15 radikale ting du kan gjøre i sommerferien

Det nærmer seg ferie, men radikalismen tar aldri fri. Her er 15 tips til radikale feriesysler.

1. Karlsøyfestivalen. Ingen sommer uten en skikkelig festival. Karlsøyfestivalen har allerede startet, men hvis du hiver deg rundt får du med deg de to siste dagene. Her får du antifascisme, zapatisme, Mari Boine, miljøkunst og midnattsol.

2. Marxism Festival. Hakket mer seriøst blir det i London 11.-15. juli. “Explaining a world in turmoil” er årests undertittel. Fra Margareth Thatcher, via klassekamp i Afrika til fascisme og bankkrise i Europa.

3. Rød Ungdoms sommerleir. Er det sommer så er det sommerleire. RU starter sin 15. juli og holder på fram til 20. juli.

4. Sosiaslistisk Ungdoms sommerleir. SU føler opp kun dager etter sin mer radikale lilesøster, 23.-30. juli.

5. Natur og Ungdoms sommerleir. Også miljøbevegelsen skal samles denne sommeren og som seg hør og bør skal det skje i Lofoten/Vesterålen. De miljøbevisste skal holde det gående fra 29. juli til 4. august, og 1. august blir det folkefest i samarbeid med Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

6. Ungdom mot EUs sommerleir. Denne går også mot slutten, men i morgen kan man fremdeles få med seg innlegg fra     blant annet Attac Rød Ungdom og PRESS.

7. No Border Camp. John Lennon sang om en verden uten grenser, i Nederland skal man ha en sommerleir om det 2.-10. august.

8. Hugo Chávez – Revansjen, av Eirik Vold. Om du skal på hytta eller på stranda kan det være greit å ha med seg lesestoff. Volds bok om en av vår tids mest omtalte personer er spennende litteratur for ferien.

9. Er jeg fri nå?, av Linn Stalsberg. Les om tidsklemma enn når du for en gangs skyld har overflod av tid!

10. Ordbok for underklassen, av Arne Klyve og John Severud. Et oppgjør med maktmenneskers svada, tåkepreik og bevisst forvirrende og uklare ordbruk

11. Blåkopi, av Wegard Harsvik. Lurer du på hvordan en blå regjering vil forandre Norge? Se til Sverige og hva Høyres søsterparti og store forbilde har gjort med grannarna og stillsylskarp til valgkampen.

12. Byråden mot hjelpepleieren, av Erling Folkvord. En historie om en hjelpepleier som blir overkjørt av ledere og byråd.

13. Marxism and Social Movements, av Alf Gunvald Nilsen et al. Radikal Portals egen Alf Gunvald Nilsen er blant redaktørene for en samling tekster som ser på potensialet for en marxistisk teori for sosiale bevegelser i et historisk perspektiv.

14. Call Girl, Mikael Marcimain. Om du blir i byen og været er kjipt er kinoen alltids åpen. Call girl er en film om penger, makt og prostitusjon. Her er traileren.

15. De andre, Margareth Olin. Knallsterk film om asylbarna. Denne går ikke på kino lengre så den må sees fra godstolen. Trailer.

Sjekk forresten ut vår kalender for radikale aktiviteter hele året. God sommer!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned