Video: Israelske soldater starter sirene og kaster sjokkgranat for å hindre fredlige landsbyboere fra å sove

Videoen under foregår midt på natta. Den viser hvordan israelske soldater terroriserer beboerne i landsbyen Urif, fra det okkuperte Vestbredden, ved å støye mest mulig.

Foto: Kara Newhouse

Soldatene bruker høyttalere, tuter i hornene og kaster en sjokkgranat, tilsynelatende uten annen hensikt enn å trakassere innbyggerne i landsbyen og hindre dem i å sove, ifølge Electronic Intifada.

Vi hører en av soldatene bruker høyttaleren på bilen og roper “Sabah al-noor, Urif!” (god morgen Urif!) fra jeepen han kjører i. Deretter slår han på en sirene.

En annen soldat kaster en sjokkgranat på et tomt område.

Det fins ingen truende mennesker i nærheten. Ingen opptøyer eller offentlige sammenkomster foregikk denne natten som kunne forklare eller unnskylde soldatenes oppførsel. Og ingen arrester ble gjennomført. Kun trakassering!

Trakasseringen var ingen isolert hendelse. Borgerne i Urif blir regelmessig utsatt for uprovoserte angrep av israelske soldater og nybyggere. Og i fjor ble landsbyens moské påtent av israelske nybyggere.

Israelske medier forteller at soldatene ble irettesatt for denne og lignende hendelser. Ellers fikk de ingen straff, noe som bekrefter regelen om at israelske soldater kan ture fram som de vil, uten at det får noen betydning. Mest sannsynlig var reprimanden en konsekvens av at trakasseringen kom for dagen.

Den aktuelle hendelsen ble gjort kjent via borgerrettsgruppen Yesh Din, som klaget på vegne av beboerne. Gruppen rapporterer at av de 103 kriminaletterforskningene av israelske soldaters overgrep mot palestinere i 2012, endte ikke en eneste med tiltale. Med andre ord blir ingen krav stilt til den selverklærte ”mest moralske armeen i verden”.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned