blitt det, og ytringer ville blitt forbudt.

    Historien viser sosialismens svarte ansikt og sanne ansikt. Den viser oss sosialismens udugelighet og groteske sider. Stalin drepte flere enn Hitler, Øst-Tyskland var ekstremt brutalt se miniserien «når muren falt» og kambodsja ville kvitte seg med millioner. Klokker ble for vestlig for dem… Sovjet kollapset endelig i 1989 og godt var det, da tapte egentlig venstresiden pga. deres grunnleggende ideologi som de stammet fra viste seg å ikke fungere….

    Jeg sier ikke at Ap er kommunister, men på 20-tallet var de det. Og de har utviklet seg betydelig mot Høyre de siste tiårene, nok et bevis på hva som fungerer i et fritt og åpent samfunn. Historien har og vist oss at venstresiden- også i Norge har hatt en lei tendens til å ikke ta ordentlig avstand fra det ene terrorregimet etter det andre. Pol Pot i kambodsja, kina, venezuela, til og med nord-vietnam (SF), albania, araberland etter araberland, palestinerne, iranerne etc. om ikke og sovjet skal nevnes. Alle disse vil ikke Norge nevnes sammen med en gang men Sv sliter med å tale selv arabiske terrorister midt imot spesielt når de springer ærendet av å skape kritikk mot Israel.

    Liberalismen derimot i fin blanding med konservatismen har vist seg å fungere. Markedsøkonomi har vist seg å fungere (tross enkelte krakk) og bygd seg opp igjen etter nedgangstider. Det har skapt frihet, demokrati og fremtidsrettede samfunn. USA, England, Norge etc. er skapt på dette. men kanskje spesielt USA. og USA er et land som har fungert og som nå går i rette med verdens terrorregimer på en måte de fleste europeiske land aldri ville gjort.

    USA ble skapt på liberalismen og markdesøkonomien – se hva de er blitt. Verdens mektigste land som ikke gikk under (slik som venstresidens sovjet) men fortsetter å utvikle seg og bli bedre. Nå reduserer de til og med klimagassutslippene raskere enn noe annet vetslig land.
    Dette landet ble skapt på høyresidens premisser (det har sine svakheter selvfølgelig, men fungerer bedre enn mye) noe som gjorde de til hav de er idag. USA har sine problemer å stri med men jeg ville nå heller valgt den veien enn hva venstresiden har tilbudt oss opp gjennom historien. For det er ikke mye frihet.

    Altså er konklusjonen at å bygge landet på liberalisme/konservatisme ikke er farlig og skaper ofte vellykkede land: USA, England, Canada, Australia, Japan etc. Så godt valg og tenk på hva som har fungert best i historien og uten oljepenger slik Norge har….

    • Genial logikk: Er Norge ikke Jens sitt land? Hvis jeg har det vondt og fælt, da er det vel 100% Jens sin feil, er det ikke?

      Og dessuten; skal du se på uvettig overtidsbruk, uryddighet i bruk av deltidsansatte, kontinuerlig brudd på AML, etc så bør du ta en titt på kommunene i Norge.

      Jeg kjenner etpar som har jobbet der både fast og deltid, bla som stuepike, og jeg hørte aldri de klage noe spesielt på arbeidsforholdene. Begge sluttet etterhvert, men det skyldes at lønna generelt i denne bransjen ikke er spesielt høy.

      • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 12:42 //

        Hvordan forholdene er i kommunene i Norge har ikke noe med saken å gjøre. Dette dreier seg om et hotell eid av Thon, og hvis du mener at Thon som eier ikke har noe ansvar for hvordan arbeidsforholdene på hotellet hans er, vil jeg gjerne ha en forklaring. Jeg tviler sterkt på at du klarer å hoste opp en som er god…

        • Som sagt; sliter med å skjønne helt hva disse «forferdelige» forholdene på dette hotellet var og hvordan dette evt kan knyttes opp mot noen bevisst policy satt av Olav Thon. Klarer du å forklare meg dette? Forfatteren var misfornød med å bli oppringt…når hun stod på en oppringingsliste…? At hun frivillig gjorde jobben til «gode venninner» fordi de ga faen? etc etc Og alt dette er Olav Thon personlig sin skyld? Håper at du skjønner hvor (unnskyld uttrykket) idiotisk dette høres ut?

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 14:43 //

            Det er vel ikke så mange som har hevdet at dette er en bevisst policy fra Thon selv, men uansett hvordan du forsøker å vri og vende på det er dette Thon sitt ansvar til slutt.
            Det dårlige ved dette hotellet er jo opplagt at de ansatte ble presset til å jobbe mye mer enn det som er forsvarlig (og lovlig?). Du har lest teksten, ikke sant?

          • Antar at artikkelforfatteren PERSONLIG mener at dette er Thon sin skyld med tanke på at hun føler et slikt behov for å si «fuck you» til ham. Og ja, i motsetning til deg, så tror jeg at jeg har skjønt innholdet i artikkelen.

            Du, derimot, blander dine personlige meininger inn i saken og klarer ikke å skille mellom innholdet her og hva du personlig mener om saken.

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 14:52 //

            Som eier er det Thon sitt ansvar, og i tillegg fronter han Frp som vil svekke arbeidernes rettigheter og makt. Derfor får Thon en «fuck you». Helt forståelig.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 17:33 //

            Hun sier «fuck you» til Olav Thon fordi han fronter FRP og ønsker å hjelpe dem til makten.

            Den fronting og anonsjekampanjen sto han helt klart PERSONLIG ansvarlig for.

            Som eier har han også et helhetlig ansvar, selv om han ikke er personlig involvert i hver eneste beslutning. Han ansetter de som ansetter de som betemmer … osv. Det er ikke en direkte link, men han inngår i en kjede og har påvirkningskraft, og dermed også ansvar. Faktisk det øverste ansvaret…. «The buck stops here»

          • He, he, genial logikk. Det blir jo som å holde Jens Stoltenberg personlig ansvarlig for alt som skjer i Norge.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 09:15 //

            Ikke i alt som skjer, bare det som skjer i statsforvaltningen. Det er ikke alt som skjer som er i statens regi.

            Ser også at du glatt hoppet over å kommentere på anonsekampanjen til Thon. Han har kanskje ikke noe personlig ansvar for den heller?

            Med en slik kampanje må Thon forvente at noen er missfornøyd med han på personlig nivå.

          • ene poenget hennes var at hun måtte plukke opp kjønnshår fra badet…. det er akkurat som å høre en bilmekaniker som sutrer over oljeflekker på hendene

    • AvatarVarg Valdes // 2013-09-06 kl 17:53 //

      Problemet i eksemplene du har plukket frem er ikke sosialisme, men totalitarisme. «Liberalismen i fin blanding med konservatismen» har ikke gjort det noe bedre med totalitarisme enn sosialismen har gjort. Ta Chile under Pinochet som et eksempel.

      Venezuela fungerer mye bedre under sosialisme enn det noen gang gjorde under ren kapitalisme. Iran er styrt av en høyrevridd konservativ regjering og har ikke fått smake på sosialisme siden 1920-tallet. Palestina har langt fra nokk egen økonomisk kontroll til å kunne kalles sosialistisk.

      Du må lete lenge på den norske venstresiden før du finner noen som ikke vill vise avstand til handlingene til Pol Pot, Kina, Nord-Vietnam, Albania og Stalinismen (og dens etterkommere) generelt. På den andre siden tar det ikke lang tid å lete blant de norske høyrevridde for å finne folk som støtter den pågående undertrykkelsen av demokrati i Egypt, USAs utallige forsøk på å kneble demokratisk frihet i Latin-Amerika og Israels drap på og undertrykking av Palestinas og sine egne sivile. (Og med sivile mener jeg folk uten noen tilknytting til Hamas eller noen annen terrororganisasjon.)

      USA har kommet dit de er ikke ved kraft av deres interne økonomiske system, men ved å, i varierende grad, mobbe andre land til å enten handle med dem eller jobbe billig for dem.

      Sverige og Danmark har økonomiske modeller som ligner Norges (demokratisk sosialisme med blandingsøkonomi) og greier seg nesten like bra uten oljepenger.

    • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 19:18 //

      USA fungere flott for den mest velstående fjerdelen. For den fattigste tredjedelen fungerer det dog dårlig.

  49. AvatarSvein Tore Sørgård // 2013-09-06 kl 08:44 //

    Er det Olav Thon som er din sjef eller direktør? Hvorfor vil du heller stemme som Mullah Krekar enn Olav Thon? Olav Thon har betalt over 1 milliard i skatt og enda mener folk at han betaler for mykje. Mullah Krekar som dere stuepikene skal stemme på har ikke betalt skatt enda, men han har kosta oss ei formue!! Eg føler at dokke blir lurt til å skrive desse artiklene mot Thon. Det eneste dere trenger å tenke på er om dere skal stemme det samme som Olav Thon eller om dere skal stemme det Mullah Krekar vil dere skal stemme. Nå forenklet eg det veldig for dere, men det må bli slik, siden Olav Thon gikk ut og sa han stemte på FRP, så fikk han ett ras av hatinnlegg, mens når Mullah Krekar oppfordret til å stemme AP eller Rødt, så fikk han bare klapp på skuldra. Det er faktisk heilt utrulig at Olav Thon skal få meir tyn og pes enn Mullah Krekar. Eg forstår ingen ting. Håper at du har bare misforstått enkelte ting her. Hvis ikke så må vel vi svare deg og Mullah Krekar på samme vis som du svarer Olav Thon: Fuck deg….

    • AvatarJajaerik // 2013-09-06 kl 15:50 //

      Hun er gjerne ikkje fylt 30 år ennå så livserfaring og intelligens henger vel ennå litt etter .

      Er ikkje mye å skjerpe hjernen med ved å sitte i ekkokammer .

  50. AvatarMarianne Gjelseth Kristofferse // 2013-09-06 kl 08:57 //

    Og til X. (forfatterinnen av dette innlegget)

    Jeg beundrer deg, og den jobben du utførte da du var 20 år.
    ALL ære til deg :o)

  51. Skjønte ikke helt hva poenget var med denne historien. Thon har jo ikke noe forbud mot å fagorganisere seg. Mest av alt, så virker dette som om det er skrevet av en person som bla. har problemer med å sette grenser for seg selv og for andre. Egentlig burde hun se seg selv i speilet og inne at det kanskje ikke er Thon som er problemet, men seg selv.

    • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 11:56 //

      Hallo, hun var 20 år, i sin første jobb, og ville gjerne yte maks for sin første arbeidsgiver. Hvis du ikke klarer å se noe poeng med historien tror jeg det skyldes at du ikke vil.

      • Og spør fremdeles; hva var poenget med historien. Hun opplevde at hun kom i en slitsom/vanskelig situasjon, og dette var slik hun fremstiller det 80% sin egen skyld og 20% en eller annen halvudugelig mellomleder i Thon-systemet. Så, fortell meg; hva har dette med Olav Thon å gjøre sitt politiske syn?

        Hun fremstår som en umoden sytepave her. PS: Har hatt mange udugelige sjefer/ledere selv, men da har jeg, selv i ung alder, klart å gjøre noe med saken.

        • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 12:48 //

          Fint for deg at du har klart det, men det er altså veldig mange unge som ikke er så flinke, modne og sterke som det du var. Mange unge vil i sin første jobb strekke seg meget langt for å tilfredsstille sjefen. Kanskje er det ikke så lett for alle å skaffe seg en ny jobb. Mange unge kjenner ikke sine rettigheter, og lar seg presse av autoritetspersoner. Jeg synes det er veldig rart om du ikke har noen som helst forståelse for det.
          Thon har selvsagt ansvaret for hvordan forholdene er på hotellene han eier! Det er jo han som ansetter mellomlederne sine, og som sitter med makten til å gjøre noe om ting bærer galt av sted! Seriøst, det virker ganske useriøst at man forsøker så febrilsk å fraskrive Thon alt ansvar som det du gjør her.
          At Thon fronter Frp, et parti som vil svekke arbeidernes makt og rettigheter, er med på å underbygge Thon sin holdning til dette, og det underbygger forfatterens historie, og sier noe om Thon som person. DET er poenget, som du av en eller annen grunn ikke er i stand til å oppfatte.

          • Nei, jeg har ikke noe forståelse for at folk blir «presset» til å ta ekstravakter, for deretter å klage over at man blir sliten. Slik hun selv beskriver det så hadde jo andre en litt gi-faen-holdning, så jeg skjønner ikke hvorfor hun ønsker å fremstå som en mønsteransatt når hun da tilsynelatende er grunnleggende misfornøyd med hele situasjonen. Det er slike mennesker jeg kaller umodne sytepaver: De klarer ikke å bestemme seg for hva de skal mene og tenke, men det er ENE OG ALENE SIN EGEN SKYLD. Slutt å skyld på alle andre.

            Ja, Olav Thon har et overordnet ansvar for forholdene i hotellet sitt. Men, han er dog ikke synsk.

            Nei, Olav Thon ansetter garantert ikke mellomlederne sine direkte. Kanskje han gjorde det for en 30-40 år siden da forholdene i dette selskapet var mindre.

            Ja, det forgår sikker noen brudd på AML i noen av Thon sine selskaper pga slepphendte og inkompetente mellomledere (slik som det er overalt…), men det er et stort sprang derfra til å hevde at dette er en bevisst og villet policy, direkte etter instrukser fra Olav Thon himself.

            At Frp vil svekke arbeidernes rettigheter er rent svada. Dette har jo de rødgrønne tåkefyrstene klart med dagens system med fri arbeidsinnvandring der den norske arbeideren blir underbydd av billig arbeidskraft fra hele verden. Hva med å heller fokusere på dette?

            PS: Jeg skjønner eksakt hva du sier, men problemet er at argumentasjonen din bærer preg på at du har minimal kunnskap om hvordan arbeidslivet fungerer.

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 14:41 //

            Hvem har ansvaret for å ansette de som ansetter? Uansett hvordan du forsøker å vri og vende på det ender ansvaret opp hos Thon, som er eier. Om han ikke klarer å bære dette ansvaret på en skikkelig måte får han gi over ansvaret og eierskapet til noen som kan.
            Og at du kaller en person som er ute i sin første jobb for umoden er jo midt i blinken! Det er jo noe av poenget her, at unge mennesker i sin første jobb ofte er nettopp umodne, og dermed lette å presse, fordi de gjerne vil gjøre et godt inntrykk. Takk for at du understreket mitt poeng.
            Da hviler det et ekstra ansvar på arbeidsgiver, ved at de søger for å ikke drive rovdrift på sine unge, umodne ansatte.
            Og det er langt fra svada at Frp vil svekke arbeidernes rettigheter. Det skriver de svart på hvitt i sitt partiprogram. Du burde lese det, for det kan du umulig ha gjort!
            Til slutt; hvorfor konkluderer du med at de andre hadde en «gi faen-holdning»? Fordi de var syke? At arbeidsforholdene ved dette hotellet kunne bidra til å gjøre folk syke er helt fjærnt for deg, eller?

          • Er du opptatt av arbeidernes rettigheter så burde du se helt andre steder. Frp sine småjusteringer kommer du ikke til å merke. Det du kommer til å merke er den millionen med øst-Europeere, svensker og ikke-vestlige innvandrere som ønsker å jobbe i Norge, og som er villig til å jobbe for lavere lønn enn nordmenn. Da kan du sitte å skittkaste så mye du vil mens du går arbeidsledig hjemme, mens du forvirret tenker «hva skjedde»? Muligens at du fremdeles vil tro dette er Frp sin skyld, men jeg tror du vil være alene i din forvirring.

            PS: Se også på andre arbeidsmarkeder. Feks på utvikling av minstelønn i USA. Hvordan er der mulig at minstelønnen i USA i realverdi er halvert siden 60-tallet? Jo, pga en uendelig strøm av arbeidsinnvandrere som er villig til å ta dårlig betalte jobber. Utrolig at folk ikke skjønner sammenhengene her… Og dette er ikke synsing fra min side, men ting som er påpekt av ledende økonomer i USA som hovedgrunnen til at minstelønnen har kunnet falle slik.

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 15:09 //

            Hvis man ikke kommer til å merke Frp sine justeringer er det jo veldig rart at de vil gjennomføre de. Håpløs påstand.
            At vi i Norge i økende grad kommer til å merke konkurransen fra resten av Europa og verden, og at dette kan påvirke våre lønninger, tar jeg for gitt, men det behøver ikke gå utover arbeidernes rettigheter, hvis ikke Frp får det som de vil da, for det er jo Frp som vil svekke disse rettighetene.

          • «det behøver ikke gå utover arbeidernes rettigheter»

            Da har jeg dårlige nyheter til deg: Det har det allerede gjort, og når arbeidsmarkedet i Norge snur er det noe hundretusener av mennesker i Norge vil føle på kroppen.

          • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 15:25 //

            Hvordan da?
            Men hvis DU er så opptatt av arbeidernes rettigheter er du vel enig i at det er dumt med Frp sin politikk på dette området? Eller er det egentlig bare innvandring du er i mot?

          • Du får først foklare hva i Frp sin politikk du er så misfornøyd med. Jeg personlig har ikke noe problemer med dagens innvandringspolitikk. Med totalt 6 års høyskole/univ.utdannelse og med spesialkompetanse innen mitt felt sitter jeg enn så lenge godt i det. Jeg er nok en av «vinnerne» i dette systemet. Men jeg ser samtidig skjevhetene i systemet og hvor skjevt store deler av samfunnet har blitt. Jeg er heller bekymret på mine barns vegne. Jeg tror de vil oppleve et helt annet arbeidsmarked i fremtiden, Frp eller ei. Det er helt andre krefter ute å går her, og ting som Tjenestedirektivet er bare første steg i noe som jeg mener er en klar utvikling mot et fullt ut internasjonalisert arbeidsmarked. Da tror jeg det å jobbe på et Thon-hotell for mange vil være rene drømmen.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 17:14 //

      Poenget med historien ligger klart og tydelig i slutten av innlegget, som forsåvidt også er det naturlige sted og se etter det:

      «Men Olav Thon vil at jeg nå skal stemme FrP. Partiet som går til valg med lovnader om oppmykning av arbeidsmiljøloven. Tretten timers arbeidsdag uten overtidsbetaling, sier FrP. Klart det! Og først ryker fradraget for fagforeningskontingenten. Han kan jo ikke risikere at arbeidstakere prater sammen og fagorganiserer seg, kan han vel, Thonen?»

      Poenget er enkelt og greit: Hun er misfornøyd med at Thon Hotells ikke respekterer arbeidsmiljø loven (for forutsatt at alt hun skriver er riktig så gjøres det klare brudd), hun er missfornøyd med at ledelsen oppfordrer til å ikke fagorgansiere seg, og at ledelsen sprer påstander om at fagorganisering automatisk medfører stenging (noe det overhodet ikke er automatikk i). Videre er hun særlig missfornøyd med at Thon nå ønsker å hjelpe et politisk parti til makten, som igjen ønsker å gjøre det lettere for ledelsen å opptrå på den måten ovenfor en arbeidstaker.

      Man kan være enig eller uenig i dette poenget, men jeg skjønner ikke at det er så vanskelig å se hva poenget hennes var for noe … ?

      • Gjesp, blir etterhvert lei av å gjenta meg selv, men prøver:
        «Han kan jo ikke risikere at arbeidstakere prater sammen og fagorganiserer seg». Sannheten er at det selvsagt ikke er noe forbud å organisere seg verken på Thon-hotellene eller hos andre større hotellkjeder. «Hun er misfornøyd med at Thon Hotells ikke respekterer arbeidsmiljø loven» Udokumentert påstand. Hvis Thon systematisk brøt AML så hadde vi sikkert hørt om det. Og dette er jo en påstand som blir dobbelt så merkelig med tanke på at dette ikke engang var pålagt overtid.

        etc
        etc
        etc

        • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 09:34 //

          -Ja sannheten er at det ikke er noe forbud mot å organisere seg, men så er det heller det som påstås i det opprinnelige innlegget. Det som påstås, og som hun tydelig er misfornøyd med er at ledelsen hevder at fagorganisering vil føre til stenging av hotellet (og dermed tap av arbeidsplass).

          -Ellers har du helt rett i at det er udokumenterte påstander. Nettopp derfor la jeg også inn en forutsetning :
          «(for forutsatt at alt hun skriver er riktig så gjøres det klare brudd)»

          Min påstand var for øvrig ikke nødvendigvis at poenget hennes er korrekt, men at hun faktisk har et poeng. Som sagt:

          Man kan være enig eller uenig i dette poenget, men jeg skjønner ikke at det er så vanskelig å se hva poenget hennes var for noe … ?

  52. AvatarTordens_Rebell // 2013-09-06 kl 10:01 //

    «Fuck deg Thon» var nok å lese for meg.

    Tror virkelig «ungdom» at de setter seg i respekt eller virker seriøs ved å skrive en latterlig artikkel på denne måten? Hvorfor skal såkalt «radikal» ungdom vise sin usikkerhet ved å skrive med harselerende hersketeknikker? Trampe over andre?

    Ufattelig barnslig.

    • AvatarTravel75 // 2013-09-06 kl 11:55 //

      Hadde du tatt deg bryet med å lese alt før du kommenterte hadde du kanskje endret oppfatning av hvem det er som tramper på hvem.

  53. UTROLIG bra fortalt!
    Jeg vil bare si at hvis AML blir endret og jeg som sykepleier blir nødt til å jobbe 13 timers arbeidsdag & jeg i tillegg har en hest-travel vakt på for eksempel ei medisinsk overvåkning….; lykke til: til alle pasienter som ligger der! Det er god sjangs for feilmedisinering, dårlig sykepleie/omsorg og i værste fall død! …og Gud forby jeg må gå dobbel vakt :/
    Og NEI; jeg stemmer IKKE FRP 😉

  54. Avatarno_name_7 // 2013-09-06 kl 12:57 //

    Om du klager til politikere på jobbsituasjonen du har hatt i det siste har du ikke noen andre å takke en de RødGrønne. Det er disse partiene som har hatt makta de siste 8 årene.

    • Avatargitargud // 2013-09-06 kl 16:08 //

      Du skjønner kanskje ikke at hun forteller om hvor ille det allerede er, og at det kommer til å bli enda verre?

      • Avatarno_name_7 // 2013-09-07 kl 10:04 //

        Det vet man da ikke før man har prøvd en blå flertallsregjering.

        • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 13:57 //

          Det at forholdene for de lavtlønnede blir dårligere med en sterkt blå regjering er like forutsigbart som at økonomien går dårligere når landet over tid styres av en veldig rød regjering.

          • Avatarno_name_7 // 2013-09-07 kl 14:41 //

            Hvor er selvfølgeligheten i dette? Er det derfor over 50% av landet har stemt borgerlig de siste 8 årene (Ja, de borgerlige partiene hadde flertall i stemmer ved de to forrige valgene også. Men fordi en stemme ikke er en stemme vant de med færrest stemmer).

            Veien jeg kjører på nå nå er under utbygging. Denne koster 250 millioner for kilometeren. Denne var planlagt for 15 år siden. Da ville den ha kostet 75 millioner for kilometer. Det er et uttrykk som heter å spare seg til fant. De rødgrønne er svært gode til dette.

          • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 16:42 //

            Nå er jo borgerlig politikk i Norge langt til venstre for det som Olav Thon ønsker seg. Uansett, man ser det jo overalt, være seg USA, Storbritannia, Australia, Singapore, Tyskland, Latvia og Polen. Når man sikrer vekst gjennom typisk høyrepolitikk ser de lavtlønnede lite eller ingenting til denne veksten.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 17:01 //

            Den logikken der er helt tullete. Ja veien kostet sikkert mindre i planene for 15 år siden enn hva den faktisk koster nå pga. prisstigning.

            Problemet med logikken din er at den samme prisstigningen også gjør at vi får høyere både skatte- og olje-inntekter enn for 15 år siden.
            I tillegg kommer 15 års renteavkastning på ca 3-4 % av 75 millioner. Det alene utgjør en inntekt på ca 60 millioner.

            Det er derfor ikke grunnlag for å annta at realkostnaden på veiprosjektet har økt, og at det er blitt dyrere eller vanskeligere å bygge veien ved å vente. Den veiutbygging utgjør antagelig ikke noen større andel av statsbudsjettet nå enn den gjorde for 15 år siden.

        • Avatargitargud // 2013-09-09 kl 08:54 //

          Hva man vet og ikke vet om det, endrer ikke hva hun ønsker å formidle. Og hvis du tror at oppfordringen til Thon på noen som helst måte kommer fordi det vil gagne hans stuepiker? Ja, da er du jaggu meg naiv nok til å kvalifisere som frp-velger.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 17:07 //

      De RødGrønne har kanskje hatt kontroll over statsmakten, men staten har ikke nødvendigvis totalkontroll over private foretak (hverken under venstre eller høyrevridde regjeringer).

      Klager på jobbsituasjonen må først og fremst rettes til arbeidsgiver, ikke til staten. Staten har påvirkningskraft, men også klare begrensinger.
      Det er da også det hun gjør – hun klager først og fremst på Olav Thon.
      ——–
      Ellers kommer selvfølgelig poenget om at selv om man mener noe har vært ille siste 8 år, så kan det fremdeles bli verre ved et regjeringsbytte. Ikke all endring er til det positive.

  55. AvatarSilje Fasting // 2013-09-06 kl 13:49 //

    Du kan da helt seriøst ikke legge skylden på Olav Thon og FRP for at flere av dine kolleger ble syke samtidig og at det ble ekstra mye å gjøre på jobb for de som var der. At de som ikke jobbet var sure og kjipe og nektet å hjelpe til, eller at du av en eller annen grunn ikke greide å få i deg mat på vei fra jobben til fest har heller ikke de så mye med å gjøre. Hvis det er slik at man jobbet fra 8-4, og så overtid til kl 6, hvorfor endte dere opp med å være våkne i 27 timer da? Hun som sovnet på jobb NEKTER jeg å tro at sovnet av noen annen grunn enn at hun i stedenfor å være lur og legge seg tidlig kvelden før stakk på fylla og sov i 4 timer før hun dro på jobb. Det er ganske mange timer mellom 6 på kvelden og 8 på morgenen. Jeg har vært 20 år og jobbet i serviceyrke selv, og vet hva det går i. Jeg har opplevd å nesten forsove meg til kveldsvakter som starter kl 7, og vært på fest til kl 06 selvom jeg skal på jobb igjen kl 10. Men skylder da vel for svarte svingende ikke på investoren som eier baren jeg jobbet i for det! Den eneste jeg kunne skylde var meg selv!
    Og såvidt jeg kan lese her, gjelder nøyaktig det samme hun som har skrevet dette innlegget.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 16:50 //

      Man kan ikke skylde på Thon eller FRP for at noen er syke, det er forsåvidt riktig.

      Man kan derimot skylde på Thon for at han ikke har ansatt nok folk til å begynne med. Å skape oppdekking for sykdom slik at arbeidsmiljøloven blir overhold ved sykdom er arbeidsgivers ansvar.

      Bruken av deltidsstillinger og tilkallingsvakter i stedet for å opprette hele stillinger er et valg arbeidsgiver tar, og må ta skylden for når systemet svikter.

      At man nekter å betale overtid til de som jobber ekstra for å dekke opp ved sykdom er også så definitivt arbeidsgivers eget valg og noe han må ta skylden for.

      Brudd på arbeidsmiljøloven er arbeidsgivers ansvar, og den sier blant annet eksplisitt noe om bruken av «springskift» – dvs å jobbe kveldskfift den ene dagen, og så morgenskift dagen derpå. Dette har man forsket mye på, og er bevist som koblet til sykefravær. Som er grunnen til at arbeidsmiljøloven regulerer dette, og har hviletidsbestemmelser.
      Dette ser man jo tydelig hvis du leser hele innlegget. Hun innrømer selv at mye av problemet med manglende søvn er at hun ikke klarer å sovne direkte etter at hun kom hjem fra jobb. At hun sovnet først kl 2, selv om hun sluttet kl 23. Det skyldes ikke latskap, men er helt normalt og koblet til ting som døgnrytme, og aktivitesnivå i kroppen.

      Arbeidsgiver har et ansvar som det virker han definitivt ikke tar. Helt naturlig at mye av skylden for det hun snakker om ligger hos arbeidsgiver.

      Jeg ville nok likevel også lagt til at arbeidstaker har et ansvar for å si «Nei» når ting ikke går. Man kan ikke først si ja til alt mellom himmel og jord på grunn av en misforstått følelse av plikt, og så angre når man må leve med det valget man tok.

  56. AvatarAstraios // 2013-09-06 kl 15:59 //

    Hun begynner med «fuck deg Thon». Det er typisk for raddisene at de mener sjikane og trakassering er legitimt fordi det spys ut av en radikal sleivkjeft. Vanskelig å ta slike seriøst og spesielt ei tøtte som hetser en gammel mann som har skapt tusenvis av arbeidsplasser og skal testamentere en formue til veldedige formål.

    • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-06 kl 18:55 //

      Det at man gir mye til veldelighet betyr ikke at man er snill. Mange rike donerer bort penger på grunn av imaget sitt, og selv om de har gode sider kan de også ha negative sider. Gode eksempler på dette er Rockerfeller og Carnegie, som på den ene siden donerte masse penger til veldelighet og ga arbeiderne bedre lønninger enn mange andre, samtidig som de var svært raske til å kalle inn nasjonalgarden mot streikende og/eller protesterende arbeidere og ga penger til tankesmier som jobbet for eugenitikk, som igjen inspirerte ideologien til Adolf Hitler.

      • AvatarAstraios // 2013-09-07 kl 07:08 //

        Det er vel ingen regimer i verden som har vært mer grusomme mot sitt folk enn marxistiske som Mao, Pol Pot, Hoxha og skrekkregimene i DDR. Og snart er det på tide at de radikale tar avstand fra Stalin sine massedrap på eget folk. Det heter å feie for egen dør.

        • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 13:49 //

          Hvorfor blir kapitalister noe snillere av at noen kommunister er slemmere enn dem? Greit nok at regimene til Mao og Pol Pot var svært ille, men for ganske mange hadde nok et liv i DDR vært like greit som et liv i mer kapitalistiske land. DDR var nok først og fremst ille for unge middelklassefolk som ille opp og frem i verden. For de som idag jobber som renholdere, butikkansatte eller er uten jobb i et samfunn som USA eller Singapore hadde nok livet i DDR vært minst like greit.

          Uansett, ønsker ikke et DDR samfunn selv da jeg ikke tilhører denne siden men kun er en «tilfeldig leser» som ikke liker Frp og Høyre noe særlig.

      • Hugo Boss og Henry Ford støttet Hitler og Nazipartiet.

        • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 20:01 //

          Det viser jo bare at det gjerne er de samme som støtter liberale partier og nazipartier, avhengig av omstendighetene.

        • AvatarProsaist // 2013-09-08 kl 10:39 //

          Henry Ford var en av de første til å gi svarte og hvite lik lønn og innførte 8-timers dag frivillig uten fagforeninger.

  57. AvatarWally Jenssen // 2013-09-06 kl 16:25 //

    Dette minner om min første jobb på 60 tallet. Trodde det var blitt bedre. Skal aldri bo på Thon hotell.
    Stuepike på 60 tallet

  58. leser ikke dette inlegget fullt ut, fordi jeg ikke gidder å bruke tiden min på «seriøre innlegg» når et av de første ordene du bruker er er «fuck deg»..

  59. AvatarJan Berg // 2013-09-06 kl 19:34 //

    Og hvor ble det av motargumentene til hvorfor Thon tar feil når han promoterer FrP?

    Alt jeg ser her er en avhandling om din yrkesbakgrunn, og et fuck deg. Ser ingen sammenheng til politikk her overhodet.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 16:32 //

      «… FrP. Partiet som går til valg med lovnader om oppmykning av arbeidsmiljøloven. Tretten timers arbeidsdag uten overtidsbetaling, sier FrP. Klart det! Og først ryker fradraget for fagforeningskontingenten.»

      Ser du ingen sammenheng så har du ikke lest hele saken! Den står ganske tydelig svart på hvitt i slutten av innlegget. Stoppet du å lese etter overskriften?

      • AvatarJan Berg // 2013-09-07 kl 19:32 //

        «Tretten timers arbeidsdag uten overtidsbetaling, sier FrP.»

        Kan du vise meg hvor i FrPs partiprogram noe slikt fremgår?

        • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 19:38 //

          For det første så var ikke dette min påstand. Det var en påstand fra den som skrev det opprinnelige innlegget. Derfor bruken av sitat-tegn når jeg postet.

          Min påstand var at det helt klart og tydelig eksisterte en sammenheng til polikk her – akkurat som at din påstand var at det ikke eksisterte noen sammenheng.

          —–
          For det andre bør du kanskje ta en titt her:

          http://www.nrk.no/okonomi/vil-at-alle-skal-jobbe-2_5-time-mer-1.7619442

          • AvatarJan Berg // 2013-09-08 kl 00:23 //

            Jeg må påpeke at jeg ikke påstod noen ting – jeg etterlyste en sammenheng jeg ikke kunne se.

            Kraftig usikker på om jeg ser noen sammenheng fortsatt, all den tid de påstandene du siterte åpenbart er ren svada.

            Linken din gjelder jo nettopp det frp står for: Bedre frihet og mer lokal bestemmelsesrett. En oppmykning av arbeidsmiljøloven, om enn totalt urealistisk, gjelder ikke bare for arbeidsgivere. Den er svært ofte i veien for meg som arbeidstaker også, all den tid alle mine rettigheter er (og dessverre må være) påtvungne, enten jeg ønsker dem eller ei.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 09:41 //

            Man kan hevde at det Frp står for er riktig, og gode løsninger, men hvis du fremdeles ikke kan se noen sammenheng mellom historien hun forteller og til politikk så begynner dette å bli poengløst å diskutere.

            Ellers viser også linken min helt klart akkurat det som sies i det opprinnelige innlegget. Frp (eller mer spesifikt enkelte i Frp) er for muligheten til 13 timers arbeidsdag uten overtidsbetaling.

  60. AvatarIsa Sengor Diakhoumpa // 2013-09-06 kl 20:46 //

    DETE VAR VELDIG BRA. JEG ER OGSÅ EN STUEPIKE SÅ JEG VET HVA DU SNAKKER OM…..NÅ ER JEG SYKEMELT PÅ GRUNN AV SMERTER I SKULDRENE OG RYGGEN…

  61. Kjære Jaadge&co: Det er mange som gjerne løper på jobben og strekker seg og yter det lille ekstra. Er 22 og jobber selv på ett av Thons hoteller og har løpt og gjort det lille ekstra i over ett år og, har fast stilling, men er flere ganger jeg har jobbet langt over mine 7,5 timer dagen, ofte vært borti 12-14 timer, og ikke en eneste krone overtidsbetaling, når jeg på en spøkefull måte sa til sjefen min «ja, jeg regner med overtid» var svaret «hahahahah, nei du, det finnes ikke noe som heter overtidsbetaling på thon hotels, og jeg har pr.dags dato fortsatt ikke fått en ekstra krone. Men det blir til at man hjelper til ekstra en time her og en time der, fordi man vil hjelpe kollegaer, man blir satt i en situasjon hvor man ikke alltid kan si nei til å jobbe over, og denne er gjort på en slik subtil måte at man selv sier ja til det og da kan man (blitt fortalt av sjefen selv) ikke kreve overtidsbetaling. Har selv vært borti å sove 3-4 timer før neste vakt, og jobbet tre uker i strekk hver eneste dag med gjennomsnittlig 4 timers søvn og da har jeg ikke hatt tid til annet enn jobb, null fritid.. Det er ikke slik at man ikke har HOLDNINGEN til å gjøre en god jobb og yte det lille ekstra med «det skulle bare mangle» holdningen som man skal ha i Thon-bransjen – det er bare at man blir utnyttet på en subtil måte gang på gang og til slutt har noen vettet til å si STOPP og NEI.

    Det at forfatteren av dette innlegget ønsker å være anonym skjønner jeg godt, og det er bra at flere av disse historiene kommer frem. Nå var ikke denne jobben min første jobb, har jobbet innen to andre steder som også er Thon-eid, og du blir lært med en gang at her er det mye penger å tjene fordi det er mange timer å få, men null overtid, og ofte får du så mye å gjøre at du ikke har tid eller ork til noe annet sosialt liv enn jobben. Det tærer på både fysisk og psykisk. Mange (sier ikke alle) men i min situasjon , så er lederne ikke egnet som ledere og er flinke til å lesse av sine oppgaver på oss under dem, noe som gjør at vi i tillegg til alt vi skal gjøre, også får enda mer å gjøre. Min arbeidsmoral er så høy at jeg møter opp på jobb med 40 i feber (ja, dette har jeg gjort), du føler deg kjempe dårlig, men du møter opp og gjør jobben som kreves, og enda mer. Du løper og gir det lille ekstra.. Til, og det er slik i noen tilfeller, du ender opp med å være helt utbrent og ikke istand til å gjøre jobben din lenger, og da bryr de seg ikke en damn shit om deg.

    Det er ikke alltid bare å si opp, man har økonomiske forpliktelser å forholde seg til og man trenger pengene. Jeg har lest mye bra, men sinnsykt mye latterlig av kommentarer her. At man går på personangrep fordi man ikke klarer å argumentere ordentlig for seg er bare tragisk.

    Selv om man er fagorganisert er det ikke alle som har all informasjon som er nødvendig innen jobb som dette. Realityslap fikk jeg når jeg var hos legen og fortalte at jeg brakk meg, gråt og kastet opp når jeg tenkte på jobb og fikk streng beskjed om å slappe av og at måten vi har jobbet der jeg er nå, ikke er lov. Det er mange like historier der ute, og det at det kommer frem nå er pga debattene rundt Thon og hans måte å fortelle at han stemmer FrP på. Debatt er viktig, og vips tørr folk å fortelle hva slags erfaringer de sitter inne med, og andre med samme erfaringer tørr å dele sine. Er det noe jeg har lært, så kan man gjerne gi det lille ekstra, men ikke på bekostning av at du blir utnyttet, jobber masse overtid uten å få betalt for det, og absolutt ikke på bekostning av helsa di!

    • skal ha innlegget ditt i bakhodet hvis jeg skal booke hotel og velge mellom 2 steder, da velger jeg muligens ikke Thon…. Du har stått på ekstra og skal ha noe tilbake for det elelrs er det ikke noe vits i ekstra innsats…. Men hvis de andre hotellene er bedre på ledelse og mellomledelse og på å behandle ansatte skulle det gi bedre service og bedre kvalitet, og så skulle kundene etterhvert foretrekke andre steder. Men et problem i dagens økonomi er at alle skal ha det aller billigste. De velger IKKE kvalitet. Så lenge kunder og du og jeg går på internett og klikker på fly og på hotel og på pc og får opp alternativ, og en pris..
      så velger vi den biligste prisen, oftest… dessverre. Da går kvaliteten til helvete…….. Så derfor er trenden at innvandrere kommer hit med lav kompetanse og får lav lønn og utfører kjedelige jobber, produksjon flyttes til utlandet. Folk som skal kjøpe sko går i butikken og får service av hyggelige folk i butikken, finner riktig størrelse og merke så hjem og bestille på internett til laveste pris. Så legger butikken ned , eieren er konkurs og medarbeiderne er arbeidsløse.
      Samtidig så automatiseres og rasjonaliseres jobber bort.
      Dette er en globalisering og en effektivisering av økonomien. Skal du og jeg ha en jobb i fremtiden må vi jobbe hardere, smartere og løpe fortere…. til en lavere lønn. Eller bli arbeidsledige , eller finne opp noe nytt å lage eller drive med som vi kan leve av.

      • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 19:33 //

        Man kan ikke annta at det å velge ut i fra kvalitet alene vil ivareta arbeidstakernes rettigheter.

        Når man kommer til et hotellrom ser man kun om rommet er rent eller ikke. Hvorvidt personen som rengjorde jobbet, 4, 8 eller 12 timer er for kunden helt usynlig. Det samme er hva han/hun fikk i lønn og /eller overtidbetaling.

        Det er heller ikke automatikk i at en ansatt med dårlige arbeidsforhold vil yte dårlig service. Til syvende og sist så er frykt for represalier fra arbeidsgiver meget sterke intensiver for å gjøre en god jobb.

        Hvis du er redd for å ikke bli tilbudt den nødvendige mengden vikartimer du trenger for å dekke husleia så yter du service som bare det. Kunden vil ikke nødvendigvis merke dette på kvalitieten.

      • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 20:27 //

        Det er jo et alternativ du ikke nevner, som i bunn og grunn er det mest fornuftige. Nemlig at man setter opp skyhøye tollgrenser rundt EU og stenger for ufaglærte innvandrere fra den tredje verden. Idag er det jo tross alt slik at man grunnet automatisering egentlig trenger mindre og mindre arbeide for å produsere det befolkningen trenger for å leve. Da er det rett og slett ikke rasjonelt å ha et system hvor folk må jobbe hardere og løpe fortere til lavere lønn. Da er det rett og slett noe galt med systemet.

    • AvatarFilosofen // 2013-09-08 kl 10:50 //

      Mange her inne later til å tro at mennesker yter sitt beste om man gjør
      arbeidsforholdene vanskeligst mulig for dem. Man skulle ikke tro det var
      mulig å ha huet så langt inni ræva i 2013.

  62. Avatardabbe_dolly // 2013-09-07 kl 11:22 //

    Det skal lønne seg å yte litt ekstra, på kort eller lang sikt. Hvis det ikke gjorde det hos Thon, så var det sikkert fritt frem å prøve å få seg en jobb hos en konkurrent. Det er like viktig å opplyse om det som å gi noen en fagforeningsbok.

    Fagforeninger har vært viktig, men i Norge idag er det i stor grad arbeidstakers marked, og fagforeninger er en hvilepute for folk som kommer til å miste jobben sin til folk som arbeider bedre og mer effektivt. Se på bilindustriens fall i USA, der har det nesten ikke vært jobber før Japanere kom tilbake og lagde fabrikker der de senere år.

    Faktum er at hvis det går i dass med landet så blir du så desperat etter en jobb at det er ikke så nøye med fagforeninger lengre uansett.

    • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 13:53 //

      Det er da slettes ikke arbeidstakers marked i Norge jevnt over. For IT folk med kompetanse i Sharepoint, sivilingeniører, erfarne aksjemeglere og noen andre grupper er det nok arbeidstakers marked. For andre grupper som renholdere, butikkansatte og annet er det langt ifra å være arbeidstakers marked, og dette er mye på grunn av all arbeidsinnvandringen.

      Når det gjelder USA er det jo ikke helt rimelig å nevne bilindustriens problemer, uten å nevne at man faktisk har hatt problemer med at de ikke klarte å lage bilder kundene ville ha heller.

  63. Patetisk. Dette har ingenting med FRP å gjøre.

    OG det som er mer patetisk er at VG har dette på deres nettside for å Hemme FRp.

    AP, A pressen = korrupt

    • AvatarPeeWeeMadman // 2013-09-07 kl 13:54 //

      Virker vel eller som at Frpere mener at ingen røster fra venstresiden skal være synlig i mediene? De reagerer jo ikke på samme måte når Høyre og NHO lyver om trygdede i diverse medier.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-07 kl 19:14 //

      Selvfølgelig har dette «noe» med FRP å gjøre. Thon har rykket ut særdeles offentlig med støtte til FRP. FRP har på sin side foreslått å lette på bestemmelsene i arbeidsmiljøloven.

      Man kan mene at det er riktig å endre arbeidsmiljøloven, men man kan ikke si at det ikke finnes noen kobling.

    • AvatarHan_Innanste // 2013-09-07 kl 23:56 //

      Om noko i denne samanhengen skulle vere «patetisk», så må det vere din misbruk av ordet «korrupt».

  64. AvatarPetterS1 // 2013-09-08 kl 02:24 //

    Jeg er 58… Allerede som ung lærte vi at man ikke nødvendigvis måtte tro at alt som står i avisen er sant. Senere ble dette mer utdypet gjennom at noe er redaksjonelt (sant) og noe er annonser(usant). Men man kan betale for å få noe trykket i avisen. Også redaksjonelt – Dvs.: man betaler penger til redaktøren for at han skal gå god for at det jeg vil skal stå i avisen hans kan han gå god for… For meg ser dette ut som prostitusjon. Men i norge er det jo forbudt å kjøpe noe av prostituerte. Jeg har sluttet å kjøpe aviser… og det er jo en begynnelse… etterhvert skal jeg kanskje slutte å kjøpe av de andre og… men det blir nok en stund til….

  65. AvatarMia Cecilia // 2013-09-08 kl 02:46 //

    Ser det ble skrevet her at det ikke finnes statistikker på folk som blir truet om å miste jobben hvis de ikke gjør en bedre jobb, jobber rask nok eller gratis overtid. Selv har jeg vært der i min første jobb som 16 åring, i løpejobb 10 timer dagen, ingen betalt overtid, med konstant trusler fra Sjef. Er man ung er man jo redd for å få sparken med konstant kritikk og null ros. Du vil jo gjerne ha jobb og jeg trodde ærlig talt at det var en grei jobb. Helt til jeg jobbet en masse overtid med null overtidsbetalt. Er man ung, går det bra, men skjønner godt at det blir høyt sykefravær når man brennes ut med dobbeltvakter o.l.

    og mange nevner at de har stressende jobber med løping og 22timers vakter… Men lønnen er allikevel oftest mye høyere, pluss man får ofte kompensasjon i form av avspasering. Det gjør ikke de fleste hotellarbeidere eller kafearbeidere o.l. Jada, man velger jobben sin selv, men det er kanskje på tide å gjøre arbeidsvilkårene litt bedre i noen bransjer, vi bor jo tross alt i et velferdssamfunn, Norge. Er alt bare profitt på andres bekostning?

    Så lenge folk er desperate vil jo alltid noen fylle ut disse jobbene. Men er absolutt for at man skal kreve litt, og bytt jobb hvis den absolutt suger.. greit å føle av man har litt verdi og blir satt pris på på en arbeidsplass! Gjør arbeidet greiere og arbeidsstiden lettere!

  66. Jeg ble sjokkert da jeg leste innlegget. Meget godt skrevet Her ser man viktigheten av å være organisert.

  67. AvatarNorsk arbeider // 2013-09-08 kl 11:30 //

    Grei nok historie, men det er umulig å ta norsk venstreside på alvor så lenge de er tilhenger av en innvandringspolitikk som skader den norske arbeiderklassen. Dere er jo kapitalistenes nyttige idioter slik dere importerer billig arbeidskraft for dem.

    • AvatarØyvind W. // 2013-09-08 kl 15:15 //

      «God dag mann!»
      -«Økseskaft» «Innvandring!»

      • AvatarNorsk arbeider // 2013-09-09 kl 20:56 //

        Fjollete respons. Alt for å ikke måtte svare for eget hykleri.

        • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 18:10 //

          Jeg er litt enig i det generelle om at middelklassens politiske prosjekt undergraver arbeiderklassens velferd noe. Det gjelder både Høyre og Venstresiden, selv om jeg personlig føler at Høyresiden er værst.

          Dette skyldes vel først og fremst at vi med vår velferdsøkning, og utviklingen av utdannings- og kunnskapssamfunnet har fått en veldig stor middelklasse, og en liten arbeiderklasse.
          – Alle har en tendens til å «være seg selv nærmest» – så da blir det som det blir.

          Men det er generelt.

          Jeg mener du bommer når du kobler dette til innvandring. Både Høyre og Venstresiden har en ekstremt restriktiv innvandringspolitikk, og beskytter arbeiderklassen etter beste evne.

    • AvatarTor Iver Wilhelmsen // 2013-09-09 kl 08:32 //

      Høyresiden er glad i importert arbeidskraft siden det svekker fagforeningene og holder lønningene nede. Og de delene som ikke er Frp er glade i å vise omtanke for flyktninger og asylsøkere.

      • AvatarNorsk arbeider // 2013-09-09 kl 19:31 //

        Så fordi høyresiden er tilhenger av masseinnvandring bør også venstresiden være det? Ikke særlig overbevisende argument.

        • AvatarTor Iver Wilhelmsen // 2013-09-09 kl 20:02 //

          Er venstresiden det da? Sosialistiske stater tradisjonelt har jo vært svært så strikte med innvandring: For å bare få turistvisum til Sovjetunionen trengte du jo en invitasjon fra noen i landet.

          Men venstresiden tar inn over seg landets internasjonale forpliktelser og tradisjonell norsk humanisme. Som er det enkelte populistiske partier på høyresiden prøver å skjule at de også er for.

          • AvatarNorsk arbeider // 2013-09-09 kl 20:27 //

            Nå skrev jeg norsk venstreside, så den første delen av svaret ditt er irrelevant.

            Den andre delen er typisk for norske middelklasseradikalere. Når det kommer til et stykke setter de sitt eget tredje verden svermeri foran den norske arbeiderklassen.

            Vi kan være enig om at høyrepolitikk ikke tjener vanlig arbeidsfolk, men hva med å være ærlig om hvordan middelklasseradikalernes eget politiske prosjekt undergraver arbeiderklassens velferd?

  68. Jeg har lest litt på FrP sine programmer og kan ikke si jeg har sett noe om tretten timers arbeidsdag uten overtidsbetaling.
    Selv ikke i USA er det vanlig med tretten timers arbeidsdager uten overtid.
    I Kina derimot…

  69. AvatarLena Foyn // 2013-09-08 kl 15:18 //

    Anonym – dette var utrolig bra skrevet!

  70. Avatar$34347571 // 2013-09-08 kl 18:53 //

    rørende politisk forvridd kakleri

    Ja fuck deg Thon og dere 15-20% andre nordmenn som stemmer på et helt lovlig og saklig part, Et parti som ligger langt til venstre for de som ca halve tiden har styrt verdens nå eneste supermakt. Ja fuck dere alle! Her i Norge har vi bare en sannhet og vi BURDE kun hatt ett part.

  71. Det er jo regjeringens fortjeneste at du hadde det slikt på jobben. FrP har aldri vært i regjering, så det er ikke deres skyld. Om du fortsatt vil at stuepiker skal ha det sånn, så stem på dagens regjering.

    • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 13:30 //

      «Om du fortsatt vil at stuepiker skal ha det sånn, så stem på dagens regjering.»

      Og om du vil at de skal få det enda verre – stem FrP.

      Ikke all endring er til det positive. Det er ikke automatikk i at vi får det bedre ved en ny regjering og ny kurs.

      Ellers vil jeg først og fremst si det er Thon Hotells skyld at hun hadde det slikt på jobben. Arbeidsgiver må ta mesteparten av ansvaret, for ingen regjerning, hverken fra høyre- eller venstre-siden har total kontroll med alle private virksomheter.

