Se opptaket av varsleren Edward Snowden

  Se dette opptaket av Edward Snowden som varslet verden om USAs massive overvåking av oss.

Avsløringen av USAs overvåkingsapparat er nå under full opprulling. Ikke bare overvåker landets etterretningsorganisasjon, National Security Agency (NSA), landets egne innbyggere, uten at de er mistenkt for noe ulovlig og uten at de er klar over det. Også folk i resten av verden tar de seg til rette overfor.

Overvåkingen skjer gjennom tilgang til serverne hos noen av de største software-selskapene vi daglig bruker: Apple, Microsoft, Facebook, Yahoo, Google, AOL, PalTalk, Youtube og Skype.

– Jeg vil ikke leve i et samfunn som gjør slike ting, sier Snowden.

– Selv om du ikke gjør noe galt, blir du overvåket og informasjonen om deg blir lagret. Om du ringer et mistenkelig telefonnummer ved en feiloppringing, kan de gå tilbake og granske hver eneste telefonsamtale du har tatt eller hver mail du har sendt, og bruke de mot deg.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned