Uansett hvem som drepte Khaled må vi stå i mot PEGIDA

Foto: Sozialfotografie

Dresden-innbyggeren Khaled ble sannsynligvis ikke drept av rasister, men frykten for rasistisk vold sitter fremdeles i. Møt opp på demonstrasjonen mot PEGIDA i morgen, kl 17:30 på Youngstorget!

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]
Av Bjørn Frölich

Ifølge ulike tyske medier er drapet på Khaled blitt oppklart. En av flyktningene Khaled bodde sammen med, er nå hovedmistenkt i saken. Vi får avvente det endelige resultatet av etterforskningen og en eventuell rettsprosess. Men på bakgrunn av, den riktignok begrensede, informasjonen som foreligger per i dag, ser det ikke ut som om drapet var rasistisk motivert.

LES OGSÅ: La oss ikke glemme Khaled – la oss stoppe Pegida

Jeg har fra begynnelsen av understreket at jeg ikke visste med hvilket motiv Khaled ble drept. Og jeg unnlot bevisst å spekulere i dette. At Khaled antakeligvis ble drept av en annen flyktning, forandrer ikke på det faktumet at han måtte leve i et klima preget av rasisme og fremmedfiendtlighet. Det er dette klimaet jeg forsøkte å rette oppmerksomhet mot, og denne virkeligheten hersker fortsatt i Dresden uansett omstendighetene omkring drapet. Klimaet er delvis skapt av PEGIDA-demonstrasjonene, og det fortsetter å gjøre livet kjipt for alle menneskene i Dresden som ikke passer inn i islamofobe eller rasistiske verdensbilder. I løpet av den korte tiden siden Khaled ble drept, har politiet i Dresden tatt i mot minst tre anmeldelser av grove rasistiske overgrep. Dette er i seg selv god nok grunn til å demonstrere mot PEGIDA, både i Dresden og alle andre steder der slike bevegelser formes.

Det gjelder å fortsette kampen mot rasisme og islamofobi. Det må aldri aksepteres at flyktninger ikke tør å forlate huset sitt på grunn av frykt for overgrep, at de må finne seg i at hakekors males på veggene og at de trues og fornærmes i gatebildet. Rasisme er ikke en tilfeldighet som oppstår ut av ingenting. Den vokser seg stor når vi lar fremmedfiendtlige ytringer stå uimotsagt, og når vi ikke står imot antimuslimske tendenser i den offentlige samtalen. Derfor er det viktig å fortsette engasjementet mot PEGIDA. Møt opp på demonstrasjonen mot PEGIDA i morgen, kl 17:30 på Youngstorget!

 

 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.