Tidligere SIAN-leder til søksmål for å ha blitt kalt rasist

Foto: GGAADD

Den profilerte islamfiendtlige agitatoren og tidligere SIAN-leder Arne Tumyr går nå til sivilt søksmål etter å ha blitt kalt rasist av en imam.

Nyhet
About Nyhet (766 Articles)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]
Av Christian Boger

Torsdag denne uken må imam Akmal Ali i Muslimsk Union Agder møte i Kristiansand tingrett etter å ha blitt saksøkt av Tumyr for såkalte ærekrenkende uttalelser. Tumyr hevder uttalelser Ali kom med i et intervju med NRK Sørlandet er å anse som ærekrenkende og dermed et brudd på bestemmelsene i straffeloven.

Virksomhet basert på rasisme og løgn
— Han (Tumyr) bygger hele sin virksomhet på rasisme, hat, propaganda og mye løgn. Han er aldri villig til å høre på andre, sa Ali i intervjuet.

Tumyr ønsker nå at disse uttalelsene kjennes døde og maktesløse samtidig som han krever 75.000 kroner i oppreisning for tort og svie etter uttalelsene.

Selv stiller Tumyr i rettssalen uten advokat og vil dermed prosedere sin egen sak. Han vil heller ikke føre noen vitner i saken da han mener ingen vil tørre å stille opp for ham i rettssaken på grunn av at de frykter for eget liv eller karriere.

Akmal Ali forsvares av advokat Frank I. Hind og vil føre blant annet ekstremismekspert Lars Gule og religionsforsker Sindre Bangstad som vitner.

Det har ikke lykkes Radikal Portal å få noen kommentarer til saken fra noen partene.

Vant forrige gang
Dette er ikke første gang Tumyr går til sak mot noen han mener har krenket han ved å kalle han rasist. I 2005 ble ledelsen i Human Etisk Forbund (HEF) dømt til å betale 30.000 i oppreisning og erklære rasist-beskyldningene for døde og maktesløse at etter at ledelsen i forbundet hadde kalt et lesebrev Tumyr, som den gang var fylkesleder i HEF, skrev for rasistisk.

— Min klient har blitt urettmessig hundset av ledelsen i forbundet og det har de nå fått en helt rettmessig smekk for av retten, sa Tumyrs advokat den gang, Per Danielsen, til Dagbladet etter dommen hadde falt.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

19 Comments on Tidligere SIAN-leder til søksmål for å ha blitt kalt rasist

 1. extraterrestre // at //

  Flott, TUMYR, ikke la deg pille på nesen av det nye “herrefolket”, vi vet ALLE som ser litt lenger enn nesetippen, at du IKKE er rasist, og det burde en domstol også forstå. Det meste av det du sier om Islam kan hvem som helst finne i Koranen og haditene, og det å ha egne meninger, er så vidt jeg vet, IKKE lovstridig i Norge.. STÅ på, og lykke til…

  • victus // at //

   Tumyr er vel kanskje ikke en rasist i den forstand; men mer en høyreekstrem med sympatier for en del av den nynazistiske ideologien. Tumyr prøver å fremstille seg som en ulv i fåreklær ved å gi uttrykk for at han da er “politisk og kulturelt nøytral / kun en religionskritiker”, men i realiteten er han det neppe; tvert imot… Fyren er en del av disse kreftene på ytterste høyre som i dagens samfunn bruker en ny taktikk; å bevege sin ideologiske spekter “mot sentrum” med intensjon om å tiltrekke seg oppslutningen fra folk flest. Sian er en høyreekstrem bevegelse der Tumyr og Hermansen er disippelene til guden deres Anders Behring Breivik.

   • Thomas Christensen // at //

    Løgn og demagogi Victus.

    • victus // at //

     Såklart.. Ingen tvil om at sannheten blir betegnet som løgn av sianistene aka høyreekstremistene. Om dere hadde maktet å praktisere konversasjon av en viss intellekt art, så hadde dere også avslørt dere selv. Majoriteten av befolkningen vet godt hvem dere er og hva majoriteten av dere står for av åndelige verdier og holdninger.

     • Thomas Christensen // at //

      “Konversasjon av en viss intellekt art” Og du prøver å være intellektuell? Tøysekoppen. Hva mener du ellers om islam – og dens militante fortropp som drepte journalister og jøde i Frankrike? Es gibt keine abstrakte Wahrheit. Die Wahrheit ist immer konkret.” – Zwei Taktiken der Sozialdemokratie in der demokratischen Revolution, Ausgewählte Werke Band 1, Dietz Verlag Berlin 1961, S.595

     • victus // at //

      Skal hele 1,7 milliarder mennesker få skylden for hva enkelt individer begir seg på? Hva mener du om helteguden til SIAN, ABB? Enig i tankegangen men ikke i handlingene? Hva om fyren heller hadde tatt livet av 77 muslimer?

     • Thomas Christensen // at //

      “Helteguden til SIAN” – tror du på dette selv – eller har mamma ikke rukket å skifte bleier på deg? Skal vi snakkes, ansikt til ansikt så du lærer deg hvor mye “Breivik” jeg er?

     • extraterrestre // at //

      DET at 1,7 millioner får skylden for at en STOR, meget STOR gruppe har satt MOHAMEDS gjøren og laten som sitt IDEAL, og som de henter ut fra Koranen og Haditene, er det vel ingen tenkende mennesker som gjør, bortsett fra dere som beskylder oss for å være det vi KJEMPER imot. kulle ønske du og dine medsammrnsvorende begynte å oppdatere dere på hva ISLAM er, slutte å tro dere er de eneste som bærer “kimen til sannhet og rettferdighet i dere”. På meg virker du som en innestengt “bøtteknott” mentalt, altså..

    • Mats // at //

     Stakkars lille liten… Så enkel, så begrenset…. Er det alt du makter å respondere med? Virkelig?

    • Aktivisten // at //

     Facebookprofilen din forklarer alt; din latterlige sub paranoide karabal..

  • Mats // at //

   Tumyr mener jo at nordmenn er mer verdt enn muslimer, og dette er soleklart rasisme… Kanskje på tide å slå opp begrepet?

   • Thomas Christensen // at //

    Ingen har sagt at “nordmenn er mer verdt enn muslimer”. Det finnes en god del etniske nordmenn som har gått over til islam. Flere av dem har endt opp som IS krigere. Det er islam som er problemet, og hvis “Radikal Portal” (sic!) hadde giddet å bruke marxistiske analyser som f.eks. Jørgen Sandemose – så hadde dere alle meldt dere inn i SIAN. Virkeligheten er konkret.

 2. Snegle // at //

  Det hadde vært mye mer redelig å vise til hvilke utsagn fra Tumyr som er rasistiske. Å være kristisk mot ytterligående islam og islamisme kvalifiserer ikke til betegnelsen rasisme. Anstendighet kalles det.

  Da er i såfall kritikken fra “hedninger”, humanetikere og ateister mot kirkas mørkemenn og rasisme.

 3. Thomas Christensen // at //

  Heia Arne!

  • victus // at //

   I et øyeblikk måtte jeg sette spørsmålstegn ved hvordan alle disse høyreekstremistene kom til en nettside som denne; men så ser jeg at sianistene har lenket ut artikkelen i deres facebookside..

 4. Børre Tafsemester Bjerkland // at //

  Er nok mange på ytre venstre som må en tur i rettssalen fremover tenker jeg, der de gang på gang på gang kommer til å tape ☺

 5. IbnZiyad // at //

  Faktsik er det slik i akademia i 2015 at ordet rasist ikke bare er begrenset til den som sprer hat relatert til rasegrupper. Definisjonen er betydelig utvidet til også å gjelde folkegrupper generelt som kan ha tilhørighet ikke bare knyttet sammen av rase.

  • Thomas Christensen // at //

   Og da må jo Islam være den største rasist-grupperingen siden ingen islamsk styrte land som Saudi-Arabia (ditt sunna) eller Iran (ditt evnt. shia) tillater andre religioner eller ideologier. Up yours!

 6. extraterrestre // at //

  Victus, beklagerå måtte si det, men islam er mer lik Nazisme enn noe annet her i verden. Min kamp av Hitler har i mange år vært den mest solgte boken i de Arabiske landene.. Det er stor synd at uvitende mennesker har fått satt “dagsordenen” i Norge. Alle som er imot den Islamske ideologien er altså rasister, dette er noe av det DUMMESTE som er sagt…

Comments are closed.