      • Tøv. Artikkelforfatter angriper en uskyldig tredjepart, næmlig FrP. Da er det på sin plass å fortelle hvor skapet står og hvem som satte det der.

        • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 13:52 //

          Hvem som satte skapet der det står er greit: Det var først og fremst arbeidsgiver!
          Regjeringen har også et medansvar, og venstresiden har hatt regjeringsmakten. Spørsmålet er likevel fortsatt:

          Hvor ville FrP satt skapet? og ville det egentlig vært til det bedre?

          Det er det ikke automatikk i at det ville vært bedre, selv om de vile plassert det et annet sted. FrP har kommet med konkrete forslag om å åpne for 13 timers arbeidsdag uten overtid og for å fjerne fratrekk for fagforeningskontigenten. Ville det hjulpet stuepiken?

          • Nå er det enda ikke innført noen forandringer og FrP er enda ikke i regjering, så dine påstander er retoriske og enda null verdt.
            Har jobbet mange år der flere av dagene var på 13 timer uten overtidslønn, men med avspasering. dette under eksisterende lover og regler i stat og offentlig forvaltning. Så man kan si det er lovt i dag før FrP kommer i regjering.
            I dag er det et maks fradrag for fagforenings kontingenten. Det er nesten ingenting man får trekt fra, så om det fjernes, så vil man som arbeidstaker ikke merke så mye på skattefratrekket.

            dagens fagforeninger går jo nesten aldri til streik under AP regjering, men nå som Høyre skal regjere, så vil der bli flere streiker. Alt i regi av LO og indirekte AP..

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 14:53 //

            FrP er ikke enda i regjering, men de har kommet med debattutspill på hva de ønsker regjeringen skulle gjort. De har kommet med alternative statsbudsjett og de gir ut et partiprogram. Å si at vi ikke vet noe om hva FrP står for bare fordi de ikke har regjeringsmakt er reinspikka vås!

            Hva du har gjort, og hva som er lov er heller ikke nødvendigvis to sider av samme sak.

            Hva som er lov og ikke kommer også ann på hva slags ansettelsesforhold det er snakk om. En timelønnet arbeider har f.eks. ikke noen mulighet til å ta ut avspassering. For å gjøre det kreves en arbeidskontrakt med en fast månedsprosent, noe ikke disse studepikene som ble beskrevet her har.

            En arbeider i skiftordning har lov til andre ting enn en arbeider i ordinær 37,5 timers arbeidsuke osv. Stuepikene her har ingen skiftordning.

            Hva som er mye og lite penger å få trekt fra kommer helt ann på individets økonomiske rammer. For noen er 50 kr mye penger til eller fra. Effekten av at færre organiserer seg kan også bli langt større enn den rene øknomiske effekten – som er hva begge sider egentlig er opptatt av. Slutt å late som at dette er et økonomispørsmål.

          • Å du er få flink…..

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-11 kl 11:30 //

            Ja ikke sant 😀

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 15:08 //

            Hva mener du forøvrig med «mine påstander er retoriske» ? Vet du hva ditt eget utsang betyr? Eller prøvde du bare å hørtes smart ut?

            Lite hint: ALLE påstander er retoriske, fordi ALLE påstander inneholder retorikk. Retorikk er per definisjon:
            «Det at udtrykke sig sprogligt for at formidle sine tanker til andre»

          • Stakkars. Selv som lærer suger du.
            Retorikk og et retorisk påstand er ikke det samme, men du får nå bare forsette å tro det….

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 17:18 //

            Så hva er i følge deg en «retorisk påstand» ?

            Har du en definisjon på dette begrepet?

            Jeg ser at du ikke svarte på noen av de spørsmålene jeg faktisk stilte…..

            Hva mener du med utsagnet?
            Vet du hva ditt eget utsagn betyr?

            Lite hint #2, fra ordboken kan kanskje hjelpe deg å se hvor du bommer:

            Retorisk
            som hører til retorikken , læren om persuasiv , det vil si overbevisende og overtalende språkbruk.

          • Retorisk har forskjellig betydning om det er et verb, eller et substantiv…

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-10 kl 21:40 //

            Du går bare lenger ut på stadig tynnere is….

            Er nå din påstand at i setningen «… dine påstander er retoriske …» så har ordet «retoriske» rollen som verb?

            Lite hint #3: Verb er handlinger. Det er ord som kan ha infinitivtsmerket «å» foran seg. Verbet i den delen av setninger er «er» som er presens av «å være».

            Lite hint #4: Retorisk er forøvrig heller ikke et substantiv i definisjonen jeg gav. Det er et adjektiv. Retorikk derimot er et substantiv. Jeg har nå definert ordet for deg både som substantiv og som adjektiv.

            Du har heller enda ikke svart på HVA betydningen skal være?

            Hva er din definisjon på en «retorisk påstand»?
            Hva er betydningen av «retorisk» brukt som verb i følge deg? (og hvorfor eksisterer ikke ordet som et verb i en eneste ordbok?)

            Det blir bare tydeligere og tydeligere at grunnen til at du ikke svarer på dette er at du ikke har noe svar å gi, fordi du bruker ord du ikke selv forstår. Ord som i realiteten har en helt annen mening enn den du forsøker å tillegge det.

          • Tenk at du skal forklare meg hva retorikk er for noe, når diskusjonen er din retoriske påstand. Bruk google og finn ut hva et retorisk spørsmål er for noe, før du skal lære meg noe helt annet som kalles for retorikk…

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-11 kl 00:56 //

            Så er nå din forklaring at et «retorisk spørsmål» og en «retorisk påstand» er det samme? I og med at du ber meg google hva et retorisk spørsmål er for å få svar på hva du mener det vil si at en «påstand er retorisk» ?

            Lite hint #5: De er ikke det samme. Alle påstander inneholder retorikk fordi deffinisjonen av retorikk er å «uttrykke seg språklig for å formidle sine tanker til andre». Derimot inneholder ikke alle spørsmål retorikk fordi målet med et spørsmål ikke alltid er formidling av egne meninger, men å løre om andres. Derfor spesifiserer man hvorvidt et spørsmål er retorisk. Altså at spørsmålet formidler mening, og derfor «ikke trenger å besvares» som er definisjonen av et retorisk spørsmål.

            Enkelt oppsummert blir dette like dumt som å hevde at «en påstand og et spørsmål er det samme».

            Jeg legger merke til at du stadig endrer din forklaring. Nå er visst ikke dette med verb så viktig lenger…

            Jeg legger også merke til at du fremdeles etter gjentatte forespørsler ikke kommer med noe svar på hva du mener med at «mine påstander er retoriske». Eller med noen deffinisjon av begrepet «retorisk påstand».

            Antar at du ikke har noe svar å gi, fordi du ikke vet.

          • Slutt å ramble. du vet tydeligvis ikke hva et retorisk spørsmål er. Du heller ikke hva en retorisk påstand er heller. Du tror det har noe med retorikk å gjøre siden ordene er så lik. Ikke klarer du å finne ut hva et retorisk spørsmål er til tross for at jeg gir deg et hint om å bruke Google.
            Jeg vet hva en retorisk påstand er, du gjør det ikke, så slutt å gnål.

            Din påstand om at det blir verre med FrP i regjering, er en retorisk påstand. Du har ingen grunnlag for å hevde du kan se inn i fremtiden. Om du hadde skrevet at «jeg tror det blir verre», så er den ikke retorisk og kan diskuteres videre. men når du så kontant og bombastisk hevder det blir verre, ja da er ikke noe å gjøre med det. Du har ingen grunnlag for å hevde nå sånt. Hverken historisk eller visjonært kan du påstå noe sånt da FrP aldri har vært i regjering og enda ikke er i regjering.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-11 kl 11:06 //

            «du vet tydeligvis ikke hva et retorisk spørsmål er.»

            Jo, det forklarte jeg nettopp ovenfor – leste du ikke?: Det er et spørsmål som formidler egen mening, og som derfor ikke trengs å besvares.
            Har du en annen definisjon? Kom i så fall gjerne med den…

            «Du heller ikke hva en retorisk påstand er heller.»
            Det er forsåvidt riktig… fordi det ikke finnes noe som heter «retorisk påstand» – ALLE påstander kan sies å være retoriske. Det er et tullebegrep som du har funnet opp for å høres smart ut, og som ikke har noen betydning. Du har laget et nytt og betydningsløst begrep, ved å sette sammen ord du tydeligvis ikke selv kjenner betydningen av.

            «Jeg vet hva en retorisk påstand er, du gjør det ikke, så slutt å gnål.»
            Så BEVIS det. Kom med din definisjon av begrepet! Hva er i følge deg definisjonen av en «retorisk påstand» ?

