Brev til Erna Solberg

Erna Solberg Foto: Carl Fredrik Tjerandsen

Tor Anders Råbu mottok et tiggerbrev i posten signert Erna Solberg. Selv om han ikke likte brevet spesielt godt sendte han henne et svar.

Tor Anders Råbu
Om Tor Anders Råbu (7 artikler)
Tor Anders Råbu er lærer og skribent.

Til Erna Solberg

Takk for brev. Vi har aldri møtt hverandre, så jeg synes det er litt spesielt at du åpner med å kalle meg kjære. Nok om det. Du har skrevet til meg fordi du ønsker at jeg skal bidra med 200 kroner til Høyres valgkamp. Dette er også litt rart siden jeg aldri har vært medlem av Høyre. Jeg har faktisk aldri stemt høyre, og jeg har heller ingen planer om å gjøre det. Sett i lys av at Høyre er tilhenger av et forbud mot tigging, er det nokså rart at dere sender ut tiggerbrev. Selv tigger dere penger, men vil altså kjeppjage andre som gjør det samme. Dette må vel kalles dobbeltmoral.

200 kroner er jo et beskjedent beløp, særlig med tanke på at Christen Sveaas her spyttet 2,5 millioner inn i partikassa deres. Rimi-Hagen har vel også bidratt med et par millioner. I det store og hele har vel finansfiffen spyttet millioner av kroner inn i partikassa til Høyre, men de får vel flerfoldig igjen i skattelette dersom du blir statsminister. Selv har jeg absolutt råd til å betale de 200 kronene, men som en skarve lønnsmottaker uten formue, så får jeg vel bare økte egenandeler i helsevesenet igjen hvis jeg blir syk, pluss kanskje litt kutt i sykepenger og fjerning av skattefradrag for fagforeningskontingent. Jeg skjønner jo at Høyre må hente pengene en plass hvis rikingene skal få noen millioner hver i skattelette.

Jeg synes Høyre har noen gamle ideer og dårlige løsninger. Derfor ønsker jeg ikke å bidra verken økonomisk eller på andre måter til Høyres valgkamp. Dog legger jeg ikke ved noen giro og ber deg betale meg penger. Det synes jeg ikke passer seg.

Dugnadshilsen fra

Tor Anders Råbu

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

4 kommentarer på Brev til Erna Solberg

 1. AvatarErik Brun // 2013-08-28 kl 16:13 //

  Sånn skal det sies, her er det en som har skjønt det

 2. AvatarFrank-Thomas Ellingsund // 2013-09-06 kl 10:21 //

  Tor Anders Råbu har fått tiggerbrev fra Høyre, som han selv kaller det.
  Interessant , for etter å ha sett på denne siden «radikal rapport» blir jeg møtt med dette:

  Støtt Radikal Portal:

  Alt stoff på Radikal Portal er gratis. Men arbeidet som ligger bak, er ikke gratis, og Radikal Portal er avhengig av større og mindre bidragsytere. Hvis du setter pris på å ha Radikal Portal som en stemme i den offentlige debatten, vil vi oppfordre deg til å gi et lite bidrag. Bruk PayPal-knappen under for å donere et valgfritt beløp. Takk for din støtte!

  • AvatarJoakim Moellersen // 2014-01-11 kl 01:48 //

   For det første har ikke Radikal Portal uttalt seg til fordel for et tiggeforbud. For det andre er det du som har kommet inn på Radikal Portals sider, det er ikke de som har oppsøkt deg der du bor. Jeg vil kalle dette en vesensforskjell.

 3. AvatarStig Braathen // 2014-06-18 kl 09:31 //

  Det er vel ofte slik at de som lettest lar seg lede inn i fristelsen står på for å få forbud. La oss støtte Erna og tiggerne med det de trenger og glem pengene. Sunne matvarer og arbeidstøy av god kvalitet vil de alle ha bruk for. Kanskje til og med noen kan gjøre en nevenyttig innsats her på Moder Jord?

Kommentarfeltet er lukket.