Jeg, kommentarfeltkongen

Det er på tide at noen setter skapet på plass akkurat der det hører hjemme.

Evy Ellingvåg
About Evy Ellingvåg (6 Articles)
Evy Ellingvåg er operasjonsleder i Foreningen av tolvte januar. Hun er opptatt av mennesker, underdogs, menneskerettigheter og menneskelighet. Bor på en øy.

Jeg regner meg sjøl som en av de skarpere skeiene i skuffen, for å si det sånn. Jeg leser både Dagbladet og VG på nett, og deltar i den offentlige debatten. Jeg syns det er viktig at jeg nå tar ansvar for å fortelle hva vi mener, vi som er folk flest.

Jeg elsker Heyerdahl, jeg elsker Nansen, Amundsen og Jarle Andhøy! Disse modige menn i de skrøpelige skip, som bærer med seg eimen av vikingblod og obsternasighet; ikke kom her og fortell oss at det ikke er gjort før; vi gjør det likevel! Sånn er vi bare! Risk-takers, det er typisk norsk det.

Jeg hater å måtte dele. Jeg hater innvandring.  Jeg setter meg i kveldinga og koser meg med skjellinga, eller var det skillinga, i en gnagende frykt for om jeg får nok i pensjonskassa mi; for sikkerhets skyld er det best å pumpe opp den olja vi kan greie å få tak i, vi bør helst pumpe opp andres olje også, mot beskjeden betaling. Og så bør penga gå til meg. Fordi jeg fortjener det.

Og jeg er lei av all den klaginga over at vi bomber i Libya og støtter kriger i Afghanistan og allverdens syt. Vi er da vikinger! Åssen skal vi ellers få solgt våpen? Fredsnasjon? Fredspris? Fredsmegling? Joda, så lenge det gir til trøffelolje i maten er det greit. Vi må tåle litt  moro så lenge vi tjener penger på det! Hvis ikke vi finner opp nye våpen, så gjør bare andre det, og åssen trur dere dét går? Hvem skal presisjonsbombe om ikke det er vårs?

Men kom ikke her og slipp bomber i huet på oss altså! Kom ikke her og flykt hit når vi har sluppet bomber i huet på dere! Vi har ikke plass! Og ikke har vi penger heller, forresten! Og dessuten har du bare tenkt å trasse deg til opphold, være kriminell, få en haug med unger og stikke sugerøret ditt i statskassa mi! Ligg unna statskassa mi! Din musling! Seså! Der brukte jeg ytringsfriheten min! Ikke for det – jeg blir garantert knebla hvis jeg prøver å si dette i sosialistpressa, de er kjøpt og betalt alle mann! Det er ikke engang ytringsfrihet i detta landet!

Hæ? Kommer du og skylder på at klimaendringene har gjort det umulig å bo der du er født?  Kriger dere om vann? Haha! Har ikke hørt makan til unnskydninger! Må’kke tru at vi har noe ansvar for det! Må’kke skylde på oss! Skylde seg sjæl, tenker jeg, som er så teit at du blir født en sånn plass! Du får jobbe hardere da vet du!

Nei, vi har ikke sølvskeier nok til at alle kan fødes med en i kjeften. Dessuten kan det godt være at klimaendringene fører til at de skia vi er født med på beina blir upraktiske og i veien, og da må vi ihvertfall ha sølvskeia vår. Og gullhåra i ræva. De er våre.

Og vi ska’kke ha no sharia her. Nei fy pokker! Ikke her! Ikke noe av de middelalderske strafferegimene hit på berget nei! Her skal det ikke være noe sharia! Her skal det være likestilling mellom kjønnene, og damer skal være på kjøkkenet og ta seg pent ut. Ikke noe hengeromper og sæggepupper, vi bor tross alt i et land der det er mulig å få seg litt silikon og botox. Det må gå an å ha forventninger til at damer er damer og menn er menn. Vi er da en kristen kulturnasjon.

Nei, for helvete. Det er ikke dette jeg jobber og betaler skatt for. Jaja, betaler skatt og betaler skatt. Er ikke så glad i den der skatten. Enhver er sin egen lykkes smed, tenker jeg, og kan Røkke få det til, så kan jeg. Og får jeg det til, vil heller ikke jeg dele. Nei, pokker heller, da er det mitt! Har jobba for hver krone! Eller – investert da ihvertfall. Risikert. Jeg har risikert! Og da skal jeg få, eie og ha!

Dem som ikke er enig med meg, burde pokker ikke ha stemmerett engang. Såpass demokrati må det være, at det kun er folk flest som får stemme. Folk flest, som vet hvor CapsLock og utropstegn fins på tastaturet!!!!!!!

Men send smøret så lenge, du. Snart er den neste smørkrisa over oss.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

4 Comments on Jeg, kommentarfeltkongen

 1. Knall & Tant // at //

  Det heter skarpeste kniven i skuffen!
  Sist du skar opp brød så var det vel ikke med en skje, eller hva?

 2. Burt Callahan // at //

  Dette innlegget passer nivået til Radikal Portal.

 3. Burt Callahan // at //

  jeg tror ikke forfatteren eller radikal portal (snarere “mainstream portal”) forstår denne ironien. Ellingsvåg bor på en øy, så der er hun godt skjermet. Kan hun ikke ta i mot et par tusen av litt forskjellige folk til øyen sin da? Det er vel den humane tingen å gjøre!

 4. Burt Callahan // at //

  Noen av oss forstår det. Og det virker ganske dumt. I det hele tatt så er mange av disse “jeg bukker og skraper”-uttalelsene i denne tråden et tegn på at det finnes en rekke mennesker som leste det som ikke forstår at det var ment sarkastisk. Og disse menneskene er inne på forumet til RP.

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. Bidrar sosiale medier til demokrati? | Katjada
 2. En interaktiv dassvegg | FALLINGMARSH

Comments are closed.