            Til tross for at jeg nå har spurt 4 ganger tidligere (og du har svart på alle 4 postene) har du enda ikke klart å svare på dette enkle spørsmålet.

            Lite hint #6: Retorisk og bombastisk er to helt separate begreper som kan brukes uavhengig av hverandre og som ikke har noen kobling.

            PS: for grunnlag for å se inn i fremtiden kan du se posten nedenfor som jeg skrev for 20 timer siden.

            Lite hint #7: Påstander som går inn i fremtiden (uavhengig av om de er bombastiske eller ikke) kan hevdes å være «hypotetiske». Muligens var det dette du mente? Selv om du ikke har noe grunnlag for å hevde at det er umulig å diskutere en hypotetisk situasjon, og at alle hypotetiske påstander er null verdt.

          • Om du tror jeg har en egen definisjon på hva et retorisk spørsmål er, så tar du enda en gang feil.

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-11 kl 11:30 //

            Vel du mente tydeligvis at min definisjon ikke var riktig, så da antar jeg at du har et motforslag?

            Ellers er jeg fremdeles mest interessert i å høre deg definiere «retorisk påstand»…

            Du har visst ikke skjønt mitt egentlige poeng. Det er ikke at du har noen egne definisjoner, det er nettopp at du MANGLER definisjoner. Jeg ber deg komme med definisjoner for å gi deg sjangsen til å motbevise dette, og dine fravær av svar beviser mitt poeng.

            Fordi du bruker begreper du ikke selv forstår så klarer du ikke selv å definere dine egne uttrykk. Hvis dette ikke er riktig… kom med BEVIS på det motsatte. BEVIS det! Gi meg dine definisjoner….

            Start med «retorisk påstand»… Definer det!

          • Har forklart, men du skjønner ikke. Ikke meg det står på da…
            og lærerrollen kan du legge av deg, for du feiler der også…

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-11 kl 12:18 //

            Du har «forsøkt» å forklare, men forklaringen din var nærmere å gjelde en «hypotetisk påstand» og du har enda ikke kommet med noen definisjon!

            Jeg spør igjen… Nå for 6. gang: Hva er din definisjon av en «retorisk påstand» ?

            Ellers har du så definitivt rett i at jeg feiler i å lære deg noe, men om det skyldes min formidling eller dine manglende evner til mottak kan diskuteres.

          • Huff….Nytter ikke….

          • AvatarGoggen Glock // 2013-09-11 kl 12:27 //

            Det kan nytte, du må bare svare på et spørsmål som burde være enkelt hvis du faktisk har et svar:

            Hva er din definisjon av en «retorisk påstand» ?

            Lite hint #8: En definisjon skal ikke være koblet til et konkret eksempel på bruk. En definisjon skal ha en generell gyldighet – dvs gyldig i alle varianter av bruken, og er derfor ikke koblet til et konkret eksempel.

  72. Det hørres ut som et tøft møte med arbeidslivet! Alike vel må jeg si at jeg synes det hele hørres litt rart ut. Jeg er selv ung og er lærling. Alle de gangene på ungdomskolen og vidergående jeg har hørt om fagforeninger, rettigheter for arbeidere osv. For meg så hørres det ut som noen som har sovet i timen! Det er også lovt til å følge litt med i media og lette litt rundt på nettet og finne frem arbeidsmiljøloven snakke med andre osv. Så hadde hun lett funnet ut hvordan reglene er!

    • Ja! Etter alle grammatiske feil i kommentaren din, så må jeg si meg enig. Noen har helt klart sovet i timen…

    • Avatarunderlig // 2013-09-09 kl 12:16 //

      Det var den gangen artikkel forfatteren var 20 år. Vi vet ikke hvor gammel hun er nå, men trolig var hun 20 år den gangen det ikke eksisterte smart-telefoner og internet fremdeles var på et stadie der kun spesielt interesserte brukte tid på overføring av data mellom elektroniske enheter.

      Dette ser vi i dagens arbeidsliv også. Svært mange går rundt uorganiserte og har ikke satt seg inn i hvilke rettigheter (og plikter) de har som arbeidstakere i Norge.

      Ofte er det i lavtlønnsyrkene at andelen organiserte er lav. Typisk blant renholdere, lagerarbeidere, fabrikkarbeidere, sjåfører, restaurantbransjen etc.

      Det er i nettopp slike yrker det er viktigst for arbeiderne å organisere og «fighte» sammen for å få bedre lønns- og arbeidsvilkår.

      Til sammenlikning er det veldig mange med høyere utdannelse som organiserer seg (og som nyter godt av det). De fleste sykepleiere, lærere, ingeniører, leger, advokater osv er organisert.

      Samtidig ser vi at disse gruppene oftere lykkes med å nå frem med sine krav til lønn og arbeidsvilkår.

      Husk at denne stuepiken var ung den gangen. Sjefen hadde til og med uttalt at de ikke måtte organisere seg for da går bedriften konkurs. Mange unge arbeidere med kort tid i arbeidslivet stoler på sjefen.

  73. Var i en lignende arbeidsituasjon selv som 19 åring hvor vi ofte jobbet gratis overtid for man visste ikke bedre. Sjefen drev og manipulerte og tynet oss for det vi var verdt. Men uten bagasje fra oppveksten som kunne gjort meg bevisst på hvordan verden fungerer, så tror man gjerne at det skal være sånn. Trodde jo alle jobber var sånn som det der. hehe

    Er ikke «Bare» og ta høyere utdanning slik mange skriver her. Er ikke alle som har forutsettninger for og kunne ta det. Tenker da blant annet på personer med lærevansker som følge av Alkoholsyndrom etc. Eller bare personer med null selvtilitt og angst som følge av mobbing, overgrep eller destruerende barndom av annet slag som gjør det utfordrende og fungere normalt som voksen.

    Er jo sikkert titusenvis av unger som vokser opp med slike utfordringer. Og de må belage seg på at ta de jobbene de kan få når de skal ut i arbeidslivet uten utdannelse.

  74. test

  75. Jeg ble fysisk slått av sjefen min, ikke hardt, men fikk en klaps eller to i fjeset med flat hånd. Det er ganske ubehagelig når det kommer brått og uventet på.

    En time ubetalt overtid ble gjerne en opplyst om ca 5 minutter før jeg egentlig skulle sluttet. Klagde jeg på dette fikk jeg beskjed om at «det er mange som vil ha jobben din». MAO: du får sparken hvis du ikke godtar det. Flere utlegg til firmarelaterte ting måtte gå av min egen lomme.

    Det var temmelig mye stress, og sjefen hadde ofte «en dårlig dag», og da skulle jagggu meg jeg også få en dårlig dag. Det klarte han som regel.

    Men, i likhet med «en Thon-pike», så fikk jeg lønn nesten hver månede, og hadde også enkelte frynsegoder.

    Jeg var selvsagt delvis misfornøyd med jobben, og søkte derfor etter en tid flere nye jobber og fikk etter en tid tilbud om jobb et annet sted.

    Jeg takker min «slemme» sjef for lønnen og alle erfaringene jeg fikk med meg.

    «En Thon-pike» sutrer, sverter og klager. Og atpåtill anonymt og flere år senere.

    Vi var i delvis samme situasjon. Du gjorde det til noe negativt som du dveler og ruger på. Jeg gjorde det til noe positivt og kom styrket og fornøyd ut av det.

  76. Inn med formueskatten, og hev minstelønna kraftig. Olav Thon er i likhet med FRPere flest en idiot.

  77. «Radikalportal» heter tidsskriftet !!

  78. AvatarStein Walle // 2016-04-29 kl 12:43 //

    Dette er 3 år gammel propaganda og oppspinn som ser ut til å være «snekret» sammen av retorikere i en av venstresidens tankesmier. Den påståtte forfatteren ønsker behendig nok å forbli anonym! Joda, tviler ikke på at det er en krevende jobb å gjøre rent på hotell, men det er det også mange andre jobber som er på forskjellig vis! Jeg ønsker også at «alle skal være rike og lykkelige», men selv en stuepikes hverdag slik den er fremstilt i denne høyst tvilsomme propagandaen blir rene søndagsskolen sammenlignet med et par milliarder andre skjebner i denne Verden. Jeg tror man kommer lengst med realisme, fakta og saklighet dersom man ønsker utvikling, fremskritt og bedre vilkår. Overdrivelser, bløff, faktaforvrngning og personhets fører neppe frem.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Bodø Nu » – Fuck deg, Thon!
  2. Anonym
  3. Olav Thon må slutte å sutre fordi folk taler han imot. | Anita Horn

Kommentarfeltet er lukket.