Bildeserie: 41 streikevakter arrestert på havna i Tromsø

Dermed har politiet valgt side i konflikten mellom bryggesjauerne og NOR Lines, som har leid inn streikebrytere.

Wibeke Lund
About Wibeke Lund (19 Articles)
Wibeke Lund har hatt en rekke tillitsverv i fagbevegelsen, blant annet som nestleder for LO i Tromsø. Hun har bakgrunn som dokument- og medieviter ved Universitetet i Tromsø.

Se bildeserien under teksten.

4000 kroner i bot eller 8 dager i fengsel. Det er straffen politiet forkynte for 41 havnearbeidere og sympatisører som ble satt på cella for å blokkere lasting og lossing på havna i Tromsø.

Får tårer i øynene

En av de arresterte var Ronny Johansen, LO-leder i Tromsø, som også ble utstyrt med håndjern. Geir Ingebrigtsen, leder i Tromsø havne- og transportarbeiderforening er sjokkert over politiets oppførsel.

– Tenk at de tok Ronny først, som representerer LO. Det hadde jeg ikke trodd. Dette vil jeg kategorisere som et grovt overtramp og maktmisbruk. Det er nesten så jeg får tårer i øynene, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Ville statuere et eksempel

At de tok LO-lederen først, og til om med satte på ham håndjern, var for å statuere et eksempel, tror Vegard Holm, en av streikelederne.

– Skal vi ut av havneområdet, skal politiet få bære oss ut. Vi skal satse på passiv motstand, sivil ulydighet. Sloss ikke med politiet, og bruk ikke ukvemsord, oppfordret han under blokaden, ifølge Fri Fagbevegelse.

Her er et intervju Radikal Portal har gjort med Vegard Holm:

Bakgrunnen for aksjonen er at Tromsø Havn er tatt ut i sympatistreik i forbindelse med krav om tariffavtale ved Risavika havn.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 Comments on Bildeserie: 41 streikevakter arrestert på havna i Tromsø

  1. Astrid Skram // at //

    Sjokkerende.Hva gjör LO med dette.

  2. Morten Aasen // at //

    Hvorfor fikk media gå på brygga de har vel ikke sikkerhetpass osv

Comments are closed.